Z
zeytinagaci
W
Wurstria
alyanak258
J
jess
Hanımlar ben alyanak258'e cevaben bu mesajı yazdım. Sen bu zihniyetteysen ailen de böyle olsa hoş mu diye.
''
En sınır olduğum şey tabıkı yapacaksın , ödeyeceksın . Doğurmasaydın o zaman'' siz bunu normal görüyor musunuz?
Konu sahibinin annesinin üslubu hoş değil, mükerrer okul parası ödemeyeceğini söylemiş. Onu savunmadım.
Hiçbir insana, annen dahil yapacaksın, yapmak zorundasın denmez. Bu eşler arasında da böyledir. Kadının yaptığı şey kocasına görevi değil ikramıdır gibi. Ailenin de asgariden fazla yaptığı her şey özveridir, ikramdır. Eğer ailen seni imkanı varken devlette değil özelde okutuyorsa fedakarlık etmiştir. Yoksa o parayı kuaförde, tatilde yemeyi eminim bilirdi.
Ailen sen heves ettin diye sana bilmem ne marka elbise alıyorsa fedakarlık etmiştir. Sıradan bir kazak da seni soğuktan korur.
Ödeyeceksin, yapacaksın, eşek gibi bakacaksın diyemezsiniz kimseye. Ailesi ile bu diyalogda büyüyüp anne babasını eşek yerine koyan, herhangi bir insanın kendisine bir şey yapmaya mecbur olduğunu düşünen insanlar benim gözümde acizdir asıl.
Sonra iş hayatında, evlilikte, ilişkilerde karşımıza çıkıyor su getir, şunu yap, bunu etmek zorundasın diyor. BDV'ye konı açıyorsunuz 'uyuz oluyorum böyle insanlara' diye.
Bu hanımın yazdığını okuyan ergen annesine gidip bana bunu almak zorundasın, eşek gibi ödemek zorundasın dese ayıplarsınız.