- Emoji Skoru
- 11.430
- Puanlar
- 208
- Konu Sahibi Lilandilan
Konu keşke "görümcemden nasıl kurtulabilirim yerine "bir çocuğa nasıl yardım edebilirim" olsaydı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bu kızın sevgi dili belli ki konuşmak ve dinlenildiğini görmek. Sevgi dilleri hakkında biraz araştırma yaparsanız herkesin sevildiğini hissetme şekli farklıdır. Mesela hediyeleşmek bazıları için bi sevgi ifadesiyken bazıları için değildir. Hani demişsiniz ya hediyeler aldığım dönemde benimle arasını bozdu diye, o sizin sevgi diliniz olabilir ama bu kızın sevgi dili o değil belliki. Bu konuyu bi araştırmanızı tavsiye ederim. Onun dışında terapistini değiştirmeyi de düşünebilirsiniz bence. En azından biraz daha iletişim kurabilen, özgüvenli bi hale gelirse yaşıtlarıyla tanışabileceği, sosyal etkinlik yapabileceği kurs, vakıf vb. Kurumlara yönlendirebilirsiniz. Belliki okulda çok kafa dengi arkadaşı yok. Onun dışında "Ben evliyim beni arama" demek yerine "seni çok seviyorum, bir sıkıntın olduğundan her zaman yanındayım, ama çok yoğun bir işte çalışıyorum şu saatten sonra uyumuş oluyorum telefonu duymuyorum, o saatten önce ara" tarzında konuşabilirsiniz. Çünkü ben evliyim arama cümlesi bence şu demek "seni değil eşimi seçiyorum ben. Benim ailem eşim, sen dışarıdasın belli saatten sonra aramaya hakkın yok" demek. Yani biri bana bu cümleyi kursa aynen bunu algılarım ve ergenligin zirvesinde ailesiz, ilgi arayan bi kız için bu bence ters etki yapacak bi cümle.Yakın arkadaşı yok sohbet muhabbet ettiği. Sınıftaki bir arkadaşının davranışına sinirlendiği için arıyor. Servisteki şöföre sinirleniyor arıyor. Annem istediği yemeği yapmadı diye arıyor. Abim su getir dedi diye arıyor. Akla gelebilecek her şeyden arıyor.
Çocuk Türkçe bilmiyor. Özel okul bile olsa çocuklar kendi aralarında Türkçe konuşuyor. Anlamadığı anlaşılmadığı için dışlanıyordur. Baba vefat etmiş, anne bırakmış başkasıyla evlenmiş, abiler okuyor çalışıyor, kızın kendi dilinde anlaşabileceği kimse yok etrafında. Sadece büyük abiyle iletişim halinde. Onda da biz yeni evliyiz sevişirken bile arıyor diye şikayet eden yenge var.Bu kızın sevgi dili belli ki konuşmak ve dinlenildiğini görmek. Sevgi dilleri hakkında biraz araştırma yaparsanız herkesin sevildiğini hissetme şekli farklıdır. Mesela hediyeleşmek bazıları için bi sevgi ifadesiyken bazıları için değildir. Hani demişsiniz ya hediyeler aldığım dönemde benimle arasını bozdu diye, o sizin sevgi diliniz olabilir ama bu kızın sevgi dili o değil belliki. Bu konuyu bi araştırmanızı tavsiye ederim. Onun dışında terapistini değiştirmeyi de düşünebilirsiniz bence. En azından biraz daha iletişim kurabilen, özgüvenli bi hale gelirse yaşıtlarıyla tanışabileceği, sosyal etkinlik yapabileceği kurs, vakıf vb. Kurumlara yönlendirebilirsiniz. Belliki okulda çok kafa dengi arkadaşı yok. Onun dışında "Ben evliyim beni arama" demek yerine "seni çok seviyorum, bir sıkıntın olduğundan her zaman yanındayım, ama çok yoğun bir işte çalışıyorum şu saatten sonra uyumuş oluyorum telefonu duymuyorum, o saatten önce ara" tarzında konuşabilirsiniz. Çünkü ben evliyim arama cümlesi bence şu demek "seni değil eşimi seçiyorum ben. Benim ailem eşim, sen dışarıdasın belli saatten sonra aramaya hakkın yok" demek. Yani biri bana bu cümleyi kursa aynen bunu algılarım ve ergenligin zirvesinde ailesiz, ilgi arayan bi kız için bu bence ters etki yapacak bi cümle.
Kendisi olmus fatmagulun yengesi, bize diyor ki yesilcam filmi izleyin14 yaşında çocuğa görümce diyor, sanki yetişkin sanki kendi başına yaşama becerisi var. Görümceniz hakaret ederse diyor 14 yaşında çocuk için. Kim bilir çocuk neler duydu neler ima edildi? Kendini bi b.k sanıyor niye dedi, çok mu her şeyine karıştınız laf söylediniz, müdahale ettiniz?
Üzülmeyin yakında kurtulur, doktor kocanızla yeni evliliğinizin tadını çıkarırsınız. Sokakta çeşit çeşit mafya var, ya uyuşturucu kuryeliği yaptırır ya da kızı satarlar. Siz ona buna mecbur değilisiniz de eşiniz onun abisi. Vır vır artık ne kadar söylendiyseniz adam da tepkilenmiş. Yalandan iki dışarı çıkarmış ki yengelik yapıyor demesinler. Demek ki hiç bir aile üyesinden yakınlık görmüyor güvenmiyor sadece büyük abisiyle iletişim kuruyor. Ya biz yeni evliyiz yeni evliyiz... Yazık günah hayatı çöp olacak bir çocuk var, baba yok anne manevi ölmüş, tek iletişim kurduğu abi de karısının gazlamasıyla telefonlarını açmıyor. Aramaları düzene konabilirdi, haftada iki kez abi kardeş görüşmesi ayarlanıp dertleri sorunları konuşacağız onun dışında zırt pırt aramak yok denebilirdi. Onlar da denendi olmadı mı, o zaman demek ki tedavi işe yaramıyor. Terapi alıyor yazdınız kim mesela terapisti, bu çocukta gram düzelme yok, niye diyip soruldu mu araştırıldı mı?
14 yaşında olmuş iki kız annesiyim, ergenlik bunalımları mutsuzlukları git gelleri, kendilerini odaya kapatıp depresif halleri... Yazık günah o 14 yaşındaki çocuğa, yaşadığı aile ortamına bak. Bunlar yetmiyor bir de ya biz yeni evliyiz bizi aramasın sormasın diyen yenge. Kız bize de gelmek istemiyor yazdınız, devamlı abisini arayan kız evine gelmek istemiyor, o niye?
Bu arada yeşilçam Türk filmi drama vs. O filmlerde mutlaka kötü karakterli bir kadın da olurdu.
Başka konularında olup buraya yazmadığı detaylar var. Önceki yorumlarımda da yazdım. Çocuk Türkiye'ye yeni gelmiş Türkçe bilmiyor. Bunu hiç yazmıyor, aile sanki buralıymış, çocuk iflas nedeniyle ortamından koparılıp buraya getirilmemiş gibi anlatıyor. Arkadaşları okulu akrabaları vs hep geride kalmış. Lisan problemi yaşadığı için iletişim kuramıyor.Kendisi olmus fatmagulun yengesi, bize diyor ki yesilcam filmi izleyin
Boyle insanlarla en fazla markette magazada filan karsilasilir, iki kelam bile edilmeden gecilir. Allah boylelerini iyi insanlardan muhafaza eylesin. Kari koca kaynana tencere kapak birbirlerini bulmuslar orasi tamam, Allah o kiz cocugunun yardimcisi olsun.
Gittiği okul yabancı okulu. Aynı dili konuştuğu çok kişi var, bilerek dışlanmasın diye annesinin eşi parasını ödedi de gönderdik. Özellikle erkeklerle hiç anlaşamıyor. Çok güzel bir kız bu arada. Özgüven problemi de yok, sadece içine kapanık.Çocuk Türkçe bilmiyor. Özel okul bile olsa çocuklar kendi aralarında Türkçe konuşuyor. Anlamadığı anlaşılmadığı için dışlanıyordur. Baba vefat etmiş, anne bırakmış başkasıyla evlenmiş, abiler okuyor çalışıyor, kızın kendi dilinde anlaşabileceği kimse yok etrafında. Sadece büyük abiyle iletişim halinde. Onda da biz yeni evliyiz sevişirken bile arıyor diye şikayet eden yenge var.
Çok doğru diyorsunuz sanırım. Eşimle konuşup bu “sevildiğini hissetme” aşamasını atlamamız gerekiyor. Sevildiğini anlaşıldığını hissettiğinde abisini de dinleyecektir. Uzaklaştırmayı denemek de daha da hırçınlanmasına yol açabilir. Bir şekilde bu sınır ihlali sirkülasyonunun doğru çözümlenmesi için düşüneceğiz bakalım.Ergen bireyler bazen gerçekten zorlayıcı olabiliyor, buradaki çocuk bir de bir sürü zorluk yaşamış, güvensiz ve yalnız hissediyor muhtemelen, ergenlik sancısı çekerken bir de dağılmış bir aile içinde yer bulmaya çalışmak çok zor olsa gerek. En aklı başında bulduğu abisine tutunmuş, sürekli iletişim kurarak bağı kendince devam ettirmeye çalışıyor sanırım. Sizin açınızdan bunaltıcı ve yorucu olabilir, yerli yersiz sürekli araması, çağırması rahatsız ediyor olabilir, bazı tavırlara sabretmek de zordur ama bu çocuğa sahip çıkılması gerekiyor; kızmak, kurulmak, sinirlenmek, uzaklaştırmak çözüm değil. Mesafe koydukça çocuk bunu hissedip daha da hırçınlaşabilir. Esas ilgilenmesi gereken kişilerin ilgilenmemesi sizi germiş belli ki ama sonuçta bu insanlar böyle, bi şey değişmeyecek ve ortada kalmış bir genç çocuk var.
Psikoloğu ile görüşüp birlikte hareket edebilirsiniz. İletişim nasıl olmalı, siz neler yapmalısınız vs, bu konularda yardımcı olur diye düşünüyorum.
Hala derdiniz arama. Bi şu kızı biraz sosyalleştirelim kurslara sporlara yazdıralım, hem terapiyle birlikte sosyalleşirse psikolojisine de iyi gelir diyen yok takmışlar bir sevişirken arıyor da arıyor. Unutmayın kimse ne kadar yaşayacağını bilmez ve yarın bir gün sizin de çocuğunuz olur. Rabbimden isteğim herkes kalbinin ekmeğini yesin.Çok doğru diyorsunuz sanırım. Eşimle konuşup bu “sevildiğini hissetme” aşamasını atlamamız gerekiyor. Sevildiğini anlaşıldığını hissettiğinde abisini de dinleyecektir. Uzaklaştırmayı denemek de daha da hırçınlanmasına yol açabilir. Bir şekilde bu sınır ihlali sirkülasyonunun doğru çözümlenmesi için düşüneceğiz bakalım.
Çocuğun bir abisi kızcağızı çok kızdırıyor, çok dalga hakaretvari konuşuyor. Onu bir dizginleyebilsek aramalar azalacak gibi.
İnanılmaz şeyler söylüyorsunuz gerçekten. İnşallah yaşattığını yaşamadan ölmez.Başka konularında olup buraya yazmadığı detaylar var. Önceki yorumlarımda da yazdım. Çocuk Türkiye'ye yeni gelmiş Türkçe bilmiyor. Bunu hiç yazmıyor, aile sanki buralıymış, çocuk iflas nedeniyle ortamından koparılıp buraya getirilmemiş gibi anlatıyor. Arkadaşları okulu akrabaları vs hep geride kalmış. Lisan problemi yaşadığı için iletişim kuramıyor.
Başka konulardaki yorumlarında da nefret dili var. Kızın abisiyle yazışmalarını bile tercüme edip okuyor. Üvey anneden beter, evlerden ırak.
Anne yanına almaya çalıştı, biz gel biraz kal dedik, kimseye gitmek istemiyor zaten. Başkasında yaşama durumunu soruyorsanız.İleride kız kendi hayatını kurmadan diğer abiler de evlenirse annenin durumu malum pek oralı olmayacak onlarin esleri de sizin gibi düşünürse ne olacak ? Eşinizle hic konuştunuz mu bunları ortada mı kalacak bu çocuk ?
Odasından çıkmayan kızı sosyalleştireceğiz aynen. Hanfendi çocuk depresyonda ve terapi alıyor zaten. Biraz kendine geldiğinde ne gerekiyorsa yapılır. Annesi de ihmalkar bencil falan ama deccal değil kızına ne gerekirse yapar bazen saçma sapan davransa da. Ortada kalmış bir çocuk yok.Hala derdiniz arama. Bi şu kızı biraz sosyalleştirelim kurslara sporlara yazdıralım, hem terapiyle birlikte sosyalleşirse psikolojisine de iyi gelir diyen yok takmışlar bir sevişirken arıyor da arıyor. Unutmayın kimse ne kadar yaşayacağını bilmez ve yarın bir gün sizin de çocuğunuz olur. Rabbimden isteğim herkes kalbinin ekmeğini yesin.
Ya inanın bana genel ordan burdan parçaları geçmiş mesajlarınızı anlattıklarınızı vs birleştirince bas baya ortada kalmış bir çocuk, bencil bir aile ve kötü üvey anne gibi bir yenge görüyorum ben.Anne yanına almaya çalıştı, biz gel biraz kal dedik, kimseye gitmek istemiyor zaten. Başkasında yaşama durumunu soruyorsanız.
Odasından çıkmayan kızı sosyalleştireceğiz aynen. Hanfendi çocuk depresyonda ve terapi alıyor zaten. Biraz kendine geldiğinde ne gerekiyorsa yapılır. Annesi de ihmalkar bencil falan ama deccal değil kızına ne gerekirse yapar bazen saçma sapan davransa da. Ortada kalmış bir çocuk yok.
Ya siz şaka mısınız, terbiyesiz. Ne yaşattık biz pardon? Siz gerçekten 3-5 kişi yeşilçam izlediğinizi sanıyorsunuz herhalde. Dramaqueenlik bu. Başına gelenlerde tam olarak BİZİM ne suçumuz var pardon? Şaka gibisiniz ya hahah.İnanılmaz şeyler söylüyorsunuz gerçekten. İnşallah yaşattığını yaşamadan ölmez.
Eşim yeri geliyor 14 yaşındaki kız kardeşiyle çok ilgilenince bile dert ediniyorum. Hele maddi bir destek yapsa mutlu olamazdık sanırım.
Başka bir konuda kendinizi çok güzel anlatmışsınız zaten. Siz ne yaparsanız yapın ama abisini ve çocuğu rahat bırakın. Herkes mutlu mesut evindeyken sizin çekirdek ailenize salça olan bir kök aile/görümce konusu değil bu. Ergen bir kız çocuğu hayatta başına gelebilecek en büyük dramları yaşıyor. Şanssızlıklarından biri de merhametsiz yenge olmuş işte. Allah yolunu feraha çıkarsın bir an önce o yavrunun. İnşallah 5 10 seneye kendi hayatını en güzel sekilde kurar da yüzünüze bakmaya bile gerek duymaz.Merhameti derya deniz, verici, paylaşımcı ve sabırlı biri misiniz? Mesela ben değilim ve böyle bir evlilik yapamazdım.
Kalbinin ekmeğini ye deyip en gerçek ve adil duayı edince de fazla fazla sinirleniyor o yüzden.Başka bir konuda kendinizi çok güzel anlatmışsınız zaten. Siz ne yaparsanız yapın ama abisini ve çocuğu rahat bırakın. Herkes mutlu mesut evindeyken sizin çekirdek ailenize salça olan bir kök aile/görümce konusu değil bu. Ergen bir kız çocuğu hayatta başına gelebilecek en büyük dramları yaşıyor. Şanssızlıklarından biri de merhametsiz yenge olmuş işte. Allah yolunu feraha çıkarsın bir an önce o yavrunun. İnşallah 5 10 seneye kendi hayatını en güzel sekilde kurar da yüzünüze bakmaya bile gerek duymaz.
Çok vicdansız insanlarsınız ya eşinizde sizde..Yani anlıyorum onun yaşadığı şeyler hiç kolay değil. Ancak eşim defalarca kez ben evliyim beni zırt pırt arama artık demesine rağmen söz geçiremiyoruz. Hiç arkadaşı da yok.
Beni de pek sevdiği söylenemez iletişim kuramıyoruz.