Sinir Krizi Geçirdim

Eski konunu okudum çok zor şeyler yaşamışsın bunu birisine anlatmak açılmak çok zor, anlattıktan sonra da karşı tarafının anlamaması hatta örtülü bir şekilde yargılaması sonrasında sinir krizi geçirmeni anlıyorum.
Öyle bir aileye ve yaşananlara rağmen kendini kurtarmisken kendi hayatını kurmuşken neden evlilik için acele ediyorsun? Ailen yüzünden yaşadıkların senin suçun değil ama bu adamla ilişkiye devam edersen bu adam yüzünden yaşadıkların senin suçun olacak üzgünüm. Kendine gel.

Ben de babamla yıllardır görüşmüyorum. Hatta aileden hiç kimse görüşmüyor. Ne ben ne kardeşlerim evlenirken isteme düğün hiçbir aşamada ona yer vermedik. Ama biz bunun ezikliğini de hiç hissetmedik. Dik durduk ve biz onu hayatımızdan çıkardıysak haklı bir sebebimiz var deyip çok bir açıklama bile yapmadan kestirip attık hep. Hatta eşlerimizin bile ağızlarını açıp yok ya sen abartiyorsundur, siz abartıyorsunuzdur demelerine fırsat vermedik. Eş aileleri sorduğunda biz görüşmek istemiyoruz deyip detaya da girmedik. Eğer bunun altında ezilirseniz sizi ezen çok olur. Siz dik duracaksınız kimseyi konuşturmayacaksınız. Zaten sizin bir suçunuz yok ama suçunuz varmış gibi lanse edilmekten korktuğunuz için oluyor bunlar. Kimseye ne yaşadığınızı kanıtlamak zorunda da değilsiniz. Bizim çektiğimiz ailevi sıkıntıları bizden başka kimse anlayamaz.

Nişanlınız da her şeye rağmen babanla görüş gibi dayatmalarda bulunuyorsa dik durun ve ayrılın. Yarın bir sıkıntı olduğunda bu durumu başınıza defalarca kez kakar. Hiç gerek yok

Diğer konuları hatırlamıyorum eğer okuduysam. Ama bir kez aileden yana yüzünüz gülmemiş. İnşallah ikincisinde güler. Ama böyle didikleyen bir adamla zor. İyi düşünün taşının.

Kendi kendine yetmeyi öğrendiğin gün sinir krizi geçirmek ve kendini birilerine kabullendirmek zorunda da kalmayacaksın.

Eşınıze karşı bir tarafınızı gızlı tutun. Ailenızle yaşadıgın her şeyı anlatmanız eşınızın gozunde sızı gucsuz kılar. Erkekler bazen cırkeflesınce bunları yuze vurabiliyor. Bılmesı gerektıgı kadarını anlatsaydınız keske. Elalem ne der dıyorsa yolu verın. Elalemle nısanlansın

Bu adamdan sana eş olmaz, huyu pis, karakteri kötü. Daha önce yazmıştım tekrar ediyorum, ayrıl bundan, seni mutlu etmez, üzer.

Herkes ayrıl gitsin yazmış çünkü nişanlı daha. Siz konuyu iyi okudunuz mu, kadın zaten aileden ayrı yaşıyor.

Evlendıkten sonra aileniz hakkında yorum yapma hakkına da sahip olacak bi tip gibi geldi …
Ya ne ağlamaya değer ne üzülmeye ne de delirmeye ver yolu gitsin, senin üzüntüne destek olmak yerine, üzüntünü sorgulayan adamla ne işin var ?
Odada karanlıkta oturdum bir süre. Sonra eve tekrar geldi, kapıyı kitlemiştim kapıyı zorladı, ben kapımı açınca da gidip kendi odasının kapısını kitledi hiçbir şey demeden.

Bütün evi temizlediğim için o an bile uykum vardı o sinire rağmen, balkonda sigara içerken gelip sigaramı attı. Ben odaya döndüm; bu gecenin sabahında bu evde uyanırsam yıllar geçse bile pişman olacağım dedim. Sabaha karşı bi uçuş vardı. Sabah biletiyle arada 4 kat fiyat farkı vardı, mecburum dedim aldım. Sesizce çıktım evden. Arkamdan sesi duyup geldi ama ben taksiyi falan her şeyi çağırıp indim, yetişemedi. Yolda defalarca aradı yazdı, ben en son “sorumluluk sahibi olsaydın, beni düşünseydin böyle olmazdı, şimdi arayıp durma rahat bırak beni” dedim.

Eve zar zor geldim, yolda defalarca uyuyakaldım takside bile. Öğleden sonra bir daha aradı yazdı, kardeşiyle buluşacaktık normalde bugün. Bütün gün evde öylece oturdum. Söyledikleri, mimikleri, ben ağlarken “ağlamanın ardına sığınamazsın” demeleri geliyor aklıma. Çok yorgunum.

Hepiniz çok güzel şeyler yazmışsınız, zamanında buraya üye olsaydım belki bir şeyler paylaşmayı bilseydim çok daha farklı olurdu her şey. Kız arkadaşlarım da eve varmamı beklediler sabaha kadar. Hiç yalnız bırakmadılar bütün gün aradılar sordular. Farklı şehirlerdeyiz tatilden dolayı, şimdilik uzaktan yanımdalar.

İş işten geçtikten sonra dilenen özrü kolayca affetmeyin . Aynı evın ıcındeyken kapılar kitlyip oda oda kaçan siz kapıdan çıkınca arkanızdan koşması bi fayda sağlamaz saglamamısta zaten . İletişim kurmak bu kadar zor olmamalı

Onceki konularinizi da okudum simdi. Nisanliniz yuruyen bir red flag. Siz travmalarinizdan dolayi beyninizin guvenli gordugu malesef size onceki tecrubelerinizi tekrar ettirmek oldugu icin, bu kisiyle evlenirseniz hayatinizin hatasini yapacak ve aile evinde gordugunuzden daha iyisini gormeyeceksiniz.

Bilmiyorum iliskiyi bitirecek gucunuz var mi ya da olacak mi. Ama bu kisi sizin icin dogru degil ve asla iyilesmenize yardimci olmayacak. Cok ama cok uzuldum bunlari yasiyor olmaniza.

İnanın bu ihtimallerin farkındayım. Amigdala etkisi vb, bunlar olmasın diye 2 sene yalnız kaldım. Hayatıma kimseyi almadım. Tanıştığımızda kıyafetime karışır mı, bana saygı duyar mı, kavga edersek adım atar mı diye defalarca gözlemledim.

Ama ne zaman ki ben bir konuda sınır koydum, o zamandan beri dünyanın en bencil insanı. Umarım tamamen bitirecek gücü kendimde bulurum.

Ailenizle ilgili anlatmak istemediğiniz şey nedir ne değildir bilmiyorum. Aileniz suçlu bir aile değilse anlatmamak sizin tercihiniz. Karşınıza geçip secereni dök diyemez. Beyfendiye bak ya anlattığınız ne varsa da ileride kullanmak için hafızaya atmadıysa ben bir şey bilmiyorum.

Üzüldüğünü biliyorum, acı çekiyorsun, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Kimse için sevdiği insandan vazgeçmek kolay değil, ancak aileden yaralı insanlar için daha zordur. Zaten zar zor güvenirken , tam o insana güvenmişken olmaması, başka şeyler çıkması, hayaller, umutlar, her şeyin bitmesi yıkım gibi geliyor. Şunu unutma, her şey geçer, geçecek. Sevgine aldanma. Uzun vadede mutsuz olacaksın. Beynini kullanman gereken bir dönem bu, kalp doğruyu söylemiyor. Aynı yollardan geçtik, geçiyoruz, burada yazan çoğu kadın bunları yaşadı. Yalnız değilsin hiçbir zaman.

Ya zaten bu anlarda insanın davranışı kendini belli ediyor. O an verilen tepki karakteri gösteriyor. Sonra oturup düşünürek verdiği kararların, cevapların bir anlamı yok. Yine aynı şeyler olacak, ilerde başka şey olduğunda yine arkasındır durmayacak, yine yalnız bırakavak. Böyle böyle yara alacak konu sahibi, içinde birikecek öfkesi. Kavga anında bunu söyledi, şunu yaptı ama özür diledi diye düşünmemek gerek. İlk verilen tepki kişinin gerçek düşüncelerini ve karakterini yansıtıyor.

Teşekkür ederim

Canım benim sal bu olmamışı. Yaşadıkların sana yeter de artar zaten. Ömrünün devamını çiçek bahçesine çevirmeyecekse ne anlamı var bir de onun üzüntüsünü çekmenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…