Sinirden çıldırıyorum

Cesaret edemez asla vermemeye. Öyle kolay değil kayıtlı olduğumuz baro var , 3 ayda bir rapor yazılıyor stajerle ilgili. Ben yaptığımın ne kadar yanlış olduğunu farkındayım insan bazen düşünemiyor işte.

daha önce de söyledim. kim olsa verir. neticede 3 günlük komşu değil bu iş arkadaşı.. genelde bu tür durumlarda sorun olmaz. ama sen biraz şanssızmışsın canım.

yeni işe başlayan herkesin ihtiyacı olur. ben de vermiştim zamanında ama sorun yaşamadım. dedim ya tamamen senin şanssızlığın ayrıca.. vermemezlik gibi bişi yapamaz.. başı feci yanar..

Henüz stajyerken böyle işlere kalkıştıysa bugün olmazsa bir gün atılır bence meslekten.
Yeni başladığı bir yerde kredisini ilk günden bitirmiş.
Ben olsam tanımadan vermezdim. Hiç mi alacağı kimsesi yoktu da şirketten istiyor.
Merak ettim baroya şikayet ederseniz, inkar ederse belge veya tanığınız var mı?

ödememek gibi birşey yapamaz heralde.. henüz stajyer avukat neticede, insan sicilini, itibarını düşünmez mi hiç..
peki sen sordun mu ne zaman verebileceksin diye? işe gelmemezlik yapmıyordur umarım...

Birkaç avukat arkadaşıma sordum. Biz de verirdik veriyoruz da ama hiç böyle bir şey başımıza gelmedi dediler. Büyük cesaret ve pişkinlik dediler. Ben baroya şikayetimi farklı şekilde yapmak durumundayım zaten. Kötü referans vermek gibi. Zaten SSK yapılacaktı normalde ilk altı ayda çalışma yasağı var herkes çalışıyor mecburen ama biz 2. altı ayında diye düşünerek aldık kendisini ki öyle de söyledi. SSK yapıyoruz dedik hayır ben ilk altı aydayım dedi. Her halükarda çıkarılması gerekli zaten. Ama bu durumda ay sonuna kadar çalışacak ve maaşını ben alıyor olacağım. Hesap kapanınca da gidecek zaten. Çalıştığı için şikayet etmek aklımdan geçti ama sonra vazgeçtim ama ona eğer ödemezse şikayet edeceğimi de söyledim. Ürksün biraz diye. Ben de zor durumda kaldım borç aldım ödeyemeyeceğimi anlayınca isteyeceğim çok insan vardı çevremde en başta ailem. Biz bir arkadaşımızın borcunu aramızda 100'er lira toplayarak da ödedik. Şimdi bundan sonra gelen ne kadar iyiniyetli olursa olsun onun için yapmayacağım işte böyle bir şey. Başkalarını da etkileyecek bu davranışı. ızne çıktığımda falan güvenip de hayatta bırakmam işlerin başında ona.

ödememek gibi birşey yapamaz heralde.. henüz stajyer avukat neticede, insan sicilini, itibarını düşünmez mi hiç..
peki sen sordun mu ne zaman verebileceksin diye? işe gelmemezlik yapmıyordur umarım...

Yok geliyor işe. Ama ben sürekli adliyelere gönderiyorum. Yüzüne bakmak istemiyorum çünkü. Normalde angarya iş yaptırmam stajyere ki soğumasın ama bakmak istemiyorum yüzüne. Dese ki şu kadar bulabildim getirdim içim soğuyacak kızgınlığım geçecek onu da yapmıyor insan telefonunu bilgisayarını satar yine de işyerine borçlu kalmaz.

Avans vermissiniz fakat daha 2 hafta olmus staja baslayali
mayis ayinin basinda maasini almiycakmi...
o zaman verse ne olur neticede aldigi avans
ve calisiyor...

durumu iyi olsaydi avans istemezdi heralde
siz bir iyilik yapmissiniz yaptiginiz
iyilikten pisman olmayin...

birakin bari bu ay gecsin maasini alsin
ondan sonra bakarsiniz duruma...
konu acmissiniz stajyeriniz hakkinda ne kadar insafsizca sözler yazilmis
sorumlusu siz olursunuz günah...

neyse insaallah hersey gönlünüzce olur
ayrica kiracilarda evini kiraliyabiliyor demekki devamli oturmuyor
kanuni bir yasakmi var...

ve calisiyor...

Ben avansı kendi paramdan vermedim ki? Onun adına şirketten masraf aldım. Yani şirkete borçlandım ya masraf makbuzu götürmem gerek ya da para ödemem gerek. Hayır almayacak maaşını, o işlere girip yabancı insanları olduğundan daha yüksek bir fiyata oda kiralarsan sonuçlarına katlanırsın. . Bana borçlu değil ben onun yüzünden şirkete karşı borçlu ve mahçubum. Hem mablağ büyük hem de sorunun tamamını para oluşturmuyor burada.

ve calisiyor...

Evet canım alt kira sözleşmesi yapmak ev sahibinin iznine bağlıdır. Haberi de yokmuş zaten. Bu adamın yaptığı 1.750 Tl ye ev kiralayıp kendisi oturacağını söyleyip odalarını yüksek fiyattan yabancı uyruklulara kiraya vermek. Hem onların mağduriyetinden yararlanıyor hem de ev sahibine kazık atıyor.

Back
X