sinifi susturamiyorum. agliycam

Mervesevecen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2018
188
159
33
merhaba arkadaşlar 6 ve 8. sınıflara giriyorum. 6.siniflari bi şekilde idare edebiliyorum ama 8. sınıfı hiç bir şekilde susturamıyorum heleki kızlar daha bi beter resmen bezdim :KK43:
ne yaptiysam sınıfta sessizliği sağlayamadım ne yapmam lazım.
lütfen öğretmen arkadaşlarım yardim edin..

Kendinizi sevdirin..
Sizi hem sevmeliler hem de çekinmeliler.

Bu arada bu akşam size faydası olaca bir film önerisi yapayım.
Hemen izleyin.

2248764

Susturmaya calismamakla baslayin mesela.dersi birlikte etkinlikler isleyin.bizde de var bi ogrtmen yeni mezun ama Allahim hem bilgi yok hem de hazirlik yapmadan gidiyor derse.hazirlik yapin ders oncesi ve tavsiye gulmeyin hic.bagirmayin da ciddi ve kararli gorunun.yapacagim dediginiz sey8 mutlaka yapin

merhaba arkadaşlar 6 ve 8. sınıflara giriyorum. 6.siniflari bi şekilde idare edebiliyorum ama 8. sınıfı hiç bir şekilde susturamıyorum heleki kızlar daha bi beter resmen bezdim :KK43:
Cabim bende ilkokul öğretmeniyim ayni sorun bende de var 3. siniftalar ve bir dakika susmuyorlar ve durmuyorlar

ben disiplinden yanayim. verebiliyosam 0 veririm hepsinin notunu dusururum. hatta disipline yollarim.
hepimizin hayatinda sevdigi saydığı insanlar yok. hayat içersinde her türlü insanla muhatap oluyoruz. okul da hayata hazırlık zaten. o yüzden beni hem sevsinler hem saysinlar diye bi kaygim olmazdi benim.

Sınıflar kac kişilik? Teneffüslerde sınıfın elebaşılarıyla iletisim kurun, aranızı iyi tutun, sohbet edin, nasil gidiyor vs. Sizi sevip sayinca sinifi susturmayi kendilerine görev sayacaklardır :))) 2.yol rehber ogretmenimiz mutlu sinif ortami adli proje baslatti. Okulun en uslu duran, odevlerini duzenli yapan ,derse katilan sinifina belge veriliyor cumalari. Her derse giren 1-10 arasinda puan veriyor. Bu cok etkili oldu. Belgeleri topladikca pasta , sinema odulleri veriliyor. 3.yol beden egiti dersinizi alirim dersimi isleyemedigim icin haa!demek :)) tabi once bedenciyi ikna edin. Bir kere alsaniz onlara yeter :))

ben disiplinden yanayim. verebiliyosam 0 veririm hepsinin notunu dusururum. hatta disipline yollarim.
hepimizin hayatinda sevdigi saydığı insanlar yok. hayat içersinde her türlü insanla muhatap oluyoruz. okul da hayata hazırlık zaten. o yüzden beni hem sevsinler hem saysinlar diye bi kaygim olmazdi benim.
Kesinlikle her insan birbirini sevmesede olur ama saygı duymak zorunda.Maalesef günümüz şartlarında 0 vermeyi çok zorlaştırdılar.En yaramazı en tembeli bile sınıfta bırakamıyorsun.Bazen diyorum bundan 20 yıl önce öğretmen olsaydım keşke tam benlikmiş o Zaman'lar

8. ve 9.sınıflar ne tam çocuk ne de gençler. Arada bir yerdeler bu nedenle hormonların da etkisiyle deliriyorlar,bahar mevsimi gelince zapt etmek mümkün değil.

Aileden illaki birinden cekiniyorlardır,onunla tehdit edin. Olmadı performans notunu koz olarak kullanin

Şimdi öncelikle merhaba branş öğretmenisiniz sanırım.ben de özel eğitim öğretmeniyim daha doğrusu 2 ay sonra mezun olacağım.konuya gelecek olursak sınıf yönetiminiz zayıf.ilk olarak sınıfta sürekli devam eden yapılan bir problem davranış varsa görmezden gelemeyiz. Ilk yapmanı tavsiye edebileceğim şey ise öğreteceğin konuya uygun farklı bir öğretim yöntemi ve materyaller hazırlaman. Sınıfa gir günaydın/ tünaydın güdüleme kısmını hallet yöntemine göre bi materyalden kasıt da yarışma tarzı bir oyun olabilir. Ilk olarak öğrenciye kendini sevdir ama ogretmen olduğunu da bilsinler.cagdas eğitimde bu esastır. Kızlar demissin misal. Hangileri konuşuyor hemen aralarından birini çağırıp bir görev ver. Konuyu anlatırken yazdırmak olur soru cevaplamak olur. Ya da konuşmaya başladılar fiziksel olarak kendini hissettir. Yanlarına git elini sırasına koy orda ders anlatmaya başla. Vs.
Yeni öğretmen olduğunu biliyorlar ve seni tınlamıyorlar doğal cunku ergenlik donemleri. Hala konuşuyorlar kendi ders saatlerin için yeni bir oturma düzeni olusturabilirsin. Ama bak eğer problem davranışı yapan çoğunluksa o zaman işte ilgi çekici yöntem teknik düşünmelisin.

Kesinlikle her insan birbirini sevmesede olur ama saygı duymak zorunda.Maalesef günümüz şartlarında 0 vermeyi çok zorlaştırdılar.En yaramazı en tembeli bile sınıfta bırakamıyorsun.Bazen diyorum bundan 20 yıl önce öğretmen olsaydım keşke tam benlikmiş o Zaman'lar
di mi? ne kolaydı o zamanlar. sıra dayagı falan da atarlardı hem ne güzel. o gün biraz gerginse öğretmen sınıftan çıkarırdı bir güzel.

çocuklardan saygı bekliyorsanız önce onları adam yerine koyup onlara saygı duymayı öğrenin.

Ortaokul seviyesi kontrol açısından en zor seviye özellikle 8. sınıflar. Ergenlik krizini yoğun yaşıyorlar aşırı hareketli, isyankar, düşmanca tavırların fazlalaştığı bi dönem. Sınav sistemlerinin sürekli değişmesi, okulda disiplin kurallarının mebin ileri zeka sahibi yöneticileri tarafından kaldırılması, velilerin aşırı tepkisel koruyucu davranışları maalesef öğretmenin elini kolunu bağlamasına yol açıyor. Sınıf yönetimi deneyimi seneler geçtikçe kazanılıyor. Fakat ders sınav dersi değilse önem vermiyorlarsa zor. Gerçi sınav dersiyse öğretmene veli baskısı aşırı oluyor bu sefer. Bir de son dönemde likayata dayanmadan yapılan yönetici atamaları filan tam tuz biber. Günümüzde öğretmenlik çok zor maalesef.

di mi? ne kolaydı o zamanlar. sıra dayagı falan da atarlardı hem ne güzel. o gün biraz gerginse öğretmen sınıftan çıkarırdı bir güzel.

çocuklardan saygı bekliyorsanız önce onları adam yerine koyup onlara saygı duymayı öğrenin.
Hadsiz bir yorum olmuş.20 yıl önce insanlar daha saygılı olduğu için o Zaman'lar öğretmenlik yepmek istemiştim şimdi insanlar saygısızlaştı sizin yorumunuzdan da belli olacağı üzere

O eskidendi. Şimdi versin sıfırı veliden dayak, müdürden azar yer

Mezun sınıfı oldukları için böyle olmalılar. Sözlü notlarını kırın ya da sınav yapacağınızı söyleyin susmazlarsa. Sizi sevmeleri de gerekmiyor ayrıca. İnsan sadece sevdiğine saygı duymaz. Bunun için rehber öğretmenden yardım alın olmadı.

Hadsiz bir yorum olmuş.20 yıl önce insanlar daha saygılı olduğu için o Zaman'lar öğretmenlik yepmek istemiştim şimdi insanlar saygısızlaştı sizin yorumunuzdan da belli olacağı üzere

sıfır veremediginiz ve sınıfta bırakamadıgınız için hayıflanmışsınız.
öğrenciler daha saygılı olduğu için degil,
saygıyı bunlarla kazanacağınızı düşündüğünüz için 20 yıl öncesine özeniyorsunuz.

ben de size ekstra kazançlarınızı söyledim, fena mı?

Back
X