Sınıf Öğretmeni Olanlar Yardımcı Olabilir mi?

Reyhan_98_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
181
87
98
27
Merhabalar ben Reyhan. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Sınıf ogretmenligi istiyorum. Fakat bu dogu görevi bu meslekte yer değiştirme açısından zormuş. Hani ilk alti yil bir yere gidemiyormuşsun. Beni uyardilar. İşte gitme hep doguda kalirsin gelemezsin batiya napicaksin doguda falan. Hani bu atanirken şehir seçme şansımız oluyomu? Yada özelde calismak falan.. yardimci olan herkese teşekkürler. Eger bu mesleği istiyosam sonrasinida düşünmek zorunda oldugumu dusunuyorum.

Bu bayrağın dalgalandığı her karış toprak ülkemizin toprağı ve üzerinde yaşayan da bizim evlatlarımız sizin gibi işe bu açıdan bakan birisi umarım cahillikten diyordur kendini düzeltir aksi halde umarım öğretmen olamazsınız.
Doğuya atanan herkes 1 sene kalıp Batı’ya gelmek istedikleri için oradaki öğrenciler ya öğretmensiz kalıyor ya da sürekli öğretmen değiştirmek zorunda kalıyor. Ama şimdi en güzeli oldu seçtiğin yerde uzun süre kalacaksınız. Mecburi hizmet süresinden sonra kadro alacaksınız. Tercihler açıklanınca seçim yapabiliyorsunuz haritada öğretmen ataması yapılacak iller çıkıyor seçiyorsunuz bazen Doğu ağırlıklı bazen batı. Ama ülkeye hizmeti Doğu Batı diye ayıranlar umarım öğretmen olmaz. Sizin gibi zihniyetler yüzünden o öğrenciler düzgün eğitim alamıyor.

Bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor da olabilirim) doğu görevi sadece doğuda olmuyor,batının küçük yerleri de doğu görevi olarak sayılıyor.Yanlışsa biri düzeltsin.
Hayir estağfurullah beni kesinlikle yanlış anladınız. Ben dogu bati ayrimi asla yapmiyorum. Cevremdekiler bana surekli doguda kalirsin vs dediler. Ama ben bu bolumu düşünüyorum. Vazgecmeyi dusunmuyorum zaten. Her daim hosuma giden bi meslektir bu, istiyorumda. Ama atamalari nasil onun icin bilgi almak istiyorum sadece. Ama gerci dort bes yil sonrasini bilemeyiz simdi.

O zaman bu aklı verenler sorunlu insanlar. Herkes kendi memleketinde yaşamak istese de Doğunun da öğretmene doktora vs ihtiyacı var.
Atamalara gelince önünüzü görmeniz imkansız her sene kaç kez atama sistemi değişiyor. Ben mezun olduğum sene 2-3 kez değişmişti. Sürekli değil ama 4-6 yıl kalırsınız. Atamaları iyi durumda şuanda. Ama hiçbir şey belli olmaz.

Evet haklısınız katılıyorum.Siz ne öğretmenisiniz? Kaç yildir ogretmenlik yapiyorsunuz?

Daha sınava girmene bir, mezun olmana en az 5 yıl var.
5 yılda Türkiye’de neler neler değişir.
Mutlu olacağını düşünüyorsan seç bölümü.
Doğu-Batı, özel sektör-memuriyet diye başlarsan işin içinden çıkamazsın.
Tavsiyem önce sınava odaklan.

Sınıf öğretmeniyim. Daha şimdiden doğu görevinden korkuyorsan işin iş :) Bu mesleği seçeceksen doğu batı farketmez, her çocuğa faydalı olmalıyım diye düşünebileceksen seçmelisin. Mesleğin kutsallığı bu zaten. Öğretmenlik gerek idealizm gereği gerekse zorunlu bırakılarak her türlü fedakarlığı yapmayı gerektiriyor. Getirisi az götürüsü çok fazla. En büyük karşılığı öğrencilerinin mutluluğu. Bunları hesap edip seçimini yap konu sahibi...

Atanırken il ilçe seçme hakkın var ama açılan iller sadece doğu ve güney doğu olunca senin bahsettiğin konu açısından pek birşey farketmiyor.
Şu an dediğin gibi sözleşmeli öğretmenlik var. 4 yıl sonra sadece eş durumundan tayin isteyebiliyorsun. Evli değilsen 2 yıl daha beklenen gerekiyor tayin için.
Özeld ede çalışabilirsin ama daha kısıtlı tabi imkanlar. Tecrübe istiyorlar. İlk başlarda düşük ücret alırsın muhtemelen.
Bu sene atandım. Yaşadığım şehirden 1250 km uzağa gidicem. Benim için zor olucak ama değer diye düşünüyorum.
Ha sistemi falan çok kafan takma derim. Her an herşey olabiliyor. Ben üniversiteye başladığımdan beri bir sürü şey değişti.

Atanırken il ilçe seçme hakkın var ama açılan iller sadece doğu ve güney doğu olunca senin bahsettiğin konu açısından pek birşey farketmiyor.
Şu an dediğin gibi sözleşmeli öğretmenlik var. 4 yıl sonra sadece eş durumundan tayin isteyebiliyorsun. Evli değilsen 2 yıl daha beklenen gerekiyor tayin için.
Özeld ede çalışabilirsin ama daha kısıtlı tabi imkanlar. Tecrübe istiyorlar. İlk başlarda düşük ücret alırsın muhtemelen.
Bu sene atandım. Yaşadığım şehirden 1250 km uzağa gidicem. Benim için zor olucak ama değer diye düşünüyorum.
Ha sistemi falan çok kafan takma derim. Her an herşey olabiliyor. Ben üniversiteye başladığımdan beri bir sürü şey değişti.

Ya bu atama islerinde bilgi sahibi degilim ama dogudaki sartlar olsun falan köye ulasim vs bunlar zorlar mi beni?

Günümüzde öğretmenlerin hali içler acısı.
Atama bir dert, maaşları bir dert, özel sektör ayrı dert.
Ama bence bu meslekte en iyi kazanıma sahip olanlar doğu bölgelerde ya da köy kasaba gibi küçük okullarda öğretmenlik yapanlardır.
Evinde yaptığı tarhanayı çocuğunun öğretmenine yollayanını, sizi gördüğünde önünü ilikleyen velileri, bir kalem hediyesine bile gözbebeklerine kadar gülen bir öğrenciyi başka yerde bulamazsınız.
Öğretmene hakiki ve layığıyla değerini verenler, o kimsenin gitmek istemediği yerdeki dağ başı köylüsüdür.

Memleketin her köşesi bizim elbette ama benim psikolojim kaldırmadı maalesef doğuda görev yapmayı. Belki benim bulunduğum yerle alakalıdır ama bugün tanıştığım okuluma yeni gelen bir öğretmen arkadaş da ayni şeyi söyledi. Sana destek olabilecek biri varsa yanında her yere gidebilirsin. Benim yoktu ve zorluk yaşadım

Hemen neden cahillikle, iş beğemezlikle suçlarsınız hiç anlamıyorum. Bi de maaş sorunca yapılıyor bu. "Sen parası için öğretmen olacaksan hiç olma" gibisinden. Ben de öğretmenlik okudum, kendime kalsa her yerde öğretmenlik yaparım doğu-batı-kuzey-güney ama sorumluluğum var evliyim keyfime göre Hakkari'ye ya da İstanbul'a, izmir'e atanırsam atanayım her yer bizim diyemiyorum. Belli şartları arıyorum. Bunu da geçtik bu bir meslek, yani parasıyla yapılan bir iş, yaparsın hayrını da görürsün orası ayrı fakat hayır işi değil ne kadar verirlerse razı ol, nereye atarlarsa razı ol. Bu zihniyet de pek sağlıklı olmasa gerek. Kusura bakmayın yanlış bir şey söylediysem ama atama bekliyorum açılan kontenjan 600 fakat ihtiyaç 19 bin olan branşım var, açılan iller ise Gaziantep'ten itibaren doğusu. Ben bugün Hakkari 'ye atansam ailem Marmara da bi de çocuk yapsam eşim nasıl gelecek işini bırakıp, çocuğumu kime emanet edeceğim, yeni bir düzen kuracağım ailemi düzeninden edeceğim bunlar uzar gider. O kadar okumuş insan var ki doğuda büyümüş okumuş fakat batıda ile girmiş, kurulacaksa bir düzen temelden kurulsun. Birinin düzenini bozup ötekini kuramaz kimse.O yüzden az biraz empati...

Sınıf öğretmenliğinin alımı şu aralar iyi ancak çok fazla yığılma ve atama bekleyen aday olduğu için puan aralığını yükseklerde kapatan bir branş. Alımının iyi olmasına karşın yer değiştirmede çok sıkıntı yaşanıyor maalesef muhtemelen ilk atamada gittiğiniz yerde uzunca bir müddet kalırsınız ona göre tercih vermeniz gerekiyor evlenirseniz anca 4 ya da 5 yıl sonunda eş durumuyla "belki" yer değiştirebilirsiniz. Sınıf öğretmeni arkadaşım var yaklaşık 7 8 yıllık öğretmen 175 küsur puanı var ama atandığı ilin sınırları dışına henüz çıkamadı :)) sınıf öğretmenliğinin diğer branşlara nazaran yükü daha ağırdır temelden bir çocuğu yetiştirmek olsun, atamalarda acılan yerler olsun(köy belde tarzı yerler fazla açılır) ciddi bir zorluğu sırtlanmak gerekiyor.
Atama zamanı da tercih ekranı açılıyor ve hangi il ne kadar kontenjan açmış, acılan yerler il mi ilçe merkez mi köy mü görebiliyorsun ve ona göre de tercih listeni oluşturuyorsun.

Yani tabiki herkesin kendine yasantisi var. Kimse pat diye bırakıp gelemez. Herkes kendine gore haklidir.
Aynen cok dogru soylediniz. Ulaşım açısından vs kalacak yer falan sıkıntılı olabilir.

Yani tabiki herkesin kendine yasantisi var. Kimse pat diye bırakıp gelemez. Herkes kendine gore haklidir.

Aynen cok dogru soylediniz. Ulaşım açısından vs kalacak yer falan sıkıntılı olabilir.
Bir arkadaşım köye atanmıştı ve ciddi zorluk yaşadı, bir tanesi de köye atandı okuldaki tek öğretmen kendisiydi idareci de yok yani okul başıboş bırakılmış, sınıflar birleştirilmiş her yaş aralığı mevcuttu ve ile bir buçuk iki saate yakın bir uzaklıktaydı, soba ile ısınan ve sadece bir kişi ile dönen bir okul düşün. Yani bir arkadaş demiş ya getirisi az ve götürüsü çok fazla, ciddi fedakarlık istiyor cidden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…