• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir oluyorum

bebeğe bir şey yedirmiyoruz u söyledin mi

her sene bebek bakım trendi değişiyor

bir gün arkadaşın bebeği vardı işyerine getirdi

neyse işte pasta vardı verelim şundan dediler 10 aylık falandı olmaz dedi annesi vermediler

bebeğin babası dedi ki siz bilmiyorsunuz bunlar bizim bildiğimiz bebeklerden değil o eskidenmiş şimdikiler hiç bir şey vermiyor alerji vs diye dedi kendi bebeği hakkında

eskiden her şey verilirmiş şimdi yaşına gelmeden tuz şeker bal çilek donmates yumurta beyazı vs vs verilmiyor

ama baban bunu biliyor mu

eskiden de 8 aylık çocuk sofrada ne varsa yermiş

sen ben yemişiz yani o nednele baştan söyle yedirmeyin diye

yatak konusunda da kızdın diye tepki vermiş işte

koca yatak düşmez diye düşünmüştür

Selam kizlar
okadar sinirliyimki anlatamam bugun babamgile gittik oglum 8aylik oglumu babama verdim kardesimin odasina gittim hasta yatiyormus. Bi geldim ogluma helva yedirmis yumurtanin beyazini yedirmis noluyor dedim bisey olcak cocuga dedim. Bsy olmaz nolcakmis diyor. Ya cok korkuyorum bisey olmaz demi. Bide oglumu uyuttum anne nereye yatirayim dedim kizim koltuga yanima yatir ben bakarim dedi. Babamda bizim yataga yatir nolcakmis dedi duser donup duruyor dedim. Dussun duse duse buyur diyor. Iyi kaldir at asaga dedim bende.
niye boyle yapiyor niye onemsenmiyor anlamiyorum. Ya helva yedirilirmi hazir helva deli olcam cok korkuyorum.. bisey olurmu kizlar
Babanizin tavri hic hos degil. Ben de kim olursa olsun direk cevap veriyrm oglumla ilgili. Yataktan dusmesi buyuk sorun yaratabilir cunku bingıldak aciktir henuz. Bu buyuklerin herseyi biz biliriz siz de cok pipiriklisiniz birsey bilmiyrsjnuz tavri beni de deli ediyr.

Yumurta aki 1 yasindan sonra alerji riskinden dolayi verilir. Siz 3 gun boyunca bebeginize daha once hic yemedigi birsey yedirmeyin. Eger 3 gun icinde döküntü olursa dr.a gidin. Basit bir Ilacla duzeliyr, oglumda yasadim. Korkmayin.

Selam kizlar
okadar sinirliyimki anlatamam bugun babamgile gittik oglum 8aylik oglumu babama verdim kardesimin odasina gittim hasta yatiyormus. Bi geldim ogluma helva yedirmis yumurtanin beyazini yedirmis noluyor dedim bisey olcak cocuga dedim. Bsy olmaz nolcakmis diyor. Ya cok korkuyorum bisey olmaz demi. Bide oglumu uyuttum anne nereye yatirayim dedim kizim koltuga yanima yatir ben bakarim dedi. Babamda bizim yataga yatir nolcakmis dedi duser donup duruyor dedim. Dussun duse duse buyur diyor. Iyi kaldir at asaga dedim bende.
niye boyle yapiyor niye onemsenmiyor anlamiyorum. Ya helva yedirilirmi hazir helva deli olcam cok korkuyorum.. bisey olurmu kizlar
Ben de aynı yapıyordum şimdi o kadar pişmanım ki keşke hayatta olsaydı da yine karışsaydı doysaydı torunlarına yeter ki. Ters cevap vermeyin bence de tamam ben hallederim deyin yemek konusuna gelince bebeğinizin çok hassas bir bünyesi yoksa iki üç lokmadan bir şey olmaz.

Ben de aynı yapıyordum şimdi o kadar pişmanım ki keşke hayatta olsaydı da yine karışsaydı doysaydı torunlarına yeter ki. Ters cevap vermeyin bence de tamam ben hallederim deyin yemek konusuna gelince bebeğinizin çok hassas bir bünyesi yoksa iki üç lokmadan bir şey olmaz.

Gercekten tersler sekilde soylemedim normal ses tonuyla soyledim bende istiyorum yesin keske yiyebilsede kutu kutu helva alsam doktorum yumurtanin sarisini verinde beyazini vermeyin dedi helvayi bilmiyorum

Babanizin tavri hic hos degil. Ben de kim olursa olsun direk cevap veriyrm oglumla ilgili. Yataktan dusmesi buyuk sorun yaratabilir cunku bingıldak aciktir henuz. Bu buyuklerin herseyi biz biliriz siz de cok pipiriklisiniz birsey bilmiyrsjnuz tavri beni de deli ediyr.

Yumurta aki 1 yasindan sonra alerji riskinden dolayi verilir. Siz 3 gun boyunca bebeginize daha once hic yemedigi birsey yedirmeyin. Eger 3 gun icinde döküntü olursa dr.a gidin. Basit bir Ilacla duzeliyr, oglumda yasadim. Korkmayin.

Evet bizi buyuttuler Allah razi olsun babam Basimin taci Allah basimizdan eksik etmesin. Ben kendi kendime buyumusim atmislar biyere buyumusum simdi oyle degil hastaliklar cogaldi yiyeceklerde bsyler var oglumu 5dak yanliz biraksam ya kafasini carpar yada duser. Sen kendin buyudun diyor annem bakamadimki isden gucten sana diyor olemi yapim bilemedim

Evet bizi buyuttuler Allah razi olsun babam Basimin taci Allah basimizdan eksik etmesin. Ben kendi kendime buyumusim atmislar biyere buyumusum simdi oyle degil hastaliklar cogaldi yiyeceklerde bsyler var oglumu 5dak yanliz biraksam ya kafasini carpar yada duser. Sen kendin buyudun diyor annem bakamadimki isden gucten sana diyor olemi yapim bilemedim
;) sizin yavrunuz. Istediginiz gibi, icinize sindigi gibi buyutun agiz tadiyla..

Selam kizlar

Eski toprak cocuga yaklaşımı öyle oluyor kötü niyetten onemsememekten değil emin ol tırnağı kopsa çocuğun onların aklı gider üzme kendini:)

bazı insanların mizacı böyledir hele yaş ilerleyince ve erkekse tuhaf oluyorlar
sinirlerine hakim ol, orada daha dikkatli davran

görmemişin çocugu olmuş derim biri bana böyle yapsa. yav çocuk yaşına gelmiş neredeyse helvada yer yumurta da. neden sıkıntı yaptın. baban rahat yatsın diye yatağını önermiş iki kenarına yastık koyarsın olur biter. üstünde çok düşme çocuğun gerçekten düşe kalka büyüyorlar. ayrıca sakınılan göze çöp batar unutma.

Oglun 8 aylik olmus. Yiyebilir. Ben yumurtada yediriyordum. Dr hayri gozlukgiller 6 ve 7. Aydan itibaren yedirebilirsiniz diyordu. Bence fazla kasiyorsun. Suana kadar yefirmemen anormal.

Yemek konusunu abartmayın. Annesi sizsiniz ne yiyeceğine elbette siz karar vereceksiniz ama bu kadar evhamlı olmayın. Bir kalıp helva yedirmemiş sonuçta. Uyku konusunda tamamen katılıyorum size. Kızım 19 aylık düştüğü için hala gittiğim yerlerde ya yer yatağı yapıyorum ya uyanana kadar başında duruyorum. Yer yatağından bile düşüyor benimki. Sürekli parkenin üzerinden topluyorum kızımı.

Gercekten tersler sekilde soylemedim normal ses tonuyla soyledim bende istiyorum yesin keske yiyebilsede kutu kutu helva alsam doktorum yumurtanin sarisini verinde beyazini vermeyin dedi helvayi bilmiyorum
Yanlış anlamayın genel anlamda söylüyorum. Ben de sinirleniyordum gereksizmiş yani kendinizi yıpratmayın böyle şeyler için

görmemişin çocugu olmuş derim biri bana böyle yapsa. yav çocuk yaşına gelmiş neredeyse helvada yer yumurta da. neden sıkıntı yaptın. baban rahat yatsın diye yatağını önermiş iki kenarına yastık koyarsın olur biter. üstünde çok düşme çocuğun gerçekten düşe kalka büyüyorlar. ayrıca sakınılan göze çöp batar unutma.
Katılıyorum aynen.
8 ay çok da küçük değil yani helva yemese iyiydi ama birsey olmaz yedide de.
Hatta çocuk farkına varmistir konu sahibinin yedirdiklerinden sonra ooo dostum dünya varmış demiştir. İligine kemigine kan yurumustur yavrunun .

Banada fazla alıngan gibi geldiniz. Bu kadar pimpirikli olmayin zehir filan vermemişler sonuçta... 6 aydan itibaren ek besinlere gecmeniz gerekiyor zaten ,helva ,yumurta bunları artık yiyebilir bebeginiz ,sizin besleme seklinizi bilmiyorum ama ben ogluma o aylarda sabah kahvaltisini sut ,biskuvi,yumurta sarisi ,keciboynuzu pekmezi,peynir,ceviz ile yaptiriyordum, 1 yasindan sonrada yumurtayı hafif rafadan yapıp bütünüyle yediriyordum. Herseyden tatsin, düzenli balık yedirin hatta, hiçbirşey olmaz,sizin çocuğunuz evet sizden çok kimse dusunemez ama annenlerinde torunlarının kötülüğü için birşey yaptıklarını sanmam torun evlattan tatlı olur derler, siz alacaksınız onleminizi sahsen ben herkesten fikir alirim ama bana uyani ,doğru geleni yaparım ...

Son düzenleme:
6 aylık bebege köfte yediren büyüklerim var, biraz da benim bebeye öğretsinler diye gözlerinin içine bakıyorum. Yedigi ictigi konusuna takılmayın, tam tersi buyuklerden destek alabiliyorsanız alın. Tecrübe başka bir şey.
Titizlenebilirsiniz ama dünyadaki ilk bebek sizinki değil.
Babanız kötü niyetli yaklaşmamış tam tersi sizde onun yavrusu oldugunuz için sizi dusunmus. O kadar kasmayın, rahatlayın diye düşe kalka buyur demiş ki yanlışta değil...

Back
X