• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şimdiden görümce derdi :(

nickinizden anladım ki siz de bir öğretmensiniz. Bir öğretmeni ancak aynı yollardan geçmiş bir meslektaşı anlar tabiki. Saydığınız sebeplerden ötürü ben de onları kendimle bir tutmuyorum tabiki ama kibire de kapılmamaya çalışıyorum. burda da şahit oluyoruz ki verdiğimiz emekler sonucu geldiğimiz yeri söyleyince insanlardan tepki alıyoruz. Bu da bir tür hazımsızlık. Neyse ki beni anlayan biri çıktı :)
Canım bende Endüstri Mühendisiyim o halde sende bana göre cahilsin. Gerçekten çok iticisin . Görümcenin senden niye uzak durduğu belli oldu. Üstüne basa basa cahil diyorsun birde..

Ben de ev hanimiyim ama cahil kismini hic ustume alinmadim :) tepki gosterecek bi sey yok ki olabilir bazisi kulturludur bazilari da gercekten cahil oluyor yanlis bi sey goremedim bu soyleminde.fiziksel ozellikler allah vergisi oldugu icin bununla ovuneni hic sevmem ama okumus cabalamis kendini gelistirmis bi insanin bunu ifade etmesi yanlis bir sey degil ki !konu sahibinin anlattigina gore bariz kiskaniyo gorunuyor.

hem seviyorum deyip hem cahil ev hanımı deyip aşağılamanız çok ilginç.değil mi..Kadın okumamış okuyamamış olabilir ya da kendi tercihi ile ev hanımı olmak istemiş olabilir ama bu onun cahil olduğunu göstermez velev ki cahil size ne?evinin düzenini sağlamak, çocuk yetiştirmek de bir meziyettir ve sende olmayan meziyetler onda vardır kusura bakmayın okul okuyup öğretmen olmakla herşey bitmiyor hele ki insan okudum ben deyip yukardan bakıyorsa.

hanımefendi ben kendimi anlatamıyorum galiba. Oysaki işim insanlara bir şeyler anlatmak. Her neyse ben ev hanımı olduğundan yola çıkarak cahil olduğu kanaatine varmadım. Yazdıkları, konuşmaları, hali tavrı bunu gösteriyor. Ee okumadıysa ev düzenini sağlamak ,çocuk bakmak konusunda ihtisas sahibi olsun bir zahmet. Hadi ben okuyordum bu kadın ne yaptı evde bunca vakit. Bunlar inanın yukarıdan bakma değil. Hangisi yanlış söylediklerimin. Konuyu görümce ekseninden çıkarıp eltiye çevirmek niyetinde değilim. Uzatmıyorum o yüzden.

nickinizden anladım ki siz de bir öğretmensiniz. Bir öğretmeni ancak aynı yollardan geçmiş bir meslektaşı anlar tabiki. Saydığınız sebeplerden ötürü ben de onları kendimle bir tutmuyorum tabiki ama kibire de kapılmamaya çalışıyorum. burda da şahit oluyoruz ki verdiğimiz emekler sonucu geldiğimiz yeri söyleyince insanlardan tepki alıyoruz. Bu da bir tür hazımsızlık. Neyse ki beni anlayan biri çıktı :)
Yok canım hazımsızlık değil bende yaptım öğretmenlik. Lafının yanlış olduğunu söyledik diye bizimde kıskandığımızı söylüyosun. Insanlar sadece kıskandıkları için mi karşı çıkarlar bi fikre. Anlamadım ben seni. Benim görümcemde senin gibi. Öğretmen olmayanların iyi yaşamaya hakkı olmadığını düşünüyo bende ondan uzak duruyorum

Komik olmaya başladınız. Siz kendinizi nerede görüyorsunuz anlamadım da, sanki ülkeyi kurtarmış gibi konuşmanız komik. Yanlış bir şey söylemek istemiyorum, burada öğretmen arkadaşlara saygım var da, siz çok abartmışsınız bu olayı. Hanimefendi sokakta elinizi sallasanız üniversite mezununa, öğretmen ve diğer meslekten insanlara çarpar. Bu sizdeki neyin egosu cidden? Siz kimsenin yapamadığı bir şeyi mi gerçekleştirdiniz?

evet yorumlarınıza kısmen katılıyorum. Ben egosu oldukça yüksek bir insanım hanımefendi. Yani benim kıskançlık yapmam için karşımdakilerde kıskanacak bir şey görmem gerekir ne yazık ki bu elti ve görümcede mevcut değil. Sevmemesi muhtemelen benim onu sevmememden kaynaklı olarak yaydığım elektrikten olmuştur.
Sebebini soylemissiniz zaten sordugunuz nasil olacagiysa egoyu biraz assagi cekip hepimiz insaniz herkesin kendince ustunlukleri var diyerek daha iyi niyetle bir adim atarsaniz oda hissedip karsiligini verir anlattiginiza bana gore karsinizda akli basinda biri var etliye sutluye karismak yerine kendi isine bakiyor
Soze gelince kol kirilir yen icinde kalir abiyi gectim anasi babasi gel demistir soz bu aile buyukleri olmaz oyle sey der en basiti demekki herkesin uygun buldugu bir gerekce gosterebilmis
Onlarda kabul etmisler

Canım hiiç bi yerine takma. Daha neler görürsün şimdiden böyleyse. Sen mesafeni koru asla ödün verme asla karıştırma. Yaptığı bariz kasıtlı herşey olabilir. Sende umursama görme duyma konuşma. Eşinlede bu konuyu konuşma hiç gerek yok. Zira en haksız olduğunda bile kardeşini korur, sen kırılırsın. Gerek yok. O yaptıgı ternıyesızlıkle kalsın. Yerinde olsam faceden de takibi bırakırım kıru arkadas kalsın .

Komik olmaya başladınız. Siz kendinizi nerede görüyorsunuz anlamadım da, sanki ülkeyi kurtarmış gibi konuşmanız komik. Yanlış bir şey söylemek istemiyorum, burada öğretmen arkadaşlara saygım var da, siz çok abartmışsınız bu olayı. Hanimefendi sokakta elinizi sallasanız üniversite mezununa, öğretmen ve diğer meslekten insanlara çarpar. Bu sizdeki neyin egosu cidden? Siz kimsenin yapamadığı bir şeyi mi gerçekleştirdiniz?
Bir öğretmen olarak sonuna kadar katılıyorum. Cehalet ve ego doğru orantılıdır. İşini layığıyla yapıp yükselmiş insanların örneğin profesörlerin mütevazi oluşu bundandır.

Kendini bu kadar(!) geliştirmiş bir öğretmenin sosyal medyada falancanın her fotoğrafını beğendi benim bir fotoğrafımı bile beğenmedi diye dertlenmesi de ayrı bir ironi.
Bir de görümceyi sevmiyormuş, görümce de bu yüzden konu sahibini sevmiyormuş. E o zaman sorun ne? Acaba görümce de başka platformlarda konu sahibinin beğenisini dert edip vahlanıyor mudur böyle? Hiç sanmıyorum. Millet işinde gücünde. Kadının attığı beğenilere kadar sayıp buralarda dertlenen kendisi, ama kıskanan görümce. He he, evet, kesin öyledir. Şimdi de burada niçin üstün olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Öğretmenmiş o. Şaka gibi konu.

Abisinin söz törenine katılmaması çok ilginç gerçekten.

Allah'ım ya alt tarafı bir öğretmensiniz, bu ego nedir??( Ben de öğretmenim bu arada) Bu yapıda biriyle asla anlaşamam ben de, görümce olması gerektiği gibi davranıyor belki de :işsiz: Şahsen gelinimiz bana onun paylaşımlarını beğeniyorsun benimkileri beğenmiyorsun deseydi bi daha onu kaale falan almazdım.

Bir de görümceyi sevmiyormuş, görümce de bu yüzden konu sahibini sevmiyormuş. E o zaman sorun ne? Acaba görümce de başka platformlarda konu sahibinin beğenisini dert edip vahlanıyor mudur böyle? Hiç sanmıyorum. Millet işinde gücünde. Kadının attığı beğenilere kadar sayıp buralarda dertlenen kendisi, ama kıskanan görümce. He he, evet, kesin öyledir. Şimdi de burada niçin üstün olduğunu ispatlamaya çalışıyor. Öğretmenmiş o. Şaka gibi konu.
İşte komik olan tam da bu :)

Merhaba değerli bayanlar :)
Size danışmak istediğim bir mevzu var. 5 yıllık bir ilişki sonrası erkek arkadaşımla geçen ay sözlendik.
Sözlümün kız kardeşiyle ilgili canımı sıkan, hissettiğim bir şeyler var. Bunlar yersiz düşünceler mi yoksa haklı myım objektif gözlerden görmek isterim.

Görümce namzeti hanımla 4 yıldır nadiren gerçekleşen whatsapp konuşmaları dışında bir diyaloğumuz yok.
Geçen ay yaptığımız söze kendisi sabaha yetiştirmesi gereken işler olduğunu öne sürerek katılmadı. Şirketten eve iş getirmiş, sabaha yetişmesi gerekiyormuş ve gelmedi sonuç olarak. Bu bana çok garip geldi çünkü ben iki elim kanda olsa abimin sözüne katılırım yani. Neyse çok üzerinde durmadım bu olayı geçtim.

Daha sonra ben söz fotoğraflarımızı çeşitli sosyal mecralarda paylaştım. Kendisinden ne bir beğeni, ne hayırlı olsun, ne gelemedim kusura bakma hiç bir şey görmedim . Zaten bu sosyal ağlarda dikkatimi çeken bir husus da şu ki bu kız diğer abisinin karısının her şeyini dakikasında beğenir yorum vs. yapar. Benim şu ana kadar hiç bir şeyimi beğenmedi. Özellikle beğenmiyor gibi ya çok tuhaf :) Ya biliyorum çok basit bir şey ama bana karşı kayıtsız kalması dikkatimi çekiyor ister istemez. Söz fotolarını beğeneydin bari insafsız :)

Son olarak da ben öğretmenim. Geçen hafta görev yerime döneceğim gün bu kız beni aradı ama telefona yetişemedim.Açtığım an kapandı. 10 sn içinde geri döndüm ve açmadı. Sonra aramadı da. Muhtemelen annesi, abisi bir şey demesin diye hayırlı yolculuklar diyecekti. Açmayınca da işine geldi. Gerçekten konuşmak istese geri dönerdi bence.

Sonuca gelirsek bunlar benim hüsnü kuruntum mu yoksa bir tuhaflık olduğu aşikar mı? Bu kız neden böyle davranıyor ve ben karşılığında nasıl davranmalıyım.? çünkü bu olaylar karşısında ben bu kızdan soğudum malesef.

Ben biraz kıskançlık seziyorum. Hem abisiyle evlendiğim için olabilir diğer bir neden de sakın beni kınamayın, enaniyet yaptığımı düşünmeyin ama benim ondan her açıdan üstün olmam bu kıskançlığın sebebi olabilir. Aynı yaştayız ve ben meslek, dil bilme, yaşayış tarzı gibi konularda ondan üstünüm.( nolur yanlış anlamayın kibir değil olayı size doğru aktarmaya çlışıyorum. ) Diğer yengesiyle arası iyi çünkü onu kendine rakip görmüyor( o ev hanımı, görümceye kıyasla cahil vs. )

Ortada neden olmadığından ben buna bağladım. Bu yazdıklarım size neler düşündürdü acaba? Teşekkür ederim şimdiden

Keşke görümcem de bnm iletılerımı begenmese
Hiç muhabbetimiz yok ama sırf eşime ii görünmek için ne paylassam ilk begeni ondan geliyor
3 senedir kendisinin hiçbir gönderisini begenmedim
Yorum da yapmadım
Bu kadar saf olamaz

Sizin görümce tepkisini koymus, iki yüzlü değil en azından.
Evet sizi sevmemiş sevse abisinin sözüne bile gelmeme gbi bir durumu olmaz
Siz de onu yok sayın
Keske bnm görümcem de beni yok saysa ama kendisi ile öesafe bile konulamayacak kadar yapısık sümükümsü bi insan

Bekar kendisi. Evet ben de sizin gibi düşünüyorum. Bizim ailede çok ayıp ve tuhaf karşılanır böyle şeyler. Ben kuzenimin sözüne gitmesem bile göze batar bizim sülalede .yapımız bu. Millet abisin takmıyor :)
Abisini şuana takmıyor
Siz evlenip düzen kurunca ondan iyi kardeş, eşinizden iyi abi olmayacak
Asıl sinir bozacak olan bu

Canım bende Endüstri Mühendisiyim o halde sende bana göre cahilsin. Gerçekten çok iticisin . Görümcenin senden niye uzak durduğu belli oldu. Üstüne basa basa cahil diyorsun birde..

mühendislerin öğretmenlerden üstün olduğunu kim nerden çıkarmış hahayt :D hani şu kuş kadar puanlarla gidilen çevre, gıda mühendisliklerinin ikinci öğretiminden mi mezunsunuz yoksa :D

abisinin sözüne gelmemesi sizden önce abisine ve kendi ailesine yapılan bir ayıp.
o açıdan takmayın. yok gibi davranın.

mühendislerin öğretmenlerden üstün olduğunu kim nerden çıkarmış hahayt :KK70: hani şu kuş kadar puanlarla gidilen çevre, gıda mühendisliklerinin ikinci öğretiminden mi mezunsunuz yoksa :KK70:
Nerede yaşıyorsun sen bacim?? Gıda mühendisi düşük puanla ataniyormus. Çook koomiiiksin ya.

Back
X