Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

Bende göndermeyi asla düşünmüyorum durum böyleyken. Zaten benimki okuma yazma öğrendi evde cümle bile kurabiliyor, sayıları öğrendi ve yazabiliyor. Evden egitim varsa tabiki onu tercih ederim çünkü zaten herseyi bildiği icin neden yollayayım ki? Üstelik evde küçük kardeşi var 11 aylık ve ben böbrek hastasiyim. Su durumda küçük çocukların açılması çok çok çok mantıksız olacak... Allah göndermek zorunda olanların yardımcısı olsun..
Bende uzaktan eğitim tercih etmek isterim. Ama 1. Sınıflar için kronik rahatsızlığı olmayanlar okula gitmek zorunda gibi anladım. Umarım yanlış anlamışımdır.

Kreşler 1 hazirandan beri açık, gidiyorlar, içinizi ferah tutun.

Okul sırf bina değil, arkadaşları ile iletişim kurmalı, bütün gün ekran karşısında oturmak çok mu sağlıklı?
Hep bu düşünceyle gidip kaydını yaptırdım evde daha ne kadar devam edecek diye. Hiç dışarıda çıkmıyoruz. Ama iş ciddiye bindi bir yandan vakalar da çoğalınca telaşlandım haliyle. Allah bütün çocuklarımızı korusun.

Anasınıfları ,birler ,sekizler ve onikilerin açılacagı soylentisi neredeyse bir aydır gündemde ama bir taraftan da bakanın söylediği bir cümle var."Risk varsa biz yokuz" diyor milli egitim bakani.Bir ogretmen olarak insallah açılmaz demek istiyorum ama artik demeyecegim çünkü bizler açılmasın dedikce yatarak para kazanmaya alistiniz gibi cok kırıcı cümlelerle karşılaştıkKeske o zamam cocuklarini okula gondermekten kaygi duyan insanlar da seslerini duyursaydi ama cogu sessizligi tercih etti nasil olsa acilmaz diye ama goruyorumki bu sessizlik hepimize pahaliya malolacak Bir atasözü vardir persembenin gelisi carsambadan belli olir diye.O hesap okullar acilirsa durum vahim olabilir.Artik hayirlisi olsun diyorum.Konuyu acan arkadasim yazdiklarim size degil sizi bu dusuncelere itenlere

Sağlık bakanlığının gönderilerinin altındaki yorumları okuyorum her yer açık okullar neden kapalı yazıyorlar? Sonra okul açılacak deyince de vay bu kadar vaka var nasıl olacak diyorlar?
Sozlerim şahsınıza değil kesinlikle ama her karardan memnun olan da var olmayan da var isteğe bağlı dediklerine göre belki erteleyebilirsiniz küçük bebeğiniz de varmış

Eğitim aşkıyla yananları ayrı tutuyorum. Ama bir grup var kafayı yedi online diye üniversiteler. Mezn olduğum üniversitelerin facebook gruplarına üyeyim. Daha bir kere bile online eğitim verimsiz yüzyüze olsun diyen görmedim. Mesajlar hep şu yönde
- aile evinde kalmak sıkıcı
- çok bunaldım
- ne zaman okula(!) Döneceğiz.
- bu saatten sonra ailemle anlaşamıyorum
- istediğim saatte dışarı çıkmayı eve dönmeyi özledim.

Kimse kusura bakmasın, çoğunun amacı mabadlarını gezdirmek fıldır fıldır.
Madem bu kadar eğitim aşkıyla yanıyordunuz, bu full devamsızlık yapan öğrenciler kimdi?

Neden? Bence okumalılar. Okullar açılsın diye, öğretmenler yata yata para kazanıyorlar diyen insanlar sağlıkçıları hiç düşünmediler mi? Okulların açılması demek onlara ekstra yük değil mi? Neden açıldı okullar sizce? Her yer açık, okullar neden kapalı diye devlete baskı yapan kesim yüzünden değil mi? Biraz olsun sağlıkçıları düşünselerdi okulların açılması için tutturmazlardı. Şimdi izleyin sağlık çalışanlarının çilesini. Çok üzülüyorum onlara, yazıktır, günahtır.
Bu söylemler bizzat bazı sonunu düşünmeyen sağlıkçılardan olunca

Anasınıfları ,birler ,sekizler ve onikilerin açılacagı soylentisi neredeyse bir aydır gündemde ama bir taraftan da bakanın söylediği bir cümle var."Risk varsa biz yokuz" diyor milli egitim bakani.Bir ogretmen olarak insallah açılmaz demek istiyorum ama artik demeyecegim çünkü bizler açılmasın dedikce yatarak para kazanmaya alistiniz gibi cok kırıcı cümlelerle karşılaştıkKeske o zamam cocuklarini okula gondermekten kaygi duyan insanlar da seslerini duyursaydi ama cogu sessizligi tercih etti nasil olsa acilmaz diye ama goruyorumki bu sessizlik hepimize pahaliya malolacak Bir atasözü vardir persembenin gelisi carsambadan belli olir diye.O hesap okullar acilirsa durum vahim olabilir.Artik hayirlisi olsun diyorum.Konuyu acan arkadasim yazdiklarim size degil sizi bu dusuncelere itenlere
Yatarak para kazanmiyorsunuz elbette. Ama devlet yarin “calismadiniz size maas yok” diyebilir. Zaten maddi gucu yok devletin. Tam bunu soylemesinin zamani,aciklamalari da bence bunu gosteriyor. Virusten daha buyuk sorunlarimiz var bence. Beni esas kaygilandiran bunlar.

Hiçbi zaman öğretmenler boşa maaş alıyor diye aklımın ucundan bile geçmedi. Ben düşmüşüm kendi derdime belki yardımcı olursunuz diye açmıştım konuyu. Konuyu tartışmaya çevirip kimse kimseyi kırmasın boşuna.
Özellikle 1. Sınıf annelerinin okula gönderip göndermeyeceğini merak ediyorum.

Cocuklara üzüldüm 😕 bizim okulda devlet okulu ve bizden cok önce yakiyorlar siniflar cok sicak oluyor musluklar otomatik avm dekilerden ama gel gor ki cocuklar hemen bozuyorlar ve sabun olmamasi bile soz konusu olmadi. Her devlet okulu farkli oluyor tabii

Pazar günü bir okula gittim KPSS sınavına

okul Bursa merkezde bir meslek lisesi

şehrin en afilli yerlerinden birinde kocaman bina

neyse girdik sınıfa

sınıfta yeni hiçbir şey yok

sıralar kırık, boya vs yapılmamış, perdeler var toz içinde

sınıf kırk kişilik ön sırada oturan ile tahta arasından bir kişi zor geçiyor

kenarda küçücük bir öğretmen masası ile kırık sandalyesi

lavaboya gittim

kapısı var şaşırdım genelde kırık olur da

neyse tezgah var mermerit üstünde böyle kase lavabolar

musluklar el ile açılıyor ama açılıyor

sıvı sabunlar var

tezgaha peçete koymuşlar artık sınav için mi bilemem ama monte peçetelik de var hatta tezgahta büyük delik altında koca çöp kovası

tuvalet kabinini içinde de tuvalet kağıtlığı var üstünde de tuvalet kağıdı

neyse işim bitti sifon için kafamı kaldırdım

sifonun ipi yok

tabii kafamı kaldırınca da tavanı gördüm

tüm tavan ıslak yukarıdaki tuvalet taşmış, akmış her ne ise

yani aslında makyaj bile sınırlı kırmızı ruj sürmüşler aaa makyaj yapmış desinler diye ama tedbir medbir hak getire

lakin çocuklar okula gitmeli mi evet

yani bir gün okula gitsinler geri kalan online derseniz de aynısı olur o bir gün okul geri kalan tatil algılanır o bir günde de bir haftalık yakınlaşılır

Hiçbi zaman öğretmenler boşa maaş alıyor diye aklımın ucundan bile geçmedi. Ben düşmüşüm kendi derdime belki yardımcı olursunuz diye açmıştım konuyu. Konuyu tartışmaya çevirip kimse kimseyi kırmasın boşuna.
Tartismaya cevrilmedi konunuz,size nasil yardimci olabiliriz ki fikrimizi soylemekten baska?
1.sinifa da diger siniflara da gonderen de var gondermeyen de var. siz de kendi seciminizi yapacaksiniz. Biraz once radyoda dinledim Cumhurbaskani “isteyen gondersin” dedi.

Baslayacak ve veliler gonderecek. Sagligi onemseyen bazi veliler belki gondermez. Simdi ben ogretmenim okul baslasin diyorum uzaktan egitim etkili degil ogrenciyi yuz yuze gormek cok baska. Yalniz iste orada bir sorun var. Ben maske eldiven siperlik dezenfektan dortlusuyle korumaya alacagim ya cocuklar? Kucuk cocuklar anlayamadigi icin ergenlik donemindekiler isin girgirinda cok dikjat etmeyecekler adim gibi eminim. Okula gittim temizlik icin gorevli yok. Iskurdan belediyeden gelirdi yok. Idareciler var bir. Bi de dezenfektan okul girisinde baska bir sey yok .okullarin cogu bu durumda maalesef. Veli cephesinden bakiyorum tabii ki egitim maksadi olmayan sirf cocuk basimdan gitsin diyen vardir elbet ama buyuk cogunluk boyle degil. Ogrenci dersinden kaldi sene kaybi var. Bu donemi ogrencinin ders basarisi acisindan en az hasarla atlatmak istiyorlar hakli olarak. Yuz yuze egitim daha etkili mecbur elmahkum gondermeyi tercih edecek veliler olacak. Yani isin ozu nerden tutsaniz elinizde kaliyor

Bende açılmaz diye devam ettim, biz özele yazdırdık. Sınıf 15 kişi ve iki şube var. Gene de korkuyorum. Bir yanım gitsin diyor, bir yanım kalsın yanımda. Daha 21 Eylül e çok var. Ben fikir değiştirebilirler diye düşünüyorum.

İdare hasta olan burnu akan, öksüren çocukları okula almayacağız dedi. Ama ne kadar uygulama olur bilmiyorum.

Bizim okul uzaktan eğitim ile başladı. Sınıf mevcudu az olduğu için sorun yok şimdilik. Korktuğum kadar kötü değil.

Üniversiteler niye açılmıyor diyen arkadaşlar, açılsa niye açıldı, o kadar öğrenci nasıl yer değiştirecek diye şikayet edeceklerdi belki de. Düşünsenize bir sürü öğrenci yer değiştirecek. Birinci sınıfların açılmasından daha tehlikeli diye düşünüyorum.

kısmet olursa benim oğlumda 1. sınıfa başlayacak.
geçen sene 69 aylık diye dilekçe verip yollamadım. bu sene 7 yaşında yaşı geçiyor çocuğun ve yollamayı düşünüyorum. ama küçük olsa yollamazdım.
ben zaten çalışıyorum eşim de öyle. ve koronanın yoğun olduğu bir ildeyiz.
yeri geliyor çocukla işe geliyoruz ve riskli gruptayım. artık yapacak bir şey yok.
yalnız seminer döneminde öğretmenler nasıl korona oldu anlayamadım.
bizler her gün işe geliyoruz. evet bizde de görünebilir bu illet ama 1 haftada nasıl böyle oldular anlayamadım. demek ki öğretmenler kendini koruyamıyor genel olarak. o yüzden de çocuklar riskte.
çünkü bütün kamu, bütün özel sektör bu süreçte çalışmaya devam etti.
öğretmenlerimizin de bu konuda kendini geliştirmesini diliyorum.

Baslayacak ve veliler gonderecek. Sagligi onemseyen bazi veliler belki gondermez. Simdi ben ogretmenim okul baslasin diyorum uzaktan egitim etkili degil ogrenciyi yuz yuze gormek cok baska. Yalniz iste orada bir sorun var. Ben maske eldiven siperlik dezenfektan dortlusuyle korumaya alacagim ya cocuklar? Kucuk cocuklar anlayamadigi icin ergenlik donemindekiler isin girgirinda cok dikjat etmeyecekler adim gibi eminim. Okula gittim temizlik icin gorevli yok. Iskurdan belediyeden gelirdi yok. Idareciler var bir. Bi de dezenfektan okul girisinde baska bir sey yok .okullarin cogu bu durumda maalesef. Veli cephesinden bakiyorum tabii ki egitim maksadi olmayan sirf cocuk basimdan gitsin diyen vardir elbet ama buyuk cogunluk boyle degil. Ogrenci dersinden kaldi sene kaybi var. Bu donemi ogrencinin ders basarisi acisindan en az hasarla atlatmak istiyorlar hakli olarak. Yuz yuze egitim daha etkili mecbur elmahkum gondermeyi tercih edecek veliler olacak. Yani isin ozu nerden tutsaniz elinizde kaliyor
Bizim okulda 8. Sınıflar için dyk'lar dün itibariyle başladı. Bugün dersim var sabahtan beri gördüğüm manzara beni çok korkutuyor. Öğretmenler full teçhizatla geldi ama öğrenci aynı özeni göstermeyince ne olacak ki. Teneffüs aynı saatte ve tüm öğrenciler dip dibe. Sınıfta sosyal mesafeyi ayarlayıp ona göre oturma planı yapsak dahi teneffüste yine iç içe geçiyorlar. Temizlik elemanı okullara gönderilmemiş, lavabolar berbat halde. Hiçbir sınıfta, okul girişinde dezenfektan yok. Maskeler çeneye iniyor, yavrum kaldır o maskeyi diyorsun beş dakika sonra yine inmiş çeneye. Bunu yapan ve dikkat etmeyen sekizinci sınıf öğrencisi ve bazı şeylerin bilincinde olan bireyler.
Sekizler böyle ise birleri düşünmek dahi istemiyorum.

--bildigim kadariyla fransa da sayilar 5 binlere ulasmisti, okullari kapatmadilar
--bulundugum ülkede sayilar 2500 ü gecti kresleri bile kapatmadilar
--benim cocuklarim üc haftadir okuldalar; sadece ilk okulda ki icin mektup gönderdiler okullari kapatmak gerekirse ne yapilmali diye
--burada corona cikan okullarda okullari degil sadece o sinifi kapatma karari var
--ailesinde kronik hasta olanlara uzaktan egitim Hakki taniniyor
--gecen gün bir anne anlatti birlikte güldük: okullarda Maske zorunlulugu var, ilk okula baslayan bir cocuk eve baska maskeyle gelmis, annesi bu nereden geldi diye sorunca; "bana verdigin maskenin rengini begenmedim, arkadasimla degistirdim" demis
sonuc olarak cocuklar okula gitmek zorunda alabilecegimiz önlemleri alip gönderiyoruz okula baska secenek yok.

geçen sene 69 aylık diye dilekçe verip yollamadım. bu sene 7 yaşında yaşı geçiyor çocuğun ve yollamayı düşünüyorum. ama küçük olsa yollamazdım.
yeri geliyor çocukla işe geliyoruz ve riskli gruptayım. artık yapacak bir şey yok.
bizler her gün işe geliyoruz. evet bizde de görünebilir bu illet ama 1 haftada nasıl böyle oldular anlayamadım. demek ki öğretmenler kendini koruyamıyor genel olarak. o yüzden de çocuklar riskte.
Kamudan, ozel sektorden hasta olan yok demek, peki bu kadar hasta insan hangi gruba ait

Okulları çalıştığınız kurumlar gibi düşünmeyin. Herkesin koşulları çok farklı. İlk seminer günü iki buçuk saat toplantı yaptık. Öğretmenler odası minicik ve biz 20 kişiyiz. İçimizden biri koronaymis haberi yok. O kadar küçük odada o kadar uzun sürede virüs kapmadiysak mucize.

Back
X