Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Konu içinde konu açmış gibi olacağım ama burayı pek çok öğretmen okuyup yorum yaptığı için sormak istedim. Fikir beyan eden olursa sevinirim.
Benim kızım Mart 2015 doğumlu. Dilekçe ile 1. sınıfa kayıt olabilir. Normal şartlarda bu sene devletin anaokuluna gönderecektim. Zaten 2 senedir özel anaokuluna gidiyor. Henüz 5 buçuk yaşında olduğu için 1. sınıfa yazdırmak gibi bir düşüncem yoktu. Fakat güncel vaka sayılarını ve çevremde de duyduğum pozitif vakalardan dolayı kızımı bu sene anaokuluna göndermek istemiyorum. Onun yerine 1. sınıfa yazdırsam uzaktan eğitim alsa, evde öğretmenin verdiği programı uygulasak, canlı ders vs görmesi kötü bir fikir mi? Bu senesi boş geçsin istemiyorum. Ben eğitim setleri de alsam bir öğretmenin verdiği derse benzemez. Kendisini uzaktan da olsa bir sınıfa, grupta hissetsin istiyorum.
Marttan beri çok dikkat ettik. Sosyalliğimizi minimuma indirdik. Okulun açılmasını dört gözle bekliyor. Bu sene evdeyiz, kendi kendimize ders yapacağız dersem büyük hayal kırıklığı olacak. Ne yapsam nasıl bir çözüm bulsam derken böyle bir fikir geldi aklıma çünkü anladığım kadarıyla Anaokulları için uzaktan eğitim diye bir durum olmayacak.
Bence göndermeyin İlkokula daha çok küçük
Haftada iki gün okula gitmesi birinci sınıf öğrencisine yetişmeyebilir canlı derste çabuk sıkılabilir.
7 -yaşın üstünde çocuğu olanlar bile göndermemenin bir yolunu arıyor

Benim iki öğrencim geçen hafta babaanne anneannelerinde korona pozitif çıktığı için test yaptırdılar ikisi de negatifmis yine de içim rahat değil çünkü yarın sabah okulda kursum başlıyor ve bu öğrenciler de muhtemelen gelecek (8.sinif destekleme yetiştirme kursları başladı)

Bu sabah kursumu yaptım Bahsettiğim iki öğrenci de yoktu Fakat arkadaşlar, çocuklar maskeye dikkat ediyor evet ama sosyal mesafe diye bir şey öğrenciler arasında yok Sınıfa girdiğimde hepsi yan yana içiçe oturuyordu Sizi bu kadar büyük sınıfa boşuna mi aldık çocuklar mesafeli durun diye aldık dedim ayırdım Ama ara verince yine tenefüste aynı oldular Dip dibeler Bu şekilde dip dibe olduktan sonra tek sırada oturmuşlar ne fayda? Ki okulda sadece iki grup vardı yani toplasan 30 kişi
Öte yandan ders yapmayı özlemişiz tabi ki..
Milli eğitim ne yapacak bilmiyorum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık işine döndü

Eki Görüntüle 2687586 söylemen sayfalardan biri bu. Ne kadar bilimsel. Full kanıt dolu maşallah. İyi ki araştıran bireylersiniz. Biz göremezdik bu kadar büyüm bir oyunu
Adeta bir bilimsel makale, beynim yandi bu kadar bilgiden, meger bosuna debeleniyomus butun dunya, saglik orgutleri falan, salak hepsi bu sayfaya baksalardi tamamdi halbusu, bu enfeksiyon uzmanlari falan koca proflar hep sazan

Konu içinde konu açmış gibi olacağım ama burayı pek çok öğretmen okuyup yorum yaptığı için sormak istedim. Fikir beyan eden olursa sevinirim.
Benim kızım Mart 2015 doğumlu. Dilekçe ile 1. sınıfa kayıt olabilir. Normal şartlarda bu sene devletin anaokuluna gönderecektim. Zaten 2 senedir özel anaokuluna gidiyor. Henüz 5 buçuk yaşında olduğu için 1. sınıfa yazdırmak gibi bir düşüncem yoktu. Fakat güncel vaka sayılarını ve çevremde de duyduğum pozitif vakalardan dolayı kızımı bu sene anaokuluna göndermek istemiyorum. Onun yerine 1. sınıfa yazdırsam uzaktan eğitim alsa, evde öğretmenin verdiği programı uygulasak, canlı ders vs görmesi kötü bir fikir mi? Bu senesi boş geçsin istemiyorum. Ben eğitim setleri de alsam bir öğretmenin verdiği derse benzemez. Kendisini uzaktan da olsa bir sınıfa, grupta hissetsin istiyorum.
Marttan beri çok dikkat ettik. Sosyalliğimizi minimuma indirdik. Okulun açılmasını dört gözle bekliyor. Bu sene evdeyiz, kendi kendimize ders yapacağız dersem büyük hayal kırıklığı olacak. Ne yapsam nasıl bir çözüm bulsam derken böyle bir fikir geldi aklıma çünkü anladığım kadarıyla Anaokulları için uzaktan eğitim diye bir durum olmayacak.
Benim kızım aralık 2013 doğumlu. Geçen sene göndermeme hakkımı kullanmıştım. Bu sene mecbur göndereceğim. Mecbur olmasam sanırım göndermezdim. Ev hanımıysanız hele asla tavsiye etmem.

Adeta bir bilimsel makale, beynim yandi bu kadar bilgiden, meger bosuna debeleniyomus butun dunya, saglik orgutleri falan, salak hepsi bu sayfaya baksalardi tamamdi halbusu, bu enfeksiyon uzmanlari falan koca proflar hep sazan
Hatta birileri cikip insanlari uyarsin, boyle bi hastalik yok, bosuna oluyosunuz, olmeyin sekerim falan denmeli onlara da

Benim kızım aralık 2013 doğumlu. Geçen sene göndermeme hakkımı kullanmıştım. Bu sene mecbur göndereceğim. Mecbur olmasam sanırım göndermezdim. Ev hanımıysanız hele asla tavsiye etmem.
Niyetim okula göndermek değil. 1. sınıfa yazdırıp uzaktan eğitim alsa fena mı olur diye düşündüm. Bir öğretmeni olur, kendinde bir okullu havası olur diye. Çok seviyor okulu. Gitmese de kendisini daha iyi hisseder belki. Çok karışık kafam. Bu virüs bitecek gibi değil. İnsanlar pozitif olduklarını bile bile gezip tozuyorlar.

bence olmaz

herkes yaşı geleni göndermeyelim online eğitimde verim alamayız diye yöntem ararken siz neden küçük çocuğu bu keşmekeşe dahil edesiniz ki

dünya kadar okul öncesi çıkartmalı vs kitaplar var etkinlikler var

okul açılırsa ve herkes gelsin denirse yaşı küçük çocuğu bu aşamada neden riske atasınız ki

linçleneceğimi göze alarak yazmadan geçemeyeceğim
bu pandemi sadece Türkiye'de yok. Avrupada bile vaka sayıları hızla artmasına rağmen okullar açıldı.
hatta İngiltrede çocuklarını okula göndermeyenlere para cezası verileceği söylenmiş.
çok evhamlı bi milletiz.. tedbir olsun elbet ama biz biraz abartıyoruz..
ayrıca çocuklarını tatile götürüp okul açılmasına gelince ayy pandemi var gönderemem diyenleri de gördü bu millet..

Şu anda canlı derste kızım. 1.sınıfa başladı bu yıl. 21 eylüle kadar bu şekilde devam edecek. Sadece 16 kişiler canlı derste ama her kafadan ayrı ses çıkıyor. Öğretmenin ne kadar zorlandığını görebiliyorum. Çocuklar dikkatini toplayamıyor.
Diğer sınıfları bilemem ama 1.sınıf kesinlikle uzaktan eğitimle yürümez. Açılsa dert açılmasa dert.

daha önce de yazdım yine yazacağım

komşumun oğlumla aynı yaştaki yani 5. sınıfa giden oğlu sabah servise bindi ve okula gitti

ama benim oğlumun okulu açılmıyor

olay bence bu çifte standartta

örneğin ben açılırsa göndereceğim ve bir gün dahi tereddüt etmedim açtıkları anda okulda olacak dedim

hatta sonuçta özel okullara fiziksel şartları iyi diye dünya kadar para ödeniyor ama devlet kendi okullarının bir kısmında fiziksel şartları kötü olduğu gerekçesi ile tüm ülkenin okullarını kapatırken bazı okullarını da örneğimdeki gibi halen açık tutuyor

Çocuklarını tatile götürenler yüzünden yangın yeri memleket zaten, okullar da acilinca, iyice artacak iki kere iki dört,bilimsel gerçekler bunlar,güneş balçıkla sivanmaz.Dilerim hastaneler hasta seçmek zorunda kalmaz ki yapıyorlar diye duyuyoruz,dilerim sözgelimi apandisit ameliyatı olmak üzereyken doktorumuzun Covid olduğunu öğrenmeyiz.Saglik çalışanlarımız bıkmış durumda ki haklılar,kurallara uymayan bir toplum için parmağını kıpırdamak gelmez insanın.Ne olurdu tatillere,AVM lere gitmeseydik,düğünlerde halay çekmesek,taziyelere katılmasaydik,altın günleri yapmasaydik...Şimdi okullar rahatça kontrollü açılırdı,sağlıkçılarimiz rahatlardi.Ama nerdeeeeee...Bunun için evrensel ahlak sahibi olmak lazım.Dunya bencil..

Şu anda canlı derste kızım. 1.sınıfa başladı bu yıl. 21 eylüle kadar bu şekilde devam edecek. Sadece 16 kişiler canlı derste ama her kafadan ayrı ses çıkıyor. Öğretmenin ne kadar zorlandığını görebiliyorum. Çocuklar dikkatini toplayamıyor.
Diğer sınıfları bilemem ama 1.sınıf kesinlikle uzaktan eğitimle yürümez. Açılsa dert açılmasa dert.
Her sınıfta beş kişi olmalı,başka türlü olmaz,keşke zamanında her mahalleye en azından küçük küçük ilkokullar acilsaydi ama eğitimi israf ve yük olarak gördükçe daha nelerle karşılaşırız kimbilir.

Ben Almanyadayim. Burda okullar ve kresler acik. Bizim yakinlarimizda bir kresi tekrar kapattilar bir cocuk positif ciktigi icin. Genel olarak ama sorun yok gibi. Esimin dedigine göre ama bir cok cocugu test ediyorlar. Onlarda simdiye kadar pozitif cikan olmadi.
(Su sitedeki teknik probleminden dogru dürüst yorum yazilmiyor :( klavyem devamli kapanip duruyor ya :D

Bu sayfaların en büyük özelliği rürkçe yayın yapmamak. Dayıyo almanca, ingilizce makaleyi. Altına çeviriyo manipüle ederek. İnsanlar da zannediyor ki her şey doğru. Bir de üstüne hayran oluyorlar. Vay be adama bak Fransızca biliyo bizim için makale çeviriyor diye. Olay

daha önce de yazdım yine yazacağım

komşumun oğlumla aynı yaştaki yani 5. sınıfa giden oğlu sabah servise bindi ve okula gitti

ama benim oğlumun okulu açılmıyor

olay bence bu çifte standartta

örneğin ben açılırsa göndereceğim ve bir gün dahi tereddüt etmedim açtıkları anda okulda olacak dedim

hatta sonuçta özel okullara fiziksel şartları iyi diye dünya kadar para ödeniyor ama devlet kendi okullarının bir kısmında fiziksel şartları kötü olduğu gerekçesi ile tüm ülkenin okullarını kapatırken bazı okullarını da örneğimdeki gibi halen açık tutuyor
Merhaba
İsim vermeden Bi şikayet etseniz mi? Okulun adını da biliyorsanız. Yanlış hatırlamıyorsam çocuğunuzla yaşıttı komşumuzun çocuğu. İnsanın zoruna gider kendi çocuğu evde oturup okula gidemiyorken. Birde bu çocuklar ilerde aynı sınavlara girecekler nerede eşitlik?

Merhaba
İsim vermeden Bi şikayet etseniz mi? Okulun adını da biliyorsanız. Yanlış hatırlamıyorsam çocuğunuzla yaşıttı komşumuzun çocuğu. İnsanın zoruna gider kendi çocuğu evde oturup okula gidemiyorken. Birde bu çocuklar ilerde aynı sınavlara girecekler nerede eşitlik?

şikayet edilmez ki açık olan devlet okulu

resmi olarak açık yaz kursu adı altında

acı olan bu zaten okullar arasında ayrıcalıklı kesimler yaratıyor

Niyetim okula göndermek değil. 1. sınıfa yazdırıp uzaktan eğitim alsa fena mı olur diye düşündüm. Bir öğretmeni olur, kendinde bir okullu havası olur diye. Çok seviyor okulu. Gitmese de kendisini daha iyi hisseder belki. Çok karışık kafam. Bu virüs bitecek gibi değil. İnsanlar pozitif olduklarını bile bile gezip tozuyorlar.
İYİ de seneye 2. Sınıfa gitmek zorunda olacak farkındasınız değil mi... hani bi deneyelim bakalım takılsın çocuk deme şansınız yok kreş değil bu

şikayet edilmez ki açık olan devlet okulu

resmi olarak açık yaz kursu adı altında

acı olan bu zaten okullar arasında ayrıcalıklı kesimler yaratıyor
Devlet okulu dahi olsa şu anda hiçbir kurs faaliyet göstermiyor. Nasıl beşinci sınıf öğrencisi okula gitti ya. Kesinlikle şikayet edin hatta adres okul adı verin ben edeyim. Biz bu hafta sadece sekizinci sınıflara başladık o da resmi yazıyla bildirildiği için oldu, ki sekizinci sınıfa dahi sadece ana derslerde kurs verme sınırı geldi. Öyle hiçbir idare kafadan hadi ben bu kursu açtım gelin diyemez şu süreçte. O hakları yok.

Devlet okulu dahi olsa şu anda hiçbir kurs faaliyet göstermiyor. Nasıl beşinci sınıf öğrencisi okula gitti ya. Kesinlikle şikayet edin hatta adres okul adı verin ben edeyim. Biz bu hafta sadece sekizinci sınıflara başladık o da resmi yazıyla bildirildiği için oldu, ki sekizinci sınıfa dahi sadece ana derslerde kurs verme sınırı geldi. Öyle hiçbir idare kafadan hadi ben bu kursu açtım gelin diyemez şu süreçte. O hakları yok.

Özel proje uygulayan imam hatip ortaokulu

Temmuzdan beri okulda onlar

maalesef ki idarenin vs inisiyatifinde değil zaten

Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Hafızlık ile birlikte örgün eğitim uygulayan İmam Hatip Ortaokulu

Back
X