sinir harbi .

şöyle düşünüyorum ben...evde iki kişiyken bir makarna,bir salata yapsanız da yenir sorun olmaz ama bir misafir varken öyle basit yemeklerle idare edilemiyor.yine yalnızken 10 günde bir temizlik yapılabilir,zaten hamile bayan biraz daha rahat davranır ama misafir varken evi temiz tutmak gerekir.ayrıca kuzen var diye eşi de çok yardım etmiyordur diye düşünüyorum.konu sahibi bu konularda yalnız kalıyor gibi..

Katılıyorum. Misafir varken düzen daha bir farklı olması gerekiyor ama yeteri kadar evin düzenine şahit oldu kız.
Konu sahibide belliki elinden geleni yaptı, bundan sonra yapmak zorunda değil gücü yetmediği için.

kimisi konu sahibine suc bulmus :1:

kadin ne yapsin iki caniyla??? tabiiki karsidaki kisiden yardim bekler, bunda bi gariplik yok zaten. bizler bir yere gittigimizde sadece bir aksam yemegine dahi gitsek bulasiklara sofraya yardim ederiz..akrabalara gitsek mutfaga gireriz yemege filan yardim ederiz.....oyle gorduk oyle alistik..genc kizkende oyleydik, evlendik diye degisen birsey olmadi. misafirlikte 3 gune kadar derler...bana kalirsa kiz biraz duyarsiz :50:

size katılıyorum. ayrıca bence konu sahibinin eşinin kuzenini bir kenara atıp eşinin ona yardım etmemesine üzülmeli. hamilelik zamanında bile el üstünde tutup yardım etmiyorsa ki sancılar başladı da demişsiniz. bebek dünyaya geldikten sonra size nasıl yardımcı olmasını bekliyorsunuz?

İşte benim de demek istediğim o. Konu sahibi eşinin kendisine yardım etmemesini dert edinip, eşine patlayamadığından eve gelen misafirden almış hıncını. Aslında burdaki konuların çoğunun böyle olduğunu düşünüyorum ben. Kadın aldatılmış başlık açmış, herkes adamın birlikte olduğu kadına laf söylüyor. Terbiyesiz kadın evli erkeği baştan çıkardı atalım yakalım vs vs. Eeee yani adamın hiç mi suçu yok? E ben anlarım adamı boşa, sonra kalka kadına çemkir tamam ama hem adamı boşama, sonra sadece tek suçlu o kadınmış gibi hakaret beddua et. Yani sonuç o ki, insanlar tepki veremeyecekleri bir insan olunca, suçu etrafındakilere atıyorlar.

Benim böyle bir durumum olsa direk gider eşime söylerim bana yardım et yetişemiyorum yada bayan tutalım yardımcı diye. Ama farkındaysanız sorun zaten yazdığı ilk cümlede belli. Beraber yeriz beraber yaparız. Neyi beraber yaparız? Oturup leğende çamaşır yıkamaya mı gelmiş kız? Ben olsam sadece kahvaltıyı hazırlamasına yardım eder kalkar masayı toplamaya yardım ederim biter. Sonuçta tatile gelmemişim ki ben. Kaldı ki benim ablam acayip titizdir, ben mutfağına girip bulaşık yıkasam oturur bir daha yıkar o bulaşığı. Ben nerden bileyim böyle bir insan olmadığını karşımdakinin?

Ayrıca herkes demiş ya o olmasa makarna yapar o olmasa temizlik yapmaz vs vs. Kendi kendilerine dert sıkıntı edinip düşünenler evet böyle yapar. Ben olsam kalkar derim ki kıza düzgün bir dille, canım hamileleğimi ağır geçiriyorum o yüzden temizlik yapamıyorum çok fazla, yemek anlamındada hergün mantı börek açamıyorum, ama senin canın isterse bak mutfak orda dilediğin zaman ne istiyorsun yiyebilirsin derim.

Ama sorun bunlar değil ne biliyor musunuz? Eğer konu sahibi temizlik yapmazsa, görümce bunu gidip ailesine söyleyecek, ailesi de ay ne pislikte büyüyor benim oğlum diyecek. Yani elalem ne der diye, karnında bebeğiyle temizlik yapacak. Halbuki kimsenin ne dediğine takmasa, eşine derdini anlatabilse hiçbirsorun çıkmaz. Yazık değil mi kendinizi kızın yerine koyun 12 gün kalmaya gelmiş resmen devlet meselesi olmuş bu.

Biraz fazla beklentiye sahip değil misiniz sizce?

Sizin evinize kalmaya gelmiş bir insan, daha ilk yazdığınızdan belli, beraber yeriz beraber yaparız gibi. Siz eve gelen misafirleriniz için beraber yaparız beraber yeriz mi diyerek ağırlıyorsunuz onları? Ha bu demek değildir kız kendi köşe yastığı gibi otursun kenara sizden su istesin vs vs ama beraber temizlik yapmak yemek hazırlamak neyin nesi? Zaten kız o günlerde okulda olduğunu düşünürsek bir akşam yemeği birde sabah kahvaltısı yapıyordur diye tahmin ediyorum, onlardada en azından tabakları yerleştirip kalktığında kaldırıyorsa sorun ne?

Hem yazık değil mi, bende son sınıf öğrencisiyim ne kadar ağır dersler biliyor musunuz? Üstelik insanın kendi üzerinde nasıl bir yük oluyordur hem başkasının evinde kalmak hem o dersi veremezse okulunun bitiremeyeceğini bilmek? Hem sabah akşam öğlen hazırlıyorum demişsiniz, sadece ona mı hazırlıyorsunuz? Sanki o olmayınca akşam yemek pişmiyor mu sizin evde? Onun gelmesinde neye güvendiniz anlamadım ki ben? Kız yer silip perdemi yıkayacaktı? Sonuçta tatil gelmemiş, derse gelmiş. Üstelik tek derse, bunu düşünseniz iyi edersiniz. Sanırım hamilesiniz ondan böyle abartmışsınız. Çok sıkıldıysanız eğer hiç iş yapmayan biriyse diyeverseydiniz kıza, tatlım kendimi iyi hissetmiyorum ben hazırlarım sende toplarsın vs vs diye ? 1 kez 2 kez olunca anlar herhalde. Ben biraz haksız gördüm sizi kusurabakmayın.

canım ben kısa süreli gelen misafirlerime tabiki iş yaptırmam ama 1 ay boyunca kardeş gibi aynı evede yaşıyacagız hem verecegi dersi 1 tane 5-10 tane ders vermiyecekk ki bende zaten perdeleri yıkasın halıları silsin diye bişi yazdıgımı hatırlamıyorum sadece bulaşık ve yemekler için üstüne üstlük bende ders çalışıyorum bu işlerden kendime bile zmn ayıramıyorum mutfaktan çıkmıyorum hamile bi insana iş yaptırmak dogruysa evet ben haksızım

Konuyu anlamamışsın galiba. Kızcağızın derdi hamile olması. 7 aylık hamile bir de o kıza hizmet mi edecek?
Ben rahatsız olduğumda durumlarda gerekirse bir ekmeğe peynir koyar yerim ama evde misafir olunca maalesef mümkün olmuyor.
Evini de belki o yokken haftada 1-2 temizler umursamaz ama o varken illa ki toparlaması temizlemesi gerekecek.
Kızın yaptığı tamamennn bencillikkk düşüncesizlikkk:47:

yorum için çok teşekkür ederim :34: aynı dedigin gibi oluyor eşim 12 saat çalışıyor ve bir kere yemek pişiyor oda 2-3 gün gidiyor

Biraz fazla beklentiye sahip değil misiniz sizce?

Sizin evinize kalmaya gelmiş bir insan, daha ilk yazdığınızdan belli, beraber yeriz beraber yaparız gibi. Siz eve gelen misafirleriniz için beraber yaparız beraber yeriz mi diyerek ağırlıyorsunuz onları? Ha bu demek değildir kız kendi köşe yastığı gibi otursun kenara sizden su istesin vs vs ama beraber temizlik yapmak yemek hazırlamak neyin nesi? Zaten kız o günlerde okulda olduğunu düşünürsek bir akşam yemeği birde sabah kahvaltısı yapıyordur diye tahmin ediyorum, onlardada en azından tabakları yerleştirip kalktığında kaldırıyorsa sorun ne?

Hem yazık değil mi, bende son sınıf öğrencisiyim ne kadar ağır dersler biliyor musunuz? Üstelik insanın kendi üzerinde nasıl bir yük oluyordur hem başkasının evinde kalmak hem o dersi veremezse okulunun bitiremeyeceğini bilmek? Hem sabah akşam öğlen hazırlıyorum demişsiniz, sadece ona mı hazırlıyorsunuz? Sanki o olmayınca akşam yemek pişmiyor mu sizin evde? Onun gelmesinde neye güvendiniz anlamadım ki ben? Kız yer silip perdemi yıkayacaktı? Sonuçta tatil gelmemiş, derse gelmiş. Üstelik tek derse, bunu düşünseniz iyi edersiniz. Sanırım hamilesiniz ondan böyle abartmışsınız. Çok sıkıldıysanız eğer hiç iş yapmayan biriyse diyeverseydiniz kıza, tatlım kendimi iyi hissetmiyorum ben hazırlarım sende toplarsın vs vs diye ? 1 kez 2 kez olunca anlar herhalde. Ben biraz haksız gördüm sizi kusurabakmayın.

Peki siz hamileliğin derslerden ne kadar zor olduğunu biliyormmusunuz
?İçinizde bir can taşıyorsunuz kendinizi fazla yorarsanız onu kaybetme tehlıkesı yaşanacağını bılıyormusunuz??

Söylemek kolay eline yapışacak değil ya...Konu sahibi bence hiçte abartmamış.Karşısındaki hizmetçi değil ki ?? O kadın onun kırlısınıde yıkıyodur utusunude yapıyodur...Bu mu abartmak...

Son düzenleme:
çogu kişi eşimden yardım alamadıgım için patladıgımı sanıyor ama ben 1 senedir iki kişilik yemek hazırlıyorum evimi 2-3 günde bir süpürüyorum her odayıda hergün temizlemiyorum , misafir geldiginde ise her yere girebildigi için her yeri toparlıyorum her sabah kalvaltıda ayrı bişi her akşam ayrı yemek çayıydı meyvesiydi onusuydu bunusuydu derken bi bakıyorum günüm mutfakta geçmiş eşim 12 saat çalıyor eve geldiginde ise ymegini yiyip dinleniyor arada bi canı isterse çay demle diyo şimdi eşimden yardım isteyim evinde yedigi bir ögün yemegin bulaşıgını mı yıkattırıyım :19:

ben hamilelere hiç kıyamıyorum, oluversin ya hem eşlerinden hem akrabalarından hem toplumdan pozitif ayrımcılık oluversin onlara...
en çokta kadınlar der ya bizde doğurduk, hamile kaldı naz yapıyo falan, aman hastamı hamile sadece diye, kadın kadına der yani bir de
yaw bırakında az hamileler tadını çıkarsın, biraz farklı ayrıcaklı oluversin 9 ay

Son düzenleme:
çogu kişi eşimden yardım alamadıgım için patladıgımı sanıyor ama ben 1 senedir iki kişilik yemek hazırlıyorum evimi 2-3 günde bir süpürüyorum her odayıda hergün temizlemiyorum , misafir geldiginde ise her yere girebildigi için her yeri toparlıyorum her sabah kalvaltıda ayrı bişi her akşam ayrı yemek çayıydı meyvesiydi onusuydu bunusuydu derken bi bakıyorum günüm mutfakta geçmiş eşim 12 saat çalıyor eve geldiginde ise ymegini yiyip dinleniyor arada bi canı isterse çay demle diyo şimdi eşimden yardım isteyim evinde yedigi bir ögün yemegin bulaşıgını mı yıkattırıyım :19:

ya canım benım delimisin kusura bakma ama bu kadar ayakta kalmanın ERKEN DOĞUMUN HABERCISI olduğunu duymadın mı acaba???

Lutfen dınlenırmısın yapmak zorunda değilsin... aaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaa aşk olsunnnn benım doktorum hep tembih eder bende hep kendı işimi kendım yaptım buzamana kadar yapma etme der gunlere yaymaya çalış işini...

kimse senden bebeğinden fazla önemli değil....

haklısın birde kansızlıgım var ondan çabuk yoruluyorum doktor kan sonucunu görünce trafik kazası mı geçirdin dedi o kadar azalmış kanım

ya canım benım delimisin kusura bakma ama bu kadar ayakta kalmanın ERKEN DOĞUMUN HABERCISI olduğunu duymadın mı acaba???

Lutfen dınlenırmısın yapmak zorunda değilsin... aaaaaaaaaaaaaaaa

yapmayın allah aşkına,benim komşum fabrikada tüm gün ayakta çalışıyordu.doğumdan 15 gün önce izne ayrıldı.komşum gibi binlerce insan var tarlada orada burada ayakta çalışan.üstelik sorun olsa konu sahibinin dr uyarırdı:50:

haklısın birde kansızlıgım var ondan çabuk yoruluyorum doktor kan sonucunu görünce trafik kazası mı geçirdin dedi o kadar azalmış kanım

Bak gördünmğ tabıkı yorulursun artık sona gelıyoruz.Çok ayakta kalmak kan dolaşımını engeller tansıyonunu düşürür ve bayılmana sebep olabılır AAllah korusun göbeğinin ustune mustune dustugunu dusunsene

Kusura bakma ama senı bırının korkutmasına ıhtıyacın var gibime geldığı için yazdım yoksa Rabbim esirgesin....

yapmayın allah aşkına,benim komşum fabrikada tüm gün ayakta çalışıyordu.doğumdan 15 gün önce izne ayrıldı.komşum gibi binlerce insan var tarlada orada burada ayakta çalışan.üstelik sorun olsa konu sahibinin dr uyarırdı:50:

valla canım benim inan benımm doktorum bu şekilde söyledi fazla ayakta kalmamak lazım hem kan dolaşımı açısından kan dolaşımı olmayınca tansıyon dusuyor edıyor...Inan bende bı kaç örneğini gordum...

komşun daynacagını aklı kesmiş ki işden ayrılmamış

dr ne diyecek eve gelen misafire hizmet etme mi :1:

komşun daynacagını aklı kesmiş ki işden ayrılmamış

dr ne diyecek eve gelen misafire hizmet etme mi :1:

tek derdiniz misafire hizmet olsun,eğer sorun olsa dr ayakta kalmamanı,yatarak dinlenmeni söylerdi.her ay kontrola gitmiyormusun:34:

arkadasim, hamileligin tadini cikar, nazini yap.ben normal hayatimi yasadim ve 4 hafta erken dogum yaptim.oglum kuvez de kaldi, yasadigim uzuntuyu anlatamam.
simdi ne zaman kosusturan bir hamile gorsem hemen ikaz ederim.
lutfen yorulmayin, kosusturmayain ve naz yapin.bebeginizi dusunun.

hamilelik insanı ne kadar hassas yapıyor değilmi

ama merak ettiğim birşey var bu misafirinize ekstra birşeylermi yapıyorsunuz
mesela siz hergün yemek yemiyorsunuz bulaşığınız çıkmıyorda misafiriniz geldiğinden berimi bu işer çıkıyor
yani sen zaten yemek yapıyordun 2 tabak koyuyordun eşinin kuzeni geldi tabak 3 oldu.o 3 tabak zaten masadan kalkığ yıkanıyordu da eşinin kuzeni yardım etmediği için çok dahamı fazla yordu sizi :)
kızmayın lütfen ama kendinizide bu kadar sinirlendirmeyin.
20 yaş diyince insanın ağzını dolduruyor olgun bi yaş gibi geliyor ama maalesef zamane gençleri 20 yaşlarında da çocuk olabiliyorlar.düşünemiyorlar.
20 yaşında eşinin kuzeni misafirin için tatlılar yapıp börekler açmana gerek yok üstelik 2-3 hafta kalacak sürede kısa değil
normal yaşantına devam et yorulunca yat bırak kalsın bulaşıkların misafirin birinde yardım etmezse ikincisinde yardım eder olmadı kocan yapar yapmadılarmı 2 gün bulaşık yıkamayınca ölmezsiniz pislikten emin ol...sen yat yorulunca sancın varsa yemekte yapma bırak aç kalsınlar gör bak ozaman ikiside nasıl işin ucundan tutuyolar

Ben nedense konu sahibi arkadaşın haksız olduğunu düşünmüyorum.bir örnekle açıklamak isterim,ben 27 yaşındayım herhangi bir sağlık sorunum yok, hamile falan da değilim. Babam kanser tedavisi nedeniyle geçtiğimiz 5 hafta boyunca benim evimde misafir olarak kaldı. ki babam, beni en iyi tanıyacak insanlardan biri, asla kusuruma bakmaz,öyle sürekli hizmet beklemez.ama ne olursa olsun evinizde kalan 3. bir kişi olduğunda yaşamınızın şekli değişebiliyor.bir kere evin düzeni konusunda daha özenli olmak gerekiyor,normalde ortalıkta bir kaç parça eşya olsa yorgunsanız boş verme şansınız olur, ama evde başkası varsa olmuyor. havalar inanılmaz sıcak biz eşimle öyle çok yemek yiyemiyoruz, ya da hafif şeylerle geçiştirmeye çalışıyoruz ama onlar babam için yemekten sayılmıyor:)dolayısıyla normalde belki yapmayacağımız şeyleri evimizde en yakınlarımız bile olsa yapmak zorunda kalabiliyoruz. en basitinden televizyon izlerken bile misafirdir diyerek tercih yapma önceliği misafire veriliyor.çayı, kahvesi,meyvesi,çerezi vs. vs. normalde yapılan şeyler tabi ama, misafir geldiğindeki yoğunluk daha farklı oluyor.ben babam gittiğinden beri fiziksel ve manevi yorgunluğumdan dolayı kolumu kaldıracak derman bulamazken, 7 aylık hamile arkadaşımın durumunu düşünemiyorum bile. ancak hormonları da onu biraz etkilemiş biraz fazla dolmuş olabilir.bizler de20 yaşında ve üniversite öğrencisi olduk, hepimiz zaman zaman teyzede,halada akrabalarımızda kaldık. Ben,hamile olmamalarına ve sağlıklı olmalarına rağmen her türlü işlerine yardımcı olmaya çalışırdım. Sofra hazırlayıp toplamaktan bulaşığa ve yemek yapmaya kadar...bir sofra kurmaya veya kaldırmaya yardım etmek ders çalışmaya engel olmaz diye düşünüyorum.Tabii şimdiki genç kızlarımız yapı olarak daha farklılar sanki. Ama konu sahibi arkadaşımın da ufak tefek yardımlar rica etmesi gerekiyor, zaten herkes bu yönde yorum yazmış.Bence siz normal günlük yaşantınıza devam edin, gerçekten zorlandığınız noktada yardım istemeniz de utanılacak bir durum değil. Eşinizle baş başa olduğunuz bir zamanda, bazen yardıma ve desteğe ihtiyaç duyduğunuzu bu sebeple canınızın sıkkın olduğunu söyleyebilirsiniz.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, ufak tefek şeylere çok takılmayın :)

Back
X