Sinema, tiyatro, konserde insanların davranışları

RenklerinIcinde

Sky is the limit ✌
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2015
1.331
1.572
133
Sinemaya gidiyoruz , yanımda oturan kişi ağzını ayıra ayıra, haşır huşur mısır yiyor. Operada önde oturanlar temsil boyunca konuşup sakalasiyorlar. Konserlerde de konuşma gülme, telefonla oynama , hatır hutur bir şeyler yeme..... Yahu program boyunca doğru düzgün oturup izleyen , dinleyen kimse yok mu ? Ben mi deliriyorum bilmiyorum. bir tek ben mi rahatsız oluyorum?

Edit 1:konser çok genel bir başlık olmuş. Burada bahsettiğim klasik müzik konseri

Edit 2: Mısır yenmesine karşı değilim. Kıtlıktan çıkmış gibi hatır hutur şapır şupur kendini kaybetmiscesine yenmesine karşıyım emmi

Son düzenleme:
Sinemada mısır yemek diye bi kültür var ama.Keza konser dediğiniz klasik müzik değilse insanlar elbette gülüp konuşacak eğlenecek ne var anlayamadım bunda.Rahatsızsanız siz gitmeyin bence.
Opera konusunda haklısınız.Ben iki üç kez mi ne gittim biraz bayıyor beni ama tiz bi sessizlik vardı açıkçası hiç konuşana denk gelmedim o da sizin şansınız olmuş.

Son derece haklısınız. İnsanlarda ne izlediği şeye saygı ne de etraftan çekinme var. Uyarın açık açık. Ben hemen uyarıyorum. Bana ne yani.

Sinema biraz daha farkli bir ortam. Cips kola misir olacak seyler :)

Konserler konusunda bende size hak veriyorum. Tabi biraz daha iceriginde bagli. Klasik müzik ile pop müzik yada rap konserlerini yada halk festivallerini bir tutamayiz ancak yeme icme olmamali konserlerde. Hele cekirdek citleyenler ordusundan nefrett ediyorum.

Tabi ki klasik müzik konserinden bahsediyorum .
Sinemada mısır yemek kültür mü? Ağzını kapatarak yemek de o külturun bir parçası olsa keşke . İngilterede biri imza kampanyası başlatmış mısır sinema salonlarında yasaklansın diye . yalnız değilmişim.
Hangi şehirde operaya gitmiştiniz

Ben de özellikle tiyatroda çok rahatsız oluyorum. Kendi aralarında konuşuyorlar, telefonla konuşuyorlar ve hiç utanmiyorlar. Görgüsüzlük.
İşte bundan bahsediyorum . utanmıyorlar . Ben zaten o sahne deneyimini yaşamak istediğim için tiyatro , sinema ya da operaya gidiyorum . başkalarını rahatsız etmek neden ? kafama göre takılmak istiyorsam evde takilmaliyim .

Bu derdi okumak bana çok iyi geldi şu an :)

Bence sorun konser,tiyatro,sinema değil sorun saygı sorunu.kimsenin kimseye saygısı yok çünkü.

Sinema salonundan çıkarken ben utanıyorum.. o koltukların yerlerin hali.. les gibi.. misir ye kola iç tabiki ama insan gibi ve pisligini topla bi zahmet.. minicik çocuklar eğilip toplamaya çalışır nedense koca insanlar bırakır utanmadan..

Tiyatroya ayda 2 kez kızımla gidiyoruz çocuk oyunu.. orada bile telefonla birbiri ile konuşan sohbet eden aileler oluyor.. çocuğuna bir sanat dalına sevgi aşılamak isterken önce sen değer verdiğini gostermelisin..

Nerede nasıl davranmak gerektiği bence aile terbiyesi ve görgü ile ilgili ki zor bulunan birşey günümüzde.. Toplu alanlara girip sinirlenmemek normal bir insan için zor artık..

Bu derdi okumak bana çok iyi geldi şu an :)

Bence sorun konser,tiyatro,sinema değil sorun saygı sorunu.kimsenin kimseye saygısı yok çünkü.
Ben gerçekten üzülüyorum , stres oluyorum vallahi Eşim kültür sanat aktivitelerine çok düşkün . onun sayesinde birçok sanat daliyla yakından tanışmış oldum ve ilginç bir şekilde operaya hayran oldum ama gidemiyorum ya resmen . saygısızlık durumu beni benden alıyor . bir gün sahneye fırlayıp yeteeeeeeer diye bağıracağım diye korkuyorum . yanımdaki kişilerin de ben rahatsız oluyorum diye keyifleri kaçıyor...

Sinemada misir yemek hangi vatandasin aklina gelmis acaba? Ayni konudan ben de cok rahatsizim. Yahu iki saat yemeyiversen o misiri olur musun. Hem onun sesinden filme nasil konsantre oluyorlar anlamiyorum. Millet resmen piknik yapiyor sinemada. Cep telefonuyla oynayanlar keza. Uyarinca da aptal aptal suratiniza bakarlar. Hem suclu hem gucluler. Neyse ki tiyatroda bazi sivri dilli oyuncular var da yerin dibine sokuyor bu medeniyetsizleri.
Cok ciddi bu sebeplerden dolayi yaklasik iki yildir sinemaya gitmiyorum. Keske bi cozum bulunsa bu duruma ama oncelikli sorunlarimizi dusundugumuzde daha buna siranin gelmesi icin kirk fırın ekmek yememiz lazim ülkece.

Evet sıkıntılı gerçekten de. Ben uyarabildiğimi uyarıyorum, mesela sinemada telefonuyla oynayan bir genci uyarmıştım ışığı gözümü aldığı için. Operayı ben de çok severim ama benim en büyük sıkıntım genelde benim yerime oturmaları oluyordu. Meğer insanlar balkondan falan bilet alıp daha sonra önlerde boş buldukları yerlere gidip oturuyorlarmış. Birkaç kere böyle "Pardon burası benim yerim" durumu yaşanınca yarım saat erken gitmeye başladım. Ama konuşana rastlamışlığım yok, olsa onu da uyarırdım. Ben genelde uyarırım galiba ya :)

Sinemadan çıkarken bazen yerdeki şeyleri alıyorum dayanamıyorum. Manyak mıyım neyim. Bir yandan da söyleniyorum.

Yok ya . benim başıma kesin bir şey gelir

Tebrik ederim , ne güzel bir annesiniz

Benim ailem hayatında hiç tiyatroya gitmemistir. Belki 1-2 konser. Etrafındaki insanları rahatsız etmeme davranışlarını özümsemişim sanırım.

Dernek kuracagim

Operaya tiyatroya giden kişilerin nedense daha kibar daha naif daha görgülü olduğunu düşünürüm hep ama demek ki değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…