• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden ağlıyorum, emekli olmuş nafakayı ödemiyor.

Hanımefendi dilenmiyorum, sadaka almıyorum. hakkım olanı hukuk yoluyla alıyorum. kimseye yalvarmıyorum yani merak etmeyin. Kimseden birebir harclık istemiyorum cok sukur, muhattap olmak zorunda kalmıyorum yasalar var. Allah yüreğinizee iyilik versin, İyi geceler.

Allah sizede kendi ayakları üzerinde durabileceginizin gücünü verir inşallah ki
Hak aramak dilenme mi olmus. Dilenmiyor hakkını çatır çatır alıyor.

Herkes çalış ayaklarının üstünde dur demis. Sanki evde oturan kadin. Üniversite öğrencisi elbet çalışacak. Bir de adam 300 lira veriyor altı üstü bu çocuğun yaşam ve eğitim masrafları bundan kat be kat fazladır. Çalışsa bile babasini rahat ettirmek için değil kazandigi 3-5 kurusu kendi keyfi icin harcamak icin calissin. Bu arada da hakkı neyse babasından söke söke alsın.

Böyle bir babanın 5 kuruşunu bile cebime sokmazdım. Haktır hukuktur bilmem ne illaki yasalarda yazılmış çizilmiştir. Benim gururum bunların hepsinden önce gelir. Çocuk gibi ağlayıp sızlamazdım bittim mahvoldum diye.

Lisedeyken bile utanıyordum babamdan harçlık almaya. Kendimi yük gibi hissediyordum. Yine tstillerde calisip aileme veriyordim icimi rahatlatmak icin.Üniversiteyi hem çalışıp hemde dışardan bitirmeye çalıştım bazı sebeplerle kaydım donuk şuanda.

Yetişkin bir bireyin bu şekilde davranması benim gozumde kabul edilemez.

Geçenlerde bir konu okudum biri 2 buçuk yaşında diğeri 8-9 aylık olan 2 kucuk çocuğuyla kadının biri KPSS de atanmış helal olsun dedim. Insan istedikten sonra herşeyi yapar.

Alirsiniz. Annemin dayisi ayni durumda. Oglu 28 yasinda hala uni okuyor. 3. Unisi sanirim.ve hala nafaka aliyor otomatik kesiliyor maasindan dayimin.

Çok afedersin ama oha ya 28 yaşında? Hala nafaka mi alıyor? Cidden kendini geliştirmek kariyer yapmak adına mi senelerdir okuyor bu akraban?

Emekli olunca noluyo? Belki miktarda degisiklik olabilir ama cani istedigi gibi vermiycem diyemez. Baban gozunuzu korkutmak istemis bence

Canım avukat değilim ama bu konuyu okurken bile sinirlenebildim gururun yok mu kendi ayaklarinin ustunde dur felan demişler para dilenme felan ne kadar basit düsünüyoruz. Bu kız o babadan dünyaya gelmek istedimi acaba yada ailesini seçebildimi hayır ama anne ve baba isteyerek bu çocuğu dünyaya getirdiyse ve bu çocuk ipsiz sapsiz biri değil okuyan bir ögrenciyse o nafakayı almak anasını sütü gibi hakkı hatta keşke bole sorumsuz babaların donuna kadar alınabilse kendileri zevk icin cocuk yapacak sonra ben gururluyum babamdan nafaka alamam mı diycem verecek devlet babası olmüş kız çocugu evlenirken bile çeyiz yardımı yapıyo bu baba olacak kişi yasarken emekli oldum diye sevinç naraları atıyo ayrıca çok degerli arkadaşlarlar bizim ülkemizde part tıme calisana yada ögrenci çalısana sigorta yapan şirketlerde az oldugu icin bu kız hem çalısip hem nafakadayı da alır zaten almalıda

Kanun buysa şayet ve sizin de anneniz babanız boşansa emin olun sizde burda neler neler açarsınız konu diye. Vicdansızlığınızı başka yerde gösterin.

Konu sahibi, sitede avukatlar vardı arama butonunda bile arayabilirsin aslında eğer konuna yazmadılarsa. Öyle çok bir bilgim yok, hakkında hayırlısı olsun demeye geldim ama zaten bayağı araştırıyorsun, gün doğmadan neler doğar içini karartma sakın :)
Çok teşekkür ederim, gelişmeleri ben yine burdan paylaşacağım çünkü ben gerçekten pek bisey bulamamıştım ihtiyacı olanlar açıp okusun bence baya bir şey yazıldı konuyla alakalı, hepiniz sağolun..

Çevremde emekli olup nafakası bankadan otomatik kesilen var.bi de arada çocuk yok kadın nafakayı hep aliyor .kaynaktan kesiliyormus onun .atıyorum 2000 alıyorsa maaş 400 direk kesilip kadının hesabına aktariliyor. Sizde durum niye öyle değil ki anlamadim bide evlat nafakası.

Çok afedersin ama oha ya 28 yaşında? Hala nafaka mi alıyor? Cidden kendini geliştirmek kariyer yapmak adına mi senelerdir okuyor bu akraban?
Yok babasindan nafaka almak icin okuyor. Biraz karisik bir is. Anne tatafindan doldurulan bir cocuk var karsi tarafta. Burda da ikinci karisi yuzunden cocugu ile ilgilenmeyen bir baba var. Yani iki ucu coklu denklem. Cocukta iste surekli universiteye kayit oluyor nafaka icin.

Ben olsam. "Oyle bir babadan gelecek olan ne varsa bana hayir getirmez elim ayagim calisiyor aklim fikrim de var cok sukur hem okurum hem calisirim.Ilerde kendisine benim paramla vidi vidisini yaptirmam" derdim.Hakkiniz olan icin tabiki mucadelenizi verin ama o para nerden cikip cebinize girecek bir de ona bakmak lazim..

Hakkın olanı almanın adı ne zamandan beri "dilenmek"? Bu adam bu çocuğu yapmış. Kız nasıl annesiyle yaşıyor ve masrafların bir kısmı annesinde, aynı şekilde babası da masrafa ortak olmak zorunda.
Konu sahibi çalışmak isteyebilir veya istemeyebilir. Bu, nafakadan vazgeçeceği anlamına gelmez.
Ayrıca herkes yata yata mezun olunan bölümlerde de okumuyor. Belki çalışmaya zamanı bile yok. Bir genç kız hakkını arıyor diye kalbini kırmak nasıl bir vicdansızlık!

Konu sahibi, konuyla ilgili bilgim yok. Ama umarım sorununuzu halledersiniz. Hiç de kötü hissetmeyin kendinizi. O para sizin hakkınız, çatır çatır alın.

Adamın çilesine bak.Adam her ay öde öde ona da yazık.babanıza karşı hiç saygınız da yok belli ki.Kendiniz çalışıp bir yolunu bulun küçük değilsiniz ki.İş başına geçince adamcağızın yüzüne de bakmasınız siz.Adamlar bu boşanmalarda çok fena eziliyor.Bu işe bir çözüm yolu bulunmalı.
Mümkün olsa ömür boyu nafaka bağlatacak millet.
Hayırdır siz ikinci evliliğini yapan cocuklu biriyle evlisiniz de ondanmı bu nefret? Boşanmalarda adam eziliyomuş lafa gel annesi kimbilir her ay ne kadar masraf etti küçüklüğünden beri 300 lira para mı. Cok rahatsızsanız cocuk yapmayıversinler sizin gibi düşünenlerde çocuklu adamla evlenmeyiversin. Eşşşek gibi bakmak zorunda cocugu yaptıysa çok sesiniz çıkmasın sizin yani.

Yapılan yorumlara ben de sinir oldum.
Burada açılan her konunun altına olumsuz yorum yapıyorlar sanki kendileri mükemmel insan.kendileri dünyanın en güçlü insanları.
Kız o babaya rağmen okumuş ve okumaya da devam ediyor ben kendim empati yapıyorum; ben ailem olmasaydı okuyamazdım.Cesaret edemezdim başın sıkıştığı zaman alo deyince arkanda olacak bir babanin oldugunu bilmek bile insana güven veriyor bu kız öyle bir hayata rağmen kendi ayakları üzerinde durmuş okuyor ve okumaya da devam ediyor bu kız zayıf karakterliyse dileniyorsa o zaman toplumun %80i zayıf karakterlli.
hem çalışıp çalışmaması mesele değil ki yine çalışsin yine ayaklarının üstünde dursun ama baba üstüne düşeni yapmak zorunda o ayrı bir mesele.kedi miyiz biz doğursun bir kenara bıraksın.o zaman herkes öyle yapsın.ben konu sahibini takdir ettim bir öğretmen olarak.problemli bir aileye rağmen ipsiz sapsiz olmamış kendisine sahip çıkmış okuyor.
Bir de şu da var nafakanin birden yatmadigini görünce paniklemis olabilir iş dediğin para dediğin ha deyince bulunuyor mu?

Allah sizede kendi ayakları üzerinde durabileceginizin gücünü verir inşallah ki

Böyle bir babanın 5 kuruşunu bile cebime sokmazdım. Haktır hukuktur bilmem ne illaki yasalarda yazılmış çizilmiştir. Benim gururum bunların hepsinden önce gelir. Çocuk gibi ağlayıp sızlamazdım bittim mahvoldum diye.

Lisedeyken bile utanıyordum babamdan harçlık almaya. Kendimi yük gibi hissediyordum. Yine tstillerde calisip aileme veriyordim icimi rahatlatmak icin.Üniversiteyi hem çalışıp hemde dışardan bitirmeye çalıştım bazı sebeplerle kaydım donuk şuanda.

Yetişkin bir bireyin bu şekilde davranması benim gozumde kabul edilemez.

Geçenlerde bir konu okudum biri 2 buçuk yaşında diğeri 8-9 aylık olan 2 kucuk çocuğuyla kadının biri KPSS de atanmış helal olsun dedim. Insan istedikten sonra herşeyi yapar.

İnsan kendisini niye ailesine yük olarak hisseder?

Üniversite okumak zor bir istir. Bilemiyorum tabi neden kaydıni dondurdun. Ama ben burada hem çalışıp hem okumayı başarı olarak göremiyorum. Hic birimiz agac kavugundan cikmiyoruz. Kaldıki henüz mezun da olmamışsın.

Yok babasindan nafaka almak icin okuyor. Biraz karisik bir is. Anne tatafindan doldurulan bir cocuk var karsi tarafta. Burda da ikinci karisi yuzunden cocugu ile ilgilenmeyen bir baba var. Yani iki ucu coklu denklem. Cocukta iste surekli universiteye kayit oluyor nafaka icin.
İşte böyle örnekleri o kadar görür oldum ki.yazıklar olsun o anneye de evlada da.adamı sömürmek için eğitime hala devam etmek nedir ya.
O para onların kursağında kalır,gönülsüz verilen para onları iflah etmez

Hayırdır siz ikinci evliliğini yapan cocuklu biriyle evlisiniz de ondanmı bu nefret? Boşanmalarda adam eziliyomuş lafa gel annesi kimbilir her ay ne kadar masraf etti küçüklüğünden beri 300 lira para mı. Cok rahatsızsanız cocuk yapmayıversinler sizin gibi düşünenlerde çocuklu adamla evlenmeyiversin. Eşşşek gibi bakmak zorunda cocugu yaptıysa çok sesiniz çıkmasın sizin yani.
Öyle bir durumda değilim fakat biraz da erkekler düşünülmeli.Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye işin suyu çıkarılıyor
Etrafımda boşanırken işini özellikle bırakıp nafaka başlatan kadınlar bile var.

Öyle bir durumda değilim fakat biraz da erkekler düşünülmeli.Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz diye işin suyu çıkarılıyor

Burada olay çok daha farklı ! Sizin bahsettiğiniz yoksul durumda kalan eşe verilen nafaka , yani yoksulluk nafakasi . Çocuk ise hem annenin hem babanın sorumluluğunda ! Bu nafaka ise yanlış bakim nafakasidir.

Çocuğu yük olarak görmek ne demek ? Sizin gibi hemcinslerimiz yüzünden kadinlar sıkıntı çekiyor .

Üniversitede okumanın zor olduğunu herkes bilir. Hem çalışıp hem okumak okul uzamaya kadar bile gidebilir . Benimde etrafımda gördüğüm tüm adamlar çocuğunu kendinden değilmiş gibi sanıp evlendikleri kadinin çocuğuna para yediriyor nedense ?

Tüm hukuk duzenlerinde böyledir . Eğitimi yani üniversite bitene kadar çocuğa para verilir. Amerika da bile 18 yaşından sonra eğitimini karşılamayan anne babaya karşı çocuk dava açıp tazminat aldı ? Çocuk için safligin/hakkını aramamanin , baba için ise sorumluluktan kaçmanın adı ne zaman para dilenmemek oldu ???

Son düzenleme:
Kadın bi ömür cocuga baksın ,dul etiketi yesin,annelikten başka bi role girince ne biçim annesin lafları isitsin,sevgilisi olsa cocugunu hic düşünmüyo diye dedikodusu yapılsın. Ama erkekler dogurmadıkları için hiçbir sorumlulukları olmasın gayet normal hayatlarına devam etsinler bi de 300 liracık verdi diye oturup onları düşünelim. 300 lira neye yeter allahaşkına bu devirde görende müthiş nafakalar alıyor zannedecek kadınları,sizin cevrenizdeki erkeklerde sorun var bence hanımefendi.Kaldı ki burda bahsedilen çocuğu eski karısı değil babalıktan boşanmadı bu adam. Böyle bi durum yaşadığınıza da eminim başka hiçbir kadın 300 lira için erkek savunuculugu yapmaz burda.

Oyle babanin kurusuna tenezzul edilmez.ona harcayacagi emegi kendine hirs yapsin basarili guclu biri olsun..omru boyunca 300 alcagim diye pskolojisini bozup bittim ben diye evham yapan zayif karakter olacagina...

Evham yapıp zayıf karakter olmak derken ? Ne kadar yanlış sözcükler secmissiniz !

Üniversitede burs aldığım yer bile çalışmama izin vermiyordu. Çalışırsan keserim bursunu diyorlardi. Derslerimi etkileyeceğini dusunuyorlardı.

Okulumun zorluğu sebebi ile senede sadece 1, 5 ay tatil yapabiliyordum. Istisnasiz her sene butunlemem oluyordu . Geri kalan sürelerde ise gönüllü stajlara ve ingilizce kursuna gittim . Yeri geldi annem yemeğimi yaptı . Ama ne oldu biliyor Musunuz ? Bu sayede gayet donanimli bir şekilde mezun oldum ve iyi bir yerde is buldum .

Çalışsa idim eğer hem okulu uzatirdim hem de istediğim imkanları elde edemezdim.

Konu sahibine gelince ; hem burs hem kredi alın . Bir yandan da yazları artan vakitte calisabilirsiniz. Ben böyle yaptım ve derslerimi de etkilemedi . Babanız için ise gerekirse nafakayı arttırmaya çalışın . Zira bu para az...

Back
X