• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinekler....yada baska seye alerjik tepki.....

Serwel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
1.288
157
163
Fransa
Malum yaz ayindayiz....
sicaklikla beraber sivri sinekler ve bocekler oluyor malum.....
cocuklari olan anneler cocuklarinizi nasil koruyorsunuz kullandiginiz herhangi birsey varmi????
yardimci olan arkadaslara tesekkurler.....

eczanenin tafsiyesiyle sivri sineklerden koruyan sprey kullaniyorum ogluma ama bir taraftanda daha once hic kullanmadigim icin celiski icerisindeyim....aranizda bu spreyden kullanan olmadimi hic???????

eczanenin tafsiyesiyle sivri sineklerden koruyan sprey kullaniyorum ogluma ama bir taraftanda daha once hic kullanmadigim icin celiski icerisindeyim....aranizda bu spreyden kullanan olmadimi hic???????

koruyucu spreyleri bende baya araştırdım ama uzun vadede zararlı olduğunu okudum. her yaz her gece uzun vadede olmuş oluyo. elektirikli tabletlerden kullanıyorum bunlar zehir değil sinekleri öldürmüyo fakat o odaya girmelerini engelliyo.

koruyucu spreyleri bende baya araştırdım ama uzun vadede zararlı olduğunu okudum. her yaz her gece uzun vadede olmuş oluyo. elektirikli tabletlerden kullanıyorum bunlar zehir değil sinekleri öldürmüyo fakat o odaya girmelerini engelliyo.
Tabletten alacaktim bulamadim birde bilezik tarzinda olanlar var onlar spreyden daha iyi gibime geldi...
oglum genelde yaz ayinda vucudu hassaslasiyor ilk dr bocek isirigi dedi daha sonraki dr mikrop kapmis dedi...
antibiyotik krem hepsini kullandim hiccc ise yaramadi....

En son kanaatim sinek yada bocek isirigi.... Onun icin bilezik en mantiklisi bahceye cikarken korusun diye....
n
yurt disinda yasadigim icin ana okuluna baslicak 31 aylik suan...vucudu hassas hergun dusunuyorum okulda herhangi birsey olurmu....
3 yasindan once deri testi yapilmiyor burda....
3 yasina girdi gun bu testi yapacagim heryaz bu vu ut kabarigindan gecici tedavi yontemlerinden sikildim....

Tabletten alacaktim bulamadim birde bilezik tarzinda olanlar var onlar spreyden daha iyi gibime geldi...
oglum genelde yaz ayinda vucudu hassaslasiyor ilk dr bocek isirigi dedi daha sonraki dr mikrop kapmis dedi...
antibiyotik krem hepsini kullandim hiccc ise yaramadi....

En son kanaatim sinek yada bocek isirigi.... Onun icin bilezik en mantiklisi bahceye cikarken korusun diye....
n
yurt disinda yasadigim icin ana okuluna baslicak 31 aylik suan...vucudu hassas hergun dusunuyorum okulda herhangi birsey olurmu....
3 yasindan once deri testi yapilmiyor burda....
3 yasina girdi gun bu testi yapacagim heryaz bu vu ut kabarigindan gecici tedavi yontemlerinden sikildim....

sinek ve böcek ısırıkları için stilex krem var ben ondan kullanıyorum yurt dışında varmıdır bilmem firması abdiibrahim di sanırım. ısırdıktan sonra yani. baya işe yarıyo hem kaşımasını alıyo hemde şişliği daha çabuk iniyo. benim oğlumuda sinek ısırınca baya ödeme dönüşüyo.
bu seneyi tabletle geçirdim ama tabletinde önemli püf noktaları var. tabletin takılı olduğu yer uyunulan yere doğru hava akımı olması gerekiyomuş bunuda tatilde üstünü okyunca öğrendim.

Bana o tür spreyler güven vermiyor. İçeriğinde kimyasallar vardır neticede ve deriye teması var, sürekli kullanmak zararlı olabilir diye düşünüyorum.

Bende prize takılan tabletlerden kullanıyorum. Bunun dışında camlara sineklik, çocuğun karyolasına da cibinlik olabilir.

Stilex diye bir krem var, böcek ve sinek sokmasında etkilidir. Şişmesini ve kaşınmasını önler...

sinek ve böcek ısırıkları için stilex krem var ben ondan kullanıyorum yurt dışında varmıdır bilmem firması abdiibrahim di sanırım. ısırdıktan sonra yani. baya işe yarıyo hem kaşımasını alıyo hemde şişliği daha çabuk iniyo. benim oğlumuda sinek ısırınca baya ödeme dönüşüyo.
bu seneyi tabletle geçirdim ama tabletinde önemli püf noktaları var. tabletin takılı olduğu yer uyunulan yere doğru hava akımı olması gerekiyomuş bunuda tatilde üstünü okyunca öğrendim.

en son dr gittigimde neyi tafsiye edersiniz sinek isirigini ve sismeyi engellemek icin....

bir losyon yazdi.....onu kullan etkili olur demisti.....*
ama yazdigi losyon genellikle pansuman yapilmadan oncetemizlemek icin kullanilir....
yani dezenfekte etmek icin ne alakaysa....

zaten normalde de herzaman kullandigim birseydi....
ilgfn icin cok tesekkur ederim....

Bana o tür spreyler güven vermiyor. İçeriğinde kimyasallar vardır neticede ve deriye teması var, sürekli kullanmak zararlı olabilir diye düşünüyorum.

Bende prize takılan tabletlerden kullanıyorum. Bunun dışında camlara sineklik, çocuğun karyolasına da cibinlik olabilir.

Stilex diye bir krem var, böcek ve sinek sokmasında etkilidir. Şişmesini ve kaşınmasını önler...

spreye aslinda bende karsiyim....
stilex hic bilmiyordum....kafamdan birseyde kullanmak istemedim......
dr danistim oda losyonu devamli kullan demisti....

ama bugun eczaneye soracagim belki yurt disinda da vardir....yada onun gibi birsey.....bulabilirsem....

aslinda odasinda oyle fazla sinek yok....
ama vucudu cok hassas oldugu icin en ufak seye tepki gosterip en ufak isirikla bile sisip sertlesebiliyor....

tesekkurler canim fikrin icin.....

en son dr gittigimde neyi tafsiye edersiniz sinek isirigini ve sismeyi engellemek icin....

bir losyon yazdi.....onu kullan etkili olur demisti.....*
ama yazdigi losyon genellikle pansuman yapilmadan oncetemizlemek icin kullanilir....
yani dezenfekte etmek icin ne alakaysa....

zaten normalde de herzaman kullandigim birseydi....
ilgfn icin cok tesekkur ederim....

stilexin çocuğa bi zararı yok bilgin olsun

Son düzenleme:
stilexin çocuğa bi zararı yok bilgin olsun
Bugun eczaneye sordum canim ama eczaci bu markadan yok dedi....
yani satilmiyormus.... Sprey kullanmayada korkuyorum artik....

turkiyede varmi bilmiyorum bileklik var ister kola ister ayak bilegine takiyorsun icinde tableti var 15 gunde bir degistiriliyor....
onu aldim kullaniyorum beyaz sabun gibi kokusu var....

aslinda teyzemde doktor bir onu arayayim telefonla oda turkiyeden yeni dondu....
almanyanin markasiyla buranin ki bazén ayni oluyor bir cok uretim ordan cikiyor.... Ona bir sorayim diyorum hem anlatirim hem bilgi alirim boylesi daha iyi olur gibime geliyor....

Tüm camlara sineklik taktırdım, sinek böcek derdim kalmadı, takılır çıkarılır olduğundan dolayı da camlar silineceği zaman pencereden ayrılabiliyor sonra tekrar çıkıyor... Ne ilaç kullanıyorum ne de başka bir kimyasal...

Cibinlik karbondioksit retansiyonu açısından pek önerilmiyor.

Ama stilex benim de favori ilacım böcek sokması hatta yanıkta bile inanılmaz işe yarıyor.

Bugun eczaneye sordum canim ama eczaci bu markadan yok dedi....
yani satilmiyormus.... Sprey kullanmayada korkuyorum artik....

turkiyede varmi bilmiyorum bileklik var ister kola ister ayak bilegine takiyorsun icinde tableti var 15 gunde bir degistiriliyor....
onu aldim kullaniyorum beyaz sabun gibi kokusu var....

aslinda teyzemde doktor bir onu arayayim telefonla oda turkiyeden yeni dondu....
almanyanin markasiyla buranin ki bazén ayni oluyor bir cok uretim ordan cikiyor.... Ona bir sorayim diyorum hem anlatirim hem bilgi alirim boylesi daha iyi olur gibime geliyor....

yanlız bu verdiğim krem sinek yada böcek ısırdıktan sonra kullanmak için ısırığın üzerne sürüyosun.

Tüm camlara sineklik taktırdım, sinek böcek derdim kalmadı, takılır çıkarılır olduğundan dolayı da camlar silineceği zaman pencereden ayrılabiliyor sonra tekrar çıkıyor... Ne ilaç kullanıyorum ne de başka bir kimyasal...
bulundugum ulkede hicbir evde daha hic sineklik gormedim.... varmi yokmu yada yasakmi hic bilmiyorum.....ama ne oluyorsa evin bahcesinden oluyor diye dusunuyorum.....neyseki fazla cikmiyorlar artik.....
yanlız bu verdiğim krem sinek yada böcek ısırdıktan sonra kullanmak için ısırığın üzerne sürüyosun.
anladim canim demek istedigini.....
ne olduysa bu eve geldikten sonra olmaya basladi....gecen senede bir defa boyle olmustu yaz ayinda dr bahceli yerden olmus demisti bizde piknige gitmistik....
bu evimde bahceli 3 ay oldu tasinali o gun bu gundur oluyor yeni bir kac gundur birsey yok.....
o ilac sansa burda yokmus kafamdan bilmedigim ilacta kullanmak istemiyorum.....cunku vucudu cok hassas en ufak seyde tepki veriyor.....okullarin acilmasinada 5 gun kaldi umarim orda birsey olmaz....

gerci akrabalarim suan turkiyede yada telefon acayim bu ilaci getittireyim....herkes memnun gibi gorunuyor....*

verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim....

ama bu bileklikte baya ise yaradi gibi....zararida yok....ister bilegine tak istersen yataginin kenarina.....hersekilde koruyor....uykudayken bilegine bahceye ciktiginda ayak bilegine takiyorum.....

Back
X