Sinir oldum...

İnşallah bu kadar ciddi birşey değildir. Söylediklerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Psikiyatrist ile gorusme en az 40 dk surmeli. Devlet hastanesinde 5 dk cocuga uzaktan bakarak teshis koyuyorlar aman dikkat. Un.hastanesi doner sermaye kanali ile hocalardan randevu alinsin. Gelismeleri paylasirsaniz sevinirim.

Merhaba sevgili hanımlar. Bayramda kv lerdeydik. Kaynım ve eltimde oradaydı. Benim 11 aylık bir oğlum var onların 20 aylık bir kızları. Benim oğlum doğumda 5 dakikadan fazla solunumsuz kaldı ve 1 ay hastanede yattı. Hayatımın en üzücü günleriydi. Ama şükürler olsun ki defalarca kontrole gittik, her seferinde doktorlar "Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan. Eşim duymuş, kaynım eltime Kızıyormuş odada, nasıl olurda bizimkinden daha önde olur onların çocuk, bu senin suçun, gibisinden. Gelen misafirler falan da hep buna benzer yorumlar yapınca kaynım sofrada bana şöyle birşey dedi "Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü"
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü arkadaşlar. Ben zaten o konuyu kafama çok takıyorum, bunu duyunca kalbimde bir delik açıldı sanki. Oğlumla öyle ilgiliyim ki, sürekli oyunlar oynarız, eğitici aktiviteler yaparız, herşeyi anlatmaya uğraşırım falan. Onlar sadece video izletiyor bebeğe. Videodan ne öğrenebilir 20 aylık bebek?
Burada anlatmak istediğim, ben mükemmel anneyim meselesi değil, ben ilgilendiğim için böyle, ama onlar sabahtan akşama video izletip aynı sonucu bekliyor. Umarım anlaşılırım.
Siz de kıyaslıyorsunuz kendi çocuğunuzu allahaşkına küçücük çocuk hiç kıyaslanır mı?
Vicdan işte herkeste yok.Ha ayrıca çocuğunza bir şey olacagını dusunmuyorum sakin kalın olsaydı su ana kadar belli olurdu.
Ayrica geç konuşup geç yürümek gelişimim geri oldugunun göstergesi değildir.Ben 3 yasında yurudum ve bir gunde yurumusum babam sey derdi korktugun için yurumuyordun.4 yaşındayken de konuşmusum fakat kelimeleri söyleyısım muazzamıs.Ha ayrıca gelısımım ve zekam geri olsaydı ileride demıyorum ama normaldi fen lisesinden mezun olamazdım diye dusunuyorum.Ha onu da gectım evet gec konusup gec yurudum annem babam otizm i falan dusunmusler fakat okula baya uyum sorunu yaşamıstıö yasıtlarımın fikirleri bana çok saçma geliyordu daha buyuk insanlarla konusuyordum .Bu da o donemde gittiğim pedagogun da dogruladıgı seylerdi.
Anlıyorjm anne baba olunca böyle oluyor ama küçücük bebeklerı rahat bırakın canım oğlunuzda iyi gayet.

Neden Banane? Sokaktan geçen çocuğun bile iyiliğini isterim ben. Zaten hep sizin gibi "Bizeneciler" yüzünden geliyor çocukların başına ne gelirse.
Hanimefendi iyilik istiyorsanız ilgilenebilir aileyi normal bicimde bilgilendirebilirsiniz. Sizin çocuk 5 dakika havasiz kalmış ama benimkinden geri kalmış çocuk diyorsunuz. Siz dokror musunuz da geri kalmış diyorsunuz geç yürüyen konuşan çocuk var. Ayrıca sizin bakisiniz objektif gelmedi bana gelse hadi iyiliği istiyor derim. Siz sizin çocuktaki isitsel görsel fiziksel ozellikleri diğer bebekle kiyaslamissiniz. He keza siz çocuğa geri kalmış eline tablet vere vere diye dusunursenjz onlarda o şekilde düşünebilir. İki tarafta çocukları kiyasa girmiş bu uzaktan belli oluyor. Doktora yonlendirin madem çok dusunuyorsunuz. Sizinki konuşmak olmuş sadece. İki tarafta suçlu ki belli ne kadar iyilik dusundugunuz her karsit görüşe çok tepki vermissiniz.

He kuzum onunki geri kalmış sen seninkini çok güzel yetistirmissin o dediginide takma kiskancliktan demiştir
Deseydim size suan methiyeler duzmustunuz

Siz de kıyaslıyorsunuz kendi çocuğunuzu allahaşkına küçücük çocuk hiç kıyaslanır mı?
Vicdan işte herkeste yok.Ha ayrıca çocuğunza bir şey olacagını dusunmuyorum sakin kalın olsaydı su ana kadar belli olurdu.
Ayrica geç konuşup geç yürümek gelişimim geri oldugunun göstergesi değildir.Ben 3 yasında yurudum ve bir gunde yurumusum babam sey derdi korktugun için yurumuyordun.4 yaşındayken de konuşmusum fakat kelimeleri söyleyısım muazzamıs.Ha ayrıca gelısımım ve zekam geri olsaydı ileride demıyorum ama normaldi fen lisesinden mezun olamazdım diye dusunuyorum.Ha onu da gectım evet gec konusup gec yurudum annem babam otizm i falan dusunmusler fakat okula baya uyum sorunu yaşamıstıö yasıtlarımın fikirleri bana çok saçma geliyordu daha buyuk insanlarla konusuyordum .Bu da o donemde gittiğim pedagogun da dogruladıgı seylerdi.
Anlıyorjm anne baba olunca böyle oluyor ama küçücük bebeklerı rahat bırakın canım oğlunuzda iyi gayet.
Ha bu arada lütfen kucucuk bebeklerı buna alet etmeyim s
ayrıca birinci sınıfta okumayı yazmayı en son öğrenen kişiydim.Fakat bilenler bilir bilsemim sınavları oluyordu onu da kazanmıstım ya işte bence uzman insanlardan fikir alın her şeyi belirti olarak saymayın canım

Hayır, resmen kaldım öylece. Eşim "Sizde bir baktırın" tarzı birşeyler dedi

Gerçekten baya iyi niyetli davranmissiniz eşinizin sözünden belli yani ben anlayamamisim fesat ben ne yapacaksın benim içinde hayat zor. Okuyup kafamdan kuruyorum hep böyle bizeneci olduğum için böyle bir kelime soylemezdim çünkü doğru olan esinizinki :super:

Hanimefendi iyilik istiyorsanız ilgilenebilir aileyi normal bicimde bilgilendirebilirsiniz. Sizin çocuk 5 dakika havasiz kalmış ama benimkinden geri kalmış çocuk diyorsunuz. Siz dokror musunuz da geri kalmış diyorsunuz geç yürüyen konuşan çocuk var. Ayrıca sizin bakisiniz objektif gelmedi bana gelse hadi iyiliği istiyor derim. Siz sizin çocuktaki isitsel görsel fiziksel ozellikleri diğer bebekle kiyaslamissiniz. He keza siz çocuğa geri kalmış eline tablet vere vere diye dusunursenjz onlarda o şekilde düşünebilir. İki tarafta çocukları kiyasa girmiş bu uzaktan belli oluyor. Doktora yonlendirin madem çok dusunuyorsunuz. Sizinki konuşmak olmuş sadece. İki tarafta suçlu ki belli ne kadar iyilik dusundugunuz her karsit görüşe çok tepki vermissiniz.

He kuzum onunki geri kalmış sen seninkini çok güzel yetistirmissin o dediginide takma kiskancliktan demiştir
Deseydim size suan methiyeler duzmustunuz
Benim çocuğum ondan ileri falan mı yazmışım? Benimki ayına göre sıradan ilerliyor. O yapması gerekenleri şuan için yapmıyor diyorum. Hala kafayı takmışsınız kıyas diye. Ayrıca teşekkür ediyorum insanlara çünkü anlamak için çaba göstermişler, "Kıyas yapıyosuuuun" diyip çekilmemişler.

Ha bu arada lütfen kucucuk bebeklerı buna alet etmeyim s

ayrıca birinci sınıfta okumayı yazmayı en son öğrenen kişiydim.Fakat bilenler bilir bilsemim sınavları oluyordu onu da kazanmıstım ya işte bence uzman insanlardan fikir alın her şeyi belirti olarak saymayın canım
Çocukları buna alet etmeyin deyip kendinizi anlatmışsınız.

Hayır, resmen kaldım öylece. Eşim "Sizde bir baktırın" tarzı birşeyler dedi

Gerçekten baya iyi niyetli davranmissiniz eşinizin sözünden belli yani ben anlayamamisim fesat ben ne yapacaksın benim içinde hayat zor. Okuyup kafamdan kuruyorum hep böyle bizeneci olduğum için böyle bir kelime soylemezdim çünkü doğru olan esinizinki :super:
Eşimin sözüyle beni yargılıyorsunuz. O farklı insan ben farklı. Karizmatik bir çıkış yaptığınızı düşünüyorsunuz herhalde.

Çocukları buna alet etmeyin deyip kendinizi anlamışsınız.
Sebebı şuydu hemen cocuk gec konussa gec okumayı öğrende ay benım çocugum geri mi kalmıslar ben ailemden bu nedenle çok çektim diger insanlarla kıyaslanmaktan mefret ettım
Oğlunuza da uzuldum 11 aylıkken buna maruz kalması
Ve her 2 ailede bana fesat geldi

"Şimdi size normal gelebilir oğlunuz ama benim bir arkadaşımın oğluda sizinki gibi doğumda solunumsuz kalmıştı, 10 yaşında öldü" sözünü duyunca yuh dedim. Takılmayın insan kendi yeğenine bunu diyebiliyorsa fesatlığını tahmin edemiyorum. gülün geçin oğlunuzun neler atlatmış neler yaşamışsınız da buralara kadar gelmişsiniz şükredin

Benim çocuğum ondan ileri falan mı yazmışım? Benimki ayına göre sıradan ilerliyor. O yapması gerekenleri şuan için yapmıyor diyorum. Hala kafayı takmışsınız kıyas diye. Ayrıca teşekkür ediyorum insanlara çünkü anlamak için çaba göstermişler, "Kıyas yapıyosuuuun" diyip çekilmemişler.
Canavar gibi bu" dediler. Gerçektende çok çabuk öğrenen, hareketli ve akıllı bir çocuk. Kaynımın kızı iste gelişim olarak bizim bebekten daha geride gibi, yani hiçbir kelimeyi söylemiyor, yürüme belirtisi göstermiyor, saklanan birşeyi aramıyor falan

Hanimefendi haklısınız benim çocuğum ondan ileri yazmamissiniz

Kaynımın kizi bizim bebekten daha geri gibi yazmissiniz. Baya fark var arada zaten 😄

O ortamda o masada değildim elbette ama kayninizin ruh hastası olduğu aşikar.

Öte yandan ben yine tahminen söylüyorum siz oğlunuzun yapabildiklerini eltinizin ve kayninizin gözüne sokuyor kendinizce üstünlük emareleri yaratıyorsunuz ve insanlar buna feci gıcık oluyor.

Tabii bu hasta ruhlu bir kayniniz olduğu gerçeğini değiştirmez.

Konu sahibinin üzerine ne kadar çok gidilmiş. Mantık içermeyen o kadar çok yorum var ki beni benden aldı. Ben sizi fesat bulmadım evladınız için yaşadığınız endişeleri de canı gönülden hissettim. Umarım kayınaileniz çocuktaki problemi farkedip bir uzmandan yardım alırlar. Çocuk doktorları 2 yaşına kadar belirli periyotlarla çocukları kontrole çağırıyor ve gelişim aşamalarının nasıl olması gerektiğini anlatıyor. Çocukta anlatılanların olup olmadığını soruyor. Muhtemelen çocuğu kontrole de götürmemisler ki durumun farkında değiller. Umarım biran önce harekete geçerler de cocuga yazık olmaz. Siz de buradaki yorumları okuyarak kendinizi üzmeyin. Bazıları başkasına soylemediklerini klavye başında kolaylıkla dile getirip ego tatmin ediyor. Allah evladınızi size bağışlasın.

Back
X