Sınav sorunsalı

buselite

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2016
69
37
3
28
Selamlar hanımlar!!Ben önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim inşallah.Yalnız kaç zamandır aklımı kurcalayan bir sorun var.En iyi ben sizlere derdimi anlatayım da sizler de öneriler de bulunun.Sorum özellikle geçen yıllarda sınava girmiş olan ablalarıma.

Ben önümüzdeki yıl için olan sınava yaklaşık şu bir hafta içerisinde başlamayı düşünüyorum.Fen lisesi öğrencisiyim ve hedefim yüksek.Hedefim yüksek olduğu için acaba önce 9.sınıf soru kitaplarını daha sonra 10 ve 11.sınıflarına ait soru bankalarını alıp çözsem de onlar bitince ygs kitaplarına geçsem diye düşünüyorum.Çevremdekiler çok fazla vakit kaybedersin diyor da ben erken başlayacağım için çok bir problem olmaz bence.Dediğim gibi hedefim yüksek ara sınıflar için olan soru bankaları vs. daha ayrıntılı olur diye düşündüm.Sizler ne dersiniz?

Valla panpa ben 9 ve 10un kitaplarini o siniflardayken cozmustum. Son sinifa dimdirek sinava yoneliklerle girdim.

Karma yapmaya ne dersin? 1 haftada hem arasinif hem de ygs cozsen?

Selamlar hanımlar!!Ben önümüzdeki yıl üniversite sınavına gireceğim inşallah.Yalnız kaç zamandır aklımı kurcalayan bir sorun var.En iyi ben sizlere derdimi anlatayım da sizler de öneriler de bulunun.Sorum özellikle geçen yıllarda sınava girmiş olan ablalarıma.

Ben önümüzdeki yıl için olan sınava yaklaşık şu bir hafta içerisinde başlamayı düşünüyorum.Fen lisesi öğrencisiyim ve hedefim yüksek.Hedefim yüksek olduğu için acaba önce 9.sınıf soru kitaplarını daha sonra 10 ve 11.sınıflarına ait soru bankalarını alıp çözsem de onlar bitince ygs kitaplarına geçsem diye düşünüyorum.Çevremdekiler çok fazla vakit kaybedersin diyor da ben erken başlayacağım için çok bir problem olmaz bence.Dediğim gibi hedefim yüksek ara sınıflar için olan soru bankaları vs. daha ayrıntılı olur diye düşündüm.Sizler ne dersiniz?
Fen lisesine giden bir öğrencinin neyi nasıl çalışacağını bilmesi lazım.
Buradaki insanların kafasıyla mı kendine yön çizeceksin?
Devlet okulunda mısın sen?

Sınav sistemi çok değişmiş

Bizim zamanımızda ara sınıf kitabı yoktu o konular da ygs-lys kitabı olarak toplu olurdu

Dershaneler de o sıra ile işlerdi

Denemelere gir şimdiden ödül denemesi vs oluyor kendini tart o sonuçlara göre başla

Mesela fencisin Türkçe başla din başla sonra onlara zaman kalmaz

Fen lisesine giden bir öğrencinin neyi nasıl çalışacağını bilmesi lazım.
Buradaki insanların kafasıyla mı kendine yön çizeceksin?
Devlet okulunda mısın sen?
Neyi nasıl çalışacağımı biliyorum.Yalnızca hangi kitap daha ayrıntılı olur soru çeşidi fazla olur bilmiyorum.Dediğim gibi hedefim yüksek ve işimi şansa bırakmak istemiyorum.Yani tecrübeli insanlara sormak bana bir şeyler katacaktır hanımefendi.Sorumla alakalı tek bir cevap vermemişsiniz sadece iğneleyici bir yorum yapmışsınız.Lütfen konumu saptırmayın buradan ekmek çıkmaz size.Merak ettiyseniz evet devlet okulu öğrencisiyim

• Beğen
Reactions: msy
Neyi nasıl çalışacağımı biliyorum.Yalnızca hangi kitap daha ayrıntılı olur soru çeşidi fazla olur bilmiyorum.Dediğim gibi hedefim yüksek ve işimi şansa bırakmak istemiyorum.Yani tecrübeli insanlara sormak bana bir şeyler katacaktır hanımefendi.Sorumla alakalı tek bir cevap vermemişsiniz sadece iğneleyici bir yorum yapmışsınız.Lütfen konumu saptırmayın buradan ekmek çıkmaz size.Merak ettiyseniz evet devlet okulu öğrencisiyim
Konunu neden saptırayım ki, ben senden 20 yaş büyüğümdür en az. Bizim zamanımızdaki sınav sistemiyle sizinki çok farklı. Kaldı ki Fen Lisesini kazanmak bizim zamanımızda ciddi emek isterdi. Sen burada okuyorsan zaten sistemin vardır demek istedim ya da seni yönlendiren iyi öğretmenler, örnek alacağın iyi arkadaşların ya da bir kurs gibi bir şey..
Ama konu açmak daha mantıklıysa tabi devam et.
Başarılar sana.

Konunu neden saptırayım ki, ben senden 20 yaş büyüğümdür en az. Bizim zamanımızdaki sınav sistemiyle sizinki çok farklı. Kaldı ki Fen Lisesini kazanmak bizim zamanımızda ciddi emek isterdi. Sen burada okuyorsan zaten sistemin vardır demek istedim ya da seni yönlendiren iyi öğretmenler, örnek alacağın iyi arkadaşların ya da bir kurs gibi bir şey..
Ama konu açmak daha mantıklıysa tabi devam et.
Başarılar sana.
Belki de devlet okulunda olduğum için -özel okullar için yorum yapamam- sadece bir tane rehber öğretmenimiz var ki o da bütün okuldan sorumlu.Yani öncelik 12.sınıfların.Dediğiniz gibi artık fen liseleri eskisi gibi değil.Fen lisesi olmasının tek nedeni öğrencileridir bence.Öğretmenlerimiz bilgisiz tecrübesiz değil elbette ancak her biri özel ders peşinde olduğu için çok da bir emekleri yok üzerimizde.Ben de yol gösterecek tecrübeli insanlar bulurum diye sordum.Kalbinizi kırdıysam özür dilerim.Biraz stresli bir dönemdeyim

Fen lisesi öğrencisi zaten başarılıdır ve bu yüzden önceki sınıfların soru bankasını çözmek vakit kaybı olur bence.Eksik olduğunu düşündüğün konular varsa önceki sınıflardan onları belirle ve çöz.Tümden hepsini ele almak zaman kaybı bence de.

Fen lisesi öğrencisi zaten başarılıdır ve bu yüzden önceki sınıfların soru bankasını çözmek vakit kaybı olur bence.Eksik olduğunu düşündüğün konular varsa önceki sınıflardan onları belirle ve çöz.Tümden hepsini ele almak zaman kaybı bence de.
Peki teşekkür ederim yorumunuz için

Ben dershaneye gidiyordum o dönem. Bize 9,10,11,12 hepsini öğrettiler valla.
Yine de ben Türkiye'de okumadım ama :D vazgeçtim sonradan Lys günü yazıldığım sınavlara bile girmedim. Yol çekemem dedim :D

Bence doğru karar almışsın ders tekrarı olur sonrada test çözersin, bence bu konuda başka sitelerden yardım al ben bloglar var oralar bak...tonguç akedemiden ben çok faydalandım.. tavsiye ederim

Fen lisesi öğrencisisin nasıl yapsan olur.
Teşekkürler :KK22:
Ben dershaneye gidiyordum o dönem. Bize 9,10,11,12 hepsini öğrettiler valla.
Yine de ben Türkiye'de okumadım ama :KK70: vazgeçtim sonradan Lys günü yazıldığım sınavlara bile girmedim. Yol çekemem dedim :KK70:
sinav sistemi cok degismis ben girdigimde öss vardi :)
:KK70::KK70::KK70::KK70:
Bence doğru karar almışsın ders tekrarı olur sonrada test çözersin, bence bu konuda başka sitelerden yardım al ben bloglar var oralar bak...tonguç akedemiden ben çok faydalandım.. tavsiye ederim
Teşekkürler yorumunuz için bazı bloglara da sordum tabii

Her ders için ayrı ayrı değilde her sınıf için tüm dersler konu anlatımlı soru bankaları var ya onlarla yapabilirsin istediğini. Diğer türlü her ders her sınıf için ayrı kitap kullanırsan çok zamanını alır. Dediğim gibi yapar ve sıkı çalışırsan 3-4 ayda ilk üç sınıfın derslerini halledersin sonra amacına yönelik olanlara başlarsın.

Kendini en iyi sen bilirsin. Ben senin yerinde olsam önce normal sınav için Ygs - Lys için çalışma programı hazırlarım. Öncelik Ygs olmalı o daha erken yapılıyor diye hatırlıyorum.
Sonraki işim her sınıf için genel seviyemi belirlemek olur. Eksik kaldığımı gördüğüm noktaları dönüp çalışmak için ilk çalışma programına ek yaparım.

Ama bu çok genel bir yaklaşım olur. Mesela benim ezberim kötüdür. Yazarak çalışırım. Kendi yazdığım kelimeler cümleler aklımda yer eder. (Gözümü kapattığımda o konuyla ilgili yazdığım yazılar gözümde canlanır :KK53: testleri hiç affetmem,)
Bu çalışma sistemi bir çok insan için zaman kaybettirir ve gereksizdir ama bana göre en iyi çalışma şeklidir. Mesajın başında kendini en iyi sen bilirsin dememin neden budur.
Nihayetinde bilinçaltında öğrendiklerin sende, onların anahtarını nasıl oluşturacağını sen bilirsin.
Başarılar dilerim.

Ygs dediğin zaten 9 ve 10. Sınıf. O yüzden dediğin gibi çalışman doğru olur diye düşünüyorum. Şimdi başlayıp temmuza kadar falan onları bitirirsen yaz tatili bitmeden ygs kitaplarına başlayabilirsin. Böylece konu eksiğin varsa onlar da tamamlanır. Ama lys nin ağırlığı daha yüksek biliyorsun. 11. Sınıf derslerin Nasıl?

Bir de bu tavsiyeleri lütfen kendi öğretmenlerinden veya öğretmen birinden al. Buradaki çoğu insan sınav sisteminden uzak. Seni yanlış yönlendirebilir.

günü gününe çalştıysan ygseye çalşma ygs denemesi çöz ben sınava sadece deneme çözerek hazrlanmştm sorular basit zaman kısıttlı

Karma seklinde cözebilirsin.
Yani kendine bir rutin belirle. 1 ay YGS ve bir ay 9 sinif ve 1 ay 10 -11 caliş. Boylelikle daha fazla soru çözmüş olursun. Kafani'da fazla bulandirma bence. Bu şekilde bulanik kafa ile çok basarili olamazsin. Rehberlik öğretmenin varsa onadanda yardim isteyebilirsin, sana çok güzel çalisma programi ayarlayabilir. Çok fazla yoğun tempoya girmeden.

Back
X