- 9 Eylül 2013
- 12.059
- 27.780
- 798
- Konu Sahibi Sudansebepler
Bence göndermeyin İlkokula daha çok küçükKonu içinde konu açmış gibi olacağım ama burayı pek çok öğretmen okuyup yorum yaptığı için sormak istedim. Fikir beyan eden olursa sevinirim.
Benim kızım Mart 2015 doğumlu. Dilekçe ile 1. sınıfa kayıt olabilir. Normal şartlarda bu sene devletin anaokuluna gönderecektim. Zaten 2 senedir özel anaokuluna gidiyor. Henüz 5 buçuk yaşında olduğu için 1. sınıfa yazdırmak gibi bir düşüncem yoktu. Fakat güncel vaka sayılarını ve çevremde de duyduğum pozitif vakalardan dolayı kızımı bu sene anaokuluna göndermek istemiyorum. Onun yerine 1. sınıfa yazdırsam uzaktan eğitim alsa, evde öğretmenin verdiği programı uygulasak, canlı ders vs görmesi kötü bir fikir mi? Bu senesi boş geçsin istemiyorum. Ben eğitim setleri de alsam bir öğretmenin verdiği derse benzemez. Kendisini uzaktan da olsa bir sınıfa, grupta hissetsin istiyorum.
Marttan beri çok dikkat ettik. Sosyalliğimizi minimuma indirdik. Okulun açılmasını dört gözle bekliyor. Bu sene evdeyiz, kendi kendimize ders yapacağız dersem büyük hayal kırıklığı olacak. Ne yapsam nasıl bir çözüm bulsam derken böyle bir fikir geldi aklıma çünkü anladığım kadarıyla Anaokulları için uzaktan eğitim diye bir durum olmayacak.
Haftada iki gün okula gitmesi birinci sınıf öğrencisine yetişmeyebilir canlı derste çabuk sıkılabilir.
7 -yaşın üstünde çocuğu olanlar bile göndermemenin bir yolunu arıyor