Sınıf anneliği ve stres

Sanki işe yeni başlayan birine tecrübeliler tüm işleri kitlemişler de, siz de müdüre bir şey diyemiyorsunuz gibi :) Yapmıyorum artık deyin geçin nedir yani?

Evde çocuklarının yüzüne bakmazlar okula gidince kıymetli oluyorlar nedense.iyi anne çocuk modeli

Aynen.ben sinif annesiyim ve bir zorunluluk olmadikca sinifa girmiyorum.ayip geliyor bana.ögretmenin cocuklarin özel alani.

Evde çocuklarının yüzüne bakmazlar okula gidince kıymetli oluyorlar nedense.iyi anne çocuk modeli
okul kantınınde saatlerce veliler çay kahve içip oturuyorlardı da Allahtan bu sene mudur yasakladı.ucuz cafe olmuştu iyice.

okul kantınınde saatlerce veliler çay kahve içip oturuyorlardı da Allahtan bu sene mudur yasakladı.ucuz cafe olmuştu iyice.
Hiç işleri yokmu acaba evlerinde.benim komşunun kocası bile benim hanımı sınıf annesi yapmışlar diyor sanki prenses dainanin kocası mubarek

Okul oglenci - sabahci.Ogtetmenlerden daha fazla zaman geciriyorlar okulda hatta idareciler kadar belki.Bunu is,gorev olarak goruyorlar sanirim.
tam psikolojik inceleme vakası bunlar hocam.3 yaşından beri okullardaydım annem öğretmen olduğu için kendim 7 dönem ortaokul öğretmenliği yaptım ben bile anlamıyorum ne caziplik var okul binasında ortamında öğrenci idareci ya da öğretmen değilsek.ben uzun zamandır sıradan bir veliyim bahçe kapısının dışında kızımı sabah bırakır öğleden sonra alırım aynı yerden

Nebileyim bizmi yanlış düşünüyoruz acaba.demin watsap grubuna baktım da sınıf annesine hakkını helal et çok yorumluyorsun canım bizim çocuklarımız için.cok sağol canım yazmışlar.oda demiş ki rica ederim canım sizin çocuklarınız benim çocuklarım onlar birer pırlanta.... Ya bide bu kadının ciğerini bildigimemidir nedir inanmadım gelmedi.azcok o insanlar ve çocukları hakkında yaptığı yorumları biliyorum

Ay ben de sınıf annesi oldum.
Öğretmenimiz eşimin arkadaşı . Eşi de kızımın öğretmeni.
Toplantıda "sınıf örtüsünü bir anne yaptırsın" dedi. Kimseden ses yok . Bir kere daha ses yok . Sonuncuda bennn dedim cılız sesle .
Öğretmenimiz ertesi gün tüm annelerin telefon numarasını bana attı. "Grup kurabilir misiniz? Ödevlerle anneler ilgileniyor. Ben erkeğim" dedi .
Bir şey diyemedim. 4 çocuk ve ben de öğretmenim işim başımdan aşkın.
Neyse grup kurdum. Herkes ay ben de sınıf annesi olacaktım da sen aldın diye kıskançlıklar.
Grubu kurdum baktım bir iki geyik . Yazdım " sohbet etmek isteyenler kendilerine grup kursun . Orada konuşsun . Grupta duyurular olacak sadece". Şimdi benden başka kimse yazmıyor. Tek görevim öğretmen bana ödevi atıyor ben gruba. İsim+hanım diye hitap ediyorum. Tatlım yasak.
Bu arada örtüleri de ben yaptırmadım. Öğretmen kendisi yaptırdı. Parayı da kendi topladı.
Öğretmenler günü hediyesini de . Bir anne çok ucuza marka saat alabileceği teklifi sundu. Gidip bakın beğenirseniz buraya yazalım dedim. 5 kişi toplandı gitti saate bayıldılar. Geldik miktar belirledik. Saati alan parayı topladı. Bir kaç mesajı geçmez. Bir kaç hevesli sınıf süsleyelim dedi. Ben de süsleyin çok iyi fikir dedim. Hiç süsleyemem . Hatta öğretmneler gününde orada bile olamayacağım dersim var.
Zaten kimse özelden ararsa cevap vermiyorum. mesaj yazıp ,soru sorarsa bilmiyorum. Yarın öğretmenimize sorun diyorum. Kimse mesaj atmıyor artık.

Hanımlar bir siteden aldım:))))))(e ile başlayan)

insanı çileden çıkaran yaşam formları. bu canlı türleri ikiye ayrılır:

1) merkezi okullarda barınanlar: genellikle üniversite mezunu fakat çalışmayan, kocişinin kuzusu. prenses veyahut paşasanın annesi, altında jeepi, kollarımda şakırdayan altın bileziği ile düşman çatlatan, çocuk doğurdum röfleli, zengin olmasına rağmen rüküşlüğün kitabını yazmış canlılardır. çaçaron olma ve cahil özgünveni en önde gelen özellikleridir. öğretmenlerin arasını açma, sevdiğini pohpohlayıp, sevmedikleri hakkında dedikodu çıkartma, velilere baskı kurup, sınıf öğretmenine pahalı hediyeler aldırma gibi ulvi görevleri vardır. eğer sımıf ortamımda maddi durumu diğerlerine nazaran kötü öğrenciler varsa el birliği ile onu dışlatırlar. fakat doktor, hakim çocuğu gibi kendi klansmanlarında gördükleri çocuklara ayrı davranıtlar. öğretmen bunlarla aynı kafada değilse işi meb'e şikayet etmeye kadar götürme potansiyelleri vardır. en tehlikeli formlarına okul aile birliğine girdiklerinde ulaşırlar.
2) köy olullarında barınanlar: genelde mürekkep yalamış, lise veyahut ortaokul mezunu, uyumlu insanlardır. sınıf anneliğinin asıl amacını yerine getirmeye çalışırlar. aralarından çaçaron olanlar çıksa bile merkezdekiler kadar zararlı değillerdir.

Amacı popülerite olmayan, Sınıfa emek veren arkadaşları tenzi ederim, tebessüm için alıntıladım. Üst paragrafada yakınım, (röfle vs) :))))

Sinif anneliğinin ne önemli tarafi olabilir angaryadan başka.Bazı annelerin burada yazdiklari dikkatimi çekti.Sinif annelerini yererken ögretmen sinifin çalişkan cocuklarini sever demisler.Bu söylemlerinizin o sınif annelerinin girdigi gereksiz havalardan ne farki var.Bir egitimci tüm ögrencilerine eşit davranmiyor kendisine gözdeler belirliyorsa zaten o egitimci degildir.Unutmayalim bir cocukda dikkat eksikligi hiperaktiflik yada benzer sorunlara sahip olabilir.Elinde olmayan sorunlardan dolayi daha az sevilecekse kimse ogretmenim egitimciyim demesin.

Bütünnuorumlarınıza bayıldım, çokkkk güldümmmm

Tam bir komedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…