• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden ağlıyorum, emekli olmuş nafakayı ödemiyor.

Çok tesekkur ederim. Nafaka haczi konuluyor mu emekli maasına? Benim bildiğim kadarıyla emekli maasına haciz konulmuyor zaten kendiside bu bilgiye güvenerek öyle söyledi telde bence.. Ama yapılabiliyorsa bu işlem ne kadar sürer, sonuçlanır? Napmam lazım nereye gitmem lazım hiçç bilmiyorum....
Öyle bir konuyor ki.
Bi yakınımız mafakasını alamıyordu. Emwkli maasına haciz kondu adamın. Her ay çat diye kafının hesabına yayıyor.
O sizi yıldırmak istemiş ama yok öyle yağma.
Hemen bi avukatla görüş işlemleri başlatsın. Çatır çatır slırsın alamadıklarını da alırsın gecmişe dönük.

Lise mi okuyorsunuz üniversite mi?
şimdi gördüm 22 yaşındaymışsınız. Baba kişisi size kuruş vermemek için elinden geleni yapacak gibi görünüyor. Yaşınızdan ve varsa başka borçlarından dolayı size nafaka vermekten feragat edebilir galiba. Okulla filan görüşseniz burs imkanınız var mı? Ya da okul bitene kadar part time iş sağlayabiliyor bazı üniversiteler okul içinde
Yanşış yönlendşrmeyin. Nafaka öncelikli alacaktır isterse öilyon borcu olsun en öncelikli nafaka borcu ödenir kalırsa diğerlerine sıra gelir.

Yanşış yönlendşrmeyin. Nafaka öncelikli alacaktır isterse öilyon borcu olsun en öncelikli nafaka borcu ödenir kalırsa diğerlerine sıra gelir.
Yanlis yonlendirmek ne demek ya ne münasebet! Duyan da iddialı fikir beyan ediyoruz sanır. Herkesin burda düşüncesini belirtme özgürlüğü var kaldı ki galiba ve bence lerle yorum yazan biriyimdir her zaman. Siz çok biliyorsanız bana değil konu sahibine laf yetistireceksiniz!

Yahu ödemezse ödemesin 300 lira nedir ki?
Marketlerde tadım hostesliği yapsanız 4 günlük yevmiye parası. Benim ailemin durumu varken yük olmamak için tüm ogrenciligimde çalıştım. Kocaman insansiniz, ne diye başkalarına muhtaç oluyorsunuz?
Allah zaten babaniza yedirmez!

Adamın çilesine bak.Adam her ay öde öde ona da yazık.babanıza karşı hiç saygınız da yok belli ki.Kendiniz çalışıp bir yolunu bulun küçük değilsiniz ki.İş başına geçince adamcağızın yüzüne de bakmasınız siz.Adamlar bu boşanmalarda çok fena eziliyor.Bu işe bir çözüm yolu bulunmalı.
Mümkün olsa ömür boyu nafaka bağlatacak millet.
Hanımefendi ben boşandığı karısı değilim, çocuğuyum!
Ne yani? ben okul okuyorum, bana harclık vermeyecek mi? ihtiyaclarımı karsılamayacak mı? Okulum bitene kadar yapmak zo-run-da.
İşinize gelince adamcı mı oluyorsunuz? toplumda kadınların birbirini bu kadar ezmesini, asla arka çıkmamasını ben hiçbir şekilde anlamıyorum anlayamayacağım!
Hem zaten, hak var hukuk var, kanun var.
Karşı tarafın maddi durumu el veriyor ki mahkeme nafaka hükmü veriyor.
Şimdi gidebilirsiniz.

Adamın çilesine bak.Adam her ay öde öde ona da yazık.babanıza karşı hiç saygınız da yok belli ki.Kendiniz çalışıp bir yolunu bulun küçük değilsiniz ki.İş başına geçince adamcağızın yüzüne de bakmasınız siz.Adamlar bu boşanmalarda çok fena eziliyor.Bu işe bir çözüm yolu bulunmalı.
Ha bir de, pardon da babama karşı saygımın olup olmadığını nereden biliyorsunuz? böyle konuşma cesaretini şuanda sanal ortamda olmamızdan alıyorsunuz herhalde, şayet beni tanımadan etmeden bir şeye tanık olmadan bu şekilde konuşmak insanlık kavramına aykırı.
Ona bir şey olsa yüzüne bakmaz mıyım? pardon, siz kimsiniz ya? tövbe haşa Allah mısınız? geleceğimi görüyorsunuz, hayatımı mercek altında mı incelediniz nasıl böyle konuşabildiniz bu nasıl bi kalpsizlik bu nasıl bi ruh?

Size katılmıyorum 3 dakikalık zevk için bakamayacağı, sorumluluğunu alamayacağı çocuğu yapmasın o zaman kimse.Tek çözüm maddiyata göre çocuk yapmak.Ohh ne güzel dünyaya getir naparsa yapsın kız belirtmiş nafakadan başka yardımı yok diye 300 tl mi çok geldi ? lakin 300 tl bir öğrenci için ilaç gibi bir para gir çalış diyorsunuz ama hem okumak hem çalışmak ne kadar zor ve seni tamamen sömürüyor işverenler hele de öğrenciysen.Dünyaya çocuk getiriyorsa biri hele de bu şartlar altında kendi ayaklarının üzerinde durabilcek konuma gelene kadar bakmak zorunda aile sonuçta kimse sormuyor doğarken doğmak istiyormusun diye

Kız çocuklarına evlenene ya da işe girene kadar, erkek çocuklarına da okuyorsa 25 yaşına kadar (yanlış hatırlamıyorsam) nafaka ödenir. Emekli olması bunu değiştirmez.
Konuyu görür görmez hukuk sitelerine girdim ve şöyle bir şey buldum :
http://www.hukuki.net/showthread.php?74021-Kiz-cocuguna-yardim-nafakasi-ne-zaman-biter

Bu linkte adam emekliyim ve iki çocuğuma nafaka ödüyorum bana bir şey kalmıyor, nafakadan nasıl kurtulurum demiş ve nafaka miktarının azaltılmasını talep etmiş ama reddedilmiş
Belki anneniz çalışmıyorsa ona nafakadan yırtar (bilmiyorum belki diyorum)ama çocuğa ödenen nafakadan kurtulamaz
En kötü ihtimalle, icraya verirsiniz yine alırsınız hakkınızı

Avukat değilim, buna benzer bir durumu iş arkadaşım yaşamıştı, adam ikinci kez evlenmiş olmasına ve maddi sıkıntılarına rağmen eski eşe ve çocuklara nafaka ödüyordu.

Boyle babadan 300 tl dilenmek yerine part time calisabilirsiniz..ben ogrenciyken calistim gayette.bittim falan yazmisin birde azcik guclu ol ya

+1

Aynen katılıyorum. Hadi ilkokul ortaokul cağlarında olsan henüz çocuk muhtaç babasına dicem ama yetişkin bir bireyken seni istemeyen birinden dilenmek ne bilim. Sagolsun babam da lise bitanede kadar bana cep harçlığımi verdi ama onu bile isterken utanırdım. Ayrıca 3 ay tatillerde bir şekilde çalışıp eve destek olurdum.

+1

Aynen katılıyorum. Hadi ilkokul ortaokul cağlarında olsan henüz çocuk muhtaç babasına dicem ama yetişkin bir bireyken seni istemeyen birinden dilenmek ne bilim. Sagolsun babam da lise bitanede kadar bana cep harçlığımi verdi ama onu bile isterken utanırdım. Ayrıca 3 ay tatillerde bir şekilde çalışıp eve destek olurdum.
Hanımefendi dilenmiyorum, sadaka almıyorum. hakkım olanı hukuk yoluyla alıyorum. kimseye yalvarmıyorum yani merak etmeyin. Kimseden birebir harclık istemiyorum cok sukur, muhattap olmak zorunda kalmıyorum yasalar var. Allah yüreğinizee iyilik versin, İyi geceler.

Benim baba güya... tek birgün beni görmeden tek kuruş nafaka ödemeden öldü gitti. Cenazesini bile görmedim çok şükür. İçim soğudu . Hakkınız olanı alın . Çocuk yapmayı biliyor ş......ler.

Evlenene kadar kızlar ailelerinin yanında kaldıkları ve okudukları müddetçe anne baba onun geçimi sağlamiyor mu? Boşanmış olması evlatlıktan da feragat etmesi anlamina gelmediğine göre tabiki ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Bir de bu 300 lira gibi komik bir rakamsa odesin bence.

Kanun buysa şayet ve sizin de anneniz babanız boşansa emin olun sizde burda neler neler açarsınız konu diye. Vicdansızlığınızı başka yerde gösterin.

Konu sahibi, sitede avukatlar vardı arama butonunda bile arayabilirsin aslında eğer konuna yazmadılarsa. Öyle çok bir bilgim yok, hakkında hayırlısı olsun demeye geldim ama zaten bayağı araştırıyorsun, gün doğmadan neler doğar içini karartma sakın :)

Siz ne yazdığınızın farkındamısinız. Adamın öz be öz çocuğu. Boşaninca baba olma sıfatından da mı bosaniyorlar. Öde öde bitmeyen çileye bak 300 lira. Ayıp br

+1

Hak aramak dilenme mi olmus. Dilenmiyor hakkını çatır çatır alıyor.

Herkes çalış ayaklarının üstünde dur demis. Sanki evde oturan kadin. Üniversite öğrencisi elbet çalışacak. Bir de adam 300 lira veriyor altı üstü bu çocuğun yaşam ve eğitim masrafları bundan kat be kat fazladır. Çalışsa bile babasini rahat ettirmek için değil kazandigi 3-5 kurusu kendi keyfi icin harcamak icin calissin. Bu arada da hakkı neyse babasından söke söke alsın.

+1

Kesinlikle..ki benim ailem ogrenciyken herseyimi karsilarlardi..durumumuz musaitti ama ben yük oldugumu dusunur calisirdim.
Komu sahibinin babasi gibi babam olsaydi 5 kirisina tenezzul etmez daha cok hirs yapardim.
Haftasonu animatorluk yapsa 300 den fazla kazanir.haftaici calismasina bile gerek yok.

Hak aramak dilenme mi olmus. Dilenmiyor hakkını çatır çatır alıyor.

Herkes çalış ayaklarının üstünde dur demis. Sanki evde oturan kadin. Üniversite öğrencisi elbet çalışacak. Bir de adam 300 lira veriyor altı üstü bu çocuğun yaşam ve eğitim masrafları bundan kat be kat fazladır. Çalışsa bile babasini rahat ettirmek için değil kazandigi 3-5 kurusu kendi keyfi icin harcamak icin calissin. Bu arada da hakkı neyse babasından söke söke alsın.
Oyle babanin kurusuna tenezzul edilmez.ona harcayacagi emegi kendine hirs yapsin basarili guclu biri olsun..omru boyunca 300 alcagim diye pskolojisini bozup bittim ben diye evham yapan zayif karakter olacagina...

Alirsiniz. Annemin dayisi ayni durumda. Oglu 28 yasinda hala uni okuyor. 3. Unisi sanirim.ve hala nafaka aliyor otomatik kesiliyor maasindan dayimin.

Back
X