- 30 Mayıs 2018
- 131
- 100
- 33
- Konu Sahibi Sudansebepler
-
Herzaman aynı şeyi yapıyorlar. Ortaya birşey atıyorlar ama ayrıntılar belli olmuyor. Sonra veliler şöyle mi böyle mi diye kafayı yiyor. Yarın da yarım yamalak açıklama yapıp bırakırlar öyleBen okulu arayıp sordum. Anasınıfıları ve 1. Sundular velilerin isteğine bağlı olacak gibi suan ama net birsey yok değişebilir dedi idareci.
Evet böyle söylentiler var ama size maaş yok söylemi de ne bileyim kafama pek yatmıyor benim.Sadece biz ogretmenlerin aldigi malum dillere düşmüş bir ekders olayı var.Bunu vermeyebilirler.Vermezlerse de ben kendi adima sorun etmem ama kendi adima etmem.Ek ders ile açığını kapatan pek cok meslektasim var onlarin adina sorun ederim o ayri.Bakalim neler olacak , yasayarak öğreneceğiz.Yatarak para kazanmiyorsunuz elbette. Ama devlet yarin “calismadiniz size maas yok” diyebilir. Zaten maddi gucu yok devletin. Tam bunu soylemesinin zamani,aciklamalari da bence bunu gosteriyor. Virusten daha buyuk sorunlarimiz var bence. Beni esas kaygilandiran bunlar.
1.sınıfa başlayacak oğlum, öğretmeniyle bahçede uzaktan tanışma dışında okula götürmeyi düşünmüyorum. evde eğitimini vereceğim. bağışıklığı düşük, kardeşi var babanemiz bakıyor. özel okula yazdırdım, uzaktan eğitiminin daha iyi olacağını umut ederek girdik bir yola. devam zorunluluğu aranmayacak.
1. Sınıfın açılması evet mantıksız ama her sehirden yuz binlerce ogrencinin aynı anda üni okuduğu şehirlere dagılması çok farklı bi mevzu. Yurtlarda kalan ogrenci sayısı evde kalandan çok daha fazla ve 6 kişilik yurt odası bile var. Aynı zamanda en az 10-15 kişi aynı lavaboyu kullanıyor, 2 bin küsür kişi aynı yerde yemek yiyor. Normalde kişi pozitifse karantinaya evine gönderiliyor, yurtlarda kalan öğrenciler nereye gönderilecek? Bir tutmak biraz saçma olmus çoğu ogrencinin izole olabileceği evi bile yokkenÜniversitelerin acilmayip 1. Sınıfın açılması cok mantiksiz olur.
. Ben 'genel' olarak salginla yasam ve tedbirlerde bir mantik goremiyorum açıkçası.1. Sınıfın açılması evet mantıksız ama her sehirden yuz binlerce ogrencinin aynı anda üni okuduğu şehirlere dagılması çok farklı bi mevzu. Yurtlarda kalan ogrenci sayısı evde kalandan çok daha fazla ve 6 kişilik yurt odası bile var. Aynı zamanda en az 10-15 kişi aynı lavaboyu kullanıyor, 2 bin küsür kişi aynı yerde yemek yiyor. Normalde kişi pozitifse karantinaya evine gönderiliyor, yurtlarda kalan öğrenciler nereye gönderilecek? Bir tutmak biraz saçma olmus çoğu ogrencinin izole olabileceği evi bile yokken
Kendi adıma üniversiteden sonra kpssye uzaktan eğitimle hazırlanmış biri olarak üniversite öğrencilerinin çoğunun uzaktan eğitimden anlamadığını düşünmüyorum hatta bu bir zaman kazancı olarak kabul edilebilirEğitim aşkıyla yananları ayrı tutuyorum. Ama bir grup var kafayı yedi online diye üniversiteler. Mezn olduğum üniversitelerin facebook gruplarına üyeyim. Daha bir kere bile online eğitim verimsiz yüzyüze olsun diyen görmedim. Mesajlar hep şu yönde
- aile evinde kalmak sıkıcı
- çok bunaldım
- ne zaman okula(!) Döneceğiz.
- bu saatten sonra ailemle anlaşamıyorum
- istediğim saatte dışarı çıkmayı eve dönmeyi özledim.
Kimse kusura bakmasın, çoğunun amacı mabadlarını gezdirmek fıldır fıldır.
Madem bu kadar eğitim aşkıyla yanıyordunuz, bu full devamsızlık yapan öğrenciler kimdi?
Benim arada derede kaldığım bir konu buMerhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?
Ek dersleri kestiler, bu ay aldığımız son ek dersti sayın meslektaşım haberiniz olsun :))Evet böyle söylentiler var ama size maaş yok söylemi de ne bileyim kafama pek yatmıyor benim.Sadece biz ogretmenlerin aldigi malum dillere düşmüş bir ekders olayı var.Bunu vermeyebilirler.Vermezlerse de ben kendi adima sorun etmem ama kendi adima etmem.Ek ders ile açığını kapatan pek cok meslektasim var onlarin adina sorun ederim o ayri.Bakalim neler olacak , yasayarak öğreneceğiz.
Bu kadar aynı düşüncede olabilirdim.Eğitim aşkıyla yananları ayrı tutuyorum. Ama bir grup var kafayı yedi online diye üniversiteler. Mezn olduğum üniversitelerin facebook gruplarına üyeyim. Daha bir kere bile online eğitim verimsiz yüzyüze olsun diyen görmedim. Mesajlar hep şu yönde
- aile evinde kalmak sıkıcı
- çok bunaldım
- ne zaman okula(!) Döneceğiz.
- bu saatten sonra ailemle anlaşamıyorum
- istediğim saatte dışarı çıkmayı eve dönmeyi özledim.
Kimse kusura bakmasın, çoğunun amacı mabadlarını gezdirmek fıldır fıldır.
Madem bu kadar eğitim aşkıyla yanıyordunuz, bu full devamsızlık yapan öğrenciler kimdi?
Çünkü covid pozitif olan hasta başına para alıyorlar, bir de entube olduysa bu para katlanıyor.ama yine de bana garip geliyor,
eger teste guvenilmeyecekse neden test yapiliyor, direk belirtiler kaybolana kadar karantina uygulayacak herkes desin o zaman.
Çünkü covid pozitif olan hasta başına para alıyorlar, bir de entube olduysa bu para katlanıyor.
Pozitif çıkması için herşey yapılıyor.
Korku ile sahte pandemi yaratılıyor. İnsanlar maske taktı takmadı diye birbirini linc ediyor.
Temel hak ve özgürlüklerimiz bir bir elimizden alınıyor sahte pandemi ile. Dünya da insanlar bunun mücadelesini veriyor, yürüyüşler yapıyor hakları icin; biz ise maske zorunlu olsun,.test zorunlu olsun vs. çığırtkanlığı yapıyoruz.
Çünkü kamuoyunun nabzını yokluyorlar. Ortalık ayağa kalkarsa sessizce geri çekilirler. Bakarlar su akıp yolunu buluyor, kararı böyle verdik olur. Yıllardır böyle yürüyor işlerHerzaman aynı şeyi yapıyorlar. Ortaya birşey atıyorlar ama ayrıntılar belli olmuyor. Sonra veliler şöyle mi böyle mi diye kafayı yiyor. Yarın da yarım yamalak açıklama yapıp bırakırlar öyle
çok tepkisiz bir halkız katılıyorum 2. hafta oldu halaa öğretmen atanmadı 4. sınıfa giden kızıma ankara merkez de sınıf velilerinden çıt yokk .İnşallah gelir diye bekliyorlar ben de gülüyorum artık hallerineAnasınıfları ,birler ,sekizler ve onikilerin açılacagı soylentisi neredeyse bir aydır gündemde ama bir taraftan da bakanın söylediği bir cümle var."Risk varsa biz yokuz" diyor milli egitim bakani.Bir ogretmen olarak insallah açılmaz demek istiyorum ama artik demeyecegim çünkü bizler açılmasın dedikce yatarak para kazanmaya alistiniz gibi cok kırıcı cümlelerle karşılaştıkKeske o zamam cocuklarini okula gondermekten kaygi duyan insanlar da seslerini duyursaydi ama cogu sessizligi tercih etti nasil olsa acilmaz diye ama goruyorumki bu sessizlik hepimize pahaliya malolacak Bir atasözü vardir persembenin gelisi carsambadan belli olir diye.O hesap okullar acilirsa durum vahim olabilir.Artik hayirlisi olsun diyorum.Konuyu acan arkadasim yazdiklarim size degil sizi bu dusuncelere itenlere
Uzun süredir takip ettiğim, belge ve bilgi paylaşan içinde doktor da olan hesaplari paylaşabilirim dilerseniz.Madem pozitiften para alıyorlar o zaman yalvaran kişilere bile neden test yapmıyorlar
Ya da evdeki diğer kişilere neden test yapmıyor
Bu teoriniz doğru olsaydı her köşe başında örnek alır pozitif çıkanı karantinaya alırlardı
Ama sağlık çalışanına dahi kolay kolay test yok iki üç belirti bir arada olacak vs
Bir de kim bu para alanlar onu da açıklayın da öğrenelim
Özel hastaneler de pandemi hastası bakamıyor bu aşamada kim alıyor bu paraları entube hasta sayısı artınca ve kimden alıyor
bu yıl okullar yüz yüze olmadığından veli bağışı da olmayacak .O bağışlarla temizlik görevlisi güvenlik tutuluyordu ve temizlik malzemesi alınıyordu.her sınıfta 15 de bir kadın tutarak kendi sınıfını kendi temizletiyordu. E artık kantin geliri de yok okulun.Bu şartlar pandemi öncesiydi pandemi sonrası tammm nanayyyyy artık temizlikte güvenliktePazar günü bir okula gittim KPSS sınavına
okul Bursa merkezde bir meslek lisesi
şehrin en afilli yerlerinden birinde kocaman bina
neyse girdik sınıfa
sınıfta yeni hiçbir şey yok
sıralar kırık, boya vs yapılmamış, perdeler var toz içinde
sınıf kırk kişilik ön sırada oturan ile tahta arasından bir kişi zor geçiyor
kenarda küçücük bir öğretmen masası ile kırık sandalyesi
lavaboya gittim
kapısı var şaşırdım genelde kırık olur da
neyse tezgah var mermerit üstünde böyle kase lavabolar
musluklar el ile açılıyor ama açılıyor
sıvı sabunlar var
tezgaha peçete koymuşlar artık sınav için mi bilemem ama monte peçetelik de var hatta tezgahta büyük delik altında koca çöp kovası
tuvalet kabinini içinde de tuvalet kağıtlığı var üstünde de tuvalet kağıdı
neyse işim bitti sifon için kafamı kaldırdım
sifonun ipi yok
tabii kafamı kaldırınca da tavanı gördüm
tüm tavan ıslak yukarıdaki tuvalet taşmış, akmış her ne ise
yani aslında makyaj bile sınırlı kırmızı ruj sürmüşler aaa makyaj yapmış desinler diye ama tedbir medbir hak getire
lakin çocuklar okula gitmeli mi evet
yani bir gün okula gitsinler geri kalan online derseniz de aynısı olur o bir gün okul geri kalan tatil algılanır o bir günde de bir haftalık yakınlaşılır
Uzun süredir takip ettiğim, belge ve bilgi paylaşan içinde doktor da olan hesaplari paylaşabilirim dilerseniz.
Kimseyi ikna etmek gibi bir durumum yok, Mart ayında inanılmaz paranoyak yaşarken acaba demeye başladım ve artık inandığım şeyler farklı.
Ödemeyi devlet yapıyor, her hasta için 360 lira. Özel hastaneler başta pandemi hastası bakıyordu. Sonra ücret verilmemeye başlandı ve onlarda devlete yönlendirmeye başladılar.
Dediğim gibi incelemek isterseniz hesaplar bunlar; vitamingiller, isuada, mdbasaran,hasanhusnueren
Aklıma geldikçe ekleme yaparım ancak vitamingilleri özellikle incelemenizi tavsiye ederim. Fikriniz değişir değişmez bilemem. Sadece yazım tarzınız üzüm yemek değil bağcıyi dovmek gibiydi. O yüzden kendimi açıklamak isterim. Araştırmayan,.sorgulamayan, sorumsuz biri değilim
Çünkü covid pozitif olan hasta başına para alıyorlar, bir de entube olduysa bu para katlanıyor.
Pozitif çıkması için herşey yapılıyor.
Korku ile sahte pandemi yaratılıyor. İnsanlar maske taktı takmadı diye birbirini linc ediyor.
Temel hak ve özgürlüklerimiz bir bir elimizden alınıyor sahte pandemi ile. Dünya da insanlar bunun mücadelesini veriyor, yürüyüşler yapıyor hakları icin; biz ise maske zorunlu olsun,.test zorunlu olsun vs. çığırtkanlığı yapıyoruz.
HOŞGELDİNNN komplo teorileri dersi:ders 1Uzun süredir takip ettiğim, belge ve bilgi paylaşan içinde doktor da olan hesaplari paylaşabilirim dilerseniz.
Kimseyi ikna etmek gibi bir durumum yok, Mart ayında inanılmaz paranoyak yaşarken acaba demeye başladım ve artık inandığım şeyler farklı.
Ödemeyi devlet yapıyor, her hasta için 360 lira. Özel hastaneler başta pandemi hastası bakıyordu. Sonra ücret verilmemeye başlandı ve onlarda devlete yönlendirmeye başladılar.
Dediğim gibi incelemek isterseniz hesaplar bunlar; vitamingiller, isuada, mdbasaran,hasanhusnueren
Aklıma geldikçe ekleme yaparım ancak vitamingilleri özellikle incelemenizi tavsiye ederim. Fikriniz değişir değişmez bilemem. Sadece yazım tarzınız üzüm yemek değil bağcıyi dovmek gibiydi. O yüzden kendimi açıklamak isterim. Araştırmayan,.sorgulamayan, sorumsuz biri değilim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?