- 20 Ağustos 2016
- 1.336
- 3.087
- 133
- 31
- Konu Sahibi Random Access
Kızlar nasıl insanlarla iç içe yaşıyoruz gerçekten şaşıyorum.
İyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyorum , olmuyor.
En yakın arkadaşlarımdan bir tanesinin annesi özel yetenek sınavlarına girecekmiş.
Ben bu alanda okudum , kız annesinin çizimlerine bakabilir miyim , nelere dikkat edilir vs sordu .
Ben de tüm iyi niyetimle arkadaşım hatrına tamam dedim.
Arkadaşımın hatrına bi ders bile verecektim kadına , ücret almayacaktım.
Kız bugün resimleri attı, şunda şu olmamış dedim.
"Hayır , hayır o iyi "dedi
E bunda bu var dedim
"Yok , o aslında şöyle " dedi.
Ama o resimlerle zaten yetenek sınavı kazanması imkansız.
Anlaşılıyor bu yani.
Ben de konuşmayı kestim , ters bişey de demedim.
Bu sefer bi mesaj daha işte annem sergilere katıldı da , şehirde bu işi yapanlarla içli dışlı da , bilmem ne dedi.
Dayanamadım ben de
Amatör olarak devam etmek de bir seçenek tabii dedim.
İşte bu başladı profesyonellik kendini geliştirmekle alakalıdır da , ben herkese kötü mü demişim de.
Ona bu işin sosyolojik ve felsefik kuramlarını simdi 5 dakikada anlatamayacağımı bir gün çok çalışırsam çok iyi bi mühendis olmayı düşünüyorum okumadan dedim ,konuşmanın benim için bittiğini söyledim.
"İşin ehli kişilerden hiç bu dediklerini duymadım " falan yaptı.
Ben de dedim ki , bu şehirde bu işi yapan alaylı veya okullu her kimse zaten ya akrabamdır benim ya da aile dostumuzdur . Siz eleştiri kabul etmiyorsunuz bir de yapıcı , sökücü diye eleştiri mi seçiyorsunuz ?
Onlar anlamışlar baştan sizi , hiç elleşmemişler ben bilemedim hadi by dedim.
İnsanın mesleğini meslek bilgisini nasıl küçümsüyorlar , hadi madem öyle niye o zaman sorma , yardım isteme talebinde bulunuyorlar.
Şu durumdan çok rahatsızım çnki aracı arkadaşımı çok severim. Ona karşı bi kusur etmiş miyim sizce ?
İyi niyetle yardımcı olmaya çalışıyorum , olmuyor.
En yakın arkadaşlarımdan bir tanesinin annesi özel yetenek sınavlarına girecekmiş.
Ben bu alanda okudum , kız annesinin çizimlerine bakabilir miyim , nelere dikkat edilir vs sordu .
Ben de tüm iyi niyetimle arkadaşım hatrına tamam dedim.
Arkadaşımın hatrına bi ders bile verecektim kadına , ücret almayacaktım.
Kız bugün resimleri attı, şunda şu olmamış dedim.
"Hayır , hayır o iyi "dedi
E bunda bu var dedim
"Yok , o aslında şöyle " dedi.
Ama o resimlerle zaten yetenek sınavı kazanması imkansız.
Anlaşılıyor bu yani.
Ben de konuşmayı kestim , ters bişey de demedim.
Bu sefer bi mesaj daha işte annem sergilere katıldı da , şehirde bu işi yapanlarla içli dışlı da , bilmem ne dedi.
Dayanamadım ben de
Amatör olarak devam etmek de bir seçenek tabii dedim.
İşte bu başladı profesyonellik kendini geliştirmekle alakalıdır da , ben herkese kötü mü demişim de.
Ona bu işin sosyolojik ve felsefik kuramlarını simdi 5 dakikada anlatamayacağımı bir gün çok çalışırsam çok iyi bi mühendis olmayı düşünüyorum okumadan dedim ,konuşmanın benim için bittiğini söyledim.
"İşin ehli kişilerden hiç bu dediklerini duymadım " falan yaptı.
Ben de dedim ki , bu şehirde bu işi yapan alaylı veya okullu her kimse zaten ya akrabamdır benim ya da aile dostumuzdur . Siz eleştiri kabul etmiyorsunuz bir de yapıcı , sökücü diye eleştiri mi seçiyorsunuz ?
Onlar anlamışlar baştan sizi , hiç elleşmemişler ben bilemedim hadi by dedim.
İnsanın mesleğini meslek bilgisini nasıl küçümsüyorlar , hadi madem öyle niye o zaman sorma , yardım isteme talebinde bulunuyorlar.
Şu durumdan çok rahatsızım çnki aracı arkadaşımı çok severim. Ona karşı bi kusur etmiş miyim sizce ?