Şimdi yeni şeyler söylemek lazım ...

Çörekotu her derde deva imiş.sabahları 1 çay k. Çiğneyip su içmenin belki size faydası olur :KK39: kahvaltınızda haşl. Yumurta varsa zeytin olmasın.6 zeytin 1 yumurta değerinde :kahve:

İkinci haftada bugün tamamlanıyor , çok merak ediyorum yarın sabah tartıda kaç kilo çıkacağım.

Bu hafta cumartesi fazlaca yedim :( birde çok hareketsiz bir hafta geçirdim :(

Ayak bileğim burkulduğu için çok hareket edemiyorum.

İkinci haftada bugün tamamlanıyor , çok merak ediyorum yarın sabah tartıda kaç kilo çıkacağım.

Bu hafta cumartesi fazlaca yedim :KK43: birde çok hareketsiz bir hafta geçirdim :KK43:

Ayak bileğim burkulduğu için çok hareket edemiyorum.
geçmiş olsun canım şimdi nasıl peki

2. Haftanın sonucu;
4 gün 1600 kaloriyi sağladım. 3 gün daha fazla yedim
2 gün 30dk civarı yürüyüş yapabildim. Bileğim burkulduğu için 5 gün hiç hareket yoktu.
700 gram vermişim :)

Gerçi bu 700 gramın birn kısmı su kaybı , çünkü iki gündür bağırsaklarımı bozmuş durumdayım.

Güncel Kilo : 88.5

2. Haftanın sonucu;
2 gün 30dk civarı yürüyüş yapabildim. Bileğim burkulduğu için 5 gün hiç hareket yoktu.
700 gram vermişim :)

Gerçi bu 700 gramın birn kısmı su kaybı , çünkü iki gündür bağırsaklarımı bozmuş durumdayım.

Güncel Kilo : 88.5
canım daha geçmedi ya nasıl yürüdün peki agrı olmadı

canım daha geçmedi ya nasıl yürüdün peki agrı olmadı
Geçen hafta pazartesi ve salı yürüdüm , ondan sonra ayağımdan dolayı yürüyemedim malesef :KK43:
Bugünde denedim çok yavaş 30 dk yürüdüm , ayağım bandajlı şekilde
O kadar yavaş yürüdüm ki bastonlu teyze bile beni geçti :KK57::rolleyes::olamaz:
Spor saılmaz ama Yinese hiç yoktan iyidir.

Günlük hayatımda son yıllarda çok hareketsiz , tekrar yavaş yavaş eski hareketli günlere dönmeyi umuyorum.

17. günün özeti;

Sabah : 2 kk peynir - 6 zeytin - 1 simit - Yumurta
Öğle: 1 haşlanmış mısır - Salata
Ara: 30 gr fıstık
Akşam: Kısır

Toplam Kalori : 1650
Spor : malesef yok :( Ayak bileğim dün çok ağrıdı :(

Ketojenik beslenmeyi dusunebilirsiniz. Hastaliginizi bilmiyorum ama ketojenik beslenmenin cesitli norolojik hastaliklar ve kanser turlerini engelleyici hatta tedavi edici ozelligi olduguna dair calismalar var. Ingilizce biliyorsaniz cok fazla bilimsel makale ve kaynak bulabilirsiniz.

Önerin için tekrar teşekkürler. Çok ciddi çalışmalar yapılmış bu konuda, okudukça iyice ilgimi çekti.
Düşük glisemik indeks diyeti (taş devri diyeti) benziyor gibi geldi bana.
Arasındaki farkı tam çıkaramadım, arasındaki fark hakkında bilgin var mı ?

Birde aşırı yağ tüketimi riskli gii geldi bana , tam kafada oturtamadım.
Ketojeik beslenmede hesaplamalarda baya karışık ,,,,
Çok okudum bu konuları devrelerim yandı :confused::confused::confused:

Aynı soruyu "
Var mısınız fit kadın/anne olmaya?" başlığında da sordum. belki bilen vardır diye :)

Önerin için tekrar teşekkürler. Çok ciddi çalışmalar yapılmış bu konuda, okudukça iyice ilgimi çekti.
Düşük glisemik indeks diyeti (taş devri diyeti) benziyor gibi geldi bana.
Arasındaki farkı tam çıkaramadım, arasındaki fark hakkında bilgin var mı ?

Birde aşırı yağ tüketimi riskli gii geldi bana , tam kafada oturtamadım.
Ketojeik beslenmede hesaplamalarda baya karışık ,,,,
Çok okudum bu konuları devrelerim yandı :confused::confused::confused:

Aynı soruyu "
Var mısınız fit kadın/anne olmaya?" başlığında da sordum. belki bilen vardır diye :)
Ben orada da varim zaten=) tas devri dedigin paleo ise baya benziyolar ama paleo'da patates yer elmasi gibi kok sebzeleri de yiyebiliyosun sanirim. temel noktalari okumussundur: yuksek yag, orta seviye protein, az karbonhidrat. Ben hesaplamalarda artik hic zorlanmiyorum, yagli salatalar, et, balik, tavuk, yumurta, peynir, sebzeler, kuruyemisler, krema, mayonez vs serbest, tahillar, kok sebzeler, sekerli seyler yasak. Meyveyi kucuk porsiyonlar halinde az karbonhidratli olanlardan tuketebilirsin (karpuz, kayisi, cilek, yabanmersini, frambuaz uygun) Tabi yine de kalorilerimi sayiyorum cunku yagi arttirinca farkinda olmadan ucuk kaloriler almaya baslayabiliyosun=) ornek bi gunumun menusunu de atarim vaktim olunca fikir olmasi acisindan=)

Ben orada da varim zaten=) tas devri dedigin paleo ise baya benziyolar ama paleo'da patates yer elmasi gibi kok sebzeleri de yiyebiliyosun sanirim. temel noktalari okumussundur: yuksek yag, orta seviye protein, az karbonhidrat. Ben hesaplamalarda artik hic zorlanmiyorum, yagli salatalar, et, balik, tavuk, yumurta, peynir, sebzeler, kuruyemisler, krema, mayonez vs serbest, tahillar, kok sebzeler, sekerli seyler yasak. Meyveyi kucuk porsiyonlar halinde az karbonhidratli olanlardan tuketebilirsin (karpuz, kayisi, cilek, yabanmersini, frambuaz uygun) Tabi yine de kalorilerimi sayiyorum cunku yagi arttirinca farkinda olmadan ucuk kaloriler almaya baslayabiliyosun=) ornek bi gunumun menusunu de atarim vaktim olunca fikir olmasi acisindan=)

Paleo diyetini kast ediyorum :)

Örnek menü gönderirsen sevinirim.

Hesaplamalar , besinlerin karbonhidrat değerleri vb,,, için beğendiğin takip ettiğin site var mı ?

Paleo diyetini kast ediyorum :)

Örnek menü gönderirsen sevinirim.

Hesaplamalar , besinlerin karbonhidrat değerleri vb,,, için beğendiğin takip ettiğin site var mı ?
MyFitnessPal kullaniyorum, cok memnunum. Iki tane ornek menumun de fotografini ekledim:
menu1.webp menu2.webp

3. Haftanın sonucu;
Hareket yok sayılır. Bileğim hala ağrıyor :(

600 gram kilom artmış

Güncel Kilo : 89.1

Tartıda bunu görünce şok oldum. Vermesem bile almış olmayı beklemiyordum.
Hareketsizlik olumsuz etkiledi.
Menülerimi azaltmam gerektiği de ortada , özellikle karbonhidrat alımımı kısmalıyım.

Vakit buldukça sağlıklı beslenme üzerine okuyorum.
Sonunda kendi doğrumu bulacağım inşallah

Dün tartıda 89.1 gördüm bugün 88.2 ne olduğunu anlayamadım. Kafam karıştı :)
Bakalım haftaya ne olacak :)

Bana uygun sağlıklı bir beslenme programı oluşturmaya çalışıyorum.

Bu 3,5 haftalık süreçte tespitlerim;
* Kahvaltıyı ne kadar güzel yaparsam gün içinde o kadar az acıkıyorum.
* Akşam belli bir saatten sonra hiçbirşey yememeliyim. Yaz olduğu için saat 8'den sonra sadece su ya da soda , çok çok acıkırsam yoğurt&tarçın
* İnsülin direncim var. Bu nedenle düşük glisemik indeksli besinler tüketmeliyim.
* Ne yiyeceğimi birgün önceden planlamalıyım. Plansız olduğum zaman kaçamak riskim artıyor :)
* Günlük hareket miktarımı artırmalıyım. Hedef 10000 adım. Şuan 2000 adımdayım :(

Back
X