Sınıfla başa çıkamıyorum

Yani öyle bir dönem ki öğretmenlik zor, öğrencisi ayrı,velisi ayrı, idaresi ayrı ve her nedense halk içinde de iyice degersizlestirilmeye çalışılıyor. En basitinden ekşi sozlukte nerdeyse her gün öğretmeni aşağılayan nefret dolusu yazılar yazılıyor.

Ben öğrenci neyi hakediyorsa ona göre davranıyorum. İyi öğrenciye iyi, kötü öğrenciye kötü muamele ederim. Bir iki şans veririm haddini bilmezse asla ama asla yüz bulamaz benden. Pişman ederim. Nottan korkuyorsa nottan disiplinden korkuyorsa disiplinden ana babasindan korkuyorsa ona göre uğraşırım.

Sert ol arkadaşım. En iyi sınıf bile sen karşılarında yalvar yakar olursan tepene biner.

Ders anlatırken asla sesini yükseltme mesela normal ses tonunda anlat. Bağırarak anlattığında onları susturamazsın.

Tercihen orta parmağına kalın sert bir yüzük tak ben takıyorum sınıfı susturmam gerekiyorsa sesimi kullanmam yüzüğümü tahtaya birkaç kere vururum o sesi duymamak icin hemen susarlar.

11. Sınıf artık minnoş öğrenciler değil, asla küfür veya hakaret etme ama hak ettiklerinde ustaca laf sok. Ben hiçbir ogrencime vurmadım ama "hocam siz dilinizle dövüyorsunuz" denmiştir zamanında.

Ne çok yazdim bu konuya🙈

Staj yaparken de öğrencilerim beni çok sever pür dikkat dinlerlerdi, şimdi de öyle. Öğretmenin yaydığı enerji çok mühim. Canım kendim.😂 Staj öğretmenim ders anlatırken yerinde durmayan asla dinlemeyen koca bebekler, ben anlatırken en önlerde toplanır ve derse katılırlardı, bu yüzden staj hocamın haset bakışlarına maruz kalırdım.😒😂

Staj yaparken de öğrencilerim beni çok sever pür dikkat dinlerlerdi, şimdi de öyle. Öğretmenin yaydığı enerji çok mühim. Canım kendim.😂 Staj öğretmenim ders anlatırken yerinde durmayan asla dinlemeyen koca bebekler, ben anlatırken en önlerde toplanır ve derse katılırlardı, bu yüzden staj hocamın haset bakışlarına maruz kalırdım.😒😂
Öğrenciler size bir soru sorduğunda, ya da bir konuda yardım istediğinde de, “Aaa ben öğrenciyken o tarz soruları çok güzel çözüyordum, en iyi ben çözüyordum 😂, ben hiç böyle sıkıntılar yaşamadım” gibi cevaplar mı veriyorsunuz merak ettim.

Ders anlatırken asla sesini yükseltme mesela normal ses tonunda anlat. Bağırarak anlattığında onları susturamazsın.

Tercihen orta parmağına kalın sert bir yüzük tak ben takıyorum sınıfı susturmam gerekiyorsa sesimi kullanmam yüzüğümü tahtaya birkaç kere vururum o sesi duymamak icin hemen susarlar.

11. Sınıf artık minnoş öğrenciler değil, asla küfür veya hakaret etme ama hak ettiklerinde ustaca laf sok. Ben hiçbir ogrencime vurmadım ama "hocam siz dilinizle dövüyorsunuz" denmiştir zamanında.

Ne çok yazdim bu konuya🙈
İyi ki yazdınız çok teşekkür ederim. Herkese cevap veremedim ama hepsini okudum ve çok iyi oldu benim için 💖

Öğrenciler size bir soru sorduğunda, ya da bir konuda yardım istediğinde de, “Aaa ben öğrenciyken o tarz soruları çok güzel çözüyordum, en iyi ben çözüyordum 😂, ben hiç böyle sıkıntılar yaşamadım” gibi cevaplar mı veriyorsunuz merak ettim.
Hayır beybi, bak aslında hem kendimi övdüm hem cevap verdim.😂 Yaydığı enerji çok önemli. Heyecanlanını kontrol altında tutup kendinden emin bir tutum sergilemeli ve hep pozitif… Sen de hemen şey yapıyorsun aşk olsun.😂

İyi ki yazdınız çok teşekkür ederim. Herkese cevap veremedim ama hepsini okudum ve çok iyi oldu benim için 💖
Rica ederim. İlk senesinde çok zorlanan biri olarak yazdım da yazdım :)

Bu sınıf gibileri ilerde de olacak ama sen gitgide tecrübe kazanacaksın ve su gibi akacak ders merak etme. Başarılar diliyorum arkadaşım ❤️

Ögretmenim 11.siniflara yillardir girerim.Sınifin genel havasina göre bir diyalog kurmak sarttır.Yalvarıp ,yakararak biseyler yaptiriyorum demissiniz.Bunu yapmayin öncelikle.Sonra da dersle alakasiz arkadaslarla muhabbet kurun.Hangi sehre üniversiteye gitmek istiyorsun deyin.Açın bir muhabbet.Yetiskinlerle hayata dair muhabbeti severler.Siz orda konuyu kavratmakla mükellef degilsiniz zaten.Bu yıl stajyerim yok ama müstakil derse girmek yükümlülüğünüz de yok diye biliyorum.Biseyler paylasın.Konusturun onlari.Branş ne bilmiyorum.Oradan yavas yavas dersle ilgili birseylere gecersiniz.Iletişime önem verin.

Lise öğretmeni değilim ve çoğu zaman iyi ki değilim diyorum yalan yok😂 Ortaokullar da sınıfla kurduğunuz iletişim çok işe yarıyor, lise de yarar mı bilmiyorum..Branşınızı bilmiyorum ama fen bilimleri öğretmeni olduğum için güncel konuları derse dahil etmeye çalışıyorum özellikle seviye düşük sınıflar da..Mesela bu sabah derse çocuklar haftasonu Türksat 5B uydusu fırlatıldı gördünüz haberler de diye başladım ve en dersle alakasız öğrenci bile konuya dahil olmaya çalıştı..Bazen motomot konu anlatmak yerine sohbet tarzına gitmek işe yarayabiliyor..Tabi bu liseler de ne kadar çözüm olur daha mı çok kaos olur bilemedim.. Sınıfa yeni girdiğiniz için de sizi şu an sınıyorlar, tavırlarınız da net olun, söylediğiniz şeyi uygulayın,mesela konuşanı dersten atarım diyip atmazsanız " zaten söylese de yapmıyor izlenimi bırakırsınız. " Ki o zaman da asla sizi dinlemeler..Şu gerçeği de kabul etmek lazım ki eğitim sistemi öğretmenin elini kolunu bağlamış durumda, her şey öğrencinin elinde sanki artık..nottan korkmuyorlar, idare den disipline gitmekten korkmuyorlar..O yüzden çokta yıpratmayın kendinizi, tüm meslek hayatınız böyle gitmeyecek..Aramıza hoşgeldiniz öğretmenim:)
Bu lisede de ise yariyor tek farkla hayata ,duygularina,gelgitlerine ve yaslarina uygun konulara el atınca.Iyi ki degilim denecek kadar kötü degil.Hatta hic olmadi.Disardan goründugü kadar ürkünç degil.

Rica ederim. İlk senesinde çok zorlanan biri olarak yazdım da yazdım :)

Bu sınıf gibileri ilerde de olacak ama sen gitgide tecrübe kazanacaksın ve su gibi akacak ders merak etme. Başarılar diliyorum arkadaşım ❤️
Ben de size ömür boyu başarılar diliyorum hayatınızda ❤️

Bu lisede de ise yariyor tek farkla hayata ,duygularina,gelgitlerine ve yaslarina uygun konulara el atınca.Iyi ki degilim denecek kadar kötü degil.Hatta hic olmadi.Disardan goründugü kadar ürkünç degil.
Valla ben hep iyi ki değilim dedim,diyorum da😂 Kendi öğrencilerimin yaş aralığına çok alışkınım, onlarla nasıl iletişim kurmam gerektiğini biliyorum..Şimdi liseye geçsem aynı şekilde devam edebileceğimi düşünmüyorum çünkü bu tecrübe işi bence..Bir de lise ergenliğin en yoğun şekilde yaşandığı dönem, e günümüz ergenleri de malum. Gerçi bu okulun durumuna göre de değişir sanırım. Okulum liseyle birlikte, nöbet tutarken sürekli öğretmenleriyle " okucaz da nolacak yeahhh hocaa, sen karışma hoca yeahh" diyen öğrenciler görünce üzülüyorum açıkcası. Ve her seferinde öğretmenlerine Allah yardımcınız olsun diyorum🤷

11. sınıf için korkutarak ya da konuşanları vb. davranışları yapanları rencide ederek dsiplin sağlamak yapılacak en yanlış hamle olurdu. siz de zaten öyle bir arayışınız olmadığını beltirmişsiniz. dersinizi bilmiyorum ama içeriğinize uygun şekilde dikkat çekecek, ters köşe yapacak soruların bulup fikirlerini söylemelerini sağlayın. her bir fikre önem verin. bir süre sonra etkisin göreceğinizi düşünüyorum. bir de staj öğretmeninin sizi derste yalnız bırakması işini yapmaması demektir, orada bulunması zorunlu aslında.
asla sınıf içinde birebir tartışmaya girmeyin öğrenciyle, ergen için arkadaşlarına rezil olacağına ölsün daha iyidir, asla geri adım atmaz ve siz zorda kalırsınız. bir sorun varsa özel konuşulmalı ki stajer olduğunuz için yasal olarak yanınızda öğretmeniniz olmadan bunu da yapmayın, ilerisi için önerdim sadece. bu sınıfta ne kadar fark yaratabilirsiniz bilemem, çok vaktiniz yok, yetkiniz yok ama örencilerinizden vazgeçmeyin, değişim mutlaka olacaktır.
kolay gelsin.

Gerçekten her öğretmenin yöntemi farklı. Ben de tam tersi özel olarak konuşmam. Sınıf içinde herkesin arasında hallederim meseleyi. O geri adım atmazsa daha da üstüne giderim, o pes edene kadar devam ederim. Diyelim ki sonrasında kendi geldi teneffüste vs. özür dileyecek

-Artistligi sınıf içinde yaptın özrünü de sınıf içinde dileyeceksin-

Bunu derim. En önemlisi de asla modumu düşürmem sınıfta, sinirlensem de belli bir seviyeden sonrasını belli etmem. Beni düşüremeyeceklerini bilmeleri gerek yoksa sürekli devam ederler. Alttan alta siz kimsiniz ki beni etkileyemezsiniz mesajını hep veririm. Bağırıp çağırmam küfür hakaret etmem ama öyle laf sokarım ki yerin dibine girer.

Tabi bunlar zamanla oturacak şeyler.

Gerçekten her öğretmenin yöntemi farklı. Ben de tam tersi özel olarak konuşmam. Sınıf içinde herkesin arasında hallederim meseleyi. O geri adım atmazsa daha da üstüne giderim, o pes edene kadar devam ederim. Diyelim ki sonrasında kendi geldi teneffüste vs. özür dileyecek

-Artistligi sınıf içinde yaptın özrünü de sınıf içinde dileyeceksin-

Bunu derim. En önemlisi de asla modumu düşürmem sınıfta, sinirlensem de belli bir seviyeden sonrasını belli etmem. Beni düşüremeyeceklerini bilmeleri gerek yoksa sürekli devam ederler. Alttan alta siz kimsiniz ki beni etkileyemezsiniz mesajını hep veririm. Bağırıp çağırmam küfür hakaret etmem ama öyle laf sokarım ki yerin dibine girer.

Tabi bunlar zamanla oturacak şeyler.
evet her yiğidin bir yoğurt yiyişi var.

Ogtrtmen degilim fikir belirtmek icin geldim ayni durumu ortaokulda sınıf arkadaslarim ingilizce ogretmenimize yasatmıştı ...kizcagizin ilk ogretmenlik yılıydı ve cok yumusak davraniyordu hatırlıyorum..
Derslerde aglatirlardi kizcagizi :(

Yani soyle bir düşünüyorum da ya dersi esprili anlatip bizi derse dahil eden öğretmenler aklımda kaldi yada derste cit cikarttirmayup korkutan ogretmenler :)

Ama 11.sinif zor bir yas grubu uzmeyin kendinizi meslek hayatinizda basarilar dilerim :KK68:

Merhaba arkadaşlar. Bu sene formasyon alıyorum. Konu da öğrencilerle ilgili. Öğretmen arkadaşlardan tavsiye almak amacıyla açtım konuyu. Bir kaç haftadır ders anlatmaya başladık. Bir sınıfın iki dersine giriyorum üst üste. Ve o sınıfta asla kendimi dinletemiyorum. 40 kişilik bir sınıf. Hiç bir şekilde sessiz olmuyorlar ve dinlemiyorlar. Sadece önde oturan 2-3 kişi dinliyor ve katılıyor. Uyarsam da iki saniye susup devam ediyorlar. Kitaplarını bile yanlarına gidip tek tek açtırıyorum. Onları da derse katmaya çalışıyorum. Bazı soruları hadi sen yap diye birilerini kaldırıyorum tahtaya, ama zorla kalkıyorlar. Bak ben yardım edicem diyip yalvar yakar derse katılmalarını sağlıyorum.
Yapı olarak da bağırıp çağıracak birisi değilim, ya da sert davranamıyorum.
Ve resmen kendi kendime ders anlatıyor gibi hissediyorum, bırakıp gelesim geliyor.
Staj öğretmenine söyledim, o sınıf zaten öyle takılma dedi. Ama bana çok zor geliyor. Sizce nasıl kendimi dinletebilirim?
Bu arada 11. Sınıflar
Valla öğrenci olarak ve üzülerek söylüyorum bunu ciddi hatta sert bağaran kendinden korkutan hocalarda ders dinlenirdi sadece bende sinir olurdum sınıfıma bi hoca gelir gı kı çıkmazdı çünkü ona o gür sesiyle bağırır cezalandırır korkuturdu diğeri ise sadece susun derdi asla takmazlardı ben eski sistemden yanayım şiddeti savunmuyorum ama bi hocamız sürekli affedersin kıçıma tekme atan çocuğa bi tokat atmıştı içimin yağları eridi resmen :D bi daha o hareketi yapmayı bırakın yüzüme bakamadı o zamanlar veliler şikayete gelemiyordu tabi şimdi veliler yüzünden hocaların eli kolu bağlı. O yüzden benim en sevdiğim hoca tipi sert hocalardı ki ders dinleyebiliyordum :D Dinlemiyorlarsa sınavda şaşırtın siz de onları düşük puan alınca hesap soramasınlar

Ogtrtmen degilim fikir belirtmek icin geldim ayni durumu ortaokulda sınıf arkadaslarim ingilizce ogretmenimize yasatmıştı ...kizcagizin ilk ogretmenlik yılıydı ve cok yumusak davraniyordu hatırlıyorum..
Derslerde aglatirlardi kizcagizi :KK43:

Yani soyle bir düşünüyorum da ya dersi esprili anlatip bizi derse dahil eden öğretmenler aklımda kaldi yada derste cit cikarttirmayup korkutan ogretmenler :)

Ama 11.sinif zor bir yas grubu uzmeyin kendinizi meslek hayatinizda basarilar dilerim :KK68:
Teşekkür ederim:)
Öğrencilerin bakış açısından bir yorum almak da iyi oldu.
Korkutmayı başaramam ama espri katmayı deniyicem

Merhaba arkadaşlar. Bu sene formasyon alıyorum. Konu da öğrencilerle ilgili. Öğretmen arkadaşlardan tavsiye almak amacıyla açtım konuyu. Bir kaç haftadır ders anlatmaya başladık. Bir sınıfın iki dersine giriyorum üst üste. Ve o sınıfta asla kendimi dinletemiyorum. 40 kişilik bir sınıf. Hiç bir şekilde sessiz olmuyorlar ve dinlemiyorlar. Sadece önde oturan 2-3 kişi dinliyor ve katılıyor. Uyarsam da iki saniye susup devam ediyorlar. Kitaplarını bile yanlarına gidip tek tek açtırıyorum. Onları da derse katmaya çalışıyorum. Bazı soruları hadi sen yap diye birilerini kaldırıyorum tahtaya, ama zorla kalkıyorlar. Bak ben yardım edicem diyip yalvar yakar derse katılmalarını sağlıyorum.
Yapı olarak da bağırıp çağıracak birisi değilim, ya da sert davranamıyorum.
Ve resmen kendi kendime ders anlatıyor gibi hissediyorum, bırakıp gelesim geliyor.
Staj öğretmenine söyledim, o sınıf zaten öyle takılma dedi. Ama bana çok zor geliyor. Sizce nasıl kendimi dinletebilirim?
Bu arada 11. Sınıflar
Zamanla olacak bir şey ayrıca öğrenci profili de çok önemli, staj döneminde buna çok takılmamanızı tavsiye ederim, emin olun staj öğretmeni de danışmanınız da bunun farkında, kendinizi üzmeyin.

Valla ben hep iyi ki değilim dedim,diyorum da😂 Kendi öğrencilerimin yaş aralığına çok alışkınım, onlarla nasıl iletişim kurmam gerektiğini biliyorum..Şimdi liseye geçsem aynı şekilde devam edebileceğimi düşünmüyorum çünkü bu tecrübe işi bence..Bir de lise ergenliğin en yoğun şekilde yaşandığı dönem, e günümüz ergenleri de malum. Gerçi bu okulun durumuna göre de değişir sanırım. Okulum liseyle birlikte, nöbet tutarken sürekli öğretmenleriyle " okucaz da nolacak yeahhh hocaa, sen karışma hoca yeahh" diyen öğrenciler görünce üzülüyorum açıkcası. Ve her seferinde öğretmenlerine Allah yardımcınız olsun diyorum🤷
Komsu liseniz gercekten cok uç bir ogrenci profiline sahipmiş.Orada kimse calismak istemez.

Bu konuyu bende açmayı düşünüyordum. Bende staj yapıyorum üstelik gittiğim lise endüstri meslek lisesi. Sürekli uyuyorlar ve kimse beni dinlemiyor bende onların dikkatini çekmek için uğraşıyorum. Çok gürültü oluyorsa sınıfta tahtada sessizce bekliyorum. Formasyonda aldığım dersleri sınıf ortamında uygulayamıyorum. Öğretmenler bunun farkında olduğu için kafaya takmıyorum artık.

Back
X