Sinir krizi geçirdim

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
şu an o kadar bitkinim ki o yüzden lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın,eşimin kuzenleri ve görümcem konusundaki sorunlarımı çözemedim,hep laf dokundurma dışlanma ile karşılaştım,kv.im evine gidiyorum görümcem hemen onları çağırıyor ve bana nispet yapıyorlar gitmesem eşimle aram bozuluyor,en son bayramda önce onlara gittik ve kv.gille bayram ziyaretleri yaptık ama onları tüm eşidostu benle gezmek istediler ben de hem akrabalarıma gitmek için hemde tavırlarından bunaldım gitmek istemedim sorun oldu hemen
en son k.vle evimin her zaman onlara açık olduğunu ama artık onların evine gitmek istemediğimi söyledim o da gelmem gerektiğini birbirimize teklifsiz girip çıkmak gerektiğini yeğenleriyle samimi olmamı istedi
dün akşam eşim kuzenlerini ve kızkardeşini çağıracağını bizi barıştıracağını söyledi,ben de kabul ettim
geldiler rahatsız olduğum konuları söyledim,yaptıkları herşeyi inkar ettiler bana yalancı dediler ben de sinirlendim yetti artık ben babamın evine gidiyorum dedim kardeşimi çağırdım o da geldi hemen ama onlar hiç istiflerini bozmadılar,sonra ayılıp bayıldılar biz yuvamı bozuyoruz dediler,eşim sürekli sakin olun deyip ara bulmaya çalıştı,arkamda durmadı
en son aile büyüğü geldi yeter artık ya barışın yada ben artık hiçbirinizle görüşmicem falan dedi yeni sayfa açın dedi ben de tamam dedim ama bıktım artık tekrar olacak biliyorum
şimdi eşime çok soğuğuğm beni küçük düşürdü hiç korumadı
ne yapacağım bilmiyorum

şu an o kadar bitkinim ki o yüzden lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın,eşimin kuzenleri ve görümcem konusundaki sorunlarımı çözemedim,hep laf dokundurma dışlanma ile karşılaştım,kv.im evine gidiyorum görümcem hemen onları çağırıyor ve bana nispet yapıyorlar gitmesem eşimle aram bozuluyor,en son bayramda önce onlara gittik ve kv.gille bayram ziyaretleri yaptık ama onları tüm eşidostu benle gezmek istediler ben de hem akrabalarıma gitmek için hemde tavırlarından bunaldım gitmek istemedim sorun oldu hemen
en son k.vle evimin her zaman onlara açık olduğunu ama artık onların evine gitmek istemediğimi söyledim o da gelmem gerektiğini birbirimize teklifsiz girip çıkmak gerektiğini yeğenleriyle samimi olmamı istedi
dün akşam eşim kuzenlerini ve kızkardeşini çağıracağını bizi barıştıracağını söyledi,ben de kabul ettim
geldiler rahatsız olduğum konuları söyledim,yaptıkları herşeyi inkar ettiler bana yalancı dediler ben de sinirlendim yetti artık ben babamın evine gidiyorum dedim kardeşimi çağırdım o da geldi hemen ama onlar hiç istiflerini bozmadılar,sonra ayılıp bayıldılar biz yuvamı bozuyoruz dediler,eşim sürekli sakin olun deyip ara bulmaya çalıştı,arkamda durmadı
en son aile büyüğü geldi yeter artık ya barışın yada ben artık hiçbirinizle görüşmicem falan dedi yeni sayfa açın dedi ben de tamam dedim ama bıktım artık tekrar olacak biliyorum
ne yapacağım bilmiyorum

ya canım kırıcı olmak tabii ki istemem ama biraz alıngan olma ihtimalin var mı merak ettim
hem neden bu kuzenlerle bu kadar sıkı fıkı olmak zorundaymışsın ki
bayramdan bayrama görüşün

sakin olun bir süre bu olaylar dışında başka şeylere odaklanın
kendinizi iyi hissettiğinizde düşünürsünüz bazı şeyleri tekrar

eşinizin ailesini tamamen hayatınızdan çıkarmamalısınız
belli ki bu iş eşinizle aranızı bozacak
onun yerine samimiyete girmeden, seviyeli, asgari müşterekte buluşulan bir ilişki oturtun

zamanla herşey rayına oturur
sanırım yeni evlisiniz

haklı vardır haksız vardır,,,
bunları idrak edecek akıl yoksa sen istediğin kadar haklı ol boşuna...
bir de ne kuzenlermiş kardeşim ya bu zamanda kardeş kardeşten uzaklaşmış sizinkiler kuzenleriyle göbek bağıyla duruyor hala

inanın bıktım artık kv.kp. tamam ama ben bütün sülaleye yalaka olmak zorunda mıyım
kendi evimde hakarete uğradım
bu arada 3 aylık evliim

Son düzenleme:
siz k.v. gidip onunla muhatap olun sadece görümce ve kuzenleride takmayın
size birşey dediklerinde sizde hıı öyle diyin geçin
yok siz bana bunu dediniz derseniz dahada üstünüze gelirler
onların kötü demesiyle kötü olacak değilsiniz herhalde

konunun öncesini bilmiyorum ama 3 aylık evlilikte niye eşinizin ailesiyle bu kadar samimi oldunuz ki? size nispet yapacak kadar hadlerini aşıyorlarsa buna biraz da siz izin veriyorsunuz demektir. evet etrafta densiz insan çok ama siz duruşunuzla ağır olduğunuz sürece kimse size bulaşamaz bence. bir laf sokarlar iki yaparlar üçüncüsünde verirsiniz ağızlarının payını otururlar.

daha yeni evlisiniz eşinizin ailesi ile samimiyeti ilerlettiğiniz için mi bu hale geldi durum? onların yanında ben gidiyorum diyecek kadar bunalmışsanız evliliğinize çok fazla etkileri var demek ki. eşinizle aranızda ne olursa olsun anne babaya bile anlatılmaması taraftarayım açıkçası. ha artık başedemeyecek durumlar olur, ilişki kopar o zaman paylaşılır yoksa aranızda çözülmeli herşey. siz unutur gidersiniz ama o insanlar bu sorunları hep size hatırlatıp huzurunuzu da kaçırır ilerde.

3 ayda ne kadar yüzgöz olmuşsunuz
ortalık anaokuluna dönmüş, kuzenlerle küsmeler barışma toplantıları falan
bence biraz ağır olun, resmi olun, eşinle evinizi yolunuzu bilin

Son düzenleme:
zaten samimi olmadığım için oldu bunlar,ben seviyeli ve resmi olmak istedikçe üstüme geldiler,eşim ve kv. baskı yaptı hep görüş samimi ol falan diye

boşverin derim.benzer dertler ben de de var.her zaman yalakalık yapsan her zaman siz haklısınız desen bile an geliyor hemen bi açığınızı kollayıp tekrar aynısını yapıyorlar.e eşin de tabi seni koruyup kollamaması da cabası

Ailesi ile ilgili olan konulardan uzak durun bence, eşinizin dikkatini dağıtın, evde gitmenize engel olacak iş çıkartın, arkadaşlarla görüşme ayarlayın, uzak akarabaalra ziyaret ayarlamaya çalışın, kuzen muhabbetini de hiç yapmayın, selam,selam yeter bence, birde eşniz hangi cürretle yüz yüze getiriyor sizi, siz niye kabul ediyorsunuz.

Bence bahsettiğiniz kişiler hayatınızda çok önemli olan kişiler değiller, bir değerleri olmamalı, bunu tavırlarınızla ( konuşarak değil ) hem eşinize hem de o şahıslara ispat edin.

Eşinizde olsa her zaman duygu ve düşüncelerinizi olduğu gibi paylaşmayın! İnsanlara karşı gardınızı almanızı kolaylaştırır.

zaten samimi olmadığım için oldu bunlar,ben seviyeli ve resmi olmak istedikçe üstüme geldiler,eşim ve kv. baskı yaptı hep görüş samimi ol falan diye

bunu her aile az çok yapıyor. kayınvalide özellikle görümce ile gelinin iyi anlaşmasını nedense pek isterler. sizin yapmanız gereken samimiyet ve mesafe arasında bir denge kurmaktı. hep soğuk durmak olmaz, fazla samimi olmak da olmaz. arada denge kurmaya çalışın. bir de kayınvalidenizi anladım da eşiniz ne diye sizin üzerinizde bu konuda baskı kuruyor. amaç ne yani. kuzenler ve görümceyle daha iyi anlaşmanızı neden bu kadar istiyor. ortada bu konuda bir sorun var demek ki. eğer bu kadar rahatsız olmasaydınız eşiniz de baskı yapmazdı sanırım.

eğer laf sokmuyorlarsa,
kötü kalpli değillerse
siz de iyi anlaşın ne olacak?
en azından bayram seyran sıkıcı geçmez.
kuzenlerle ve görümceyle okeyde dördüncü tamamlanmış olur işte

evliliginiz cok yeni. ilk zamanlar boyle can ciger olsunlar hevesleri olur.halbuki ne var yani biraz rahat biraksalar da insanlar once bir birbirlerini tanisalar. zamanla azalir bu durum. hic kendini uzme simdi onlar yuzunden.
onlar oyle istediler diye buna uymak zorunda degilsin. ha seversin anlasirsin sorun olmaz ama sevmedigin anlasamadigin insanlarla bu kadar yuz goz olmaya luzum yok. erkek tarafinin her seyine tamam dersek kukladan farkimiz kalmaz.
esimin tarafi da ayni seyi bekledi. onlar birbirlerinin arkalarindan konusup sonrada konustuklarini yine birbirlerine tasiyip kavga eden, sonra da birsey olmamis gibi yine birbirlerinin yuzune bakan insanlar. Ben bunu farkedince uzaklastim. bu sefer soguk gelin oldum. umrumda mi tabi ki hayir. bana bu lafi getirene de soguk degil mesafeliyim. Boyle olmayi seviyorum dedim. esime de neden Boyle olmasi gerektigini anlattim. kararliligimi gorunce zamanla o da alisti. simdi gorusmem gereken zamanda gorusmem gereken yerde gorusuyorum bitiyor.
esin onlari davet ettiginde kabul etmeseydin keske ama neyse gecmis bitmis. bundan sonra koy mesafeni. onlar da zamanla alisir.

ne yapacağım bilmiyorum

anlamıyorum valla canım, bu laf sokma oyunlarına geelmeyin, gerilmeyin, sinirlerinizi bozmayın. işte besbelli karşı taraf sizi sistematik olarak alt etmeye çalışıyor, siz de oyuna gelip eşinizle aranızı bozuyosunuz, sinirlerinizin bozulduğu da kar kalıyor. gülüp geçin.

eşimle yeni konuştuk,kuzenlerini kesinlikle evimde istemediğimi söyledim,o da sadece bayram ve özel günlerde bir de biryerde karşılaşırsak görüşürüz dedi,bakalım hayırlısı....

Back
X