Sinirden kızardım

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.808
798
kızlar şu an eltmdeyim bu gün ayıp mi ettim diye üzüldüğüm. benden 3 yaş büyükmüş.ben başta kaynim gibi 7-8 yaş var sanıyodum yenge diye hitap ediyordum.3 yaş olunca adıyla hitap ettim.evlerine gittik baş başa kalır kalmaz bana neden adımla hitap ediyosn ben mi küçüldüm sen mi büyüdün dedi şok oldum bende önceden yaş farkı çok sanıyodm bu yüzden dedim. yol olarakta yaş olarakta büyüğüm dedi bende benim için sorun yok kafaya takıyosan bu kadar yenge derim sorun yok dedim ama sinir oldum çıktım mutfaktan. siz olsanız ne yapardiniz??

Eltiniz sabah yasana olayi bilincli mi yaptiniz sandi acaba. Oyle olsa bile hosolmamis. Bende siz gibi bir olay yasamistim. Abla demistim bir akrabalardan birine, sonra aylar sonra aramizda 3 yas oldugunu ogrenince, dedimyanlis anlamazsan isminle hitap etmek isterim. O gun bugun adiylsa hitap ederim. Bende olsam bu sekilde usluba cildirirdim.

allah allah eltıme yenge demek zorunda mıyım ben ya?
ben olsaydım asla yenge demezdım abimin eşine bıle ismiyle hıtap edıyorum ben.

yenge de gıtsın bence kendını genc hıssetmıyor demekkı 3 yas evet cok az ben bıle görumceme abla demem o denmesının hosuna gıttıgını söyledıgı halde ne demek ıstıyorsan oyle söyle yenge dersem yaslı gıbı durursun gözumde bıle de

o sana sabahki olaydan dolayı kızgındır da oradan çıkarmış bence..

bazı insanlar yaşa değil de nikaha bakıyor,nikah büyüğü ise yenge denmesini ister ..var yani öyle

Kadina yenge derken birden isme donmek garip olmus da uyarmak da onun haddi degil nasi istersen oyle hitap edersin

Ya insan eşinin yengesine neden yenge der ki? Cok sacma. Ben abilerimin eslerine bile yenge demiyor isimleriyle hitap ediyorum..
Ha baştan alistirmissiniz ondan böyle demiş. .

Yenge demezdim. Bence sabahki olaydan dolayı sana cıkısmis olabilir. Zorla yenge dedirtecek hali yok ya

sende artık bastıra bastıra yenge de yaşlı hissetsin kendini

Canınınız nasıl istiyorsa öyle hitap edin, adıyla hitap etmeniz gayet normal. Siz yeni gelinseniz, rütbem var benim demek istemiş.

bende eltime adını söylüyorum.başta çok sinir olmuştu anlamıştım.büyük eltiye yenge dendiği dersi vermeye kalkmıştı.görümcem de adını söylüyor yenge demiyor.ona dedim.boşver adını söyle yaşlarımız yakın daha samimi demişti ki asıl görümcemin yenge demesi gerekiyorken eşim bir iki yaş büyükken yenge diyor yeter
senin pat diye adını söylemen soğuk duş etkisi yapmıştır sıfat meraklısına

Hiç hitap etme. Birşey söylemen gereken durumlarda yüzüne bakmasını beklersin :)

eltiye yenge diceksek onun adı niye elti ? yengeye yenge derken eltiye yenge dersek babaya dayı kaynanaya da hala mı demek gerekiyor ?
dipnot: abimin karısı 3 yaş büyük benden ve daha bi kere yenge demişliğim yoktur adıyla hitap ederim. elti ne demek hala çözemedim çözersem ona da ne dediğimi yazcam

iyi ki izledim seni bak nasıl güldüm

Bu durumda görümcenin eşine enişte demek lazım diyor muyuz hanımlar

keşke başta nabzını yoklasaydınız...
saygınlık takıntısı varmış demekki..

Akşam akşam güldürdünüz beni :) Yorumunuz çok hoş :)

Konuya gelirsek, aniden yenge derken ismiyle hitap zor olmuş ama elti de gereksiz çıkış yapmış. Zorla mı yenge dedirtecek? Ben olsam bir daha asla yenge demem, ismiyle hitap ederim iyice sinir olur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…