- 20 Ocak 2008
- 15.264
- 32.183
- 1.123
- Konu Sahibi Gizemlikiz90
Sinif ogretmeniysen evlilik disinda dogudan kurtulus yok.Hele ki sozlesmeli baslayacaksin 6 sene cakili kalacaksin.Sinif ogretmrnligini bir daha dusun derim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba ben sınıf ogrt. okumak istiyorum. Doğu Görevi diye bisey duydum zorunluymus. Şimdi de hala var demi. Hani gitmem diye bisey yok tabi ben çok istiyorum orda cok zor sartlar altinda okuma yazma ogrenmeye çabalayan çocuklara yardim etmeyi. Ama hemen beni doguyami veriyolar kpss yi kazanirsam? Noluyo simdi mezun olduktan sonra?
Zaten allah belâmı vermiş benim böyle bi aileye düşerek.. Of of zaten ne istesem olmamak icin elinden geleni yapiyo.. İçime cok oturdu yemin ederim o bölümün acısı.. Yakınımızın arkadaşı kursa gidiyomus iki yıldır zar zor ilerletmis simdide o tanidigimizin kardesi dil kursuna yazilcakmis gelistirmek icin.. Zaten millet yaşıyor ne istesem.. Seçilmiş insan olurya o benim işte. Bugun dogum günüm on sekize girdim..
Ben seneye giricem.. Sadece oncesi ve sonrasi hakkinda bilgi istedim erken ama kafama takildi...Ya bide tercih sonuçları açıklandı dün simdi bölüm secimi ne alaka anlamadim ?
Baya sabır istiyo anlaşılan..Doğumgünün kutlu olsun canım :)
Evet illa öğretmenlik istiyorsan kesinlikle sınıf öğretmenliği seçme, gittiğin okulda çakılı kalıyorsun resmen.
Kpss ye girip belli bir puan aldıktan sonra (ne kadar yüksek alsan o kadar iyi tabi) seni mülakata çağırıyorlar, oradan aldığın puana göre de okul seçme hakkı veriyorlar.
2 yıldır atamalar doğu illerine yapılıyor. Yalnız açılan okulların hepsi zorunlu hizmet bölgesi (doğu hizmeti) oluyor mu bilmiyorum. Batıda da zorunlu hizmet sayılan yerler var. Ilk olarak sözleşmeli olarak atanıyorsun (kadroluyla maaş farkı olmuyor diye biliyorum varsa da çok değildir) Ilk atandığın okulda 6 yıl kalma zorunluluğun var daha öncesinde tayin isteyemiyorsun. Gittiğin okulun zorunlu hizmet süresi de önemli tabi, il merkezine yakın olup hizmet süresi 7 yıl olan okullar da var. Bu 6 senenin sonunda yine tayin isteyebiliyorsun ama eğer okulunun zorunlu hizmeti 7 yılsa yine aynı süreli bir okula tayin olman lazım.
Anlatasım varmış ayrıntılı anlatmaya çalıştım :)
Hayir hayir sorun değil siz daha iyi bilirsiniz tecrubeli insanlarin bilgisine ihtiyacim var. 18 yaşındayım ben. Etrafimda yol gosterenim yok ondan boyleyim maalesefKonu sahibi özür dilerim ama boyle ne meslek ne de bolum seçilir.. Biraz araştırın ne yapabilirsiniz, neye ilginiz var, sizi ne mutlu eder.. Hiçbir bilginiz olmadan bir konu açmışsınız ne soylenirse ona yoneliyorsunuz.. Meslek secimi gibi onemli bir konuda bu kadar bilinçsiz hareket etmeyin lütfen.. Yaşınız kaç merak ettim ayrıca.. Insallah nickinizde yazan gibi 90'lı degilsinizdir..
Ailem desteklemiyoki.. Dil okumadin kursunada gitmedin nasıl kazancan diyo. Kitap alcaktım ilk başta gramer ücret vermeyince alamadim. Neyi seciyim neye gidiyim hiiic bilmiyorum dah ygsye lysye çalışmıyorum bile. Offf ooofffsınıf veya türkçe öğretmeni olmayı planlıyorsanız öncelikle yazım kurallarına dikkat etmeyi öğrenmelisiniz. "-de, -da" olayını geçtim artık zaten ama soru eki ayrı yazılır, üniversite sınavlarına giriyorsunuz, biraz daha dikkat yani. Onun dışında dile yeteneğiniz varsa mütercim tercümanlık da iyi bölümdür.