- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.296
- 598
- Konu Sahibi reyhan 2004
-
Yarın gidip müdüre guvenlik ve mahremiyet ihlali nedeniyle velilerle ilgili sikayetinizi yapın derim ben. Yani orda sizin çocuklarınız da var her kafası esen girip wc ye ya da sınıfa mudehalede bulanamasın. Hem doğrudan destekte olmuş olursunuz, bırakın tavır alsınlar daha iyi kımıl zararlıları.
Çokta önemli değil onlarin aklına uymayıp kendi aklını kullandığın icin kendini tebrik et sinir olacağına keyif alArkadaşlar iyi akşamlar.
Benim ana sınıfına giden çocuklarım var. Devlet okulu. Bir tane de sınıf annemiz var sınıfların temizliği, çocukların lavaboya götürülüp getirilmesi vs. gibi işlerle ilgilenen. Sınıftaki velilerin bazıları bu kadınla biraz problem yaşadılar, sürekli sınıflara, tuvaletlere vs. girip kontrol etmekten dolayı sürtüşme yaşandı. Kadın doğal olarak içeri kimseyi alamam, herkes girmek ister sizin çocuklarınız sıkıntı yaşar güvenlik açısından diye müsade etmedi girmelerine. Ama bunlar bunu kabul etmediler ve watsapp grubunda imza toplayacaklarını ve kadını göndereceklerini söylediler. Ben kesinlikle imza atmayacağımı, kadının yanlış bir hareketini görmediğimi söyledim.
Şaka gibi bana tavır aldılar. Ben gerekçelerimi söyledim, imza atmam diyerek tartışma filan yaşanmaması adına gruptan çıktım. (Ek bilgi olarak resmen dedikodu kazanına çevirdiler, hocamız bu grupta yok onun bile gıybetini yaptılar) . Ben çıktıktan sonra arkamdan ne konuşuldu bilmiyorum ama çocukları bırakırken ve alırken dik dik bakmalar, fısır fısır konuşmalar başladı. Sinirlerim bozuldu.
Ek bilgi olarak sınıfımız 20 kişilik ve bu şekilde davrananlar özellikle 7-8 kişi. Ama çok konuşuyorlar ve diğerlerini de etkilemeye çalışıyorlar. Ben kendi halindeyim. Çocukları bırakıp çıkıyorum, onlar kapı önünde yarim saat bekleşiyorlar
Sizce ne yapıp nasıl davranayım?
Sende onların olmadığı ayrı bir grup kurEvet çıkmış bulundum bir sefer. Hocamız yoktu grupta. Birde dedikodu aldı başını yürüdü tahammül edemedim valla.
Bazı kresler bu yüzden tuvalet eğitimi tam olan çocuk aliyorlar2 yaşında kreşe giden çocuk kendi temizliğini yapamayacağına göre neden uygun olmasın? Oğlumun okulunda yardımcı abla yok 2 öğretmeni var tuvalete onlar götürüyor.
Tuvalet eğitimin tam olması ne demek? Gidip tuvalete yapıyor ama mesela kaka yaptı çocuk kendi silebilecek mi? İlla bir kişinin yardımcı olması gerekmez mi?Bazı kresler bu yüzden tuvalet eğitimi tam olan çocuk aliyorlar
Yok kuralı yardımcı kadın koymuyor. Zaten yasak velilerin içeri girmesi. Ama ısrarla girmek istedikleri için tartışma yaşanıyor sürekli. Ve temizliği tam yapmadığını ve velilere güleryüz göstermediğini iddia ediyorlar.Benim halen anlayamadigim, velinin okul tuvaletinde isi ne? Yani normali çoçugu okula birakip, çikis saatinde alip evde yemek verip, tuvalete gitmesi degil mi?
Bunun kuralini niye o abla koyuyor? Bu zaten genel bir kural olmali ve müdür/ögretmen bunu gereken kelimeler ile izah etmeli. En basit kurali ihlal edenlerin çoçuklari okuldan uzaklasma hatta atilma olma ihtimali olmali.
Yok iyiki çıktım gruptan, gerçekten hiçbir faydası yoktu. Gereksiz laf kalabalığı...Keşke gruptan çıkmasaydınız. Söylediğinizin arkasında durduğunuzu orada sabit kalarak da gösterebilirdiniz, böyle olunca dedikodu ortamı iyice oluşmuş sizin arkanızdan. Ama yapacak olan her türlü yapardı gerçi. Bence muhatap olmamak en iyi tavır bu saatten sonra.
Yok kuralı yardımcı kadın koymuyor. Zaten yasak velilerin içeri girmesi. Ama ısrarla girmek istedikleri için tartışma yaşanıyor sürekli. Ve temizliği tam yapmadığını ve velilere güleryüz göstermediğini iddia ediyorlar.
Bana güleryüz göstersin göstermesin umrumda değil. Çocuklarımın güvenliğini sağlayıp okulu temiz tutsun yeter. Bu konuda da bir şikayetim yok kadından.
Müdür de bıktı bunlardaMüdüre şikayet edin. Cahil insanlardan gına geldi artık..
Okulda kapıda iki tane güvenlik görevlisi var. Kuş uçurtmuyorlar. Büyük sınıfların velilerini bahçeye bile almıyorlar.Sadece biz anasınıfı anneleri girebiliyoruz.Müdür nerde? Okulda sifir yönetim var yani. Isteyen elini, kolunu sallaya sallaya giriyor yani. Sorun o annelerde bile degil. Karacahil anneler. Sorun okulun hiç müdahale etmemesi. Müdürün bir agirligi olmamasi.
Ben açikçasi istemezdim benim çoçugumun o okula gitmesini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?