Sınıf annelerinin bana tavır alması

Benim halen anlayamadigim, velinin okul tuvaletinde isi ne? Yani normali çoçugu okula birakip, çikis saatinde alip evde yemek verip, tuvalete gitmesi degil mi?

Bunun kuralini niye o abla koyuyor? Bu zaten genel bir kural olmali ve müdür/ögretmen bunu gereken kelimeler ile izah etmeli. En basit kurali ihlal edenlerin çoçuklari okuldan uzaklasma hatta atilma olma ihtimali olmali.

Devlet Anaokulu yaşında ki çocuklar kendi özbakım becerilerini geliştirmiş ve karşılayabilen çocuklar oluyor genellikle.kızım da yarı devlet Bir anaokuluna gidiyor.Öğretmenimiz çocukların tuvalete kendi girdiklerini asla yardım istemediklerini zaten mahremiyet bilinci içinde Girilmesinin uygun olmadığını söylemişti.Bence siz hiç takılmayın onlara düşüncenizde haklısınız,ve bu uyarıyı yardımcı ablanın değil öğretmen ve yönetimin yapması gerekir zaten.

Bu yoruma katılıyorum.
Sizin davranışınız doğru olmuş.
Benim de kreşe giden çocuğum var, bende istemem X bir velinin gelip çocuğumun mahremiyetini her canı istediğinde görsün.
Ne gerek var, sınıf ablasını da bu anlamda taktir ettim.

Siz tavrınızdan geri adım atmayın.
Bende böyle bir veliyim, dedikodu kazanından uzak durup, gerekli yerlerde tepki gösteririm.

Çokta önemli değil onlarin aklına uymayıp kendi aklını kullandığın icin kendini tebrik et sinir olacağına keyif al

Keşke gruptan çıkmasaydınız. Söylediğinizin arkasında durduğunuzu orada sabit kalarak da gösterebilirdiniz, böyle olunca dedikodu ortamı iyice oluşmuş sizin arkanızdan. Ama yapacak olan her türlü yapardı gerçi. Bence muhatap olmamak en iyi tavır bu saatten sonra.

Bazı kresler bu yüzden tuvalet eğitimi tam olan çocuk aliyorlar
Tuvalet eğitimin tam olması ne demek? Gidip tuvalete yapıyor ama mesela kaka yaptı çocuk kendi silebilecek mi? İlla bir kişinin yardımcı olması gerekmez mi?

Yok kuralı yardımcı kadın koymuyor. Zaten yasak velilerin içeri girmesi. Ama ısrarla girmek istedikleri için tartışma yaşanıyor sürekli. Ve temizliği tam yapmadığını ve velilere güleryüz göstermediğini iddia ediyorlar.

Bana güleryüz göstersin göstermesin umrumda değil. Çocuklarımın güvenliğini sağlayıp okulu temiz tutsun yeter. Bu konuda da bir şikayetim yok kadından.

Yok iyiki çıktım gruptan, gerçekten hiçbir faydası yoktu. Gereksiz laf kalabalığı...

Müdür nerde? Okulda sifir yönetim var yani. Isteyen elini, kolunu sallaya sallaya giriyor yani. Sorun o annelerde bile degil. Karacahil anneler. Sorun okulun hiç müdahale etmemesi. Müdürün bir agirligi olmamasi.

Ben açikçasi istemezdim benim çoçugumun o okula gitmesini.

Müdüre şikayet edin. Cahil insanlardan gına geldi artık..
Müdür de bıktı bunlarda
Okulda kapıda iki tane güvenlik görevlisi var. Kuş uçurtmuyorlar. Büyük sınıfların velilerini bahçeye bile almıyorlar.Sadece biz anasınıfı anneleri girebiliyoruz.
Anasınıfı binası okuldan bağımsız bir bina. Veliler binanın içine de girebilmek istiyorlar.
Müdürümüz çok tecrübeli ağırlığı olan bir insan ama müdüre yardımcı kadınla niye tartıştıklarını doğru anlatmadıklarını tahmin ediyorum. Yoksa ne müdür ne de öğretmenler zaten velilerin içeri girmesine izin vermezler. Sonuçta dört tane sınıf var binada.

Bence hanımın yaptıği doğru. Tuvalete herkes gitip çıkarsa cocuklar kalabalıktan vs rahatsız olabilir. Bir bildiği var ki böyle davranıyor. Belki daha once boyle bir problem yaşandı o da bu tip bir önlem alıyor bilemeyiz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…