ya böyle konuları cok goruyorum.vıcık vıcık.yuzugu ne zaman takacagımı ben karar veririm.Kime ne.Tarzım degil.Hanımlar benım 6 bucuk yıllık bı ılışkım var aılelerımız de bilıyor gecen hafta sevgılımın annesı geldı kızınızı bekletın oglum atanınca yuzuk takıp 2 3 ay ıcındede dügun yapacaz dıye bızımkılerde bıldklerı ıcn tamam demsler ama tabı okulun yazın bıttıgını düsunerek yazın soz ıstedıler bende oyle ıstyorum ve babamda yenı ogrendı ılıskimızı oda bı soz yapılsın dügun olmasada hemen dyor ama sevgılımın babası atama olmadan kabul etmıyor babamda pek bısey demıyor ama benım moralık cok bozuk atanacagının garantısını kım verebılır hemen zatn atanmasna bı sene var okulu ocakta bıtıyo uzadı çunku çokta sevıyorum ama kafam cok karısık
Yani çocukar zaten konuşuyolar atananan kadar beklesinler diyolar.Erkek arkadasiniz ailesinin tutumu hos gelmedi bana. Kizinizi bekletin ne demek ya? DAha farkli aciklana bilir durum. Oglan evi naz evi olmus.
Evet sevgilim atanamama stresinde ve ikimiz arada kalıp kavga ediyoruz öyle oluncada.Ama uzun yıllar beklemek gerçekten zor siz kaç yaşında sözlendiniz ?Bence daha çok gençsiniz. Benimde ilişkim 6 yıl sürdü ailelerde biliyordu üstelik bende çok sevdiğimden ve uzak olduğumuzdan dolayı bir kaç kez adı konsun demiştim . Yine de söz yapmak için bile askerden gelmesini bekledim ve çok ısrarcı olmadım o zamandan sonra , tabi üzülmüyor muydum üzülüyordum ama yine de beraber olacağımızı bildiğimden sabredip beklemeyi öğrendim.Bu konularda kız tarafı olarak ısrarlı olmamalısın.Hem durumları da pek iyi değil demişsin belki biraz da o yüzden beklemek istediler olamaz mı?Hayırlısıysa zaten en sonunda kavuşacaksınız ha 1 gün sonra söz yapmışsınız ha 1 ay sonra yada 1 yıl. Boşuna dememişler aşk emek ister sabır ister diye.Bu şekilde düşünün ve içinizi rahatlatın hakkınızda hayırlısı olsun...(Bu arada sevdiğinize de pek açmayın belki de şuan atanma yada atanamama stresinde ve sizi kırıcı cümleler söylemek istemiyordur.)
Sizi anliyorum. Tabi aile yapinizi ve babanizi bilmedigim icin ertelenmesinin sizin icin daha iyi olacagini dusunmustum. Babaniz ile konusmaniz en dogru olani bence. Onlarin size israr etmesi gerekli bunu tekrar diyecegim. Simdi siz bu kadar israrci olursaniz onlarin size bakis acisi buna gore sekillenir maalesef. Tabi boyle seyleri ben dogru bulmuyorum ama boyle bir gercek var.
Hediye vs demissiniz. Siz bu beklentidemisiniz degilmisiniz bunlar da onemli. Hediye mecburiyetten degil istenildigi icin alinir. Ailenizin ve sizin boyle kurallariniz yok ise sevgilinize bunu anlatabilirsiniz. Zaten söz ve nişan surecindeki bu hediye durumlari bir cok soruna neden oluyor o da ayri bir mesele.
En başta hata yapmışsınız söylememeliydiniz
işim olmasa, nişanlımın da işi olmasa ben kendim resmiyete dökmeyi düşünmezdim. resmiyete dökülünce bazı işler zorlaşır. aileler işin içine girince beklentiler farklı olur. madem atama bekliyor ne diye aileleri devreye soktunuz ki? sevgili olmanın tadını çıkaraydınız ya. babası haklı, iş yokken nasıl olacak o iş?
Babamda öğrensin ve sorup duranlar sussun diye artık adı konsun istiyoruzAdı konsun ne demek yahu adı sevgililik işte, sözlü olunca farklı ne olacak boşuna ailelerle yüz göz olmaktan başka birşey değil
Kızımız ne işle meşguller acaba[/QUOTE
önlisans mezunuyum otomotiv sektöründe çalışıyorum
siz kabul etmedikten sonra zorla mı evlendirileceksiniz? ailesinin durumu iyi falan demeyin hiç, sevgilinizin kendi ayakları üzerinde durmasını sabırla bekleyin ve kendinizin de. bilmiyorum canım ben acele etmezdim şahsen, ailesinin tavrını da makul görüyorum. söz olunca özellikle kız tarafı uzasın istemez. oğlunun henüz işi yokken, belli olmamışken adam neden böyle bir sorumluluk alsın ki?Yani çocukar zaten konuşuyolar atananan kadar beklesinler diyolar.
Evet sevgilim atanamama stresinde ve ikimiz arada kalıp kavga ediyoruz öyle oluncada.Ama uzun yıllar beklemek gerçekten zor siz kaç yaşında sözlendiniz ?
Benim ısrarcı olmamdaki sebep artık babamında öğrenmiş olması ve uzun yıllardır birlikte olmamız.Benim hediye gibi bi isteğim yok zaten bunlarıda konuştum annesiylede kendisiylede.
Neyi söylememeliydim
İstemeye gelenler olunca annesini gönderdi oda en azından bilsinler beklesinler diye
Niçin acele ediyorsunuz ki?
6,5 sene insanı yorar, o noktada haklısınız.
Ama yaşınız beklemeye müsait.
Bi işlerinizi elinize alın, alışın, paranızı biriktirin.
Sonra da rahat edin.
Normal olan sizin durumunuz amaAllam herkesin gönlüne göre ver. Bizde de karşı taraf istiyor benim babam kabuk etmiyor erken diyor. Bu işler çok zor bekleyeceksin artık
Ailesinin tutumunu begenmedim..
Atansin da 3 ayda yapariz dugunu diyebiliyorlarsa olay maddiyat degil demek ki..
Onceki sayfada yorumlarinizdan biri dikkatimi cekti..
Uzuzn sure sozlu nisanli kalmanizi istemiyorlar kanisina vardim..
Nisanli kiz neticede bayramda seyranda ilgi alaka gosterilir, sanirim bunu yapmak gonullerinde yok..
Resmiyet olmayinca konu komsuya da rezil olma durumu da ortadan kalkmis oluyor..
Bu durumdan kacmak istiyorlar sanki o yuzden ekstra bir seyler yapmaktansa 3 ayda acele dugunu yapiveririz modundalar..
İyi de sevgilinizin babası gayet güzel sebebini söylemiş. Maddi durumları çok kötüymüş, sizin beklentilerinizi karşılayamazlarmış işte. Burada az okumuyoruz evlilik öncesi şu bu alınmadı diye konu açan kızları. Adamın durumu yokmuş işte bunlara, ötesi var mı? Resmiyete dökülünce ne oluyor ki, hakki verilmeden yapılınca söz olsa ne olur, olmasa ne olur... Herkesten önce siz bir bekleyin bakalım, bu sevgilinin işi gücü var mı, sizin işiniz var mı, paranız var mı evlilik yoluna girmek için... 6.5 yıllık ilişki dediğiniz zaten çocuk yaşta başlamış bir ilişki. 25 yaşından 31 yaşına kadar sürdürülmüş bir şey olsa farklı olurdu. 23 yaşındaymıssın, acelen ne? İkiniz de işinizi gücünüzü kurun, sonra doğru düzgün evlenin. Böyle zorlamayla olmaz bu işler. Belli ki şartlar daha olgunlaşmamış, ısrara gerek yok.
Babamda öğrensin ve sorup duranlar sussun diye artık adı konsun istiyoruz
bu durum kızı istemeye gelenler olmasından kaynaklanıyor sanırımKizinizi bekletin ne demek ya?
Depozito da biraksalarmis??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?