• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Cocuklari ve velileri bu kadar kotulemeyin ya ekmeginizi bu meslekten yiyorsunuz Allah aşkına.
Bir daha da benim maaşımı ve ekmeğimi konu yapma, başka bir öğretmen üzerinden kinini kus lütfen. Ekmeğimi ben kazanıyorum, veli ve öğrencilerim benim. Allaha şükür çok da sevilen bir öğretmenim. Senin yorumunla ne sevilmeyen bir öğretmen oluruz ne de maaşımızı elimizden alırlar. Sen öğretmen kötülemeyi bırak önce.

Arkadaşlar davulun sesi uzaktan hoş gelir. Şu seminer döneminde bile kaç okul karantinaya alındı.biz işe gidiyoruz okullar da açılsın diyeni gerçekten anlamıyorum.işyeri ile bir okul aynı mı.?siz hiç okul tuvaletlerine girdiniz mi. Normal zamanda bile hijyenik değil okullar. Hangi önlem bu?!! Ödevini kontrol ederken eğilip öpen öğrenciler var. Açılmaması lazım kesinlikle

Covid olduğu için 10 gündür hastanede yatan öğrencimiz var. Çocuklara bir şey olmuyor iyimserliğini atsak mı artık?
Taşıyıcı bir çocuk bağışıklığı zayıf bir çocuğun hastalık sebebi olabilir.
Covid diye bir sey bilinmeseydi o cocuga grip teşhisi konacakti ve ilaclarla evde atlatacakti zaten su an yan etkisi bilinemeyen ilaçlarla cebellesiyir bence.
Okul haftada 2 gun olacak.sinif sayisi 10 u gecerse 5 cocuk 2gun diger 5 cocuk 2 gun şeklinde bölünecek. Bu kadar korku fazla cocugu evde tutunca anne baba işe gitmek.zorunda bulasacaksa bulaşacak dağ başında yaşamak lazim kaçıp bu da imkansiz.

Ben 2 yaştan küçük çocuğumu kreşe gönderiyorum malesef. Ama okulların durumu daha farklı. Taşımalı eğitimi var, 50 kişilik sınıfı olanı var, yatılısı var.... Zaten çocuklar taşıyıcı olarak kendileri hasta olmadan gelip öğretmene bulaştırsalar öğretmen hasta olunca bitti gitti zaten. O yüzden bence açılmamalı. Sürdürülebilir görmüyorum, daha seminer döneminde kaç kişi hastalandı..
Seminerde ogretmen hastalandi haber oldu olay oldu aylardır bankada calisanlar hastalanmadi mi
market elemanlari peki onlar hastalanmadi mi otobus soforleri hastalanmadi mi ?Bunlari niye haber yapmiyoruz? Olay yapmiyoruz? Tum meslekler hastalanabilir ogretmenlere covid in dokunmamasi mi gerekli?Gecin artik bunları.

Covid diye bir sey bilinmeseydi o cocuga grip teşhisi konacakti ve ilaclarla evde atlatacakti zaten su an yan etkisi bilinemeyen ilaçlarla cebellesiyir bence.
Okul haftada 2 gun olacak.sinif sayisi 10 u gecerse 5 cocuk 2gun diger 5 cocuk 2 gun şeklinde bölünecek. Bu kadar korku fazla cocugu evde tutunca anne baba işe gitmek.zorunda bulasacaksa bulaşacak dağ başında yaşamak lazim kaçıp bu da imkansiz.
1. Sınıfım 51 öğrencim var. Kaça bölmem lazım? Ve benim gibi +7 şube daha.

Hanımlar lütfen öğretmen çalışması maaşı vs. Gibi konulara girmeyelim. Bu konuyu daha çok 1. Sınıf anneleri için açtım. Büyük sınıflardan velilerimizin tecrübeleri olsun öğretmenlerimiz olsun birbirimize yardımcı olalım diye.
Çocuğumuzun ilk öğrenim hayatı ve benim ilk okul tecrübem Malesef böyle bir zamana denk geldi. İnanın aklıma birşey takılınca soracak kimseyi bulamıyorum ve bu benim içimi kemiriyor.
Ne güzel burada öğretmenler veliler biraraya. Bırakın da insanlar faydalansın.

sınıflar bölünecek dedi mi milli eğitim bakanı ben duymadım
Alıntı yaptığım üye biliyormuş. Sınıflar 10u geçerse yazmış da... 50 kişilik sınıflar da var yani.
İkiye böldük bu arada uyum haftası için ancak 20 sıra sığıyor ve 25 öğrenciyi zaten mesafeye uygun oturtmamız imkansız. Bu şekilde açılacak çoğu yerde.

1. Sınıfım 51 öğrencim var. Kaça bölmem lazım? Ve benim gibi +7 şube daha.
konu sahibinin çocuğu 1. sınıfa başlayacak çok endişeli pandemiden ve hastalık korkusundan artı okuma yazma nasıl öğrenecek konusundan da.evde veli hangi yöntemle okuma yazma öğretebilir kaynak kitap var mı kolaylık sağlayacak.konu sahibinin derdi bu napsın :olamaz: burdaki kavgaları

Halkın çoğu kesimi öğretmenler yatarak para kazanıyor dediği için seminerler oldu. Birsuru okul karantinaya alındı. Şimdi okullar acilmasa çocuklar iyice koptu eğitimden, açılsa ayrı dert. Ben şahsen devlete de acıyorum ne yapacaklarını şaşırdılar. Ben de birinci sınıf okutacagim bu sene. Oğlum da birinci sınıfa gidecek ama onu göndermeyi düşünmüyorum. Elimden geldiğince ben dikkat ederim ama çocuk edemez. Birkaç arkadaşın dediği gibi tek derdim de anne babama virüs getirme ihtimali. Babam kronik rahatsiz. Aylarca görüşmedik o kadar dikkat ettik. Şimdi diyorum eşim evden anlatırsa çocuklar da evde kalır ben mecbur okula giderim 🙄 her şey karma karışık. Tavsiyem içinize sinmiyorsa okula göndermeyin, uzaktan izlesinler siz de destek olun .
Peki sizce (öğretmen olduğunuz için soruyorum) birinci sınıf bir çocuk uzaktan eğitimle okumayı yazmayı öğrenebilir mi? Benim de oğlum birinci sınıfa başlayacak ve devlette uzaktan eğitimi nasıl yönlendirecek öğretmeni merak ve endişe içindeyim o_O

Hanımlar lütfen öğretmen çalışması maaşı vs. Gibi konulara girmeyelim. Bu konuyu daha çok 1. Sınıf anneleri için açtım. Büyük sınıflardan velilerimizin tecrübeleri olsun öğretmenlerimiz olsun birbirimize yardımcı olalım diye.
Çocuğumuzun ilk öğrenim hayatı ve benim ilk okul tecrübem Malesef böyle bir zamana denk geldi. İnanın aklıma birşey takılınca soracak kimseyi bulamıyorum ve bu benim içimi kemiriyor.

Bu forumda okulla ilgili açılan konuların tamamı aynı sebeplerden kapandı Konu sürekli aynı yere geliyor Bakalım bu konu ne zaman kapanacak :işsiz:

konu sahibinin çocuğu 1. sınıfa başlayacak çok endişeli pandemiden ve hastalık korkusundan artı okuma yazma nasıl öğrenecek konusundan da.evde veli hangi yöntemle okuma yazma öğretebilir kaynak kitap var mı kolaylık sağlayacak.konu sahibinin derdi bu napsın :olamaz: burdaki kavgaları
Sınıf öğretmeni bu konuda bilgi verir. Gerekli kaynakları da söyler yapacağı bilgilendirmede. Biz de bu yönde hazırlanıyoruz, alacağımız kaynağı belirledik. Yapacağımız çalışmalar, sınıf süslerimiz bile hazır.

Benim de 21 aylık oğlum mecburi kreşe başladı, derdim onun sağlığı mesela. 1 ay oldu başlayalı, bu sürecin iki hafta hastaydı, sonrasında düşüp alnını patlattı ve dikiş atıldı. Pandemi sürecinde olması ayrı bir dert.
Sanıyorum burada herkesin büyük dertleri var kendince, pandemi nihayetinde herkesi az çok vurdu. Ancak okulların iç yüzünü bilen bizleriz, veliler değil.

Seminerde ogretmen hastalandi haber oldu olay oldu aylardır bankada calisanlar hastalanmadi mi
market elemanlari peki onlar hastalanmadi mi otobus soforleri hastalanmadi mi ?Bunlari niye haber yapmiyoruz? Olay yapmiyoruz? Tum meslekler hastalanabilir ogretmenlere covid in dokunmamasi mi gerekli?Gecin artik bunları.
Bankacı hastalandığında kaç çocuğa bulaştırır? Kaçarı yok ben hastalanırsam o çocuk bacağıma sarılıyor, aynı çocuk gidip arkadaşına sarılıyor, o da diğeriyle aynı paketten cips yiyor, tuvalette tükürük yarışı yapıyorlar ya daha ne diyim. Benim hastalanmam demek bütün sınıfın hastalanması demek, ayrıca ailelerinin de. bankacıyla nasıl bir tutarsınız aklım almıyor asla almayacak. Ayrıca hangi banka taşrada, dağ eteğinde ya da köyde? Seminerde hasta olan öğretmenlerin hepsi sanıyor musunuz merkezde oturuyor? Ailesine 20 saat uzaklıkta, taşranın köyünün dağında. Ben 5 yıl yaşadım böyle bir yerde, hastanede yattım, aileme söylemeyedim bile, ile gelse ilçeye gelse dağ yoluna giremezdi ailem, kaygılandırmamak için tek başıma 20 gün yattım. Covid olsak orada ulaşabileceğiz bir yakını bırakın, telefon çeken köy şanstır. Siz her öğretmeni merkezde özel arabasıyla işten eve sanıyorsunuz galiba. Çok azınlık bankacılar ve memurlar gibi merkezde oturup, merkezde çalışıyor, ben 16 yıllık öğretmenim halen köydeyim 3 vesait yapıyorum. Şükrediyorum ki ailemle aynı ile gelebildim yıllar sonra.

Öncelikle şuan el yazısı mı devam ediyor hala bilmiyorum bunu ogrenin el yazisi ise sizde ogrendiyseniz yavas yavas ogretebilirsinz. Kirtasiyeden kitaplar alin 1. Sinif icin. Evinizde kartondan büyük büyük sablonlar cikartin okullardaki gibi. Ister cıktı ister el yazisi.
Okulda baslangic olarak evet gosteriyorlar ama el kirilmasi evde ve okulda tekrar tekrar yazmak ile oluyor zaten. Surekli pratik yapın acilmazsa okullar.
Matematik icinde temel kitap vardr kirtasiyede alin ve o sirayla gidin.
Matematikte de evde egitim cok onemli okula gitsekte bence kotu dusunmeyin.
Misal ogretmenin aldircagi seyleri alin netten bakip fasulye, boncuk sayma , guzel yazi defteri, bir iki okumalik 1. Sinif kitabi. Buyuk ve belirgin yazili. cizgiyle baslayacaksiniz biliyorsunuz bunun icinde ozel defterler var. Bir iki ornek yapiyor sonra sen ustunden geciyorsun sonra kendin yapiyorsun bunlardan alin 2 ser tane basta eli kırılsın. Uzun çubuklarhem sayar hem onlarla rakam olusturur bu gibi seyler yapabilirsinz.
Youtubede bazi videolar var guzel onlarda hem onu acarsiniz arada degisiklik olur. Bence siz ustune duserseniz ogretebilirsinuz okullar acilmasa bile. Gerisini artik pandemi biterse 2. Sinif mufredatinda bir seyler yaparlar diye düşünüyorum yani umuyorum.

Arastirin kitapta bulursunuz nereden baslayacaginizi da .
Kirtasiye zaten size kitap onerir cok yardimci olur kitap. Dedigim arac gereçleri evde bulundurursaniz ise yarar.
kucuk tahtalar var kalemli bence ondan da alin o da cok isinize yarar.
Belirli saatler koyarsiniz braz esnek biraz sıkı yonetirsiniz durumu. Basta zor olur ama okula baslamakta basta cok zor degil miydi
Bence ustesinden gelirsiniz. 😊
Öğretmen arkadaslarda tavsiye verse guzel olurmuş.
Belki derinsularda adinda bir abla var onu cagirirsaniz yardimci olabilir ben etiketleyemedim.

Bu akşam komşumuzu torunu 6 hastane gezdirmiş, yer bulamamış. 7. Hastanede sedye bulabilmişler sadece. Ankara’da yer yok hastanelerde malesef..

Annem pandemi hastanesinde çalışıyor acilde sedye bile yok hastane dolup taşıyor dedi

Hastaneye yatması gerekenler de yer bulamıyor servisler dolu yoğun bakım dolu tek yatak yok dedi

Yakalanmayın yani yakalanırsanız tibbi yardım alamıyorsunuz😶

Back
X