Şimdi ufacık 6 7 yaşındakiler okula mı başlıyor?

--bildigim kadariyla fransa da sayilar 5 binlere ulasmisti, okullari kapatmadilar
--bulundugum ülkede sayilar 2500 ü gecti kresleri bile kapatmadilar
--benim cocuklarim üc haftadir okuldalar; sadece ilk okulda ki icin mektup gönderdiler okullari kapatmak gerekirse ne yapilmali diye
--burada corona cikan okullarda okullari degil sadece o sinifi kapatma karari var
--ailesinde kronik hasta olanlara uzaktan egitim Hakki taniniyor
--gecen gün bir anne anlatti birlikte güldük: okullarda Maske zorunlulugu var, ilk okula baslayan bir cocuk eve baska maskeyle gelmis, annesi bu nereden geldi diye sorunca; "bana verdigin maskenin rengini begenmedim, arkadasimla degistirdim" demis
sonuc olarak cocuklar okula gitmek zorunda alabilecegimiz önlemleri alip gönderiyoruz okula baska secenek yok.
Aslında şöyle bir sıkıntı var. Hergun bildirilen sayıları doğru buluyor musunuz? Düzenli bir şekilde bin kişi civarında oluyor hergun. Öyle bir şey yok. Benim kardeşim doktor diyor ki vakalar kat kat fazla. Hatta hocası demiş ki 1200 değil bizim tahminimiz günlük vaka 12.000 civarı.

Bu lise-üniversite gençliği ne olacak? Yaz boyu gezdiler. Bizim sitenin önü park, kamelyalarda yaz boyu yediler içtiler, takıldılar kalabalık arkadaş grupları.
Ama okullar açılmasın değil mi? Yok açılsın, tam da onlara açılsın. Ne mesafe ne maske, gırgır şamata peşinde olan ciddiyetin farkında olmayan aymaz bir kesim var. Gitsinler okula da en azından eğitim alsınlar. Şehir değiştirmek toplu taşıma kullanmak vs. Neden sorun olsun? Uysunlar kurallara, o şekilde gitsinler okullarına. Aylardır işine giden insanlar, toplu taşıma kullanan çalışanlar var.
Gençlerin bir kısmına çok kızgınım açıkcası. Belki de ondan bu sert tutumum. Hadi küçüklerin aklı ermiyor, anlayamıyorlar. Ama bunlar kasıtlı umursamıyor, her konuda olduğu gibi bunda da ciddiyetsizler ya, ona deli oldum tüm yaz balkondan..

Hayır okullar açılmayınca bu gençler kahve dünyalarında, avm lerde parklarda fink atmasa da evde dursa eyvallah. Ama zaten virüsü sağa sola dağıtan bunlar. E madem okul da açılsın diyor insan.
Çok karışık. Çok zor.
Doğrusu yok bu işin.

Aslında şöyle bir sıkıntı var. Hergun bildirilen sayıları doğru buluyor musunuz? Düzenli bir şekilde bin kişi civarında oluyor hergun. Öyle bir şey yok. Benim kardeşim doktor diyor ki vakalar kat kat fazla. Hatta hocası demiş ki 1200 değil bizim tahminimiz günlük vaka 12.000 civarı.
Bu konuda bircok felaket senaryosu var.
Mesela nisanda sayilar 2000 i gectiginde okullari, isyerlerini, sinirlari kapatmislardi, simdi sayilar cok daha yüksek ama heryer acik.
Yanilmiyorsam isvecti hic bir kisitlama olmadan hayatlarina devam ettiler, sayilar bir ara yükselsede diger ülkeler Kadar arttmadi.
Ingiltere ve AB, Brezilya aman ne olacak dedi, kisitlamalar avrupa ülkelerinden sonra geldi ve beraberinde cok yüksek sayida ölümler getirdi.
Vaka sayisinin bildirilenden yüksek olmasi bana göre iyi bisey cünki; bu demek ki bir cok insan hastaligi daha az semptomla gecirip virüse karsi bagisiklik kazanmis oluyor, ayrica ölüm orani daha da düsüyor.
Bu arada kalp krizi yada solunup yetmezligi vs gibi sebeplerle ölenlerin ölüm belgelerine de corona yazilarak ölüm oranlarinin yükseltildigi söyleniyor ki bence bunlar hep asi icin hazirlik.

Yanliz sunu da dikkate almak lazim, nisan ayinda günlük yapilan test sayisi ile simdi yapilan test sayisi da ayni degil.
Sonuc olarak nerden bakarsak bakalim insanoglu birgün ölecek belki corona, belki kanser, belki grip

Baslasa da biz de herkes te rahatlasa.
Canli derse baglanmak en az 5 dk.Ders zaten hepi topu 30 dk.Gerci altyapi biraz duzelmis.Takilma,donma mininum seviyede.
Birde eba nöbeti diye bisey getirdiler.Okulda olucakmisiz.Internete giremeyen ogrenciler icin.Valla daha iyi.Ayji sinifsa oturt uzak uzak isle miss gibi dersini.Yok baglandik mi,yok sesim geliyor mu cocuklar,yok susun konusmauin yoksa mikrofonunuzu kapatirim derdi yok.Valla acilsin okullar ne olacaksa olsun.Esimle bu kafadayiz artik.Onun okulu yine daha kirsal bir bolge okulu 9 10 ogrenciyle yapabiliyor ders.

Okulları çalıştığınız kurumlar gibi düşünmeyin. Herkesin koşulları çok farklı. İlk seminer günü iki buçuk saat toplantı yaptık. Öğretmenler odası minicik ve biz 20 kişiyiz. İçimizden biri koronaymis haberi yok. O kadar küçük odada o kadar uzun sürede virüs kapmadiysak mucize.
çalıştığımız kurumlar daha fena. çünkü sadece çalışma arkadaşlarımız yok. günde yüzlerce kişi ile muhatap oluyoruz. mesela ben valilik binasındayım. düşünsenize günde kaç kişi girip çıkıyor. öğlenleri yemeye gidiyoruz.
ha çember daraldı her an korona olabiliriz maalesef. bir de hamileyim ama yapacak bir şey yok. bence biraz daha dikkat edilebilirdi.

çalıştığımız kurumlar daha fena. çünkü sadece çalışma arkadaşlarımız yok. günde yüzlerce kişi ile muhatap oluyoruz. mesela ben valilik binasındayım. düşünsenize günde kaç kişi girip çıkıyor. öğlenleri yemeye gidiyoruz.
ha çember daraldı her an korona olabiliriz maalesef. bir de hamileyim ama yapacak bir şey yok. bence biraz daha dikkat edilebilirdi.
Okullar da sadece öğrencilerin girebildiği süper izole ortamlar değil. Şu an kapalı oldukları için dikkat çekmediler ama normal düzende bir okula gittiğinizde kapılar velilerden geçilmediğini görürsünüz. Korona döneminde tüm masa başı çalışanlar en azından şerit filan çekip mesafeyi ayarlayabildiler. Okullar da ne yazık ki o da mümkün değil.

Sessiz sessiz "sürü bağışıklığı" denen sürece götürüyorlar sanırım ülkeyi. Allah yardımcımız olsun.
İyi de bağışıklık kazanılmıyor ki. Birinci hafif atlatan ikinci kez yakalanınca ölecek kadar kötü atlatiyor bir sürü yazı okudum

Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?

Aile isteğine bağlı olacak. Vakalar bu kadar artmışken zorunlu yapamazlar

Allah hepimizin yardımcısı olsun herkesin şartları zor. Çok kişi duydum hiç evden çıkmayıp yine de virüsü bir yerlerden kapan. Dediğiniz gibi çember daraldı korona olursak bile kolay atlatanlardan olalım İnsaAllah.

Merhabalar
Haberi okuduğumda beri sanki üzeme bi öküz oturdu. Cumhurbaşkanın açıklamasına göre kesinleşmiş mi oldu yani 1. Sınıfların okula gitmesi? Şimdiye kadar nede olsa açılmaz düşüncesiyle rahatmışım aslında. 1 yaşında bebeğim de var. Nasıl olacak hep birlikte nasıl gidip geleceğiz? Ay ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Beni biraz rahatlatır mısınız?
Müdür yardımcıma mesaj attım az önce. Hocam oğlum birinci sınıf okula göndermeyi düşünmüyorum herhangi bir sorun olmaz değil mi diye. Dediki zorunlu olmayacak isteğe bağlı, herhangi bir yaptırımla da karşılaşmayacaksinız.

Okullar da sadece öğrencilerin girebildiği süper izole ortamlar değil. Şu an kapalı oldukları için dikkat çekmediler ama normal düzende bir okula gittiğinizde kapılar velilerden geçilmediğini görürsünüz. Korona döneminde tüm masa başı çalışanlar en azından şerit filan çekip mesafeyi ayarlayabildiler. Okullar da ne yazık ki o da mümkün değil.
Ben seminer dönemindeki dikkatsizlikten bahsettim. Henüz okul açılmadı. O şerit olayı da her yerde uygulanmıyor. Biz de olmadı mesela

Allah hepimizin yardımcısı olsun herkesin şartları zor. Çok kişi duydum hiç evden çıkmayıp yine de virüsü bir yerlerden kapan. Dediğiniz gibi çember daraldı korona olursak bile kolay atlatanlardan olalım İnsaAllah.
Amin amin. İnş tüm insanlık olarak kurtuluruz şu illetten de hayatımız normale döner

Ben seminer dönemindeki dikkatsizlikten bahsettim. Henüz okul açılmadı. O şerit olayı da her yerde uygulanmıyor. Biz de olmadı mesela
Seminer döneminde de hepimiz çeşitli yerlerde topluluklar halinde toplantılara katıldığımız için bulaşıyor olmasına ben şaşırmadım doğrusu. Hiç evden çıkmayan veya sadeve markete giden insanlara bile bulaştığı oldu sonuçta.

Merak ettiğim için soruyorum valilik binasında çalışıyorum dediniz günde kaç kişi geliyor ortalama bu binalara, valilikte her gün yüz kişinin geleceği ne gibi işleri olabilir ki
Valilik binasında çalışan zaten 300 kişi falan varız. yemekhanemiz var diğer kurumlardan yemeğe gelenler var. nüfus müdürlüğü var oraya gelen vatandaşlar var, Suriyeli vatandaşlar da geliyor. sonra kamu binalarının inşaat işine bakan birimler var.(Okul yapımı, onarımı, emniyet binalarının yapımı onarımı gibi) buraları müteahhit firmalar yapıyor, ihalelere katılanlar geliyor. diğer kurumlardan evrak için gelen personeller var.

zaten testi yapmak için çok fazla kriter var

yani bazı kurumlara gidenler yahut uçak vs için test yaptıranlar dışında hasta olup test yaptırmak için ,ileri derecede belirti zorunluluğu var

100.000 test varsa bir çok kişide belirti var

zaten testi negatif çıkana da karantina var bu demek ki aslında negatife kimse güvenmiyor

bence hastaları verilen sayı vs den çok test sayıları ile değerlemek lazım ama bazı yerlerde çalışıp ya da bazı yerlere girmek için test yaptıranların sayısını bilemiyoruz

1.sınıfa başlayacak oğlum, öğretmeniyle bahçede uzaktan tanışma dışında okula götürmeyi düşünmüyorum. evde eğitimini vereceğim. bağışıklığı düşük, kardeşi var babanemiz bakıyor. özel okula yazdırdım, uzaktan eğitiminin daha iyi olacağını umut ederek girdik bir yola. devam zorunluluğu aranmayacak.

Noluyosa bu ogretmenler yuzunden oluyo zaten, koronayi onlar bulastiriyo, maasi onlar aliyo, ben ogretmen degilim ama ogretmen olsam artik fittirirdim heralde, ogretmenler de etten kemikten insan yahu, biz dikkatliyiz onlar dikkatsiz demek dogru degil, kamu binalarina kacar kisi aliniyo, herkes belli mesafede duruyo seritler var vs.okullar ayni mi?

Back
X