- 15 Temmuz 2015
- 2.799
- 6.257
- 158
- Konu Sahibi kozmopolit
-
Nasıl mobbing oluyor ben hiç anlamıyorum. Kıyafet Yönetmeliğinde etek boyu belli.hanimefendi biraz daha kısa giymiş çok kısa değil ama uymuyor sonuçta yönetmeliğe. Müdür de md.yrdc. yoluyla sözlü uyarmis neresi mobbing bunun.Resmen mobbing demektir bu ! Eğer abartılı bir kıyafet değilse giydiğiniz sizin kıyafetinize karışması iş yasalarına aykırıdır ve suçtur.... Muhtemelen sizinle uğraşmak istiyor kendileri haklı iken haksız duruma düşmeyin lütfen dikkatli olun....
Sonuçta o haklı çıkacaktır abartılı olmasa da diz üstüResmen mobbing demektir bu ! Eğer abartılı bir kıyafet değilse giydiğiniz sizin kıyafetinize karışması iş yasalarına aykırıdır ve suçtur.... Muhtemelen sizinle uğraşmak istiyor kendileri haklı iken haksız duruma düşmeyin lütfen dikkatli olun....
mobbing demek eşime söylemek değil ki. Haklısınız yasalara aykırı belki bu boy ama kendilerine yakın insanlar giyip laf edilmez de ben uzağım diye uyarılıyorsam bu mobbing'dir.Nasıl mobbing oluyor ben hiç anlamıyorum. Kıyafet Yönetmeliğinde etek boyu belli.hanimefendi biraz daha kısa giymiş çok kısa değil ama uymuyor sonuçta yönetmeliğe. Müdür de md.yrdc. yoluyla sözlü uyarmis neresi mobbing bunun.
Esine söyleyen de kendisi.md eşine söylese bak hanımın kısa giymiş uyar dese asıl o mobbing.yani kadını çalışan bir birey olarak görmüyor ki adama diyor deriz.oyle bir durum da yok.neresi mobbing oluyor???
Diğer çalışanların da kısa giymesi şort giymesi vb. Yönetmeliği yok etmez ne olur o zaman şu olur diğer kısa giyenlerin de ilk amirlerince uyarilmalari gerekir vb.
Ben de özlemiştim işteŞık bir kıyafete benziyor, tam da mevsimi :)
Özledik opak çorapları, dizüstü etekleri :)
Sonuçta o haklı çıkacaktır abartılı olmasa da diz üstü
Bakın md. Bayanın eşine söylese mobbing olur neden...bayan orda kendi kimliğiyle duruşuyla orada bir çalışan. EGer gidip eşine soylenseydi kadının varlığını kabul etmemek onu bir kadın çalışan olarak görmezden gelmek aile işlerine karışmak fesat sokmak vb.gibi değerlendirilebilirdi ama bu olayda mobbingin zerresi yok.md görmüş uyarmis bu kadar.digerlerinin kiyafetlerinden ilk amirleri sorumludur md herkesin kıyafetinimi takip edecekmo
mobbing demek eşime söylemek değil ki. Haklısınız yasalara aykırı belki bu boy ama kendilerine yakın insanlar giyip laf edilmez de ben uzağım diye uyarılıyorsam bu mobbing'dir.
Diğerlerine söylenmediğini nereden biliyorsunuz? Bizde taytla ve mini etekle gelenler var, müdürün genel olarak uyardığına kırk kez şahit oldum ama umurlarında bile değil giyiyorlar.
Hayır uygulanmıyor, sendika eylemi var ama yönetmelik aynı.öğretmendiniz sanırım.
Öğretmenlerde serbest kıyafet uygulanmıyor mu?
Bir akrabam tişört ve kotla gidiyor okula. Sadece resmi bayramlarda takım elbise giyiyor.
Kıyafet Yönetmeliği belliyse ve buna uyulmadiysa nasıl haklı çıkacak. Benim bildiğim dizin altında etek elbise. Sen 2 cm olsa da kısa giydinsen haklı filan cikamazsin.bir de ne dekoltesi arkadaşım ya.etek boyundan Kolsuz bluzun giyilmemesine topugun boyuna kadar belli hersey daha bir de dekolte giyerse suç olur diyorsun.ohooo dekolte gelene kadar.kozmopolit bak arkadaşım hangi avukata istersen ona danış senin kıyafetine dediğim gibi (aşırı dekolte göz alıcı değilse) karışması İŞ YASASINA göre suçtur ! Haklı falan çıkamaz yahu sen beni dinle.....
Hayır uygulanmıyor, sendika eylemi var ama yönetmelik aynı.
Ben de tshirt giyiyorum ama tshirtle, merdivenden çıkarken iç çamaşırı görünecek kadar mini giymek farklı şeyler.
Daha önce bana gelip şöyle yaparsan eşini buradan göndeririz veya eşin için işlemler başladı diye ona değil de bana söyleniyorsa ben o zihniyetten eşimi görse karın biraz üsturuplu giyinsin deme zihniyetini de bekliyorum. Ayrıca beni yönetmeliğe aykırı giyiniyorsun diyerek uyarabilir ama üsturuplu giyinip giyinmemem bir müdürün haddi değil.Bakın md. Bayanın eşine söylese mobbing olur neden...bayan orda kendi kimliğiyle duruşuyla orada bir çalışan. EGer gidip eşine soylenseydi kadının varlığını kabul etmemek onu bir kadın çalışan olarak görmezden gelmek aile işlerine karışmak fesat sokmak vb.gibi değerlendirilebilirdi ama bu olayda mobbingin zerresi yok.md görmüş uyarmis bu kadar.digerlerinin kiyafetlerinden ilk amirleri sorumludur md herkesin kıyafetinimi takip edecek
Bir de çalışan her insanın başına gelebilecek şeyler. Konu sahibi çok da gaza gelecek birsey yok.tamam moral bozucu birsey ama öyle eşe söylenecek bir durum yok.
Aslında böyle iş yeri formunda bir elbise resmi gibi klasik yani, bir de altına siyah opak çorap giydim bacağın zerresi gözükmüyor tek sıkıntı Diz!
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinNasıl bir iş yeri bilmiyorum ben Belçikada doğup büyüdüğüm için ve iş kurallarını bilmediğim için tuhafıma gitti karışmalari. Üzülmenizi anlıyorum o lafın altında kalmak istemezdim şahsen. Umarım daha iyi bir iş yerinde çalışma fırsatınız olur.
Kılık kıyafet yönetmeliğinde "baş açık" diye bir madde vardı, o kaldırıldığı için baş kapatmada sorun yok ama hala tayt, streç, kot, kolsuz buz ve mini giyilemez maddeleri var bunları da sendikada eylem olduğu için rahatça giyebiliyorlar. Herhangi bir durumda sendikanın eylem kararına bağlı olarak eylem yaptığını belirtince hukuken bir şey yapamıyorlar zaten.Elbette özellikle okulda mini problem yaratabilir.
Sendika kararı olduğunu biliyorum aslında da, bu durumda hala yönetmeliğe aykırı olduğunu sanmıyorum. Sonuçta mebde başörtüsü de sendika kararı ile uygulanıyor. O yüzden sizin durum bence normal memuriyetten biraz farklı. Müdürün gerçekten yapabilecek bir şeyi olmayabilir.
Çünkü örnek verdiğim akrabam ciddi üst düzeyde birinden kılık kıyafetle ilgili eleştiri almıştı ama yine de vazgeçmemişti, bu benim hakkım diyerek. Hiç de bir olayı olmadı ondan sonra.
Kılık kıyafet yönetmeliğinde "baş açık" diye bir madde vardı, o kaldırıldığı için baş kapatmada sorun yok ama hala tayt, streç, kot, kolsuz buz ve mini giyilemez maddeleri var bunları da sendikada eylem olduğu için rahatça giyebiliyorlar. Herhangi bir durumda sendikanın eylem kararına bağlı olarak eylem yaptığını belirtince hukuken bir şey yapamıyorlar zaten.
Hah işte. ...Bunları size derken şikayet edebilirdin ve sonuç alirdin ama bugunku kıyafet konusundan birsey çıkmaz.Daha önce bana gelip şöyle yaparsan eşini buradan göndeririz veya eşin için işlemler başladı diye ona değil de bana söyleniyorsa ben o zihniyetten eşimi görse karın biraz üsturuplu giyinsin deme zihniyetini de bekliyorum. Ayrıca beni yönetmeliğe aykırı giyiniyorsun diyerek uyarabilir ama üsturuplu giyinip giyinmemem bir müdürün haddi değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?