- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi missplayful
-
bartenderlik yaparak gittikce dejenere olacaksin, inan 5 yil once suan yasadigin hayati gorsen normal bulmazdin, duzgun calisma saatleri ve saatlik ucreti olan kasiyerlik vs ile gecinemiyor musun?
Hayir ben anlamis degilim neden hala bahsisin pesindesin diye elestri aliyorum? Insan bilmeyebilir fakat bir bardak doldurup veriyorsun ne bahsisi gibi bir elestri cok sasirtti. Hatta paragoz bile oldum. Benim bahsis olmadan calismam demek bedavaya calismam demek. Turkiyede en azindam maas veriyorlar bizde oyle bir durum sozkonusu degil. Ustelik bahsis kulturu burada var turkiyede olmayabilir. Fakat hizmet sektorunde calisanlara bahsis verirseniz daha iyi hizmet alirsiniz. Bu ayni tesekkur ederim demek gibi birsey.
Kasiyerlik degil ama magazada musteri hizmetlerinde calistim 8 ay saatligi 7.25 $ di. 8 aydan sonra zam artisi geldiginde dadece 5 cent aldim ve max zam 25 cent idi. Oneida binbir bahane edip kimseye vermeyi Latin gormediler. Biyoloji ogrencisiyim, klinikte stajlarim oluyor, sadece kiram 815 $ . Kasiyer oldum diyelim nasil okula gidicem ? 40 saatten fazla calisamiyorux haftada magazalarda. Minumum ucret 7.25 $ nasil gecinecegin peki? Tr daki genclerimiz gibi tuzum kuru degil maalesef baba evinde kira olmadan oturup ucuz pazardan manavdan alip yiyemiyoruz. Ustelik ders calismam lazim nasil olcak o is? Yanliz yasayip evimi kendim gecindiriyorum. Ustune aileme para bile gonderiyorum. Neden ayda 4- 5 bin $ kazandigim isimi birakayim ki?
Bi ev arkadaşı maddi yönden iyi olur gibi duruyo.Düşünmüyo musun öyle bişey?
Kasiyerlik degil ama magazada musteri hizmetlerinde calistim 8 ay saatligi 7.25 $ di. 8 aydan sonra zam artisi geldiginde dadece 5 cent aldim ve max zam 25 cent idi. Oneida binbir bahane edip kimseye vermeyi Latin gormediler. Biyoloji ogrencisiyim, klinikte stajlarim oluyor, sadece kiram 815 $ . Kasiyer oldum diyelim nasil okula gidicem ? 40 saatten fazla calisamiyorux haftada magazalarda. Minumum ucret 7.25 $ nasil gecinecegin peki? Tr daki genclerimiz gibi tuzum kuru degil maalesef baba evinde kira olmadan oturup ucuz pazardan manavdan alip yiyemiyoruz. Ustelik ders calismam lazim nasil olcak o is? Yanliz yasayip evimi kendim gecindiriyorum. Ustune aileme para bile gonderiyorum. Neden ayda 4- 5 bin $ kazandigim isimi birakayim ki?
815 dolar olmayan bir evde ya da paylasarak yasayabilirsiniz mesela, ama siz rahat yasamak icin yavas yavas daha da dejenere olmayi seciyorsunuz.
ben londradayim burasi oradan daha az pahali degil ozellikle kira ve meyve-sebze ben yeni dogum yaptigimdan esim calisiyor sadece saati 7.50 pound
700 pound kira 300 fatura veriyoruz
2 yetiskin 1 bebek geciniyoruz yine de. siz hayat standartlarinizdan vazgecmemek icin kisiliginizden odun vereceksiniz yakinda.
hpv virusune yakalandi. Ve kanser riskim var surekli doktora gidiyorum biyopsiye gidecegim.saglik guvencem yok ve doktora her gittigimde 140 $ aliyorlar. .
Farkindaysaniz iki yetiskin demissiniz , insanin esinin olmasi ile tek basina kiradan , mutfak masrafina kadar herseyin ustune kalmasi farkli birsey. 500 $ a olan yerler ghetto. Ev arkadasim vardi 1 you once. Kizin kendi eviydi ben kira vermiyordum sadece fatura oduyordum ve mutfak masrafi. Fakat hergun silah sesleri duyuyorduk. Arkadaslarim beni almYa geldigi zaman disarda beklediginde garip garip insanlar gelip uyusturucu satmaya calismis. Gece ben istwn geldigimde fahiseler mahallede tura cikiyordy. Ucuz yerler var ama tehlikeli. Silahim yok genelde amerikalilar ediniyor . Ama ben cok korkagimb kaza olur diye. Korkudan iyi muhitte tasindim.
Ayrica okul parayla. Bunun standartlarimla alakaI yok. Masrafim, okul, fatura, kira, sp0r salonu, kuafor, mutfak masrafi.cep harcligi, bipolarim terapistin masrafi..bunun yaninda hpv virusune yakalandi. Ve kanser riskim var surekli doktora gidiyorum biyopsiye gidecegim.saglik guvencem yok ve doktora her gittigimde 140 $ aliyorlar. Moralim cok bozuk herseyden kistim doktora gitmek icin. Ustume yikildi hersey.valla simdi ilk kez diyorum evli olsaymisim duzgun biriyle. Maddi manevi coktum.
Sen ciddi misin bu cok önemli birşey :S
Valla ortaligi karistiyim dedim sonuclari alana kadar habire doktora gidiyordum, dun hpv pozitif ciktigimi soyledi doktor.sonuclar kotu 16, 18 en tehlikeli ve daha 12 ayri cesit virus kapmisim. Biyopsiye gondercekler pap smear kotu cikti. Korkuyorum anneme, erkek arkadasima soyledim. Kanser olabilirim buyuk ihtimal. Insallah yayilmamistir baslangictir da kurtulurum.
Bu inanılmaz tehlikeli bir virüs, kadınlarda rahim ağzı kanserine neden olur. Tüh ya cok üzüldüm. Allah korusuni yayılmamıştır insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?