Seminer döneminde de hepimiz çeşitli yerlerde topluluklar halinde toplantılara katıldığımız için bulaşıyor olmasına ben şaşırmadım doğrusu. Hiç evden çıkmayan veya sadeve markete giden insanlara bile bulaştığı oldu sonuçta.
kimsenin şahsına değil sözüm de bence her türlü bulaşın sebebi insanlar
hani seminerde küçücük odada 20-30 kişi oturduk saatlerce denmiş ya tabii ki risk var
neden o odada oturdu o kadar kişi
okulun bahçesi mi yok mesela alsın herkes sandalyesini insin bahçeye, sonra çıkarsın
ya da tv de gördük gazetelerde gördük, kimi okullar mesafeli sandalyeleri bahçeye koymuş
ama öğretmenler çekmiş yan yana, konuşuyor kulak kulağa
güncel bir gazetede fotoydu, bir kaç yerde daha gördüm
şimdi oğlumun okulu nete fotolar atmış
8. sınıflar geldiğine
yeşillikli bahçenin üstüne branda yapılmış
sandalyeler dizilmiş ve sabah tören burada yapılmış, sonrasında bilgilendirme toplantısı
akabinde açık havada bir kısım ders yapılıp biraz sınıf yine biraz dışarı organize edilmiş
yemekhanede koca masada iki uçta iki ayrı kişi
su ekmek paketli
8. sınıf mevcudu 120 kişi
evet binler yanında az sayıda ama
tüm sınıflarda bu kadar kişi var ve hazırız diyorlar
açılsın mı diye tartıştığımız okullarda ise kapıda dezenfektan bile yok
ancak hastalık ilerliyor, okul böyle nasıl açılsın diyen sendikalar karalanıyor
neden tepkisiz herkes, neden o toplantılardan bir protesto dahi yansımadı ekranlara
ya da protestoyu vs geçtim küçücük salonda neden oturuyoruz hiç bir yer yoksa okulun girişi geniştir, koridor vardır
bizim zamanımızda kışın tüm okul girişte istiklal marşı töreni yapardık, sığardık
oraya bir okulun tüm öğretmeni de sığabilir gayet, bahçeye çıkılmayacaksa
ama hep bireysel hareket körükleniyor, ben taktım maskemi, sıktım dezenfektanımı, okul önlem almamış deyip geçiyoruz, sesimizi çıkarmıyoruz