- 28 Haziran 2015
- 1.908
- 2.050
- 133
Hanımefendi dilenmiyorum, sadaka almıyorum. hakkım olanı hukuk yoluyla alıyorum. kimseye yalvarmıyorum yani merak etmeyin. Kimseden birebir harclık istemiyorum cok sukur, muhattap olmak zorunda kalmıyorum yasalar var. Allah yüreğinizee iyilik versin, İyi geceler.
Allah sizede kendi ayakları üzerinde durabileceginizin gücünü verir inşallah ki
Hak aramak dilenme mi olmus. Dilenmiyor hakkını çatır çatır alıyor.
Herkes çalış ayaklarının üstünde dur demis. Sanki evde oturan kadin. Üniversite öğrencisi elbet çalışacak. Bir de adam 300 lira veriyor altı üstü bu çocuğun yaşam ve eğitim masrafları bundan kat be kat fazladır. Çalışsa bile babasini rahat ettirmek için değil kazandigi 3-5 kurusu kendi keyfi icin harcamak icin calissin. Bu arada da hakkı neyse babasından söke söke alsın.
Böyle bir babanın 5 kuruşunu bile cebime sokmazdım. Haktır hukuktur bilmem ne illaki yasalarda yazılmış çizilmiştir. Benim gururum bunların hepsinden önce gelir. Çocuk gibi ağlayıp sızlamazdım bittim mahvoldum diye.
Lisedeyken bile utanıyordum babamdan harçlık almaya. Kendimi yük gibi hissediyordum. Yine tstillerde calisip aileme veriyordim icimi rahatlatmak icin.Üniversiteyi hem çalışıp hemde dışardan bitirmeye çalıştım bazı sebeplerle kaydım donuk şuanda.
Yetişkin bir bireyin bu şekilde davranması benim gozumde kabul edilemez.
Geçenlerde bir konu okudum biri 2 buçuk yaşında diğeri 8-9 aylık olan 2 kucuk çocuğuyla kadının biri KPSS de atanmış helal olsun dedim. Insan istedikten sonra herşeyi yapar.