Sınıf Öğretmenliği ve Doğu Görevi

Gizemlikiz90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
271
98
28
29
Merhaba ben sınıf ogrt. okumak istiyorum. Doğu Görevi diye bisey duydum zorunluymus. Şimdi de hala var demi. Hani gitmem diye bisey yok tabi ben çok istiyorum orda cok zor sartlar altinda okuma yazma ogrenmeye çabalayan çocuklara yardim etmeyi. Ama hemen beni doguyami veriyolar kpss yi kazanirsam? Noluyo simdi mezun olduktan sonra?

Canım zaten ilk atamada o bölüme batıdan sadece istanbul açılıyor:kahve: orası da doğu görevi olarak geçiyor. Ancak eş durumuyla veya sağlık özrüyle gidersin. Bekar olarak emekliliği falan beklemen gerekeiyor deniz kenarı illerin ilçedeki köy okulları için :)

Merhaba ben sınıf ogrt. okumak istiyorum. Doğu Görevi diye bisey duydum zorunluymus. Şimdi de hala var demi. Hani gitmem diye bisey yok tabi ben çok istiyorum orda cok zor sartlar altinda okuma yazma ogrenmeye çabalayan çocuklara yardim etmeyi. Ama hemen beni doguyami veriyolar kpss yi kazanirsam? Noluyo simdi mezun olduktan sonra?
Genelde Doğu açılıyor ben snf öğretmeniyim doğuda yim başka branş oku bence batıda olma ihtimalin yüksek olur

Anlaşılan bu konuda hiç bilgin yok. Önce KPSS ye gireceksin, sonra mülakata.. Olur da tamam bundan öğretmen olur derlerse seni 6 yıllığına doğuya gönderecekler. 4 yılı tamamlayınca kadroya alınacaksın. Başka yere tayin istemek için 2 yıl daha beklemen gerekecek. Yol yakınken dön bence.. Hele de sınıf öğretmenlerinin yer değiştirmesi çok çok zor bir olay..

Anlaşılan bu konuda hiç bilgin yok. Önce KPSS ye gireceksin, sonra mülakata.. Olur da tamam bundan öğretmen olur derlerse seni 6 yıllığına doğuya gönderecekler. 4 yılı tamamlayınca kadroya alınacaksın. Başka yere tayin istemek için 2 yıl daha beklemen gerekecek. Yol yakınken dön bence.. Hele de sınıf öğretmenlerinin yer değiştirmesi çok çok zor bir olay..
Hayir abla yok valla. O olmazsa türkçe öğretmenliği düşünüyorum. Ondadami aynisi olucak doğu mu çıkar gene?

Baska ne seceyim ki? Dogu görevi olmayan hangi meslek var?
Ne bileyim insanın hayali olur ya hani ben öğretmen olacağım veya doktor olacağım diye.. Senin de hayalin öğretmen olmak mı yoksa başka alternatiflerin de var mı? Başka alternatifler varsa onları değerlendirebilirsin.

Ne bileyim insanın hayali olur ya hani ben öğretmen olacağım veya doktor olacağım diye.. Senin de hayalin öğretmen olmak mı yoksa başka alternatiflerin de var mı? Başka alternatifler varsa onları değerlendirebilirsin.
Evet ogretmenlik son bikac senedir aklimi çeliyo.

Yaaa sorma yaa hala içim kan ağlıyo :KK43:( Onu herşeyden çok istedimde annemler yüzünden vazgeçtim..
Keşke vazgeçmeseydin İngilizce öğretmenliğinin önü açık ki dile çok yeteneğin varsa illa da öğretmen olmak doğuya gitmek zorunda da değilsin. Bazen ailenin sözünü dinlememek gerek :)

Keşke vazgeçmeseydin İngilizce öğretmenliğinin önü açık ki dile çok yeteneğin varsa illa da öğretmen olmak doğuya gitmek zorunda da değilsin. Bazen ailenin sözünü dinlememek gerek :)
Zaten allah belâmı vermiş benim böyle bi aileye düşerek.. Of of zaten ne istesem olmamak icin elinden geleni yapiyo.. İçime cok oturdu yemin ederim o bölümün acısı.. Yakınımızın arkadaşı kursa gidiyomus iki yıldır zar zor ilerletmis simdide o tanidigimizin kardesi dil kursuna yazilcakmis gelistirmek icin.. Zaten millet yaşıyor ne istesem.. Seçilmiş insan olurya o benim işte. Bugun dogum günüm on sekize girdim..

Zaten allah belâmı vermiş benim böyle bi aileye düşerek.. Of of zaten ne istesem olmamak icin elinden geleni yapiyo.. İçime cok oturdu yemin ederim o bölümün acısı.. Yakınımızın arkadaşı kursa gidiyomus iki yıldır zar zor ilerletmis simdide o tanidigimizin kardesi dil kursuna yazilcakmis gelistirmek icin.. Zaten millet yaşıyor ne istesem.. Seçilmiş insan olurya o benim işte. Bugun dogum günüm on sekize girdim..
Önceki konunu okumuştum sana tavsiye vererek yardımcı olmayı çok isterdim ama ailen önünde engel ne yazık ki.

Sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim canim yorumları okumadim ilk yazdigina cevap vericem simdi okumak isteyip sonra yok ben doguda yapamam diyeceksen hic bu topa girme. Meslek gercekten özveri ve istek gerektiren bi meslek. Doğu işi cok zor onu bil önce ben yaparim yeaa diye baslama. Turkce bilmeyen cocuga okuma yazma ogreteceksin, belki okulun taranacak belki kışın yağan kardan damin çökecek bunlari goze aliyo musun? Her seyi hesaba kat gercekten istiyosan oku insan gibi bir öğretmen ol. Insan olmayanlarindan cok var çünkü gerek yok daha fazlasina. Benim cocukluk hayalim dede meslegimdi her seyi göze alarak bölüme başladım bitsinde meslege başlıyım diye dört gözle bekliyorum. Gerçek öğretmenlere ihtiyacımız var olabileceksen ol.

Back
X