Ben nedense konu sahibi arkadaşın haksız olduğunu düşünmüyorum.bir örnekle açıklamak isterim,ben 27 yaşındayım herhangi bir sağlık sorunum yok, hamile falan da değilim. Babam kanser tedavisi nedeniyle geçtiğimiz 5 hafta boyunca benim evimde misafir olarak kaldı. ki babam, beni en iyi tanıyacak insanlardan biri, asla kusuruma bakmaz,öyle sürekli hizmet beklemez.ama ne olursa olsun evinizde kalan 3. bir kişi olduğunda yaşamınızın şekli değişebiliyor.bir kere evin düzeni konusunda daha özenli olmak gerekiyor,normalde ortalıkta bir kaç parça eşya olsa yorgunsanız boş verme şansınız olur, ama evde başkası varsa olmuyor. havalar inanılmaz sıcak biz eşimle öyle çok yemek yiyemiyoruz, ya da hafif şeylerle geçiştirmeye çalışıyoruz ama onlar babam için yemekten sayılmıyor:)dolayısıyla normalde belki yapmayacağımız şeyleri evimizde en yakınlarımız bile olsa yapmak zorunda kalabiliyoruz. en basitinden televizyon izlerken bile misafirdir diyerek tercih yapma önceliği misafire veriliyor.çayı, kahvesi,meyvesi,çerezi vs. vs. normalde yapılan şeyler tabi ama, misafir geldiğindeki yoğunluk daha farklı oluyor.ben babam gittiğinden beri fiziksel ve manevi yorgunluğumdan dolayı kolumu kaldıracak derman bulamazken, 7 aylık hamile arkadaşımın durumunu düşünemiyorum bile. ancak hormonları da onu biraz etkilemiş biraz fazla dolmuş olabilir.bizler de20 yaşında ve üniversite öğrencisi olduk, hepimiz zaman zaman teyzede,halada akrabalarımızda kaldık. Ben,hamile olmamalarına ve sağlıklı olmalarına rağmen her türlü işlerine yardımcı olmaya çalışırdım. Sofra hazırlayıp toplamaktan bulaşığa ve yemek yapmaya kadar...bir sofra kurmaya veya kaldırmaya yardım etmek ders çalışmaya engel olmaz diye düşünüyorum.Tabii şimdiki genç kızlarımız yapı olarak daha farklılar sanki. Ama konu sahibi arkadaşımın da ufak tefek yardımlar rica etmesi gerekiyor, zaten herkes bu yönde yorum yazmış.Bence siz normal günlük yaşantınıza devam edin, gerçekten zorlandığınız noktada yardım istemeniz de utanılacak bir durum değil. Eşinizle baş başa olduğunuz bir zamanda, bazen yardıma ve desteğe ihtiyaç duyduğunuzu bu sebeple canınızın sıkkın olduğunu söyleyebilirsiniz.Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, ufak tefek şeylere çok takılmayın :)