Sınavlara hazırlanırken hayatı kaçırmış hissediyor musunuz ?

Ö

gezipmeğlenmek dediğimde arkadaşlarımla vakit geçirmek aslında çok da bir şey yapan biri değilim sınav olmasa da
Mesela bir kitap alıp dışarda bir bardak çay içmek, fotoğraf çekmek, hayvanları beslemek, insanlarla sohbet etmek, yürüyüş yapmak gibi şeyler herzaman iyi geliyor. Arkadaşlarınla vakit geçirmekte.

Mesela bir kitap alıp dışarda bir bardak çay içmek, fotoğraf çekmek, hayvanları beslemek, insanlarla sohbet etmek, yürüyüş yapmak gibi şeyler herzaman iyi geliyor. Arkadaşlarınla vakit geçirmekte.
Evet evet benim de kastetmedim şeyler bunlar ama dışarı çıkınca evde ders çalışırdım keşke çıkmasaydım pişmanlığı

1 yıldır sınavlara hazırlanıyorum. Ömrünün en güzel yılları sınavla geçti gibi geliyor, sizde de bu his oluyor mu
Sinav kotu birşey değilki. Hayatinda hedefinin olmasi, cahil değil de ilim kategorisinde olmak, başarisi izlediği filmlerden oteye gidemeyenlerden farkli birisi olmak bence bu dunyada bir insana sunulan en buyuk nimet. Oku, kendini gelisdir. Eğlence dediğin sokaklarda arkadaşlarla gulup eylenmek mi? Yoksa sabahdan akşama kadar tv başinda dizi sinema kovalamak? Bunlar hayatin özü değil. Tabiki eyleniceksin hakkin bu ama hayatda bir insanin sahib ola bileceyi en guzel duyguyu- mucadele, kazanma hirsini, yeni şeyler oğrenme duygusunu asla zaman kaybi gibi gormemelisin. Tam aksi bu yaşlar hayatimizin en enerji dolu yillari. Kafamizin en çok bilgi depoladiği yaşlar. Bu enerjiyi heba etme. Zaten yaşin artdikca anliycaksinki senin en guzel yillarim dediğin insanin en çok saçmaladigi, en çok hata yaptiği, yalniş yola saptigi yillar. O yillari okuyarak kurtarmak daha iyi fikir

1 yıldır sınavlara hazırlanıyorum. Ömrünün en güzel yılları sınavla geçti gibi geliyor, sizde de bu his oluyor mu
Çok oluyor-du. Sınav sonucu beklemek de zamanımızdan yiyor, o sonuca göre bir işe/eğitime başlamak da öyle. Yorulduğumu hissediyorum. Sırf yaşamak da yetmiyor, yaşamı anlamlı hale getirecek başka tecrübeler arıyoruz.

Asıl olay sinavi kazandıktan sonra başladığı için tadını çıkarmanızı tavsiye ederim. Sınava hazirlanma, çalışma, kazanma maratonu uzun soluklu yorucu bir süreçtir şimdiden böyle düşünürseniz zaman geçmez. Ben sınava hazırlandığım dönemleri özlüyorum bile. Çünkü o zamanlar tek kaygım sinavdi. Belki arkadaş ortamim da avantajimdi (çok iyiydik birbirimizi iyi gazlardik.) Şimdi ise bir dünya derdimiz var. Anın tadını çıkarın. Rengarenk kalemler defterler çalışma planları hazırlayın. Kulaklıkla müzik dinleyin ara verip. Ya da kısa diziler izleyin mesela friends,hmym gibi 20 dklik. Kafaniz dağılsın.

Altı üstü bir senedir sınava hazirlaniyorsunuz bu kadar dramatize etmesenizmi omrumuzun nerdeyse dörtte birini okullarda sınav yolunda harcıyoruz neden geri kalan dörtte üçünde rahat edelim kimseye muhtaç olmayalım diye

Altı üstü bir senedir sınava hazirlaniyorsunuz bu kadar dramatize etmesenizmi omrumuzun nerdeyse dörtte birini okullarda sınav yolunda harcıyoruz neden geri kalan dörtte üçünde rahat edelim kimseye muhtaç olmayalım diye
Bu yaşıma kadar bir sürü sınav girdim. En çetrefillisi bu olacak. Ondan dılayı ömrümün en güzel yılları dedim

Sinav kotu birşey değilki. Hayatinda hedefinin olmasi, cahil değil de ilim kategorisinde olmak, başarisi izlediği filmlerden oteye gidemeyenlerden farkli birisi olmak bence bu dunyada bir insana sunulan en buyuk nimet. Oku, kendini gelisdir. Eğlence dediğin sokaklarda arkadaşlarla gulup eylenmek mi? Yoksa sabahdan akşama kadar tv başinda dizi sinema kovalamak? Bunlar hayatin özü değil. Tabiki eyleniceksin hakkin bu ama hayatda bir insanin sahib ola bileceyi en guzel duyguyu- mucadele, kazanma hirsini, yeni şeyler oğrenme duygusunu asla zaman kaybi gibi gormemelisin. Tam aksi bu yaşlar hayatimizin en enerji dolu yillari. Kafamizin en çok bilgi depoladiği yaşlar. Bu enerjiyi heba etme. Zaten yaşin artdikca anliycaksinki senin en guzel yillarim dediğin insanin en çok saçmaladigi, en çok hata yaptiği, yalniş yola saptigi yillar. O yillari okuyarak kurtarmak daha iyi fikir
Evet bu muhabbet çok sadece film üzerinde kendini kültürlü sanan insanlar var. Aaa şunu izlemedin mi boşuna okumuşsun sen demeler

Bu eğitime ne kadar devam ettiğinizle değişir

Yas kac?
Valla son 16 yildir (2020 haricinde) neredeyse her sene osymnin bir sinavina giriyorum (dgs/yds/ales vs)
Hayat böyle, bazen okul/is sinavlarina girersiniz bazen de hayatın size getirdigi manevi sinavlara tabi tutulursunuz.

Size verebileceğim tek teselli yalnız değilsiniz. Biz turkiyedeki tüm gençler hayatı kaçırmış hissediyoruz. Ve gerçekten de kaçırıyoruz.

Valla telefondayken bile hayatı jacirmis hissediyorum

Vallaha korona var zaten .Sınava calısılacak en ıyı zaman bence.Yooo nıye kacırasın ekonomık ozgurlugun oldugunda bu gunler aklına bıle gelmıcrk.

Hissetmiyordum. Görev bilinci sanırım, olması gereken gibi geliyordu. Çok evden çıkmadan deli gibi çalışan biri değildim belki de ondan olabilir. Ama öyle olsaydım da hissetmezdim çünkü komşu için değil, kendi hayatım için uğraş veriyorum sonuçta.
Birkaç yıldır rahattım, bu yıl tekrardan yeni bir bölüme kayıt oldum, sınavlar devam edecek en az 4 yıl daha. Özlemişim o duyguyu, zorlansam da hoşuma gitti. 😊

Yaşınızı merak ettim girdiğiniz sınavları merak ettim. Benim de bir sınava çalışmam gerekiyor sınav tarihi yok şu an en az 1 yıl sonra ama başladım. Bugün 37 oldum kızım ailem işim bin parçaya bölünmüş durumdayım. Hayatı kaçırmam, hayatın içine yaymalısınız sınavları. Kaldı ki hayatın kendisi bir sınav ...

Bu yaşıma kadar bir sürü sınav girdim. En çetrefillisi bu olacak. Ondan dılayı ömrümün en güzel yılları dedim
Zaten bende ömrümüzün dörtte biri sınavlarla geçiyor dedim ortalama 25 senesi yani ben 35 yaşındayım hala sınava giriyorum gençlik bir şekilde geçer gider ama iş elden ayaktan düşmeye gelince kimseye muhtaç olmamak adına bu kadar gayretimiz şimdi size zor geliyor anlıyorum ama emeğinizin karşılığını aldığınızda (türkiyede bu çok zor biliyorum ) o zaman iyiki okumuşum girmişim o sınavlara dersiniz koskoca bir ömür var önünüzde. Umarım sınavınız iyi geçer...

Back
X