- 2 Eylül 2018
- 181
- 87
- 98
- 27
- Konu Sahibi Reyhan_98_
-
Bu bayrağın dalgalandığı her karış toprak ülkemizin toprağı ve üzerinde yaşayan da bizim evlatlarımız sizin gibi işe bu açıdan bakan birisi umarım cahillikten diyordur kendini düzeltir aksi halde umarım öğretmen olamazsınız.
Doğuya atanan herkes 1 sene kalıp Batı’ya gelmek istedikleri için oradaki öğrenciler ya öğretmensiz kalıyor ya da sürekli öğretmen değiştirmek zorunda kalıyor. Ama şimdi en güzeli oldu seçtiğin yerde uzun süre kalacaksınız. Mecburi hizmet süresinden sonra kadro alacaksınız. Tercihler açıklanınca seçim yapabiliyorsunuz haritada öğretmen ataması yapılacak iller çıkıyor seçiyorsunuz bazen Doğu ağırlıklı bazen batı. Ama ülkeye hizmeti Doğu Batı diye ayıranlar umarım öğretmen olmaz. Sizin gibi zihniyetler yüzünden o öğrenciler düzgün eğitim alamıyor.
Hayir estağfurullah beni kesinlikle yanlış anladınız. Ben dogu bati ayrimi asla yapmiyorum. Cevremdekiler bana surekli doguda kalirsin vs dediler. Ama ben bu bolumu düşünüyorum. Vazgecmeyi dusunmuyorum zaten. Her daim hosuma giden bi meslektir bu, istiyorumda. Ama atamalari nasil onun icin bilgi almak istiyorum sadece. Ama gerci dort bes yil sonrasini bilemeyiz simdi.Bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor da olabilirim) doğu görevi sadece doğuda olmuyor,batının küçük yerleri de doğu görevi olarak sayılıyor.Yanlışsa biri düzeltsin.
O zaman bu aklı verenler sorunlu insanlar. Herkes kendi memleketinde yaşamak istese de Doğunun da öğretmene doktora vs ihtiyacı var.Hayir estağfurullah beni kesinlikle yanlış anladınız. Ben dogu bati ayrimi asla yapmiyorum. Cevremdekiler bana surekli doguda kalirsin vs dediler. Ama ben bu bolumu düşünüyorum. Vazgecmeyi dusunmuyorum zaten. Her daim hosuma giden bi meslektir bu, istiyorumda. Ama atamalari nasil onun icin bilgi almak istiyorum sadece. Ama gerci dort bes yil sonrasini bilemeyiz simdi.
Evet haklısınız katılıyorum.Siz ne öğretmenisiniz? Kaç yildir ogretmenlik yapiyorsunuz?O zaman bu aklı verenler sorunlu insanlar. Herkes kendi memleketinde yaşamak istese de Doğunun da öğretmene doktora vs ihtiyacı var.
Atamalara gelince önünüzü görmeniz imkansız her sene kaç kez atama sistemi değişiyor. Ben mezun olduğum sene 2-3 kez değişmişti. Sürekli değil ama 4-6 yıl kalırsınız. Atamaları iyi durumda şuanda. Ama hiçbir şey belli olmaz.
Ya bu atama islerinde bilgi sahibi degilim ama dogudaki sartlar olsun falan köye ulasim vs bunlar zorlar mi beni?Sınıf öğretmeniyim. Daha şimdiden doğu görevinden korkuyorsan işin iş :) Bu mesleği seçeceksen doğu batı farketmez, her çocuğa faydalı olmalıyım diye düşünebileceksen seçmelisin. Mesleğin kutsallığı bu zaten. Öğretmenlik gerek idealizm gereği gerekse zorunlu bırakılarak her türlü fedakarlığı yapmayı gerektiriyor. Getirisi az götürüsü çok fazla. En büyük karşılığı öğrencilerinin mutluluğu. Bunları hesap edip seçimini yap konu sahibi...
Zorlar muhtemelenYa bu atama islerinde bilgi sahibi degilim ama dogudaki sartlar olsun falan köye ulasim vs bunlar zorlar mi beni?
Hmm peki tesekkur ederimZorlar muhtemelen
Bu bayrağın dalgalandığı her karış toprak ülkemizin toprağı ve üzerinde yaşayan da bizim evlatlarımız sizin gibi işe bu açıdan bakan birisi umarım cahillikten diyordur kendini düzeltir aksi halde umarım öğretmen olamazsınız.
Doğuya atanan herkes 1 sene kalıp Batı’ya gelmek istedikleri için oradaki öğrenciler ya öğretmensiz kalıyor ya da sürekli öğretmen değiştirmek zorunda kalıyor. Ama şimdi en güzeli oldu seçtiğin yerde uzun süre kalacaksınız. Mecburi hizmet süresinden sonra kadro alacaksınız. Tercihler açıklanınca seçim yapabiliyorsunuz haritada öğretmen ataması yapılacak iller çıkıyor seçiyorsunuz bazen Doğu ağırlıklı bazen batı. Ama ülkeye hizmeti Doğu Batı diye ayıranlar umarım öğretmen olmaz. Sizin gibi zihniyetler yüzünden o öğrenciler düzgün eğitim alamıyor.
Yani tabiki herkesin kendine yasantisi var. Kimse pat diye bırakıp gelemez. Herkes kendine gore haklidir.Hemen neden cahillikle, iş beğemezlikle suçlarsınız hiç anlamıyorum. Bi de maaş sorunca yapılıyor bu. "Sen parası için öğretmen olacaksan hiç olma" gibisinden. Ben de öğretmenlik okudum, kendime kalsa her yerde öğretmenlik yaparım doğu-batı-kuzey-güney ama sorumluluğum var evliyim keyfime göre Hakkari'ye ya da İstanbul'a, izmir'e atanırsam atanayım her yer bizim diyemiyorum. Belli şartları arıyorum. Bunu da geçtik bu bir meslek, yani parasıyla yapılan bir iş, yaparsın hayrını da görürsün orası ayrı fakat hayır işi değil ne kadar verirlerse razı ol, nereye atarlarsa razı ol. Bu zihniyet de pek sağlıklı olmasa gerek. Kusura bakmayın yanlış bir şey söylediysem ama atama bekliyorum açılan kontenjan 600 fakat ihtiyaç 19 bin olan branşım var, açılan iller ise Gaziantep'ten itibaren doğusu. Ben bugün Hakkari 'ye atansam ailem Marmara da bi de çocuk yapsam eşim nasıl gelecek işini bırakıp, çocuğumu kime emanet edeceğim, yeni bir düzen kuracağım ailemi düzeninden edeceğim bunlar uzar gider. O kadar okumuş insan var ki doğuda büyümüş okumuş fakat batıda ile girmiş, kurulacaksa bir düzen temelden kurulsun. Birinin düzenini bozup ötekini kuramaz kimse.O yüzden az biraz empati...
Aynen cok dogru soylediniz. Ulaşım açısından vs kalacak yer falan sıkıntılı olabilir.Sınıf öğretmenliğinin alımı şu aralar iyi ancak çok fazla yığılma ve atama bekleyen aday olduğu için puan aralığını yükseklerde kapatan bir branş. Alımının iyi olmasına karşın yer değiştirmede çok sıkıntı yaşanıyor maalesef muhtemelen ilk atamada gittiğiniz yerde uzunca bir müddet kalırsınız ona göre tercih vermeniz gerekiyor evlenirseniz anca 4 ya da 5 yıl sonunda eş durumuyla "belki" yer değiştirebilirsiniz. Sınıf öğretmeni arkadaşım var yaklaşık 7 8 yıllık öğretmen 175 küsur puanı var ama atandığı ilin sınırları dışına henüz çıkamadı :)) sınıf öğretmenliğinin diğer branşlara nazaran yükü daha ağırdır temelden bir çocuğu yetiştirmek olsun, atamalarda acılan yerler olsun(köy belde tarzı yerler fazla açılır) ciddi bir zorluğu sırtlanmak gerekiyor.
Atama zamanı da tercih ekranı açılıyor ve hangi il ne kadar kontenjan açmış, acılan yerler il mi ilçe merkez mi köy mü görebiliyorsun ve ona göre de tercih listeni oluşturuyorsun.
Bir arkadaşım köye atanmıştı ve ciddi zorluk yaşadı, bir tanesi de köye atandı okuldaki tek öğretmen kendisiydi idareci de yok yani okul başıboş bırakılmış, sınıflar birleştirilmiş her yaş aralığı mevcuttu ve ile bir buçuk iki saate yakın bir uzaklıktaydı, soba ile ısınan ve sadece bir kişi ile dönen bir okul düşün. Yani bir arkadaş demiş ya getirisi az ve götürüsü çok fazla, ciddi fedakarlık istiyor cidden.Yani tabiki herkesin kendine yasantisi var. Kimse pat diye bırakıp gelemez. Herkes kendine gore haklidir.
Aynen cok dogru soylediniz. Ulaşım açısından vs kalacak yer falan sıkıntılı olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?