şimdide bebek istiyor..

Anlattıklarının bi benzerini ben de yaşadım, yaşıyorum. Çocuk doğurdum ama hiçbişey hallaolmadığı gibi işler daha da kördüğüm oldu. Çocuğum sürekli kavga gürültünün ortasında kalıyor. Artık boşanmayı da düşünüyorum ne yazık ki..

Sizin de önce problemlerinizi halletmeniz gerek bence. Sorunların ortasında bi bebek size huzurdan çok huzursuzlukluk getirir. Ayrıca o gergin ortamda bebeğin psikolojisini de düşünmek lazım.

Anlşmazlıkların çözümü çocuk değildir, bu cahilce yaklaşıma sakın uymayın.

Bir aile terapistine/danışmanına başvurun; öncelikle kendi evliliğinizi/ilişkinizi somutlaştırın,sağlamlaştırın.

Böyle bir ortamda çocuk yapmanın mantığı nedir yahu...

kızlar biliyosunuz eşim çocuk istiyo ben istemiyorum( çünkü sürekli sorunlar yaşıyoruz eşimle).. ve eşimden gizli d.kontrol hapına devam ediyorum. yaptığımın yanlış olduğunu düşünsemde bugünlerde içimde bi suçluluk hissi var. :59:
bi süredir eşim gayet uyumlu. ikimizde birbirimizi kırmamaya ve birbirimizi anlamaya özen gösteriyoruz. hatta nerdeyse ilk flört dönemimizi geri dönmüş gibiyiz. eşim beni kırmamak kaybetmemek için korkuyo adeta. ama bu durum bebek istediği için mi yoksa artık birbirimize alıştığımız için mi olduğunu anlayabilmiş değilim.
bugün hasta oldum eşim her ne kadar d.konrol hapını bırakınca hemen hamile kalınmayacağını bilsede çok üzüldü bu duruma. :44: ( oysa ben hapa devam ediyorum boşa bekliyo haberi yok ). acaba hata mı yapıorum kızlar ? sırf eşimle sorunlar yaşadık diye hayatımızı ertelemem doğrumu. hayatta en çok istediğim şey bi bebeğim olması. ve yakın arkadaşlarım hepsi, bi bebeğin eşimide benide çok mutlu edeceğini söylüyolar. bi taraftanda ya ilerde istesemde bebeğim olmazsa diye korkuyorum. hayal kuruyorum evin içinde minicik bi bebek..:9: eşimde bende çocukları çok severiz. öyleki birbirimizi seviyoruz çocuk gibi.zaten bu şehirde çok yanlızız. eşimin artık iki lafından biri çocuğumuz olunca şöle yaparızz böle yaparız... hayaller güzel ama geçmiş kötü günlerimizi düşündükçe yok diyorum. hatta bi ömür istemem gerekirse diyorum. şu an hem çalışıyorum hem kpss ye hazırlanıyorum.ama eşim onu bile hesaplıyo. sınava kadar zaten bebek doğmaz hemen atanana kadarda bebeğimiz olur biraz büyür falan diyo. oof saçmalıyorum galiba. aklımı değil,kalbimi-duygularımı dinlemeye başladım yine.. :44:
kızlar bi akıl verin noluur.. acaba kendime mi haksızlık yapıorum.bebeğimle mutlu olmak varken neden bu yanlızlığı çekiyoruz..:26: yada boş hayal kurup o bebeğemi haksızlık yapıoruz şu anda.. ??

tam olarak sorunlariniz nedir bilmiyorum ama esiniz neden sizi birbirinize eskisi gibi baglama konusunda kendi davranislarina ve hislerine degilde minicik bir bebege guveniyor?
sorunlariniz asilabilecek ve bu asamada her ikinizi de yipratmayacak turdense once bunlari halledip daha sonrasinda bebek sahibi olun.
haa esinize tam olarak guvenemiyorsaniz su an bebek sahibi olmak istemeyisinizin nedenlerini onunla paylasin.

tam olarak sorunlariniz nedir bilmiyorum ama esiniz neden sizi birbirinize eskisi gibi baglama konusunda kendi davranislarina ve hislerine degilde minicik bir bebege guveniyor?
sorunlariniz asilabilecek ve bu asamada her ikinizi de yipratmayacak turdense once bunlari halledip daha sonrasinda bebek sahibi olun.
haa esinize tam olarak guvenemiyorsaniz su an bebek sahibi olmak istemeyisinizin nedenlerini onunla paylasin.

şu anda bi sorunumuz yokki cnm. geçmiş de yaptığı hatalardan bahsettiğimde bana ben çok değiştim diyo :26: gerçekten değiştiği de farkediliyo..

kızlar biliyosunuz eşim çocuk istiyo ben istemiyorum( çünkü sürekli sorunlar yaşıyoruz eşimle).. ve eşimden gizli d.kontrol hapına devam ediyorum. yaptığımın yanlış olduğunu düşünsemde bugünlerde içimde bi suçluluk hissi var. :59:
bi süredir eşim gayet uyumlu. ikimizde birbirimizi kırmamaya ve birbirimizi anlamaya özen gösteriyoruz. hatta nerdeyse ilk flört dönemimizi geri dönmüş gibiyiz. eşim beni kırmamak kaybetmemek için korkuyo adeta. ama bu durum bebek istediği için mi yoksa artık birbirimize alıştığımız için mi olduğunu anlayabilmiş değilim.
bugün hasta oldum eşim her ne kadar d.konrol hapını bırakınca hemen hamile kalınmayacağını bilsede çok üzüldü bu duruma. :44: ( oysa ben hapa devam ediyorum boşa bekliyo haberi yok ). acaba hata mı yapıorum kızlar ? sırf eşimle sorunlar yaşadık diye hayatımızı ertelemem doğrumu. hayatta en çok istediğim şey bi bebeğim olması. ve yakın arkadaşlarım hepsi, bi bebeğin eşimide benide çok mutlu edeceğini söylüyolar. bi taraftanda ya ilerde istesemde bebeğim olmazsa diye korkuyorum. hayal kuruyorum evin içinde minicik bi bebek..:9: eşimde bende çocukları çok severiz. öyleki birbirimizi seviyoruz çocuk gibi.zaten bu şehirde çok yanlızız. eşimin artık iki lafından biri çocuğumuz olunca şöle yaparızz böle yaparız... hayaller güzel ama geçmiş kötü günlerimizi düşündükçe yok diyorum. hatta bi ömür istemem gerekirse diyorum. şu an hem çalışıyorum hem kpss ye hazırlanıyorum.ama eşim onu bile hesaplıyo. sınava kadar zaten bebek doğmaz hemen atanana kadarda bebeğimiz olur biraz büyür falan diyo. oof saçmalıyorum galiba. aklımı değil,kalbimi-duygularımı dinlemeye başladım yine.. :44:
kızlar bi akıl verin noluur.. acaba kendime mi haksızlık yapıorum.bebeğimle mutlu olmak varken neden bu yanlızlığı çekiyoruz..:26: yada boş hayal kurup o bebeğemi haksızlık yapıoruz şu anda.. ??

Evet yanlış yapıyorsun bencede hem kaldıkı dogum kontrol hapını bıraktıktan sonra 4 ay ılac almadan korunman gerekıyor hemen hamıle kalmakta rısklı bunu esınle paylaş bence ınternette yazar arastır okut onada 4 ay ıyı bır sure senın ıcın ılacta kullanma... Aranızda sorun ne bılmıyorum siddet hakaret yoksa bence fazlada abartma... Bulundugun yerde yanlızsın anlattıgın kadarıyla... Belkı cocuk ıyı gelebılır bılemıyorum... Dogum kontrol hapı kullandıgın surece esın cocugu olmadıgını dusuncek ve bu sınır stresı senden cıkaracak... Bende 7 aylık evliyim bende cok sorun yasadım esyalarım kırıldı ama hıcbır neden benım yuzumden degıldı esımın aılesı yuzundendı.. Eşimde cocuk ıcın olur bazen tamam yapalım der bazende yok daha sonra der ama hep bırlıkte alırız kararları... Cocuk tek basına alıncak bır sorumluluk degıl en buyugu sana dusuyor ve basta bence cocugu esınden onde senın ıstemen gerekıyor... Eşinle bazı şeyleri paylaşmaktan korkma cekınme inan acık konusmak daha ıyı suan ıcınde kopan fırtınayı tahmın edebılıyorum.. Ve sunuda unutma ılskıde tartısma yada kavga dozunda oldugu surece guzeldıkr her kavgamda esımı delı gıbı sevdıgım aklıma gelır.. Deli gibide özlerim ve ben biliyorum kı eşimsiz yapamam ona sarılmadan benı her sabah opmeden benım hıcbır gunum ıyı gecmez cok ıyı dusun tart sorun varsa konusun halledın... Ama bırbırınız arkasından ıs cevırmeyın guven sorunu yasattırma ne kendıne ne esıne

Son düzenleme:
bence kesınlıkle cocuk falan düşünme neden dıye sorarsanda bırıncısı maddı yonden dıyorsun bu cok onemlı ıstedıgın hıcbısey cocuguna veremezsın para olmadan elın kolun baglanır ıkıncısı ruhsal yonden dıyorsun bıde araya maddı sıkıntı gırerse düşün artık cok agır bı yuk ve bence cocuk bı evlılıgın kurtulusu deıl belkı hayatınızda bı degısıklık olacak ama oda kısa zaman sonra bıtecek o zman nolacak bence dusun ıyıceee

Back
X