sinifi susturamiyorum. agliycam

O eskidendi. Şimdi versin sıfırı veliden dayak, müdürden azar yer

sırf veliler var diye öğretmenlik okumadim.
velilerim bazıları haddini bilmiyo. hele şimdiki veliler aman Allah'ım. tek onlarin çocukları var gibi.

yine de ise yarar sanmıştım ben. Allah sabır versin öğretmenlere.

Bunu bende yaşamıştım çünkü ben hep gülüyordum hiç kıyamıyordum bir de lise benim bu durumda yerinde gülmek gerek onu anladım he dersen yapabiliyor Muş’un hala tam anlamıyla değil çünkü kıyamıyorum ben de sınıf yönetimimde problem olduğunu düşünüyorum ve bu tecrübe işi ayrıca yeni öğretmen olduğunuzu bilince ve genç durunca da bunu yapıyorlar ciddiye almıyorlar mesela
Artı eksi listeleri tutup konuşanlara eksi verebilirsin ben hep diyorum dersin huzurunu bozmak disiplin suçudur arkadaşlarınızın hakkına girmeyin
Bir de bu çocuklar teknoloji çocuğu teknolojiyi derse dahil etmek gerek bana arkadaşım bir uygulama öğretti biz tahtadan açıyoruz ve onlar da telefonlarından cevaplıyor ben dersi işliyorum sonra onları cevaplıyoruz birlikte inanır mısın hiç alakası olmayan bile derse katılıyor ve öğreniyor hep diyorlar hocam oynayalım diye ben de önce konuyu işleyelim öğrenelim sonra oynayalım diyorum böyle böyle idare ediyorum video izletiyorum dersle ilgili bazen ebada oluyor mesela bunlar

sırf veliler var diye öğretmenlik okumadim.
velilerim bazıları haddini bilmiyo. hele şimdiki veliler aman Allah'ım. tek onlarin çocukları var gibi.

yine de ise yarar sanmıştım ben. Allah sabır versin öğretmenlere.

Bence öğretmenlerde de öğrencilerde de iş yok. Biri susmaz öbürü susturamıyorum diye ağlar. Al birini vur ötekine.

Bunu bende yaşamıştım çünkü ben hep gülüyordum hiç kıyamıyordum bir de lise benim bu durumda yerinde gülmek gerek onu anladım he dersen yapabiliyor Muş’un hala tam anlamıyla değil çünkü kıyamıyorum ben de sınıf yönetimimde problem olduğunu düşünüyorum ve bu tecrübe işi ayrıca yeni öğretmen olduğunuzu bilince ve genç durunca da bunu yapıyorlar ciddiye almıyorlar mesela
Artı eksi listeleri tutup konuşanlara eksi verebilirsin ben hep diyorum dersin huzurunu bozmak disiplin suçudur arkadaşlarınızın hakkına girmeyin
Bir de bu çocuklar teknoloji çocuğu teknolojiyi derse dahil etmek gerek bana arkadaşım bir uygulama öğretti biz tahtadan açıyoruz ve onlar da telefonlarından cevaplıyor ben dersi işliyorum sonra onları cevaplıyoruz birlikte inanır mısın hiç alakası olmayan bile derse katılıyor ve öğreniyor hep diyorlar hocam oynayalım diye ben de önce konuyu işleyelim öğrenelim sonra oynayalım diyorum böyle böyle idare ediyorum video izletiyorum dersle ilgili bazen ebada oluyor mesela bunlar
hocam hangi program bu.
evet genç olduğum için sanirim beni dikkate almıyorlar

di mi? ne kolaydı o zamanlar. sıra dayagı falan da atarlardı hem ne güzel. o gün biraz gerginse öğretmen sınıftan çıkarırdı bir güzel.

çocuklardan saygı bekliyorsanız önce onları adam yerine koyup onlara saygı duymayı öğrenin.
Bir an inanacaktım yani son paragrafı okuyunca kendime geldim 😏

Bence öğretmenlerde de öğrencilerde de iş yok. Biri susmaz öbürü susturamıyorum diye ağlar. Al birini vur ötekine.
Ya bu nasıl yorumdur böyle ya bu kadar ne yaşadınız da öğretmenlere bunu diyorsunuz Çocuğunuz var mı bilmem ama eğer yoksa anlarsınız olunca biriyle bile baş etmek ne zor

sıfır veremediginiz ve sınıfta bırakamadıgınız için hayıflanmışsınız.
öğrenciler daha saygılı olduğu için degil,
saygıyı bunlarla kazanacağınızı düşündüğünüz için 20 yıl öncesine özeniyorsunuz.

ben de size ekstra kazançlarınızı söyledim, fena mı?
Hak edenleri,diğer öğrencilere zorbalık yapanları,ders dinlemelerine engel olanları,Dersle hiç ilgilenmeyip uyuyanları kısacası saygısız ve tembelleri yazmışım değil mi ? Keyfimize göre bırakacak halimiz yok. Bunları sınıfta bırakamayacaksak okulun ne anlamı kaldı.Saygılıyı-saygısızdan, tembeli-çalışkandan ayıran fark nerede ? Bu arada Ben hiç sıra dayağı falan yemedim.Siz niye yediniz acaba ? Biz de Vuralım,kıralım demiyoruz.Sadece disiplinin aktif olduğu zamanları özlediğimizi söyledik.

ama öğretmenlere su yönden hak veriyorum ben. durup durup sistem değişiyo. yapabildikleri şeyler, yetkileri değişiyo. veliler cok fenalar. yonetici veliyle ugrasmamak için öğretmeni arada birakiyo. sahip cikmasi gereken durumda yüzüstü birakiyo.

hocam hangi program bu.
evet genç olduğum için sanirim beni dikkate almıyorlar
Kahoot hocam birçok test var ve kendin de oluşturuyorsun sadece sen üye olsan yeterli onlar telefonlarından sen testi açınca bir şifre çıkıyor onu girecek ve oyun başlayacak hem eğlenir hem de öğrenirler

Cocuklar oyle bunaliyor ki egitim denen kiskacin icinde ...
Onlarada zor tabi ogretmen ve ailelerede.

Konuşanlara eksi at.
Olmazsa konusanlarin ismini al sinif ogretmenlerine ver.
O da olmazsa konusanlarin velilerini ara.
Ilk taktik genelde işe yarar

Hak edenleri,diğer öğrencilere zorbalık yapanları,ders dinlemelerine engel olanları,Dersle hiç ilgilenmeyip uyuyanları kısacası saygısız ve tembelleri yazmışım değil mi ? Keyfimize göre bırakacak halimiz yok. Bunları sınıfta bırakamayacaksak okulun ne anlamı kaldı.Saygılıyı-saygısızdan, tembeli-çalışkandan ayıran fark nerede ? Bu arada Ben hiç sıra dayağı falan yemedim.Siz niye yediniz acaba ?

etiketleme merakınızdan nasıl bir öğretmen olduğunuz az çok tahmin ediliyor.

adı üzerinde sıra dayagı. bireysel yaramazlık yüzünden yemedim. düşündüğünüzün aksine bulunduğum her sınıfın birincisi, parlak öğrencisiydim.

20 yıl öncesinde öğretmen olmaktan çok mutlu olduğunu düşündüğüm bir öğretmenim vardı.
bugün öğretmen olsa epey can sıkıcı olurdu onun için.
1. sınıfta derse geç girdi diye sınıf arkadaşımı yerde tekmelemişti. sonraki 1 ay korkudan altıma kaçırdım.

saygılıyı saygısızdan ayırmak yerine saygısıza saygıyı öğretmeyi deneyebilirsiniz.
bunu yapan eli öpülesi öğretmenlerim oldu çok şükür. sizin sınıfta bırakıp tehditler savuracagınız öğrenciyi yola getirip adam eden.
öğretmenlik mesleği kutsal olsun ama ben kılımı kımıldatmayayım olmuyor.
bir harf öğretenin kırk yıl kolesi olalım, ama öğretmen öğretmekten erinsin.

gerçi size göre okulun anlamını yazdınız zaten. çok da ortak konuşacak bir şeyimiz olduğunu düşünmüyorum.

Ben geçen beni en çok üzen sınıfa çikolata alıp götürdüm,çok şaşırdılar.7.sınıf kocaman diyeceğim çocuklar sevindiler ,güldüler,bazılarının gözlerinin içinin güldüğünü gördüm ilk kez.

Şapkalı kendine gel boyları ve dilleri uzun da olsa çocuklar dedim.Ben de çok şaşırdım.Sürekli sorun yaşadığımız için küçük olduklarını bile unutmuşum sanki.

Arada sıkıntı yaşıyoruz ama çok küçükler deyip dersime devam ediyorum.

Bi de tutanak tutuyorum arada aşırılıklarda

etiketleme merakınızdan nasıl bir öğretmen olduğunuz az çok tahmin ediliyor.

adı üzerinde sıra dayagı. bireysel yaramazlık yüzünden yemedim. düşündüğünüzün aksine bulunduğum her sınıfın birincisi, parlak öğrencisiydim.

20 yıl öncesinde öğretmen olmaktan çok mutlu olduğunu düşündüğüm bir öğretmenim vardı.
bugün öğretmen olsa epey can sıkıcı olurdu onun için.
1. sınıfta derse geç girdi diye sınıf arkadaşımı yerde tekmelemişti. sonraki 1 ay korkudan altıma kaçırdım.

saygılıyı saygısızdan ayırmak yerine saygısıza saygıyı öğretmeyi deneyebilirsiniz.
bunu yapan eli öpülesi öğretmenlerim oldu çok şükür. sizin sınıfta bırakıp tehditler savuracagınız öğrenciyi yola getirip adam eden.
öğretmenlik mesleği kutsal olsun ama ben kılımı kımıldatmayayım olmuyor.
bir harf öğretenin kırk yıl kolesi olalım, ama öğretmen öğretmekten erinsin.

gerçi size göre okulun anlamını yazdınız zaten. çok da ortak konuşacak bir şeyimiz olduğunu düşünmüyorum.
Beni hiç derste izlemeden "Nasıl bir öğretmen olduğun anlaşılıyor" demenden Nasıl bir karaktere sahip olduğunuz anlaşılıyor.Ortak konuşacak bir şeyimiz olduğunu düşünmüyorum deyip bana manas destanı gibi mesajlar yazmanız ayrıca trajikomik.Başkasına yazdığım mesaja atlayıp yorum yapan sizsiniz.Mesajlarınızdan okul hayatınızın pek iyi geçmediği belli oluyor."Bulunduğum her sınıfın birincisi,parlak öğrencisiydim" Nerden tutsak elimizde kalan bir cümle okurken bile utandım bu cümleyi.Belki kötü öğretmenlere denk geldiniz ama bir meslekte kötü insan gördük diye genelleyip,saldırmaya luzüm yok.Bir daha cevap yazmazsanız sevinirim.

Ortaokulda bir türkçe öğretmenimiz vardı. Severdik ama aynı zamanda korkar ve çekinirdik. Derse girdiğinde çıt çıkarmazdı kimse çünkü çok disiplinli bir öğretmendi.

Sosyal bilgiler dersi tam bir şamata dersiydi kimse öğretmeni takmazdı, çünkü disiplin yoktu. İlk derste o rahatlığı verdiği için diğer derslerde otorite kuramadı.

Fen bilgisi öğretmenimizle de tenefüslerde konuşurduk ama derste ağzımızı açıp ders dışı konuşamazdık. Matematikte öyleydi. İngilizce dersi normal, orta seviye diyelim.

Disiplin. Dersten atmak falan çözüm değil. Kendi dersinize has bir oturma planı oluşturun. Bizim türkçe öğretmenimiz öyle yapıyordu. Sizinle laubali konuşmalarına ders sırasında izin vermeyin. "Yaaaaa hocaaaam, öğretmenim amaaaa," gibi sözlere izin vermeyin. Ders sırasında konuşanı, cıvıtanı yok yazacağınızı, notunu düşüreceğinizi veya direk müdür veya mdr yrd. odasına çıkaracağınızı belirtin. Konuşana tenefüslerde kitap okuma cezası verin. Biz eşek gibi yapıyorduk vallahi. Buradan Türkçe öğretmenimize selamlar.

Şimdi öncelikle merhaba branş öğretmenisiniz sanırım.ben de özel eğitim öğretmeniyim daha doğrusu 2 ay sonra mezun olacağım.konuya gelecek olursak sınıf yönetiminiz zayıf.ilk olarak sınıfta sürekli devam eden yapılan bir problem davranış varsa görmezden gelemeyiz. Ilk yapmanı tavsiye edebileceğim şey ise öğreteceğin konuya uygun farklı bir öğretim yöntemi ve materyaller hazırlaman. Sınıfa gir günaydın/ tünaydın güdüleme kısmını hallet yöntemine göre bi materyalden kasıt da yarışma tarzı bir oyun olabilir. Ilk olarak öğrenciye kendini sevdir ama ogretmen olduğunu da bilsinler.cagdas eğitimde bu esastır. Kızlar demissin misal. Hangileri konuşuyor hemen aralarından birini çağırıp bir görev ver. Konuyu anlatırken yazdırmak olur soru cevaplamak olur. Ya da konuşmaya başladılar fiziksel olarak kendini hissettir. Yanlarına git elini sırasına koy orda ders anlatmaya başla. Vs.
Yeni öğretmen olduğunu biliyorlar ve seni tınlamıyorlar doğal cunku ergenlik donemleri. Hala konuşuyorlar kendi ders saatlerin için yeni bir oturma düzeni olusturabilirsin. Ama bak eğer problem davranışı yapan çoğunluksa o zaman işte ilgi çekici yöntem teknik düşünmelisin.

öğretmenliğe daha başlamamış biri için pek bir fazla fikriniz var.
başladıktan sonra yeniden bu başlığa uğramalısınız sanki.
bir şeyi öğrenci olarak kitaptan okumak başka, mesleğe geçip konuşmak başka.

Back
X