Sinirden ölüyorum şuan

Ben alışmaya başladı gibi.
Zor tabi ki 40 gün ona alışmak anneliğe adapte olmak,ne istediğini neden ağladığını kestirmek kolay değil.
Bu süreçte öğreniyoruz işte.. bende yeni yeni sakinleştirmeye başladı bebeğimi 15 gün oldu.
Güle güle buyutun bebeğinizi,tekrar hayırlı olsun.Birkac ay sonra o daha da alışacak artık doğduğuna:emir_bebek:

İnsanlara nefes alma hakkı tanımazsanız gidişi 3 günle kalmaz temelli gider.

o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Devlette mecburidir, eğitim yazıldı ise katılmak zorundasın raporlu ise ancak gitmeyebilirmişiz durumda savunma vermesi lazım

Benim küçük de kolik.
Ama anlamadığınız nokta uyumayan ve kucak dışında durmayan bir bebeğe asla tek kişi 3 gün bakamaz, bakarsa da hastanelik olur.
20 saat ayakta durmayı aç susuz insan bedeni maalesef kaldırmıyor.
Evet kolik çok zor biliyorum yaşıyorum da zaten ama huyu ve karakteri zor olan çocuğun bakımı insanüstü bir varlık gerektirir.
İşte bakılabiliniyor diyorum
Hani her insanın acı eşiği farklıdır ya buda onun gibi birşey sağlam psikoloji ve dayanıklılık istiyor
Yaşadığım şehirde tek bir akrabam yok
Eşim iş nedeniyle il dışında
10 gündür yalnızım

Gitsin nolcak arkadasim ben boyle egitimlere esimi gule oynaya gonderiyorum ben de kendimce plan kuruyorum arkadasa gidiyorum evime cagiriyorum keyfime bakiyorum.iki taraf icin degisiklik iyi olur hem ozlem girer araya guzel olur.evliysek yapisik degiliz.

Herkesin kendine ayıracağı an'lar olmalı zaten evlilikte. Bırakın biraz kendini dinlesin. Döndüğünde siz çocuğu birkaç saat ona bırakıp alışveriş, kuaför vs ile kendinize biraz zaman yaratın. Emin olun hepiniz daha mutlu olursunuz böylece.

Seminer,konferans vs tarzı şeylere illa mecburi diye gidebilir bir durum yok bence işi için gerekli görmüş gitmiş eşiniz bunda kızılacak bir durum göremiyorum ben.

İşte bakılabiliniyor diyorum
Hani her insanın acı eşiği farklıdır ya buda onun gibi birşey sağlam psikoloji ve dayanıklılık istiyor
Yaşadığım şehirde tek bir akrabam yok
Eşim iş nedeniyle il dışında
10 gündür yalnızım
O zaman 10 gündür duş alamadınız, yemek yapıp yiyemediniz, toplamda 12 saat falan uyudunuz bu 10 günde ve buna dayanabiliyorsunuz, öyle mi?

Bu birbuçuk senelik zman diliminde seninde kendince kafani dinkeyebilecegin azda olsa kendine vakit ayirip dinlenebilecegin an lar yarattiysa sana eger sonuna kadar hakki var gitmeye karişma boşver onada stres yaptirma derim ben.ama aksi bir durumsa bende bozulurdum ama yinede kendi icimde bozulurdum.cunku sen ne dersen de o gidecek zaten.bari bi ton laf sayipta kaale alinmayan kadin olma boşver.gitsin gelsin bakalim.sanada sira gelir sonra

Uff sizin bir de 2tane cok cok zor haliniz. Allah yardim etsin. Bizim bebek de 11 12 gibi uyuyor bu hali gene iyi bi ara 1bucuk 2leri gordugumuz olmustu cunku.Ve bizimle yatiyor hatta 3umuz uyuyoruz yatakta..Az once uyutup kendi yatagina koydum benim basucumda..gece icinde ara sira koyuyorum besigine..aklim basimda olur da sizmazsam yani..soooyle rahatca bi gerinerek yatabileyim diye..Yemek yeme kismi bizde de oyle. O karisimlar bulamaclar yapilip heryere sivanip goz kapaklari bile birbirne yapistirildiktan sonra islemler bitince yani bi de mama sandalyesinde gobek atmalar basliyor . Ya tepe ustu dikilmek icin egilmeler yada alttan kayip dusmek icin gerj geri yatmaya calismalar falan.. yedigim 3lokma seyi de hiphizli yiyorum o surecte. Bizimki bardaktan biseyler icneye calismayi seviyor . Tabi bogazina kacirip oksurmesi halinde elinden aliyorum yada lak dye hepsini agzina dikince mudahale ediyorum ama.. aaa kizim hadi ayranini ic diye eline cay bardaginin yarisindan az bi ayran veryorum. Ictim sanarak gogsunden bogazndan asagi dokuyor 2 3dk ordan kazaniyorum biraz daha agzima biseyler tepebilmek icin.. ama mama sandalyesinde oturma suresi 5 7 dk anca oluyor.. :/ Millet burda bana akil veriyordu,mama sandalyesine oturt mutfakta eline bisey ver sen de bulasik makinani diz ,bosalt,yemehini yap blmem ne.. Ne mumkun durmuyor ki. Cekmeceyi ona gore ayarlycakmisim o biraz desicekmis oralar memnun olurmus bebekler. Bizimki kakaoyu basindan gecirdikten sonra gene ihi ihi diye kendni yerlere atip debelenen bi cocuk. Meraki asagi dolaplardan agir tencereleri kendine dogru cekmeye bir tek. Cekmece mekmece de degil... Buzdolabi acsam gelip arasina oturuyor kapahgi kapattirmiyor. Buzdolabinda da gozune kestirdiklerini istyor vermezsem aglama krizi. Versem yemeye calisip bogulma harekerleri.. Kizimla mutfaga girmiyorum ben yani o yuzden.
Size sunu soyleyeyim boyle wcye gitme falan islerim icin video aciyorum. Ona alisti zaten bi de onun icin aglama krizlerine girip kendini yerlere atmasi var. Yanlis ama ne yapayim hic biseyden hoslanmayan bi bebekse ve bununla biraz idare ediyorsa kendini.. ama ondan da sklyor telefonu ordan oraya firlatiyor..
Ben de saniyordum ki bu arada..erken cikan disler daha iyi oluyordur ,bebek anlamadan etmeden cikarmis oluyordur ne guzel kucukken.. demek o da zor oluyor. Bizimki dis zamanlari 15 dk da bir aglama krizlerine girerek uyanir ateslenir hastalanir. Cocugu agri kesici ates dusurucu manyagi yaptigim zamanlar oldu... ki daha 6.dis yeni cikti. Kopek disler azilar mazilar yok meydanda onlarda napcaksak bilmem :KK43:
Bebeklerinizin besigi sallaniyor mu,sallamayi denediniz mi? Bizimki bi donem sevdi bi donem nefret etti sallanmaktan...ben kucukken daha kalkamazken oturma odasindaki seyyar besigi ayagimla sallardim oyle dururdu biraz icinde. Kollarim yoruluyordu ayaklarimi kpyup kanepede oturarak sallardim yani. Sonra kalkmaya falan baslaynca durmadi icinde zaten besigin de..
Bir de bebek citi onerenler olmustu. Park yatak onerenler de.. park yatak yada bebek citi sinirlari icinde usluca oynayacak bi bebek degil ki benimki. Sinirlar ona gore degil. Cok ozgur ruhlu galiba . Kisilik meselesi de. Gercekten. Nasil kimi insan sakindir ilimlidir anlayislidir. Kimisi sinirli ve dobradir birden lafini soyler hiddetle falan..
Ben de sinirli bi insanim aslinda kendimi winnie the pooh taki tavsana benzetirdim bi ara.. :) bana cekmis diyorum sinir krizleri gecirdigi zaman. . Zaten esimle benden sakin bi cocuk cikmazdi yani... hah gene basladi ihi ihi lar aglamaya donusecek simdi..gece 3bucukkk ve daha demin dalmisti..
Bebeklerimiz vallahi çok benziyormuş.
Ben mutfakta çözümü şöyle buldum, alt dolaplara tehlikeli bir şey kesinlikle koymuyorum.
Plastikler, hafif tencereler, poşetler, örtüler falan var.
Günde defalarca döker çünkü, baktı ki ev toplu saça saça dağıtması lazım oğlumun.
Bebeğim hiç beşikte uyumadı, bir tek küçükken anne yanı beşik kullandık kendi odasına da diş çıkardığı için sürekli geceleri 20 küsür kere uyandığından geçiremedik, bizimle uyuyor.
Bizimle derken bildiğiniz 3 kişi yatıyoruz hatta o kafamızda uyuyor, geceleri suratımıza tekmesiyle uyanıyoruz.
Dediğiniz gibi sınır sevmiyor, kapılar kapalı olamaz yoksa kafa atar ağlaya ağlaya, 5 dk yalnız bırakamazsınoz delirir.
Bir tek maşa izliyor ben de açıyorum valla 10 dk da hemen tuvalete gidip yüz yıkayıp geliyorum.
İçme olayı için aventin pipetli bardağını öneririm benim oğlum da çok boğulurdu, ama o bardak sayesinde şuan pet şişeden bir şeyi eline versem lıkır lıkır içebiliyor.
İlk zaman çok çekince öksürürdü ama müthiş işe yaradı 1 ayda gelişti yutkunması.
Küçük desek o da felaket valla.
Yatılı bakıcı alıyoruz 5.gündr kaçıyor kadın.
Daha 10 gün kalanı görmedik, dayanamıyorlar.
Kaçmasınlar diye el üstünde tutuyorum her şeyini ben yapıyorum, yediği önünde yemediği ardında çayona kadar ben koyuyorum hizmet ediyorum, alışverişe falan çıkarıyorum akşam 8 paydos veriyorum yani günde 10 saat çocuklara bakmada yardım istiyorum ama nafile gene de kaçıyorlar.
Zaten büyük olanı hiç istemiyorlar 10 dk oyala diyorum, ben ona bakamam hayır diye cevap veriyorlar.
Allah bizlere sabır versin elbet büyüyecekler ama onlar büyüdüğünde biz ne olacağız orası meçhul.

Son düzenleme:
Merakımı mazur görün ama herhangi bir foruma kayıt yaptırırken neden haber vermek gerekir koca kişisine? Sebebini anlayamadım ben. Şahsi düşüncem “Ona ne ki :) “
Bende anlamadim hele üstte ki cevap yazan hanımefendi daha akıllara zarar kocası bakkala bile giderken söylermiş vallahi 6 senem bitti evliyim hiç birbirimizden izin almadık bizde mi bir gariplik var acaba buraya üye olurken neden izin alayim ki cok degisik

O zaman 10 gündür duş alamadınız, yemek yapıp yiyemediniz, toplamda 12 saat falan uyudunuz bu 10 günde ve buna dayanabiliyorsunuz, öyle mi?
Hızlıda olsa duşumu alıyorum
Yemekde 3 4 çeşit olmasada gayette yapıyorum
Dün köfte piyaz yaptım mesela
Dışarıda çıkıyorum oğlumla geziyoruz
Çok az uyuduğum doğru
Arada vuruyor elbet ama şükür ayaktayım
Bence psikolojik olarak hep olumsuza odaklanıyorsunuz

Hızlıda olsa duşumu alıyorum
Yemekde 3 4 çeşit olmasada gayette yapıyorum
Dün köfte piyaz yaptım mesela
Dışarıda çıkıyorum oğlumla geziyoruz
Çok az uyuduğum doğru
Arada vuruyor elbet ama şükür ayaktayım
Bence psikolojik olarak hep olumsuza odaklanıyorsunuz
İşte aynı durumda değiliz demek ki bunları yapıyorsunuz.
Hızlı evet ne kadar hızlı olabilir, yıkanmak 5 giyinmek 5 olsa 10 dakika eder.
Çocuğunuz 10 dakika neyle oyalanıyor, nasıl yalnız bırakabiliyorsunuz?
Dışarı çıkıyorum diyorsunuz giyiniyorsunuz demek ki çocuğunuz kucak istemiyor işte.
Bunu anlatmaya çalışıyorum aynı şartlarda değiliz, siz az uyuyan bir çocuk annesisiniz.
Hiç durmayan, kucak dışında susmayan, uyumayan, sağ kolunuzun yerini onla değiştiğiniz bir çocuğun değil.
O sebeple bu muhakeme geçersizdir:

İşte aynı durumda değiliz demek ki bunları yapıyorsunuz.
Hızlı evet ne kadar hızlı olabilir, yıkanmak 5 giyinmek 5 olsa 10 dakika eder.
Çocuğunuz 10 dakika neyle oyalanıyor, nasıl yalnız bırakabiliyorsunuz?
Dışarı çıkıyorum diyorsunuz giyiniyorsunuz demek ki çocuğunuz kucak istemiyor işte.
Bunu anlatmaya çalışıyorum aynı şartlarda değiliz, siz az uyuyan bir çocuk annesisiniz.
Hiç durmayan, kucak dışında susmayan, uyumayan, sağ kolunuzun yerini onla değiştiğiniz bir çocuğun değil.
O sebeple bu muhakeme geçersizdir:
Siz durumu zorlaştırıyorsunuz ben iki dk koyup şarkı vs söyleyerek giyiniyorum
Bir tshırt geçirmek sn sürer
Slinge koyup hemen hallediyorum
Size ne kadar örnek versem geçerli olmaz
Ben kötü durumda kendimi toparlayıp daha güçlü olmayı seçiyorum siz sızlanmayı

çocuklarla uğraşmak zor ve siz de bunalmışsınız sanırım, bu yüzden her şeye sinirleniyorsunuz. yarın geçer siniriniz.

Siz durumu zorlaştırıyorsunuz ben iki dk koyup şarkı vs söyleyerek giyiniyorum
Bir tshırt geçirmek sn sürer
Slinge koyup hemen hallediyorum
Size ne kadar örnek versem geçerli olmaz
Ben kötü durumda kendimi toparlayıp daha güçlü olmayı seçiyorum siz sızlanmayı
Sling:)
E çocuğunuz bir şeyde duruyor işte, daha ne diye burada inatla muhteşem olduğunuzu vurguluyorsunuz ki?
Yaptıklarınızı böyle bir çocukla başarabilecek biri varsa dünyada o bendim.
Duran, herhangi bir şeyle 5 dk da olsa oyalanan bebekle gelmiş ahkam kesiyorsunuz, yapmayın.
Çünkü bunda başarı yok.
Bakıcılar evimi terkediyor 1 haftada siz bana sling kullanabildiğinizden bahsediyorsunuz, komik oldu.

Çocuk veya siz hasta değilseniz bence sakin olun, 3 gün çok uzun bir süre değil, benim doğumuma bir buçuk ay var ve eşim iş için yurtdışına gidebilirim dedi kısa süreli de olsa, evin rızkını kazanmak zorunda, kara kara düşünüyoruz, inşallah doğumda burda olur, en azından dikişlerim düzelene kadar diye dua ediyorum, benim ailemden kimse yok çünkü burada. Gitme demek kolay ama belki bir daha bu fırsatı bulamayacak diye düşünüyorum, daha doğuma var, geçim sıkıntısı çeken borçlu o kadar insan varken, eşim işe gidebiliyorsa şükrederim ama tabi insan zor zamanlarında yanında istiyor eşini, bence bir hastalık yoksa 3 gün sabredin boşuna kendinizi de strese sokup huzurunuzu kaçırmayın.

Sling:)
E çocuğunuz bir şeyde duruyor işte, daha ne diye burada inatla muhteşem olduğunuzu vurguluyorsunuz ki?
Yaptıklarınızı böyle bir çocukla başarabilecek biri varsa dünyada o bendim.
Duran, herhangi bir şeyle 5 dk da olsa oyalanan bebekle gelmiş ahkam kesiyorsunuz, yapmayın.
Çünkü bunda başarı yok.
Bakıcılar evimi terkediyor 1 haftada siz bana sling kullanabildiğinizden bahsediyorsunuz, komik oldu.
Muhteşem
Ahkam
Evet komik
Öneri olmasın
Örnek olmasın ?
Dünyadaki en enn iyi anne adayız sizdiniz evet siz bile başarmayorsanız top yekün halimize ağlayalım
Kendimizi anne sanıyorduk bizde
Bakıcının gitme sebebi başka olabilir

Keşke bu konuyu okumasaydım
Bebeklerden soğudum :110:
Keşke 8+ yaş çocuk doğurabilsem madem bebek bakmak böyle zor o_O
Konu sahibi eğer eşiniz tatil için gitseydi haklıydınız ama eğitim için gidiyormus
Göz açıp kapayıncaya kadar geçer

Muhteşem
Ahkam
Evet komik
Öneri olmasın
Örnek olmasın ?
Dünyadaki en enn iyi anne adayız sizdiniz evet siz bile başarmayorsanız top yekün halimize ağlayalım
Kendimizi anne sanıyorduk bizde
Bakıcının gitme sebebi başka olabilir
İlk olarak bana tezat düşündüğünüzü alıntılayıp cevaplayan sizdiniz, ben değil.
Buradaki konuda hanımefendi zor bir durumdan ve yapamayacağından bahsediyor, inatla ona bunda bir şey olmadığını sizin yapabildiğinizden hatta 10 gündür çok güzel de zaman geçirdirdiğinizden bahsediyorsunuz.
Yani mükkemmel anne adayı ben değil, sizsiniz.
İkincisi ise, bebekten bebeğe insandan insana değişen bir durumu hafife alıp abartıdan bahsedip, üzerine güçlü kadın profilinizi gözümüze gözümüze iteliyorsunuz.
Aferim size, siz güçlüsünüz diye bu kadın da mı güçlü olsun?
Ne yarışı bu şimdi?
Üçüncü olarak her bebek için mükemmel anne kendi annesidir, sizin çocuğunuz slingde durur benimki sadece kollarımda.
Bu ne beni kötü yapar ne siz slinge alıştırabildiniz diye sizi madalyalı yapar.
Evet, benim çocuklarıma benden iyi bakabilecek bir Allahın kulu yok, bu bilinen çevremde tanıyan herkesin de onayladığı bir gerçek.
Çocukluğumdan beri tek öğün yemekle hatta bazen yemeden, bazı günleri uyumadan atlatabildiğim için normal insan standartlarına zaten sahip değildim, iyi ki değilmişim yoksa zaten dayanamazmışım.
Benim bu olumsuz yaşam tarzım, çocuklarıma bakarken daha aşina olduğum bir hayatı bocalamadan geçirmeme fayda sağladı.
Hamileyken zehirlendiğimde, hastaneye yatmam gerekirken bebeğimle başa çıkılamadığından dolayı evine dönmüş ve bunu atlatmış bir anneyim, dolayısıyla karnım burnumda hem kusarken hem de kucağımdaki çocukla ilgilenebildiğimden ben dışında kimse yapamaz deme hakkına sahibim.
Sonuncusu ise, bakıcıların kaçması tamamen çocuk kaynaklı çünkü maddi manevi olarak en üst düzeyde bir yaşam hakkı sunuyorum onlara, adeta hizmetlerini görüyorum yeter ki baksınlar diye ama nafile.
İşte siz başınıza gelmediği için anlayamazsınız, burada sayfalarca bebeklerimi anlatsam kendinizinki kadar bilecek ve siz yapabildiğiniz için bizler hayıflanıyor kendimize acıyor olacağız.
Taksicinin bile haline acıdığı, pedagogların bir çare bulamayıp huyu bu ne yapalım dediği bir kadına burada kendinizi ispat etmeniz evet, komik oluyor.
Daha da uzatmak istemiyorum sizi alkışlıyorum üstünlüğünüzü ve benim beceriksizliğimi kabul ediyorum, desem yeterli mi?

Son düzenleme:
Back
X