şimdide bebek istiyor..

kelemelek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
1.142
1
66
Antalya
kızlar son zamanlarda herşeyimi burda anlatır oldum. sorunlu bi evliliğim var bi çoğunuz bilir.. ben kocamın ilgisizliklerinden bıkmış, bu böyle devam etmeyecek bi ömür bu adamla geçmez derken onun bulduğu çözüm bebek.. aylardır ne haldeyim, ruh durumumu burda anlatsam anlamassınız inanın. resmen ruh hastaı oldum evlendikten sonra. kısa bi özet geçim.eşimle aramda eğitim farkı var. anlaşamadığımız biçok nokta var. ailemin istemediği biri olmasına rağmen birbirimizi çok sevdik ama istemediğim bi şekilde eşimle evlendik.. zamanla araya ilgisizlik, güvensizlik ve bi çok şey girdi. her defasında belki ben yanıldım. belkide kandım bilmiyorum. ama ne olursa olsun biz birbirimiz olmadan yapamıyoruz..
çocukları çok severim..hayatta en çok istediğim şey bi bebektir hep. ama bu evlilikte ilk günden beri böyle bişeyin yanlış olduğunu düşündüm. şimdi eşim karşıma geçmiş bi bebek herşeyi değiştirebilir, bizi yeniden birbirimize bağlayabilir diyor. ve gayet ciddi.. bense buna sadece güldüm geçtim. hem maddi yönden hemde ruhsal yönden ne biz ne de bu evlilik hazır buna. ama bunu nasıl anlatırım bilmiyorum.. sizce haksız mıyım ? eşimin dediği gibi bebekle kaybettiğimiz huzur ve mutluluk yeniden girer mi yuvamıza ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunlar varsa bebek hiçbirşeyi değiştirmez aksine dahada katlanılmaz olur...

Hamileyken daha çok ilgi beklersin,doğumdan sonra yardım beklersin,daha duygusal olursun ve o zaman herşey daha anlamsız gelir.

Sorunlar aşılmıyorsa bebek yapılmamalı,Zaten birşeyleri yoluna koyabilseniz bunu şimdide yaparsınız bebek bunu değiştirmez ki.

Ama ne olur bebek olursa sorunları ertelersiniz aman bebeğime bakayım nasılsa o var dersiniz ama bir gün gelir yetti diyip bebekle kalakalırsınız...

Şu durumda istememekte çok haklısınız. Bebek yapmak için mutlu ve huzurlu bir ortam olmalı önce, mutluluk ve huzuru bebek getirsin diye düşünülürse, o bebeğe haksızlık olur. Önce sorunlar çözülmeli, evlilik yolunda gitmeli, bebek sonra düşünülmeli bence.

Canım önceki konundan hatırlıyorum seni eşinin ilgisiliğinden şikayetciydin
Eşine ilgi göstermeyen çocuğuna gösterir mi bilemedim kii..

Bence çocuk kurtarıcı, can simidi değil olmamalıda..

Çocuk sorumluluk demek lgisiz insan sorumluluk alamaz ki..
Büyüdükçe dertleride büyüyor..
Hem çocuğunla hem eşinle uğraşmak zorunda kalırsın..

kızlar son zamanlarda herşeyimi burda anlatır oldum. sorunlu bi evliliğim var bi çoğunuz bilir.. ben kocamın ilgisizliklerinden bıkmış, bu böyle devam etmeyecek bi ömür bu adamla geçmez derken onun bulduğu çözüm bebek.. aylardır ne haldeyim, ruh durumumu burda anlatsam anlamassınız inanın. resmen ruh hastaı oldum evlendikten sonra. kısa bi özet geçim.eşimle aramda eğitim farkı var. anlaşamadığımız biçok nokta var. ailemin istemediği biri olmasına rağmen birbirimizi çok sevdik ama istemediğim bi şekilde eşimle evlendik.. zamanla araya ilgisizlik, güvensizlik ve bi çok şey girdi. her defasında belki ben yanıldım. belkide kandım bilmiyorum. ama ne olursa olsun biz birbirimiz olmadan yapamıyoruz..
çocukları çok severim..hayatta en çok istediğim şey bi bebektir hep. ama bu evlilikte ilk günden beri böyle bişeyin yanlış olduğunu düşündüm. şimdi eşim karşıma geçmiş bi bebek herşeyi değiştirebilir, bizi yeniden birbirimize bağlayabilir diyor. ve gayet ciddi.. bense buna sadece güldüm geçtim. hem maddi yönden hemde ruhsal yönden ne biz ne de bu evlilik hazır buna. ama bunu nasıl anlatırım bilmiyorum.. sizce haksız mıyım ? eşimin dediği gibi bebekle kaybettiğimiz huzur ve mutluluk yeniden girer mi yuvamıza ?

canım merhaba, evliliğin biraz problemli gidiyor bence çözüm bir bebek değil sakın öyle bir hataya düşme lütfen. Ayrıl veyaa bitir gibi şey diyemem kesinle öyle birşey dmeye hakkım yok fakat aranızdkai sorunu çözmeden bebek düşünmemelisin olaki Alalh korusun öyle bir döneme girersen işin içindne çıkman çok zor olur.
Sana verebilecğeim en güzel tavsiye bir pskiologg yardımı almandır önce kendin görün gidip konuş, daha sonra eşinid eikna edip berbaer katılmanız olur faydasını gören evbliliğini kurtaran bir çok insan var. Ama eşinede bebek istemiyorum falan diye tepkili şekilde söyleme. Tamt ersi bir bebeği ondan çok istediğini fakat önceliklerinizin fakrı olduğunu biraz sizin zaman ihtyiicanız olduğunu hata sen kendini tam hazır hissetmediğini söyleyebilrisn. buu konudada yardım alabilriisn.

canım merhaba, evliliğin biraz problemli gidiyor bence çözüm bir bebek değil sakın öyle bir hataya düşme lütfen. Ayrıl veyaa bitir gibi şey diyemem kesinle öyle birşey dmeye hakkım yok fakat aranızdkai sorunu çözmeden bebek düşünmemelisin olaki Alalh korusun öyle bir döneme girersen işin içindne çıkman çok zor olur.
Sana verebilecğeim en güzel tavsiye bir pskiologg yardımı almandır önce kendin görün gidip konuş, daha sonra eşinid eikna edip berbaer katılmanız olur faydasını gören evbliliğini kurtaran bir çok insan var. Ama eşinede bebek istemiyorum falan diye tepkili şekilde söyleme. Tamt ersi bir bebeği ondan çok istediğini fakat önceliklerinizin fakrı olduğunu biraz sizin zaman ihtyiicanız olduğunu hata sen kendini tam hazır hissetmediğini söyleyebilrisn. buu konudada yardım alabilriisn.

haklısınız canım.. zaten bayramdan sonra bi psikologdan yardım alıcam. ama eşimi buna ikna edemiyorum maalesef. kendi de sürekli psikolojisinin iyi olmadığını söylemesine rağmen psikoloğa gitmeyi kabul etmiyo. eğer istersem onu ben tedavi edebilirmişim. üstüne gitmesem düzelirmiş. öyle diyo hep. ama kendi hatalarının haddi hesabı yok bunu bilmiyo. sussam daha da zıvanadan çıkacak. ama bende konuştum mu çok ağır konuşuyorum böyle olmamızda bunun da etkisi çok. ama elimde değil.. :50: şu an tek bildiğim; bari bebeğimi mutlu edeyim ve hayalimde ki gibi yaşayayım. bu da şu an imkansız...:26:

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım problemlerinizi çözmeden lütfen bebek fikrinden uzak durun.

Çocuğun bir yuvayı kurtarmaya yetmediği örneklerini hepimiz görüyoruz.

Eşinle açık açık konuşup bebekten önce evlilikteki sorunlarımızı törpülememiz gerekiyor,

herşey netleştiğinde ve ben huzurlu olduğumda ancak bu fikre sıcak bakabilirim demelisin.

Belki böylelikle sana karşı olan tavırlarıda düzelir...

Evlilikler cogunlukla bebekten sonra bozuluyor canim. Bence once iliskinizi onarin sonra bebek dusunun. Duzelmeden bebek yaparsaniz olan yine size olacak

haklısınız canım.. zaten bayramdan sonra bi psikologdan yardım alıcam. ama eşimi buna ikna edemiyorum maalesef. kendi de sürekli psikolojisinin iyi olmadığını söylemesine rağmen psikoloğa gitmeyi kabul etmiyo. eğer istersem onu ben tedavi edebilirmişim. üstüne gitmesem düzelirmiş. öyle diyo hep. ama kendi hatalarının haddi hesabı yok bunu bilmiyo. sussam daha da zıvanadan çıkacak. ama bende konuştum mu çok ağır konuşuyorum böyle olmamızda bunun da etkisi çok. ama elimde değil.. :50: şu an tek bildiğim; bari bebeğimi mutlu edeyim ve hayalimde ki gibi yaşayayım. bu da şu an imkansız...:26:

Erkekler önce hayır der. Pes etme, iilk önce kendin git biraz tepkilerin hakkınd akonuşun neler yaoabilirisn onu konuşun psikolog seni yönlendirecektir. Belki senin kendini düzeltmenledefarkınd aolmadığın sıkıntılaırnı atmanlada herşey yoluna girecektir. Öncelikle kendin git çocuk olayını ertle biraz lütfen ona verebileceğin en büyük mutluluk sağlıklı güvenilir bir aile ortmamıdır bu paradan puldan herşeyden önemli.

mutlu olmadığın bir evlilikte bebek düşünme lütfen. bebeğide mutsuz aile ortamında büyütüp huzursuz bir yaşam vermeye hakkınız yok unutmayın.önce evliliğinizi kurtarın lütfen allah yardımcınz olsun...

huylu huyundan vazgecmıyor cnm bebekle hersey duzelır yoluna gırer sakın bu tur seylere kanma hıc bırsey degısmez hersey daha zor olur bebek hayatına gırdımı elın kolun baglanıyor evden dısarı adım atamıyorsun resmen eve kapanıyorsun temızlık yemek ütü bebek hepsı sana bakıyor halıyle yetısemıyorsun evde kapalı kalmanın verdıgı psıkolojı uykusuz kalmak bunlarla kendını daha cok yıpratırsın hıc bı erkek te bızım duygularımızı anlayıp destek olamıyor aynılarını yasayacaksın bebek cook guzel annelık mukemmel bır duygu ama buna hazır olman gerek herseyı goze alman gerek sıkıntılı bı donemdesın bıras esını oyalaman ıcın ıyı bır koz olabılır degısırsen bebek yaparım ya da psıkologa gıdersek olabılr dıye ama 10 defa dusun sonra karar ver derım

Hamilelik sürecinden daha cok alıngan olcaksın ve ilgiye daha muhtac olcaksın.. Sırf karnında bebegını tasıyosun diye ilgi gösterirse hiç göstermesin daha iyi sakın sakın evliliğin bu denli sakatken cocuk dusunme ... :34:

Bebek, mevcut durumu aşırılaştırır. Bundan mucize beklemeyin.

Valla arkadaşım bende var bir bebek şu sıra, anlatayım sana durumu..
Az önce uyuttum daha, gözlerim uykusuzluktan şiş, ama biliyorumki en fazla 1 saate yeniden uyanır. Uyusam uyanamam,ayılamam yani. Bekliyorum o yüzden.
Uykusuzluk feci gergin yapıyor insnaı, barut gibiyim. Eşim "canım" dese "canın çıksın" anlıyorum bu sıralar.
Emzirdikten sonra, eşime vericem bebeği, gaz çıkartıcak yarım saat, ben o arada dinlenicem.

Geçen gece film izleyelim dedik, bebek gazdan kendini yırttı, eşim filmi kapattı, uyuz oldu zaten.
Bu arada maddi durum nasıl bilmiyorum ama, benimki kaka yapamıyordu doktora gittik bugün, 200 tl verdik. Öyle ciddi bişey de değil, beklenen bişey de değil, zırt diye 200 tl yani.

Sinema, tiyatro uzun bir süre hayal bizim için.
Onu bırak rahatça bir yürüyüş veya sohbet bile lüks.
Bu arada hamilelik ve lohusalıkta cinsel hayatımızın pek renkli geçmediğini de belirtmeme gerek var mı bilmem.

Şimdi sen karar ver bakalım, ilgisiz kocana iyi gelir mi bir bebek..

cok iyi dusunmen lazim canim cunku bebek olduktan sonra bu sorunlarin bitmeyeceginden nerden eminsin bebek oldugunda bosanirsaniz bebek icin iyi olmaz anne baba ayri buyumek zor:(

sakın "bebek olunca sorunlar düzelir "diye düşünme.önce senin hazır olman lazım..kendini hazır hissediyorsan ikiniz de bu sorumluluğu enine boyuına kaldıracaksanız kolayca düşün derim.
şunları da düşün hamilelik kimisinde kolay kimisnde zordur benim zor geçti mesela 4 ay wc ye taşındım içim dışıma çıktı elma kokusu bile mahvederdi beni...yemek yapamadım eşim sorun etmedi Allah tan..gerçi kendi isteğiyle oldu sorun etmeye yüzü olmazdı!
doğum oldu normal ya da sezeryan devamlı ilgi isteyen yarım saat memeden ayrılmayan bir varlık ;gece uykusuna tam varıyorsun gözünü açacak halin yok;birden ağlamaya başlıyor sıkıysa kalkma:) tek gözüm kapalı tek gözüm açık emzirirdim uyumamak için zorlardım kendimi "aman uyuya kalıp da bebeğin üstüne düşerim "diye aklım çıkardı.....kendine bakmaya vaktin olmuyor bazen bırak eve bakmayı...kimi erkek göğsünden süt akıyor diye tiksinebiliyor sanki pislik varmış üstünde gibi!kimisi bebeğe olan ilgiyi kıskanabiliyort.kimi midesiz de beklemeyi sevmeyip hamile lohusa diye ilgiyi dışarıda arıyor....kimisi benim eşim gibi saçma sapan düşünüp çocuk dışarıda yaramazlık yapıyor söz dinlemiyor diye dışarı birlikte çıkmaya yanaşmıyor!!! bunlar olumsuz ama gerçek yanları her erkek tabi ki bir değil onu da belirteyim ama sen kocanı az çok tanıdıysan sinyalini de almışsındır bebek olunca ne olur diye??
inşallah aranız düzelir de bebeğinizi neşeyle huzurla seversiniz ikiniz de..

tüm yazılanları okuyamadan cevap yazıyorum öncelikle bunu belirtmek istedim...
evet bebek ve çocuklar bir evliliği monotonluktan kurtarabilirler ama bence asla
can simidi olarak görülmemelidirler...
bence çocuk her iki tarafından da istemesiyle karşılıklı duyguların ve isteklerin paylaşılmasıyla
karar verilmesi gereken çok önemli bir olaydır...
yok eşim bana bağlı kalsın yok evliliğim monotonluktan kurtulsun yok eşim bana daha fazla ilgi göstersin diye
bebek yapılmamalı bence...
dünyaya gelecek çocuğa da yazık...
çocuk herşey düzgün giden bir ilişki de bir üst seviyeye çıkmak için atılan bir adımdır bence...
mesela daha okuma yazma bilmeyen bir çocuk direkt 2. sınıfa başlasa nasıl bocalarsa,
evliliği rayına oturmamış bireylerin çocuklarının olması da bocalamalarına sebep olur...
son olarak tabii ki karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun ama evliliğinizde taşların yerine oturmasını beklemek
o çocuğun da sağlıklı bir birey olmasını etkileyecektir diye düşünüyorum...
sevgiler...

slm tatlım öncelikle allah yardımcın olsun.anlattığın şey tamda kız kardeşimin hikayesi.oda kötü giden evliliğini düzeltmek için bir bebek yaptı bebek 9aylık kardeşim 3aydır annemlerde.ayrılmak üzereler herşey daha karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hal aldı.olan çocuğa oluyo doğrusu biçok şeyden mahrum büyüycek yavrucak,yazık günah onada.şimdi kardeşimi bıraktık bebeği düşünüyoruz.bebek kurtarıcı değildir,onla kötü giden evlilik düzeltilmez iyi giden bir evlilikte mutluluğu tamamlayıcı olarak yapılır bence.sağlıksız sorunlu şiddet içeren bir ortama masum bir bebeği atmayın derim.sorunlarını çözmede daha yumuşak bir tutum sergile ayrılık kolay değil bence ayrılmayı pek düşünme düzeltmeyi dene öncelikle.eğer eşini ikna edemiyorsan önce sen git,belki seninde hatalı olduğun noktalar vardır sen öncelikle kendini dinle,kendi adına bişeyleri düzelt sonra eşine geç derim ben.iyi haberlerini bekliyorum

Sakın.... sorunların üstüne bi de o yavrucağı sokmayın
İnan bana çözüm olmayacak sorunlarınız daha çok artacak
Sana doğru dürüst ilgi göstermeyen koca, bebeğine hiç göstermeyeck
Tek başına başa çıkmak zorunda kalacaksın
Bi de üstüne lohusalık depresyonuna girersin olur biter
Bunları seni karamsarlığa düşürmek için değil tahmini yaşayacakların için yazdım
Allah kolaylık versin,umarım en doğru kararı alırsın

verdiğiniz cevaplar ve yaptığınız yorumlar şunu gösteriyor "aklın yolu bir!"

inşallah en yakın zamanda aramızdaki sorunları aşarız, bi mucize olur da eşim benim istediğim gibi bi insan olur.. işte o zaman mutlu yuvamıza bi melek isteyebilirim.. yorumlar için teşekkür ederim.. ;)

Back
X