• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden ağlıyorum, emekli olmuş nafakayı ödemiyor.

Öyle bir durumda değilim fakat biraz da erkekler düşünülmeli.Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye işin suyu çıkarılıyor
Etrafımda boşanırken işini özellikle bırakıp nafaka başlatan kadınlar bile var.
Kadınlar ve çocukları ne kadar kötü yaaa! Keşke ölsek de hepimiz zavallı erkekler rahat bir nefes alsa di mi:işsiz:

Kadınlar ve çocukları ne kadar kötü yaaa! Keşke ölsek de hepimiz zavallı erkekler rahat bir nefes alsa di mi:işsiz:
Kadın erkek değil de insan olarak bakabilirsek daha adil oluruz.
Kadın diye illa masum, erkek diye illa kötü olacak diye bir kaide yok.
Asıl masum olan ise sadece çocuklar.

Sizin önceki mesajlarınıza bakınca konu sahibini suçladığınızı görüyorum. Yani size göre aslında çocuklar da masum değil!

Sizin önceki mesajlarınıza bakınca konu sahibini suçladığınızı görüyorum. Yani size göre aslında çocuklar da masum değil!
Konu sahibini suçlamadım
Kanun ne derse o olur size mi düştü yeni düzenlemeler getirmek?

Kızın kanuni hakkı var bu kadar.

Markete 2 kez gidince 300tl tutuyor. O 300tlyi evladından esirgeyen üstüne mesaj atan adama da burda kimse acımaz boşuna gerçeği çarpıtmayın.
Ben seni seviyodum aslında niye kızdın bu kadar:KK14:

Ben bi miktar yanlış anlaşıldım aslında derdim şu
Babalar da insandır,insan evladıdır,onlar da kolay kazanmıyor yanlış bir evliliğin ve boşanmanın bedeli neden erkeklere ödetiliyor
Etrafımda reel hayatta o kadar çok boşanma ve ezilen erkek var ki artık onlara acır hale geldim
Konu sahibinin nafaka miktarı cüzi ama o kadar abartı nafakalar veriliyor ki çalışıp çabalamadan adamın parasıyla gez toz sefa sür.bu da adil değil bana göre.hele ki gençsen ve çalışabiliyorsan

28 yaşında çocuk olunuyorsa evet o da masum değil:KK20:
Yani bir kızınız olsa, 28 yaşına gelse ve evinizde sizinle kalsa ama kiradan ona düşen pay, yeme içme masrafından ona düşen pay, elektrik, su (sonuçta duşa girecek, tuvalete girecek, diş fırçalayacak), telefon, internet vb.denona düşen pay 300 tl olacak (ki daha fazla olur) ve siz ona “Artık bizimle yaşama, 300 tl harcayamam sana, 28 yaşındasın” diyeceksiniz öyle mi???

28 yaşında çocuk olunuyorsa evet o da masum değil:KK20:

28 yasında okumayan calışmayan evde olan çok kızımız var anne baba boşanmamış olunca paşa gibi bakılıp evin çocuğu oluyo da anne baba boşanıp kız okuyunca çocuk çocukluktan mı çıkıyo ?
Sizin çocuğunuz yoktur umarım bak başının çaresine dersiniz.
O baba yarın ölse kız çalışmasa sigortasız çalışsa birde evlenmese ömürboyu babasından maaş alabilir. Evlenmeye kalksa 1 yıllık toplu para alır çeyiz parası adı altında 1 yil sonra bosansa gene maas baglanir
Cunku devletin gozundekiz cocugu ayri!
300 lira nedir bu kız okula gitse anca yol parası birkaç kezde yemek yer e evdeki masrafı ?

Konu sahibini suçlamadım

Babalar da insandır,insan evladıdır,onlar da kolay kazanmıyor yanlış bir evliliğin ve boşanmanın bedeli neden erkeklere ödetiliyor
Etrafımda reel hayatta o kadar çok boşanma ve ezilen erkek var ki artık onlara acır hale geldim
Konu sahibinin nafaka miktarı cüzi ama o kadar abartı nafakalar veriliyor ki çalışıp çabalamadan adamın parasıyla gez toz sefa sür.bu da adil değil bana göre.hele ki gençsen ve çalışabiliyorsan

Bu evliliğin ya da boşanmanın bedeli değil ki, çocuk yapmanın bedeli...
Çocuk yaptıysan, o çocuk okuyorsa boşansan da boşanmasan da bakmak zorundasın.
Bu kız bu yaşa kadar kim bilir kaç defa hastalandı, okuldan para istediler, kitap defter aldı, kişisel ihtiyaçları oldu vs liste uzar gider. Bunların hepsini anne mi karşılamalı? Kadın çocuğu tek başına yapmadı. Annesinin çocuğa masrafı aylık 300 liradan çok daha fazladır. 300 lira veriyor diye çilekeş baba mı oldu şimdi bu adam?

Ayrıca abartı miktar dediğiniz nafakalar da adamın gelirine göre belirleniyor. 1600 lira alan adamdan 1500 lira nafaka kesilmiyor sonuçta. Gelirin neyse yaptığın çocuk o gelire ortaktır. Boşandı diye çocuk mirastan pay da almasın o zaman.

Konu sahibini suçlamadım

1. Nafaka miktarı erkeğin gelirine göre belirlenir. Yani bir erkek 1500 tl alıyorsa onun tamamını çocuklara ve anneye bağlamaz hiçbir hâkim. 5000 tl için de böyle 15000 tl için de. Bir kadınla çocuğunun alacağı nafaka kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle o çocuğun okul, giyim kuşam, yeme içme vb. masraflarına yetmez. Anne mecburen çalışır ve çocuğuna adar hayatını. Kaldı ki gezsin tozsun sefa sürsün!!! Üstüne bir de çocuğuna yemek yapma, temizliğinden, ütüsünden sorumlu olma, dersleriyle ve okuluyla ilgilenme; çocuğun “ben nafaka veriyorum nasılsa” diyip ilgilenmeyen babanın bozduğu psikolojisini düzeltmeye çabalama vb. işleri bedavaya yapar.
2. Erkekler de insan, doğru. Ama kadınlar da insandır bilmem farkında mısınız? Bizim ülkemizde de yanlış evliliğin ve boşanmanın bedelini sadece ve sadece “kadın ve çocuklar” öder. Kk’da biraz vakit geçirin, boşanan kadınların konularını okuyun, görürsünüz.
Bütün evliler -ben de dâhil- boşanma adayıdır. Bu tür durumlarda empati yapmadan olumsuz eleştirilerde bulunmamalıdır. Bir gün başına böyle bir şey gelirse yüzyılların tecrübesi sonucu oluşturulmuş kanunların kendi haklarını koruyacağını unutmamalıdır!!!

Ben hakaret içerdiğini düsündüğüm iletinizi alıntıladım. @Mune @Kazen karar versin sizinle muhattap olmayacağım.
Size"emekli oldum.gecmis olsun,basinizin varesine bakin"diyen bir sozde babadan 300 tl ye tenezzul etmeyin,hirs yapin iyi yerlere gelin dedigim icin hakaret etmissem size pes diyorum..cidden tuhaf birisiniz.

İyi de sen burada masum çocuğa yeter artık babanın parasını yediğin diye cikismiyor musun. Para da 300 lira bozdur bozdur harca.

Konu sahibini suçlamadım

Yanlış bir evliliğin ve boşanmanın bedeli erkeklere ayda 300 lira ise odemiyorlar. Bir çocuğunun aileye maddi yükü aylik 600 TL den çok daha fazla. Anne yillarca bu yukin altinda ezilmis. Hele bu bir üniversite öğrencisi ise. Bir erkeğin okuyan kızından para esirgemesi haysiyetsizliktir bana göre.

Güzelim seninkinin baya bir üst modeli bende vardı, uzun uzun anlatmaya takatim yok. Yaptığı en basit şeyi yazayım, nafaka ödememek için bütüüüün malını mülkünü başkasına devretti. Mahkemede de "ben baldırı çıplak bir memurum" dedi ki ayda 100 tl ödemesin. Her neyse, ister maaşı asgari ücret olsun isterse de emekli olsun sen bir işe girene ya da evlenene kadar o karaktersizin sorumluluğundasın. Sağlıkta da nafaka konusunda da. Dolayısı ile sırf bu sebeple emekli olduysa boşuna olmuş.
Üstelik siz hala okuyorsunuz ve evli değilsiniz diye çocuk yardım parası alıyordu bu zat!

Git bir avukata, durumu anlat. Masrafları da karşı taraftan alma durumuyla dava mı açar uyarı mı gönderir neyse onu yapar (terimleri tam bilmiyorum, halk diliyle yazdım) :kahve:

Merhaba arkadaşlar. Az önce icra müdürlüğüne gidip dilekçe yazdım. Emekli olduğu için temmuz ayında nafakam yatmamıstır, maasının haczine karar verilmesini talep ediyorum diye dilekce yazdım verdim. Bu ayki nafakamdan umudu kestim bir dahaki ay insallah yatar. Bu arada sizce ne kadar sürede hallolur?

Ahahahaha babanı birileri yanlış bilgilendirmiş, şimdi hem avukat masrafını hem de nafakanı paşa paşa ödeyecek canım. :) Benim arkadaşım da çocuğu için icra yoluyla alıyor, eski eşi emekli.
yok avukat tutmadım da kendim icraya gidip dilekce yazdım sadece:) ama dediğiniz gibi yanlıs bilgilenmiş sanırım. Geçmiş olsun mesajı atmak için sabırsızlanıyorum :)

Back
X