Sınav kaygısı hipnoz ile giderilebilir mi

Leotie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
3.336
4.539
248
Arkadaşlar merhaba;

Kız kardeşim 1996 doğumlu biraz minyon olduğu için yaşı geldiği zaman okul müdürü almadı çok küçük ezilir dendi, 1 yıl sonra gitti okula, çok başarılı bir öğrenciydi 7. sınıfta ergenliğe girmesi ile beraber dersleri kötü gitmeye başladı lisede 1 yıl sınıfta kaldı. Kaldığı yıl çok pişman oldu derslerine asıldı inanılmaz yol katetti. Liseyi bitirene kadar takdir- teşekkür getirdi. Şimdi yaşıtları üniversitede okuyor hatta bu yıl son senesi olan arkadaşları bile var. 2 sene sınava girdi ilk yıl çok iyi bir puan alamadı ama geçen yıl çok iyi hazırlandı sınav zamanı oturup ağladı başaramayacağım diye öğretmenlik gibi birçok bölüm geliyordu ama hedefi yüksek psikoloji ya da hukuk istiyor. Denemelerde ilk üçte oluyor ancak sınav zamanı nutku tutuluyor resmen, ygs de yine öyle oldu kardeşimden başarısız olanlar çok daha iyi puan aldı.

Uzun süredir psikolog arayışındaydım ama küçük bir şehirde olduğumuz için bulamadım öyle iyi birilerini. Dün sınav hakkında konuştuğumuz esnada yine ağlamaya başladı bu defa da kazanamazsam kafayı yerim artık yeter denemelerde kimse beni geçemiyor sınavda da herkesin arkasında ben kalıyorum dedi Bir psikolog buldum bugün aradım keşke daha önce arasaydınız bikaç seans yapsaydık dedi akşam üzeri gelip kardeşime hipnoz ile tenkitte bulunacağını söyledi. Sınavı da yarın acaba işe yarayabilir mi ya da hiç yapmasa mı sadece konuşsa mı? Bu arada hipnoz ile ilgili sertifikaları var araştırma hastanesinde de çalışmış birkaç yıl. Bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Mune konum bi süre burada kalırsa çok sevinirim:)

Ben şuna inananlardanım; eğer bir şey çok istemene rağmen defalarca olmuyorsa o iş hayırsızdır, Allah seni koruyordur. Belki de kardeşiniz kazanıp gitseydi gerçekten Allah korusun başına kötü şeyler gelecekti. Denemelerle bu üniversite sınavları bir olmuyor, bende kardeşimden biliyorum. Aslında ösym denemelerdeki gibi zorlayıcı şeyler sormuyor, en çok dikkati ölçüyor. Sınava da 1 gün kalmış,hipnoz yöntemi daha çok allak bullak etmesin. Bence gerçekten verimli çalıştıysa geriye sadece dua edip hayırlısını istemesi yeterli diye düşünüyorum. Dünya dualarla dönüyor, buna inanıyorum. Allah zihin açıklığı versin kardeşinize, umarım en hayırlısı olur.

Hipnozu çok bilmediğim için tereddütlerim var benim de. ÖSYM ne kadar kolay da sorsa sıralama pek bi değişmiyor, denemelerde başarılı birinin sınavda da iyi yapması bekleniyor. Sorunu dediğim gibi kaygı, özgüven eksikliği. Hayırlısıyla olur inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…