sinir harbi .

alirem

elifim..
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
463
7
46
Kayseri
ne diyim bilemiyorum yaklaşık üç haftaya yakın susuyorum patlıcam ama nasıl ne şekilde sonuçları ne olacak bilemiyorum neyse ben anlatayım..

eşimin kuzeni (bayan) üniversite son sınıf bitirdi bu sene fakat bi dersini veremedi başka şehirde okuyordu dersini verebilmek için bulu ndugumuz şehirde üniversitede ders görmesi gerekliymiş ve bir ay boyunca haftada 3 gün bizde yatılı kalcaktı neyse bende tabiki bişi demedim nasılsa işlere yardım eder beraber yapar beraber yeriz diye düşünüyordum kiiiiiiiiiiiiiii öyle olmadı aksine hamile karnı burnumda halimle bütün işleri ben yaptım ve yapıyorum her sabah kahvaltı bulaşık yemek temizlik ara ögünler vs derken canım çıkıyor ve buna ragmen kalkıpta 20 yaşındaki şahıs yardım etmiyor buda benim sinirlerimi bozuyor artık sancılarım başladı , bebebgin tekmelerini iyice hissedr oldum hamile olmasam neyse ama bu halimle eziyet geliyo:43:

eşime bişi diyemiyorum cevabını tahmin edemiyorum son 1-2 hafta daha kalacak ama sabrımda kalmadı sinir harbi yaşamaya başladım ne yapmalıyım bi yol gösterin neolurrrrr!:14:

bence yardım etmesini rica edin.eğer o bunu düşünemiyorsa ,hamile halinle senden hizmet bekliyorsa yardım etmesini isteyebilirsin.ALLAH yardımcın osun

bence yardım etmesini söylersen yardım eder
bulaşık gibi işleri ona yaptır
hamileyim belim ağrıyo felan de
ben eşinde bi suç göremedim
sen hamilesin ya hassasın o yüzden takmışsın bunu kafaya :1:

Acik acik yardim istedigini soyle.
Ben hamile bile olmasam, uzun sureli bu durumda kalan misafire is yaptiririm evimde.
Oyle etrafinda dolanipta, hizmette yapmam kimseye.
Sende kendi kendine sinir olacagina, bulasiklari yikamasini, ne bileyim evde ne is yapabilecekse, soyle.

hamile olmasan boşver nasılsa bir ay dicemde, bazen gözlemlediğim kadarıyla genç kızlar kötü niyetlerinden değilde yol yordam bilmediklerinden böyle davranıyor olabilirler, bence ağrım var de, çok ağırlaştım salatayı sen yapabilirmisin, eğilemiyoru bulaşıkları yerleştirebilirsin falan diye ufak ufak rica et

Son düzenleme:
utanacak hiçbir şey yok arkadaşım.utanması gereken birisi varsa kendisi.kaldı ki hamilesin.atıyorum yemekten sonra canım bulaşıkları sen kaldırabilirmisin ya da yardım ediver beraberce halledelim dinlenmeye ihtiyacım var malum hamilelik gibilerinden ufak ufak söyle bence.sen yemeği hazırlarken ondan masayı hazırlamasını rica et.kendinden taviz verme bence...

Acik acik yardim istedigini soyle.
Ben hamile bile olmasam, uzun sureli bu durumda kalan misafire is yaptiririm evimde.
Oyle etrafinda dolanipta, hizmette yapmam kimseye.
Sende kendi kendine sinir olacagina, bulasiklari yikamasini, ne bileyim evde ne is yapabilecekse, soyle.

diyorum ya diyemiyorum utanıyorum yanlış anlarsa diye ama yapsın diye bulaşıgı felan yıgdım gözünün önüne sabaha kadar beklettim yine yapmadı

yüz verme bence.birinin evinde böyle kalsam hamile olmasa bile yardım etmeden duramam nasıl insanlar var anlamıyorum.sen de utanma yardım iste açık açık.ayrıca surat yap boşver ilgilenme.azcık anlasın.bazen yemek yapma.bugün kötü hissettim yapamadım de.eşinle kıza siz birşeyler hazırlayın da yiyelim de

hamile olmasan boşver nasılsa bir ay dicemde, bazen gözlemlediğim kadarıyla genç kızlar kötü niyetlerinden değilde yol yordam bilmediklerinden böyle davranıyor olabilirler, bence ağrım var de, çok ağırlaştım salatayı sen yapabilirmisin, eğilemiyoru bulaşıkları yerleştirebilirsin falan diye ufak ufak rica et

yol yordam bilmediginden mi annesinin evinde bulaşık kaldırıyo veya teyzesinin evinde salata yapmayı biliyordu gelinim diye benm evimde mi bilmiyo :53:

utanmayı bırak ve söylenmesi gereken o sihirli cümleyi söyle!..

utanmayı bırak çünkü kızda utanacak yüz yok!.

ben arkadaşıma gittiğim zaman veya o bana geldiği zaman yardım ederız bırbırımıze
çünkü kimse kimsenin hizmetçisi değil!..utanır insan yaa, şahsen ben utanırım
kaldı ki, o evde kalıyorsam..

kıza yap demek yerine
x ,hadi gel sofrayı hazırlayalım
veya x, hadi gel bulaşıkları makineye dizelim
gibi..zaten o anlar anlaması gerekeni.

bazı insanlara söylemek gerek, anca o dilden anlarlar çünkü.

yüz verme bence.birinin evinde böyle kalsam hamile olmasa bile yardım etmeden duramam nasıl insanlar var anlamıyorum.sen de utanma yardım iste açık açık.ayrıca surat yap boşver ilgilenme.azcık anlasın.bazen yemek yapma.bugün kötü hissettim yapamadım de.eşinle kıza siz birşeyler hazırlayın da yiyelim de

bende senin gibi duramam yardım ederim ama gel gör ki aradan böyle çıkyo ..

ilgilenmiyorum suratda yapmaya başladım fakat bu sferde eşim nie konuşmuyorsun küsmüsün agrın sancın varsa hap iç diyo bu lafları iyica deli ediyo :27:

Bence de uygun bir dille uyar.
Kendini çok akıllı sanıyo heralde.
Ama eşine de bozulduğunu belli et bence.
Seni el üstünde tutması lazım, uyarsın kuzenini

Bence fazla kafaya takıyosun o kız sana yardım etmek zorunda değil ama eşin etmek zorunda.sofrayı birlikte kaldırın .Ufak tefek işleride beraber yapın.Kız gidincede bir kadın al evi dip köşe temizlesin.Şahsen benimde eşimin ailesinden misafirim gelirse taktiğim budur.Yanlış anlaşılmasın kendi ailemden gelene rahatlıkla her işi yaptırırım.eşimin ailesiyle mesafe gereği yapmak isteseler bile yaptırmam hiç bişey.

De ki "hadi sen de şunu yap kendi evin gibi hisset yabancı gibi durma". Yok anlamıyorsa da, kalkma yerinde kendi işlerini yap aç kalsın kocamann kızzzz suna bakkkk :47:

Biraz fazla beklentiye sahip değil misiniz sizce?

Sizin evinize kalmaya gelmiş bir insan, daha ilk yazdığınızdan belli, beraber yeriz beraber yaparız gibi. Siz eve gelen misafirleriniz için beraber yaparız beraber yeriz mi diyerek ağırlıyorsunuz onları? Ha bu demek değildir kız kendi köşe yastığı gibi otursun kenara sizden su istesin vs vs ama beraber temizlik yapmak yemek hazırlamak neyin nesi? Zaten kız o günlerde okulda olduğunu düşünürsek bir akşam yemeği birde sabah kahvaltısı yapıyordur diye tahmin ediyorum, onlardada en azından tabakları yerleştirip kalktığında kaldırıyorsa sorun ne?

Hem yazık değil mi, bende son sınıf öğrencisiyim ne kadar ağır dersler biliyor musunuz? Üstelik insanın kendi üzerinde nasıl bir yük oluyordur hem başkasının evinde kalmak hem o dersi veremezse okulunun bitiremeyeceğini bilmek? Hem sabah akşam öğlen hazırlıyorum demişsiniz, sadece ona mı hazırlıyorsunuz? Sanki o olmayınca akşam yemek pişmiyor mu sizin evde? Onun gelmesinde neye güvendiniz anlamadım ki ben? Kız yer silip perdemi yıkayacaktı? Sonuçta tatil gelmemiş, derse gelmiş. Üstelik tek derse, bunu düşünseniz iyi edersiniz. Sanırım hamilesiniz ondan böyle abartmışsınız. Çok sıkıldıysanız eğer hiç iş yapmayan biriyse diyeverseydiniz kıza, tatlım kendimi iyi hissetmiyorum ben hazırlarım sende toplarsın vs vs diye ? 1 kez 2 kez olunca anlar herhalde. Ben biraz haksız gördüm sizi kusurabakmayın.

Back
X