Sinemaki Kürü Tarifi : (Benim Uyguladığım) : 1 tutam sinemakiyi bir su bardağı sıcak su ile demliyoruz su ılıyınaya kadar bekletip süzüyoruz. Su ılıkken içerisine bir ampul bepanthen bir tatlı kaşığı kadar badem yağı (Ve Elinizde saçınıza iyi geldiğini düşündüğünüz diğer yağlarıda koyuyoruz) fıs fıs lı bir şişeye koyup (daha rahat uygulayabilelim diye) iyice çalkalıyoruz , saçımızın diplerinden başlıyoruz fıslatmaya aynı zamanda ara ara çalklamayı unutmayın yağlar suyun üstüne çıkıyor eşit olsun diye çalkalayın arasıra 2 saat ve daha fazla saçınızda kalsın daha sonra yıkıyoruz güzelce
Bana gelince ben 1 aydır falan haftada bir bunu uyguluyorum şu aralar daha sık yapmaya basladım bugunden itibaren hafta 3 güne çıkarıyorum. Bugunde yaptım bu karışımıma çilek yağı yılan yağıda ekledim ayrıca bemikslede yapmıştım bu uygulamayı fakat bepanthenin daha iyi geldiği kanısındayım arkadaşlar saçlarımı 1 ay önce omuzlarıma kadar kısaltmıştım şuan omuzlarımdan 4 parmak aşağıdalar bu 1 ay içinde düzenlide yapmadım aslında düzenli yapmış olsaydım daha çok fayda görürdüm gibime geliyo a.s.
Sizde sinemakiyle elde ettiğiniz uzunlukları ve ne kada zamanlarda oldugunu paylaşın arkadaşlar lütfen .a.s