sınır ihlali mi?

aaburcuburcuu

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
16
6
6
herkese merhaba. eşim bana "senin iyiliğin için" diyerek sürekli karışıyor. dediğini yapmayınca öfkeleniyor. söylediklerine saygı duymamakla bağlantı yapıp haklı çıkmaya çalışıyor. siz bu tarz bir durum yaşadınız mı nasıl bir yol izlediniz. örneğin makyaj cildinr zarar verir azalt hatta yapma ne gerek var senin iyiliğin için diye başlayan bir cümle kabul görmeyince küfre ve öfkeye dönüyor. her şeye bunu uyarlayabilirsiniz. sigara içmek,dışarı çıkmak,alkol almak aklınıza gelen her şey

Eşiniz saygıdan bahsediyorsa önce istediği olmayınca size bağırıp küfür etmeyi bırakacak. İnsanlar bizim iyiligimizi isteyebilir, bizi uyarabilir. Sonrasında tercih size ait olur. 10 yaşında cocuk degilsiniz sizin için ne iyi ne değil kendiniz karar verebilirsiniz. Kusura bakmayın ama eşinizin derdi iyiliğinizi istemek falan değil. Sizin iplerinizi kukla gibi eline alıp sizi kontrol etmek. Niyetinin asla iyi olduğunu düşünmüyorum.

Kaç yaşında kadınsınız siz kendi iyiliğiniz için neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiğini bilemeyecek misiniz?
Adam resmen "iyiliğini düşünüyorum" bahanesiyle size yasaklar koyup manipüle etmeye çalışıyor. Üstüne bir de dediği olmayınca öfkeleniyor. Gerçekten sizi düşünse bir kere söyler, uyarır sen bilirsin ama bence şöyle şöyle der geçer gerisi size kalmış bir şey.

herkese merhaba. eşim bana "senin iyiliğin için" diyerek sürekli karışıyor. dediğini yapmayınca öfkeleniyor. söylediklerine saygı duymamakla bağlantı yapıp haklı çıkmaya çalışıyor. siz bu tarz bir durum yaşadınız mı nasıl bir yol izlediniz. örneğin makyaj cildinr zarar verir azalt hatta yapma ne gerek var senin iyiliğin için diye başlayan bir cümle kabul görmeyince küfre ve öfkeye dönüyor. her şeye bunu uyarlayabilirsiniz. sigara içmek,dışarı çıkmak,alkol almak aklınıza gelen her şey
Narsistik tutumlar🙄🙄🙄
Zor iş

"Iyiligini dusunuyorum, ben senin iyiligin icin yapıyorum" tarzi istismar.

Acik sinir ihlali.

Kaç yaşında kadınsınız siz kendi iyiliğiniz için neleri yapıp neleri yapmamanız gerektiğini bilemeyecek misiniz?
Adam resmen "iyiliğini düşünüyorum" bahanesiyle size yasaklar koyup manipüle etmeye çalışıyor. Üstüne bir de dediği olmayınca öfkeleniyor. Gerçekten sizi düşünse bir kere söyler, uyarır sen bilirsin ama bence şöyle şöyle der geçer gerisi size kalmış bir şey.
kesinlikle size katılıyorum. insan gibi ona da bu cümleleri kuruyorum ama geçmiyor karşı tarafa. anlatabilmenin ve anlaşılabilmenin bir yolu var mı sizce

Eşiniz saygıdan bahsediyorsa önce istediği olmayınca size bağırıp küfür etmeyi bırakacak. İnsanlar bizim iyiligimizi isteyebilir, bizi uyarabilir. Sonrasında tercih size ait olur. 10 yaşında cocuk degilsiniz sizin için ne iyi ne değil kendiniz karar verebilirsiniz. Kusura bakmayın ama eşinizin derdi iyiliğinizi istemek falan değil. Sizin iplerinizi kukla gibi eline alıp sizi kontrol etmek. Niyetinin asla iyi olduğunu düşünmüyorum.
evet bunun farkındayım. aynı cümleleri ona da kuruyorum kabul etmiyor. sizce nasış bir yol izlenmeli

Gerçekten iyi niyetli olsaydı size küfretmezdi. Ben de eşimin sigarayı bırakmasını isterdim ama küfür, hakaret, bağırma vs. bunlara hiç hakkım yok söz konusu bile değil. En fazla yaptığım “hem canına hem parana yazık” demek oldu

kesinlikle size katılıyorum. insan gibi ona da bu cümleleri kuruyorum ama geçmiyor karşı tarafa. anlatabilmenin ve anlaşılabilmenin bir yolu var mı sizce
Malesef yok çünkü bazı insanlar nato mermer nato kafa. Bu insanlar ya tedavi olmalı (ki kabul etmez çünkü sizi hatalı görüyor, kendosinde hata yok) ya da hayatından çıkarılmalı.

evet bunun farkındayım. aynı cümleleri ona da kuruyorum kabul etmiyor. sizce nasış bir yol izlenmeli
Ben olsam her söylediğinin inadına gözüne soka soka tersini yapar, ona da "sen konuşmaya devam ettikçe ben tersini yapicam, istersen kendini yirtabilirsin" falan derdim ki kendi sevgilime de diyorum. Ama siz bana çok bakmayın ben biraz ters ve inatçı da olabilirim :d

Eşinize sert bir şekilde lütfen beni düşünmeyi bırakımısın sen kendine bak. Allah bizi yaratırken vücudumuzun ve beynimizin kullanımını tamama men bize bırakmış sen kim oluyorsun da karışabiliyorsun deyin. Tavrınız net olsun hiç bir zaman bu konuda taviz vermeyin tartışmak gerekirse tartışın yine de dik duruş sergileyin

ne sınırı ayol direk hak ihlali
birinin bir şeylere karışması demek bak senden benden önce ne b.. yiyeceğini bilmiyordun ben sana sahip çıktım öğretiyorum demek
bunu yediriyorsanız sorun yok

Manipülasyon bunun adı. Manipüle etmeye çalışıyor başaramayınca sinirleniyor.

Senin iyiliğin için fikrini söyleyebilir. Eşsiniz sonuçta. Fikrini söyledikten sonra siz kabul etmeyince nasıl tepki verdiği önemli. O kısmı sınır ihlaline giriyor işte

Back
X