• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden ağlıyorum, emekli olmuş nafakayı ödemiyor.

Merhabalar. Kardesiniz kac yasında? Üniversite öğrencisi mi? Benim avukat tutacak gücüm yok, yani konustugum avukatlar parayı pesin istiyor genelde..

Direkt icra dairesine git. Dava numaranı ver, haciz talebinde bulun. Adliyede elemanlar oluyor dilekçeni uygun fiyata yazdırırsın

Nafakanı zaten icra yolu ile aldığına göre dosyanın bulunduğu icra dairesine gidip emekli maaşı üzerinden haczin devamı için SGK ya müzekkere yazılmasını talep edeceksin bu kadar basit.

Nafakanı zaten icra yolu ile aldığına göre dosyanın bulunduğu icra dairesine gidip emekli maaşı üzerinden haczin devamı için SGK ya müzekkere yazılmasını talep edeceksin bu kadar basit.
Gerçekten bu kadar basit mi? Yani icra dairesine talepte bulunacağım. Sanırım emekli olunca kullandıgı banka falan degismis olabilir, icra dairesi bunların hepsini halledebilir mi acaba? ve mesela bu ay ödenmeyen nafakamı dahi yatırırlar mı? Bazıları şikayet dilekcesi yazıcaksın demisti.

Boyle babadan 300 tl dilenmek yerine part time calisabilirsiniz..ben ogrenciyken calistim gayette.bittim falan yazmisin birde azcik guclu ol ya
İnanın hic vaktim olmuyor. Yaz okuluna gidiyorum + Kısında keza öyle ders programımız çok yogun oluyor ve ayrıca annem kalp hastası, bütün ev islerini, yemegi bulasıgı temizligi ben yapıyorum. Onu yormak istemiyorum bisey olucak ona diye ödüm kopuyor.
Çok zor durumda kalırsam tabiiki bende calısırım bir sekilde, ama nafaka hakkım varken feragat etmek istemiyorum..
Karşı tarafı mutlu etmek de istemiyorum.
Hatta bu iş çözülürse inşallah, nafakayı arttırmayı düsünüyorum 500 tl ye falan cıkartmak hakkımmıs. yıllardır böyle bir talepte bulunmadım zaten..

merhaba bence nafakan kesilmemistir. muhtemel şuan birikiyor. bende babamdan aliyorum kendisi 2 yıl önce emekli oldu ve kanunlara göre ben sigortalı ise başlamadıkça ya da evlenmedikçe vermek zorunda. icra dairesine git dosya numaranı ver orda bulurlar ama gitmeden önce nafakanin yattığı bankadan hesap dökümude al lazim oluyor benim başınada gelmişti 1 günde halledersin

merhaba bence nafakan kesilmemistir. muhtemel şuan birikiyor. bende babamdan aliyorum kendisi 2 yıl önce emekli oldu ve kanunlara göre ben sigortalı ise başlamadıkça ya da evlenmedikçe vermek zorunda. icra dairesine git dosya numaranı ver orda bulurlar ama gitmeden önce nafakanin yattığı bankadan hesap dökümude al lazim oluyor benim başınada gelmişti 1 günde halledersin
Ya zaten kesildiğini ben de düşünmüyorum çünkü kesilmesi için ayrı bir dava ve karar olması gerekiyor öyle bir durum yok.
Bu ay yatmadı ve bu ay emekli oldugunu öğrendim durum bu.
Simdi bu kişi emekli olunca belki kullandogı, maasının yattıgı bankayı falan degistirmistir, yani icra kanalı da suan sistemde tanımlı olan hesap nosu aktif değilse, parayı cekemiyor olabilir.
Deli gibi düsünüyorum her ihtimali acaba noldu diye.
Çok bi bilgim de yok, hatta hic yok.. tamamen mantık yürütüyorum.:(
'Ve bu kişi şuanda yüklü bir emekli ikramiyesi de aldı. Beni ilgilendirmiyor bu kısmı sadece bana ait olanı ödesin yeter.

Emekli olmasıyla nafakanın ne alakası var ki zaten verdiği de çok cüzi bir rakam ve maaşı var sonuçta benim babam serbest çalıştığı halde belli bir maaşı olmadığı halde nafaka bağlandı. Eğer haciz yoluyla alıyorsunuz onu her halukarda vermek zorunda emekli olması falan farketmez. Eğer yatırmadıysa bunu beyan ettğiniz anda mahkeme talep eder emekli olduğu gibi kesilmesi söz konusu değil yani

O degil de 300 tl para mi ? Ogrenci bu nasil geciniyor 300tl ile. Ooh cocuk yap karidan bosan. Karidan bosaninca cocuktan da bosan. 300 tl ver sustur. Ne ala memleket. Şam babası ne olacak!

Öğrenciyim, okulumun bitmesine daha 1 sene var.
Babamdan her ay 300 tl nafaka alıyordum. (Onu da icra yoluyla, kendisi yatırmıyordu)
Ama bu ay nafakam yatmadı, çünkü emekli olmuş.
Anneme bir kac gün önce telefonda "ben emekli oldum size geçmiş olsun" demiş zaten. Artık Telefonlarımı açmıyor.
Ne yapmam lazım? Artık gerçekten bana bağlanmış olan nafakayı alamayacak mıyım? bildiğin yatmadı param. çok kötüyüm, bittim ben.. basından böyle birsey geçen, hukuki bilgisi olan lütfen yazsın ne olur.
Belki yanlıs yere açtım konuyu ama nolur bir süre kalkmasın, kimse okumaz yoksa. Cevap bekliyorum ilgilenenlere simdiden tesekkurler...
Bence hak mak bilmem ne bunları geç ayaklarının üzerinde dur biraz. Ben konularını takip etmiştim senin annenle de sorunların vardı evden kovdu falan demiştin ayrıca çalışmadım çalışmaktan korkuyorum yazmıştın bence korkma yani o babana nafakasını alıp da mihnet duyma, bir yerden başla.. Hayatın boyunca nafakam diyemezsin

Ya zaten kesildiğini ben de düşünmüyorum çünkü kesilmesi için ayrı bir dava ve karar olması gerekiyor öyle bir durum yok.
Bu ay yatmadı ve bu ay emekli oldugunu öğrendim durum bu.
Simdi bu kişi emekli olunca belki kullandogı, maasının yattıgı bankayı falan degistirmistir, yani icra kanalı da suan sistemde tanımlı olan hesap nosu aktif değilse, parayı cekemiyor olabilir.
Deli gibi düsünüyorum her ihtimali acaba noldu diye.
Çok bi bilgim de yok, hatta hic yok.. tamamen mantık yürütüyorum.:KK43:
'Ve bu kişi şuanda yüklü bir emekli ikramiyesi de aldı. Beni ilgilendirmiyor bu kısmı sadece bana ait olanı ödesin yeter.
aynen git pazartesi bankaya ben de hesap dökümü istiyorum paran nerdeyse hangi hesaptaysa öğrenirsin belki senin için yeni hesap da otomatik açılmıştır (bana böyle olmuştu ama sistem değişikliğinden kaynaklı bu da gelmişti başıma ) emekli olduktan sonra da bankada herşey çıkar bi de bildiğim kadarıyla talepte bulunmamışsa emekli olunca kullandığı bankada değişmemiştir üzme kendini bak göreceksin pazartesi herşey yoluna giricek :))

Umarım avukat vardır forumda, umarım net bi cevap gelir uyuyabileceğimi sanmıyorum..
Hukuk sitelerinde şöyle bir şey gördüm.

Birikmiş nafaka alacağı "adi alacak" durumunda olduğundan, emekli maaşına haciz sirayet ettiremezsiniz. Sadece güncel nafaka alacaklarınızı maaştan kesinti yaptırmak suretiyle alabilirsiniz.

Yani sen birikmesine müsaade etmeden icra başlat. Güncel nafakayi maaşını haczettirererek alabiliyorsun. Bir de eğer iyi bir avukat bulabilirsen 300 lirayı arrtirmak için dava aç da içmizon yağları erisin.

Arkadaşım bu arada bu adam sana muhtaç olduğunda bu günleri unutma. Babamdir deme lütfen.

Evet. Hatta ve hatta ben okulu bitirsem bile. Sigortalı bir işe başlayana ya da evlenene kadar ödemek durumunda.
Araştırabilirsiniz.. tabii bu durum erkek çocuklarda farklı oluyormus kız çocuklarına özgü bir durum.
Adamın çilesine bak.Adam her ay öde öde ona da yazık.babanıza karşı hiç saygınız da yok belli ki.Kendiniz çalışıp bir yolunu bulun küçük değilsiniz ki.İş başına geçince adamcağızın yüzüne de bakmasınız siz.Adamlar bu boşanmalarda çok fena eziliyor.Bu işe bir çözüm yolu bulunmalı.
Mümkün olsa ömür boyu nafaka bağlatacak millet.

Ne kadar ödüyor
Hukuk sitesinde yazan bu;
"Hatırlatalım ki emekli maaşına nafaka ve kamu alacakları dışında haciz konmaz.Yasal olanak nedeniyle nafaka alacağı için maaş haczi mümkündür."

Adam zaten ben babayım kızıma yardımcı olmalıyım kafasında değil, anneniz ve sizde niçin bu adamdan medet umuyorsunuz bence de kendiniz çalışsanız daha çok para kazanırsınız 300lira için mahkeme mahkeme gezecek misiniz.

Adamın çilesine bak.Adam her ay öde öde ona da yazık.babanıza karşı hiç saygınız da yok belli ki.Kendiniz çalışıp bir yolunu bulun küçük değilsiniz ki.İş başına geçince adamcağızın yüzüne de bakmasınız siz.Adamlar bu boşanmalarda çok fena eziliyor.Bu işe bir çözüm yolu bulunmalı.

Yaptigi cocuga bakmak zorunda k.bakmasin o adamcagiz. Yada yuvasini dagitmayacak. Hukuk ona nafaka hakki verdiyse tabiki kullanacak sonuna kadar.

Evet. Hatta ve hatta ben okulu bitirsem bile. Sigortalı bir işe başlayana ya da evlenene kadar ödemek durumunda.
Araştırabilirsiniz.. tabii bu durum erkek çocuklarda farklı oluyormus kız çocuklarına özgü bir durum.
Erkek cocuklarinda kac yasina kadar biliuor musunuz?

Kanun ne derse o olur size mi düştü yeni düzenlemeler getirmek?

Kızın kanuni hakkı var bu kadar.

Markete 2 kez gidince 300tl tutuyor. O 300tlyi evladından esirgeyen üstüne mesaj atan adama da burda kimse acımaz boşuna gerçeği çarpıtmayın.

Back
X