Sinema Günleri 8. Hafta Anketi ( mayalıhamur)

aNKET SEÇENEKLERİMİZ

• Ankete Katılan
    17
  • Anket Kapalı .

mayalihamur

scarface
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
1.354
1
116
Aydın
merhaba sinemasever arkadaşlar tekrardan.
yahu ne zormuş bu iş beni film seçmek değil üç gündür nasıl anket açacağım gerdi.elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.
öncelikle ne seçeyim ne seçeyim derken bin tane film değiştirdim durdum. yok bu olmaz yok buda olmaz vs vs.kült filmler seçeyim dedim sevdiklerimden seyretmişsiznizdir diye pas geçtim. en büyük idolüm mickey rourke filmlerini koyayım helekide wrestler olsun dedim bu sefer biri bişi der mickey rourke(eskiden daha havalıdı gibi :)) çok üzülürüm diye pas geçtim..ve işte filmlerim. ortak noktaları zor izleniyor olmaları biraz sabır gerektiriyor. beğenmezsenizde çok sorun değil.üç tanesini sinemada seyrettim sonbahar dışında.
ilk filmimiz Breaking the Waves ( DALGALARI AŞMAK)

Konusu:1970’lerin dünyasında Kuzey ıskoçya’da ufak bir kasaba. Yabancıların hoş karşılanmadığı ve yaşanan her günün Tanrı’nın isteği doğrultusunda yaşanıldığına inanılan tutucu bir kasabada Bess, kendisinin bile hayal edemeyeceği bir güzellikte aşk yaşar.
Danimarka sinemasının en çarpıcı yönetmenlerinden Lars Von Trier’in perspektifinden yine zor bir konu. Aşk, cinsellik ve Tanrı inancı arasında gidip gelerek dalgaları aşmaya çalışan Emily Watson’ın en azından oyunculuk kariyerinde büyük engelleri aştığı gerçek. Güzel oyuncu bu filmdeki performansıyla Oscar ödülüyle tanışmıştı.

ikinci filmimiz bu sene izlediğim en sevdiğim Türk filmlrinden biri. SONBAHAR

Konusu:Yusuf 12 yıl kaldığı cezaevinden birkaç ay ömrü kaldığı için salınır. Çamlıhemşin-Fırtına Vadisi’ndeki köyüne, yaşlı annesinin yanına döner. Köyün bozulan ekonomisi yüzünden sadece yaşlıların kaldığı köyde, zamanını arkadaşı Mikhail ile yaşayamadıkları gençliklerini düşünerek ve akoru bozulan tulumunu onararak geçirir. Çoğu zaman hapishanedeki yaşamının alışkanlığıyla kendini eve kapatır ve iç hesaplaşmasını yaşar

üçüncü filmimiz :Les Amants du Pont-Neuf ( köprü üstü aşıkları)

konusu: Fransız Devrimi'nin 200. yıl kutlamaları için restore edilmeye başlanan Paris'in en eski köprüsü olan Pont-Neuf, sokağa düşmüş alkolik bir sirk cambazı olan genç Alex'e ev sahipliği yapmaktadır. Başarısız bir ilişkinin ardından çektiği üzüntünün giderek körleştirdiği güzel ressam Michèle sokaklarda Alex'le karşılaşır.

ve son filmimiz Trilogia I: To Livadi pou dakryzei (ağlayan çayır) biraz uzun ve izlemsi zor bir film. sinemada beraber gittiğim iki arkadaşımda film boyu uyumuşlardı :)))

konusu:Theo Angelopoulos üçlemesinin ilk filmi olan Ağlayan Çayır'da, 1919-1949 arasında yaşanan bir hayat hikayesini anlatılıyor. Eleni, Odessa'da doğmuş fakat savaş döneminde hem annesi hem de babası ölmüştür. Alexis'in ailesi tarafından evlat edinilir ve aile Odessa'dan göç eder.

Ağlayan Çayır, yeni bir kasabaya yerleşen aileyle beraber büyümeye başlayan çocukların, özellikle de Eleni'nin hikayesedir.

bu arada anketi açmamda büyüük emeği geçen Malice e çok teşekkürlerimi iletiyorum...

iyi seyirler

Son düzenleme:
canım anket açmayı unutmuşsuuuuunnn :1shok: (tamam canım ilk konu açtığında gözükmemişti heralde ben açılrı açılmaz girdim diye şimdi düzeldi )

Son düzenleme:
şimdi gördüm mayalihamurummm çok çok çok süper filmler seçmişsinn tebrik ederim çok merak ettim ağlayan çayır'ı çok da duydum ama izleyemedim, acaip mutlu oldum görünce de ona verdim oyumu direk ellerine sağlıkkk opuyorumnanaktan

yeni anketimiz hayırlı olsun opuyorumnanaktan

bu hafta Türk filmi izleyesim var benim o nedenle Sonbahar dedim
seçilse de seçilmese de indiricem
filmler çok güzel teşekkürler mayalıhamur

ıçlerinden sonbaharı izledim, diğerleri de çok eski filmler izleyip izlemediğimi hatırlamıyorum. Ben oyumu şimdi kullanmadım, hiçbir fikrim yok, en çok oyu hangisi alırsa ona kullanıcam, etkisiz eleman olmak istiyorum bu hafta zemuszemus

caaauuuuv super filmler secmissin..
oyum kopru ustu asiklarina.. bu aralar cok fazla fransiz filmi izleyesim var.. juliette binoche de cok begendigim bir oyuncudur... ugultulu tepelerden hayranim kendisine..
lors von trier in de filmi cikarsa oylamada cok seviniirm.. cok takdir edilen bir yonetmen olmasina karsin henuz filmlerini izleyemedim hic.
sonbahar filmi son donemde cok takdir topladi eger secilirse elimde var izlemedim severek izleyecegimi umuyorum
aglayan cayir hakkinda pek bilgim yok ama afisinden guzel film gibi gozukuyor..

eline saglik mayalihamur hakkaten super filmler secmissin.

Selam kizlar ;)

Mayalihamur'um ellerine zevkine saglik.. Bu hafta baya duygulanicaz anlasilan..
Etkileyici duygulu filmler olmus okudugum kadariyla.. Before sunrise dan anlamistim bu turu cok sevdigini :)
Bakalim nolucak hangisini izleyecegiz. Bu haftaya yetisebildigime sevindim , laptobimda sorun var yalniz umarim aktif katilim bitene kadar izleme firsati bulabilirim.. Oyum Aglayan Cayir' a..

mayalihamurcum ellerine saglik canim anketin hayirli olsun ben aglayan cayiri sectim merak ettigim icin guzelim

çok güzel filmler gercekten canım
sonbaharı izlemiştim, dalgaları asmak arşivimde var izliycektim zaten biara
oyüzden oyumu aglayan çayıra kullandım, çok merak edıyodum gercekten liste benim için çok iyi oldu=)

nihayet bir anketi hafta başında yakaladım :):) hepsi de güzel seçimler, dalgaları aşmak ve köprüüstü aşıklarını izlemiştim ama ne yazıkki pek anımsayamıyorum. Bir Türk Sineması destekçisi olarak sonbahara oy verdim :)

bende dalgaları aşmak ve köprü üstü aşıklarını izledim oyumu ağlayan çayıra verdim..ama diğerlerini pek hatırldığım söylenemez..hangisi çıkarsa çıksın keyifle izlerim..

Mayalihamur seçimlerin çok güzel . ben bir tek Breaking the Waves izledim ,uzun zaman oldu çokta hatırlamıyorum. Sonbaharı izleme listemdeydi bu aralar. Ağlayan Çayır'ı hiç duymamıştım bileeee :) oyum ona :D ama hangisi seçilirse mutlu olacağım

teşekkürler arkadaşlar... akşam açıklamalarım eksik kalmıştı bugünde yoğunluktan öğle arası yeni bağlanıyorum. ankette ağlayan çayır önde gibi gidiyor bunda sanırım afiş çok etkili oldu aslında çok sevinmedim çünkü içlerinde en uzun olan film o. 3 saatten fazla sürüyordu sanırım. ve çok durağan bir film. yani beğenmeyebilirsiniz. ben sinemada seyrettiğimde ilk yarı salonun yarısı boşalmıştı. yanımdaki arkadaşlarda uyumuştu. tercihim dalgaları aşmaktan yana.hem daha kısa hemde daha farklı bir çekim tekniği var.bundan sonra oy kullanacak arkadaşlara bu yönde hatırlatma yapmak istedim. ağlayan çayırda çok ii film ama dediğim gibi bayık gelebilir.:(( yani ilk başta onu seyretmek biraz zor olabilir.
tekrar teşekkürler hepinize...

Anaaaaaa anket açılmış
Herkes oy vermiş
Ben geri kalmışım kaydirigubbakcemile3
Yettim gari kaydirigubbakcemile4
Dalgaları aşmak benim seçimim

mayalihamur genel olarak ben durağan fimleri sevdiğimden beğeneceğimi umuyorum . Filmin süresi gerçekten uzunmuş ama :) Ztn hangi film seçilirse seçilsin ben hepsini izlemeyi düşünüyorum

Ağlayan Çayırı orjinal dilinde bulmakta zorlanıyorum :( bir tane buldum ama içine ingilizce altyazılı gömülü malesef. bulan arkadaşlar olursa link verirlerse sevinirim . Bu arada Sonbahar ve Köprü üstü Aşıklarını upload ettim indirmek isteyenler olursa link verebilirm.

Back
X