Damdan ben çalışıyorum ama bir nevi her şeyden gelir elimden.
Yemeksiz kalmayız, dışardan çok nadir söyleriz, çamaşırım-bulaşığımın olmamasına, evi temiz tutmaya çalışırım. (Bunları övünmek için yazmıyorum.)
Çalışmayıp evini temizlemeyen, yemek yapmayan nice kadınlar var.
Ütüsü de eksik oluversin arada ama kv işte kulp takacak ya

Benim gibi gelin bulsun öpsün başına koysun :)
Bende hazır cevap yapıştırdım geçtim
aman zaten sorun orada
kendilerinin tek vasıfları yemek yapmak temizlik yapmak olmuş
şimdi hem işe gidip hem de bunları yapıyor olmak aslında onların hiçbir şey yapmadığını gösteriyor biraz da bundan kaynaklı
mesela ben diyorum ki ev hanımları neden pazar temizlik yapıyor çamaşır yıkıyor
ben mecburen yapıyordum ama şimdi evdeyim asla Pazar temizlik çamaşır vs yıkamam
aile ile geçirilecek zaman
ama ev hanımı olan kv dem mesela hep pazarları çamaşır yıkarmış ev ahalisine de hazır çorba yaparmış
ben pazar günü zor yemeklerden yapayım da evdekiler yesin diye kendimi yoruyorum ama o tüm ahali evde iken hazır çorba ile öğünü halledermiş
şimdi neden örnekler kv denilecek zira benim annem de çalışıyordu
hiç unutmam üniversitedeyiz eşimin evindeyiz hazır çorba yapılacak ben bilmem ki dedim
güldü nasıl bilmiyordun dedi
bizim evimizde hazır çorba pişmez dedim, eee annen çalışıyor dedi evet annem çalışıyor ama hiç hazır çorba pişmezdi
hazır çorba kendi yaptığımız tarhana idi
ya da maddi durum o zaman için iyiydi ızgara et, pilavdı kolay yemekti
mesela annem hiç salçalı makarna yapmazdı, hep makarnanın bir sosu olur, kıyması, domates biber maydanozlu sos vs vs
bir makarna haşlayalım kavramı olmadı
ama annesi de çalışıyor, gelin de okumuş (anne evinde okudum hem de öğrenci evi deneyimim de yok) bizim oğlan aç kaldı diye çokkkk dövündü kv
hatta bir seferinde gittik karnımız tok dedik
olmaz olmaz ne yediniz ki dedi
söyledim
ayyy benim çocuklarım onu yemez dedi
oysaki oğlu yapalım diye istedi ben de bilmem dedim olsun yaparsın sen dedi zorla yaptırdı iki tabak yedi o nedenle toktu
şimdi internet var ben evlendiğimde internet yoktu, hiç mutfağa girmemiş ben dahi yemek yaptım
hatta pırasa sevmem diyen eşim "böyle mi yapılıyor bu, çok güzelmiş" diye bayılmıştı pırasaya
salçasız nohut pişiriyorum diye hala yemek pişirmeyi bilmediğim kanaati hakim