Sinirden ağlıyorum, emekli olmuş nafakayı ödemiyor.

Emekli maaşına nafaka ve kamu alacakları haricinde haciz konulamıyor. Dolayısıyla gidin adliyeye, koydurun haczi. Bunu ona hiç söylemeden yapın. O size sürpriz yapmış ya, siz de ona ufak bir sürpriz yapmış olursunuz.:KK53: Sizi ararsa da açmayın!

Ah ettım . şu işi çözeesem "sana da gecmis olsun" diye mesaj atıcam... valla.

Çok tesekkur ederim. Nafaka haczi konuluyor mu emekli maasına? Benim bildiğim kadarıyla emekli maasına haciz konulmuyor zaten kendiside bu bilgiye güvenerek öyle söyledi telde bence.. Ama yapılabiliyorsa bu işlem ne kadar sürer, sonuçlanır? Napmam lazım nereye gitmem lazım hiçç bilmiyorum....

Nafaka istisnadır canım, nafaka için emekli maaşına haciz konulabilir. Tartışmaya açık olmayan, kesin bir hüküm bu. İcra dairesinden talepte bulunacaksın.

22 yasına girdim. Hayır öyle bir sey yok öğrenim hayatım bitene kadar ödemek durumunda..

Öyle bir şey var canım. 18 yaşını doldurana kadar iştirak nafakası alırsın. Eğer öğrenim durumun devam ediyorsa 18 yaşından sonra mahkemeden talepte bulunursun, o nafaka yardım nafakası olarak devam eder.
Yani nafakanın niteliği değişir.
Senin durumun da bu.

Öyle bir şey var canım. 18 yaşını doldurana kadar iştirak nafakası alırsın. Eğer öğrenim durumun devam ediyorsa 18 yaşından sonra mahkemeden talepte bulunursun, o nafaka yardım nafakası olarak devam eder.
Yani nafakanın niteliği değişir.
Senin durumun da bu.
Evet haklısınız nafakanın niteliği değişiyor

Öğrenciyim, okulumun bitmesine daha 1 sene var.
Babamdan her ay 300 tl nafaka alıyordum. (Onu da icra yoluyla, kendisi yatırmıyordu)
Ama bu ay nafakam yatmadı, çünkü emekli olmuş.
Anneme bir kac gün önce telefonda "ben emekli oldum size geçmiş olsun" demiş zaten. Artık Telefonlarımı açmıyor.
Ne yapmam lazım? Artık gerçekten bana bağlanmış olan nafakayı alamayacak mıyım? bildiğin yatmadı param. çok kötüyüm, bittim ben.. basından böyle birsey geçen, hukuki bilgisi olan lütfen yazsın ne olur.
Belki yanlıs yere açtım konuyu ama nolur bir süre kalkmasın, kimse okumaz yoksa. Cevap bekliyorum ilgilenenlere simdiden tesekkurler...
Devlete bankaya borcu (bunlar öncelikli borç)yoksa maaşın 1/4 üne haciz koydurursunuz

Nafaka bir mahkeme kararı ile verilir. Mahkeme kararı da kesindir. Ödemekle mükellef olur.

Onu anladım da bazen insanlar günü dolunca emekliye ayrılıyor ama yaş haddini beklemek zorunda oluyorlar o sırada maaş almadan ve çalışmadan bekliyorlar ya adam ona güveniyo olmasın. Gelirim yok diye yani...

Onu anladım da bazen insanlar günü dolunca emekliye ayrılıyor ama yaş haddini beklemek zorunda oluyorlar o sırada maaş almadan ve çalışmadan bekliyorlar ya adam ona güveniyo olmasın. Gelirim yok diye yani...
Ama bunun için dava açması gerek. Nafakanin düşürülmesi için, mahkeme karar verir duruma gore

Mahkemeye ver babanı ciddiyim nasıl baba bunlar ya al benim eski eşi vur senin babana. Alırsın icrayla yine kaçamaz bi yere sanki evladı değil ya terbiyesiz çok sinirlendim

Benim babam da yıllardır bana olan nafakasını tek kuruş ödemedi. Yıllardır dediğim de 12 yıldır yani :D bu arada bu çok teknik bir konu bence avukata danışın

Öğrenciyim, okulumun bitmesine daha 1 sene var.
Babamdan her ay 300 tl nafaka alıyordum. (Onu da icra yoluyla, kendisi yatırmıyordu)
Ama bu ay nafakam yatmadı, çünkü emekli olmuş.
Anneme bir kac gün önce telefonda "ben emekli oldum size geçmiş olsun" demiş zaten. Artık Telefonlarımı açmıyor.
Ne yapmam lazım? Artık gerçekten bana bağlanmış olan nafakayı alamayacak mıyım? bildiğin yatmadı param. çok kötüyüm, bittim ben.. basından böyle birsey geçen, hukuki bilgisi olan lütfen yazsın ne olur.
Belki yanlıs yere açtım konuyu ama nolur bir süre kalkmasın, kimse okumaz yoksa. Cevap bekliyorum ilgilenenlere simdiden tesekkurler...
Durumunuzu anlamakla birlikte haklısınız da fakat beni evlat yerine koymayan bir adamdan deglil nafaka kuruş para almazdim illaki öğrenci tipi bir iş bulunur çalışırsınız okulu bitirirsiniz

Haciz konur kız niye konmasın
Nafaka için her türlü maaşa haciz konur o baban geçinen adam kendini akıllı sanıyor

Forumda avukat kim vardı? Tagleyeyim

Back
X