Sinirden ölüyorum şuan

Karı koca niye sürekli dipdibe olmak zorunda böyle bir kural mı var?
Yeri geliyor ben eşimi 15 gün görmüyorum. Arada ayrı olmsk iyidir. Konu sahibi seni haksız buldum.

Bazen ipleri birakmak gerekir. Ipler hep el8nde olursa karsi taraf kacmak icin bahaneler turetir. Ipleri arada bir gevsetmeli. Iki taraf da birbirine nefes alabilecegi zamanlar birakmali. Hep dipdibe olmak degildir evlilik.

yahu çocuğu nasıl yetiştirdiğimi siz nreden biliyorsunuz da peşin hükümlerle konuşuyorsunuz? Allahallaaa. Lütfen bana akıl vermeyin. Ne uzattınız ya.
Yazdıklarınızdan anlaşıldığı için tahmin etmek çok zor olmuyor. Hakaret ettin dediğiniz için yazdım ben söz hakkı doğmuş oluyor bana haliyle uzattığım yok bu kadar gerilmenize de gerek yok allahallaaaaaa yazacağınız kadar bir sıkıntı yok ortada. İyi günler.

o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Sinirden ölmek için bunu mu buldunuz
:KK12:
Dert aramayın lütfen.
Benim eşim de Ankaradaydı bu hafta zorunlu olmayan bir kurs için. Hepi topu 3-5 gün değil mi? Kafa dinlesin ne olacak. Belki başka zaman da siz gidersiniz o ilgilenir çocukla. Yapmaz mı?

1 haftalık bebişle yalnız kaldım ben de :) daha acemiyim üstelik.ama bizimki mecburi.
Jameya 1haftalik bebek minicik daha. Aglamasi etmesj de sinirli nedenlerden dolayi.. buyuynce kolaylasir saniyorsun ama zorlasiyor .. bi de her bebek bir olmuyor . Bu konuda bi anneye denk geldim bebegi benimki gibiymis. Cok uslu bebekler de var. Belki seninki de oyledir.. uykusu yemesi icmesi duzenli ve keyifli olunca bebek bakmak zevkli biseydir bile..

Adam sanki ukraynaya gidiyor,tepkiniz çok komik.
Mecburi olmasada aldıkları eğitimler,seminer,konferans vs şeyler eşiniz için birer katkı hem işine hem hayatına.
Yazınızı okurken bile gerildim çok streslisiniz

Adam sanki ukraynaya gidiyor,tepkiniz çok komik.
Mecburi olmasada aldıkları eğitimler,seminer,konferans vs şeyler eşiniz için birer katkı hem işine hem hayatına.
Yazınızı okurken bile gerildim çok streslisiniz
Ukrayna :))))))

Benim esimde gecen sene 1 haftaligina ankaraya egitime gitti.. mecburi degildi ama isi icin onemli bi egitimdi.. ben gitmesini istedim.. 2 cocukla dogunun ucra bir kosesinde 1 hafta yanliz kaldim. Ama bana cok iyi geldi... cocuklarimla vakit gecirdim, birlikte gezdik.. aksamlari cocuklari erkenden uyuttum, kendi kendime keyif yaptim... ev isini bosladim bana esimden bi kac gun ayri kalmak cok iyi gelmisti.. hem birbirimi ozledik hem biraz kafa dinledim...

Senin tepkin cok cok abarti.. 3 gun kendi basina kalamayacak kadar acizmisin? Evladinla vakit gecir, sevdigin arkadaslarinla gorus, alisverise cik, kafa dinle.. hayatta herseyi problem olarak gormeyi birakin artik..

Yazdıklarınızdan anlaşıldığı için tahmin etmek çok zor olmuyor. Hakaret ettin dediğiniz için yazdım ben söz hakkı doğmuş oluyor bana haliyle uzattığım yok bu kadar gerilmenize de gerek yok allahallaaaaaa yazacağınız kadar bir sıkıntı yok ortada. İyi günler.
Size de... haydi selametle.

Jameya 1haftalik bebek minicik daha. Aglamasi etmesj de sinirli nedenlerden dolayi.. buyuynce kolaylasir saniyorsun ama zorlasiyor .. bi de her bebek bir olmuyor . Bu konuda bi anneye denk geldim bebegi benimki gibiymis. Cok uslu bebekler de var. Belki seninki de oyledir.. uykusu yemesi icmesi duzenli ve keyifli olunca bebek bakmak zevkli biseydir bile..

Tam tersine saat 22 den sabah 6:30 a kadar 10 dk arayla emzirdiğimi ve gözüme uyku girmediğini söyleyeyim öncelikle. 1 haftalık bebeklerin de zorlukları var üstelik acemiysen daha zor :)

Sizinkiler kac aylik. Benim kizim 20 30 dk uyuyordu gunduz,o da gorseniz uyuyana kadar cildirma nobetleri kendini ordan oraya atip huysuzlanmalar falan. Uykusu basina vurdu denir ya hep oyle olup uyuyordu. Gerci hala oyle de.. simdi biraz daha uyku suresi uzadi 40 50 dk uyuyor gunduz. Valla onda da is mis yapamasam da sessiz olcam diye,pilim bitmis oluyor zaten ben de devriliyorum .bazen bayiliyorum uyuyorum da..kizim 16aylik olcak benim.
Bizimki ilk disini 11aylikken cikardi yemek yemesi de sorun oldu hep o yuzden. Kilosu da az hala..Yemek isteyip atliyordu mesela akli eriyordu ama cigneyemeyp yada yutmayi beceremeyip ogurmeye basliyordu falan. Simdi biraz daha alisti yeme isine ama hala eline bisey verip de git ye diye gonderemyorum. Zaten yurumuyor da daha. Buna da ayrica uzuluyorm kocaman oldu tembellik ediyor. Emeklemede level atliyor hep...
Biz bir de disariya cikalim gezelim hic bilmezdik ama havalar isindi diye 2keredir korka korka ciktik gecenlerde aa sasirdim biraz daha ilimliydi arabasinda gezmeye. Onceden aglar huysuzlanir arabasindan inmek icin yerinde gobek atar bilmem ne eve nasil dondugumuzu bilemezdik ve yalniz hic cikamazdim. Belki biraz daha buyuynce bebegimle yalniz da cikablirim bakalim..
Su uyku suresi daha uzasa ve yemek yemesi daha duzene binse herseyden yiyebliyor olsa istahi da olsa. Sanirim biraz daha kolaylasir isim. Ama dedigim gibi buyudukce sanki biraz daha duzenlenicek gibi...
Gece uyanmalarinda bi azalma yok umarim o da duzene biner ve sayisi azalir :)
Benimkiler 20 ve 5 buçuk aylık.
İkisi de birbirini aratıyor desem yeridir.
Büyük olan doğduğundan beri kucakta ve sürekli her şeyr ağlar, geceleri 7 8 defa ağlayarak uyanır.
Gün içinde 2 saatte bir ağlama krizi vardır, ne mama sandalyesi ne araba ne bebek arabası hiçbir şeyde durmaz, kendi başına hiç durmaz.
Ben inatla o ağlaya ağlaya gezdim ama işkence mi gezme mi ne denir bilmem.
Dişi 5 aylıkken çıkardı 5 aylık da emekledi ve 1 yaşında 12 dişi vardı tahmin edersiniz ki biz neler çektik...
Milletin bebeği yeni agu yaparken benim yavrum azı dişinden sinir krizi geçiriyor kafasını duvarlara vuruyordu.
Yemek deseniz sevdiği dışında asla yemez zaten onun yemek yemesini görseniz nimete acırsınız.
Önüne tabaklar konulacak o onları birbirine katıp mıncıklıcak başka tabağa karışım yapacak kaşıkla deneyler derken bulamaç yapacak sağa sola atıp arada yicek en sonunda kafasına geçirecek tabağı.
Yemek şeklimiz bu, dışarıda asla bir şey yediremiyorum bu sebeple.
Normal bir günümüz bu, huysuz uyandığı ise tövbeler olsun insan yaşamdan soğuyor çünkü susmuyor çocuk da ağlamaktan hasta oluyor artık.
Uyku deseniz günde 1 kere yarım saat uyursa şans, o da kucakta ya da yanında olcaksınız yoksa uyanır, gece 11 den önce uyumaz hala bizle yatıyor geçiremiyoruz odasına komşular bizim gece gece çığlıklarımızla rahatsız olmasın diye.
O kadar söyleniyordum ki bebeğimden beterin beteri de varmış küçük doğunca anladım.
En azından büyük kucakta gezerken susardı, küçük de o da yok, kolik zaten ve hala geçmedi.
Bir tek banyoyu seviyor onun dışında bir amuda kalkmadığımız kalıyor ağlamasın diye.
Yani bu çocuklarla değil 3 gün 3 saat yalnız kalanı alnından öperim çünkü ikiside kucak dışında susmuyor.

Son düzenleme:
Bende varım ama sizin gibi düşünmüyorum
Oğlum kolik bir bebek
Uyku sorunu öyle bir düzeydeki doktor bile daha önce böylesini görmedim demişti
3 gün her türlü idare edilebilir
Tek başına idare edemeyecek psikolojideyse çözüm üretilir
3 gün aileden birini yanına çağırabilir kendisi gidebilir vs
Benim küçük de kolik.
Ama anlamadığınız nokta uyumayan ve kucak dışında durmayan bir bebeğe asla tek kişi 3 gün bakamaz, bakarsa da hastanelik olur.
20 saat ayakta durmayı aç susuz insan bedeni maalesef kaldırmıyor.
Evet kolik çok zor biliyorum yaşıyorum da zaten ama huyu ve karakteri zor olan çocuğun bakımı insanüstü bir varlık gerektirir.

Tam tersine saat 22 den sabah 6:30 a kadar 10 dk arayla emzirdiğimi ve gözüme uyku girmediğini söyleyeyim öncelikle. 1 haftalık bebeklerin de zorlukları var üstelik acemiysen daha zor :)
Hayatımda çocukla ilgili en zorlandigim dönem ilk 30/40 gündür.Sonrasinda neyin neden olduğunu biliyor ona göre hareket ediyorsun.İki /üç aylık bebeğinin bile huyunu,ne istedigini çözüyorsun.

Kiz yaninda yatir madem birlikte uyuyun ama ezme cocugu bir de kolunla tutacaksin tabi. Bebek kendi ne bilsin yatmayi meme emmeyi o sekilde. Kolun boynun agrir ama,belki 3 dk falan sizar geri ayilirsin.. kolay gelsin. Hemencecik buyuycek sasirirsin :)

Benimkiler 20 ve 5 buçuk aylık.
İkisi de birbirini aratıyor desem yeridir.
Büyük olan doğduğundan beri kucakta ve sürekli her şeyr ağlar, geceleri 7 8 defa ağlayarak uyanır.
Gün içinde 2 saatte bir ağlama krizi vardır, ne mama sandalyesi ne araba ne bebek arabası hiçbir şeyde durmaz, kendi başına hiç durmaz.
Ben inatla o ağlaya ağlaya gezdim ama işkence mi gezme mi ne denir bilmem.
Dişi 5 aylıkken çıkardı 5 aylık da emekledi ve 1 yaşında 12 dişi vardı tahmin edersiniz ki biz neler çektik...
Milletin bebeği yeni agu yaparken benim yavrum azı dişinden sinir krizi geçiriyor kafasını duvarlara vuruyordu.
Yemek deseniz sevdiği dışında asla yemez zaten onun yemek yemesini görseniz nimete acırsınız.
Önüne tabaklar konulacak o onları birbirine katıp mıncıklıcak başka tabağa karışım yapacak kaşıkla deneyler derken bulamaç yapacak sağa sola atıp arada yicek en sonunda kafasına geçirecek tabağı.
Yemek şeklimiz bu, dışarıda asla bir şey yediremiyorum bu sebeple.
Normal bir günümüz bu, huysuz uyandığı ise tövbeler olsun insan yaşamdan soğuyor çünkü susmuyor çocuk da ağlamaktan hasta oluyor artık.
Uyku deseniz günde 1 kere yarım saat uyursa şans, o da kucakta ya da yanında olcaksınız yoksa uyanır, gece 11 den önce uyumaz hala bizle yatıyor geçiremiyoruz odasına komşular bizim gece gece çığlıklarımızla rahatsız olmasın diye.
O kadar söyleniyordum ki bebeğimden beterin beteri de varmış küçük doğunca anladım.
En azından büyük kucakta gezerken susardı, küçük de o da yok, kolik zaten ve hala geçmedi.
Bir tek banyoyu seviyor onun dışında bir amuda kalkmadığımız kalıyor ağlamasın diye.
Yani bu çocuklarla değil 3 gün 3 saat yalnız kalanı alnından öperim çünkü ikiside kucak dışında susmuyor.
Uff sizin bir de 2tane cok cok zor haliniz. Allah yardim etsin. Bizim bebek de 11 12 gibi uyuyor bu hali gene iyi bi ara 1bucuk 2leri gordugumuz olmustu cunku.Ve bizimle yatiyor hatta 3umuz uyuyoruz yatakta..Az once uyutup kendi yatagina koydum benim basucumda..gece icinde ara sira koyuyorum besigine..aklim basimda olur da sizmazsam yani..soooyle rahatca bi gerinerek yatabileyim diye..Yemek yeme kismi bizde de oyle. O karisimlar bulamaclar yapilip heryere sivanip goz kapaklari bile birbirne yapistirildiktan sonra islemler bitince yani bi de mama sandalyesinde gobek atmalar basliyor . Ya tepe ustu dikilmek icin egilmeler yada alttan kayip dusmek icin gerj geri yatmaya calismalar falan.. yedigim 3lokma seyi de hiphizli yiyorum o surecte. Bizimki bardaktan biseyler icneye calismayi seviyor . Tabi bogazina kacirip oksurmesi halinde elinden aliyorum yada lak dye hepsini agzina dikince mudahale ediyorum ama.. aaa kizim hadi ayranini ic diye eline cay bardaginin yarisindan az bi ayran veryorum. Ictim sanarak gogsunden bogazndan asagi dokuyor 2 3dk ordan kazaniyorum biraz daha agzima biseyler tepebilmek icin.. ama mama sandalyesinde oturma suresi 5 7 dk anca oluyor.. :/ Millet burda bana akil veriyordu,mama sandalyesine oturt mutfakta eline bisey ver sen de bulasik makinani diz ,bosalt,yemehini yap blmem ne.. Ne mumkun durmuyor ki. Cekmeceyi ona gore ayarlycakmisim o biraz desicekmis oralar memnun olurmus bebekler. Bizimki kakaoyu basindan gecirdikten sonra gene ihi ihi diye kendni yerlere atip debelenen bi cocuk. Meraki asagi dolaplardan agir tencereleri kendine dogru cekmeye bir tek. Cekmece mekmece de degil... Buzdolabi acsam gelip arasina oturuyor kapahgi kapattirmiyor. Buzdolabinda da gozune kestirdiklerini istyor vermezsem aglama krizi. Versem yemeye calisip bogulma harekerleri.. Kizimla mutfaga girmiyorum ben yani o yuzden.
Size sunu soyleyeyim boyle wcye gitme falan islerim icin video aciyorum. Ona alisti zaten bi de onun icin aglama krizlerine girip kendini yerlere atmasi var. Yanlis ama ne yapayim hic biseyden hoslanmayan bi bebekse ve bununla biraz idare ediyorsa kendini.. ama ondan da sklyor telefonu ordan oraya firlatiyor..
Ben de saniyordum ki bu arada..erken cikan disler daha iyi oluyordur ,bebek anlamadan etmeden cikarmis oluyordur ne guzel kucukken.. demek o da zor oluyor. Bizimki dis zamanlari 15 dk da bir aglama krizlerine girerek uyanir ateslenir hastalanir. Cocugu agri kesici ates dusurucu manyagi yaptigim zamanlar oldu... ki daha 6.dis yeni cikti. Kopek disler azilar mazilar yok meydanda onlarda napcaksak bilmem :KK43:
Bebeklerinizin besigi sallaniyor mu,sallamayi denediniz mi? Bizimki bi donem sevdi bi donem nefret etti sallanmaktan...ben kucukken daha kalkamazken oturma odasindaki seyyar besigi ayagimla sallardim oyle dururdu biraz icinde. Kollarim yoruluyordu ayaklarimi kpyup kanepede oturarak sallardim yani. Sonra kalkmaya falan baslaynca durmadi icinde zaten besigin de..
Bir de bebek citi onerenler olmustu. Park yatak onerenler de.. park yatak yada bebek citi sinirlari icinde usluca oynayacak bi bebek degil ki benimki. Sinirlar ona gore degil. Cok ozgur ruhlu galiba . Kisilik meselesi de. Gercekten. Nasil kimi insan sakindir ilimlidir anlayislidir. Kimisi sinirli ve dobradir birden lafini soyler hiddetle falan..
Ben de sinirli bi insanim aslinda kendimi winnie the pooh taki tavsana benzetirdim bi ara.. :) bana cekmis diyorum sinir krizleri gecirdigi zaman. . Zaten esimle benden sakin bi cocuk cikmazdi yani... hah gene basladi ihi ihi lar aglamaya donusecek simdi..gece 3bucukkk ve daha demin dalmisti..

o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
İki gün sonra benm eşimde 4 gnlüğüne gidiyor. Üstelik ben yurtdşndayım. Baya abartmşsnz. Bende hem hamileym hemde kızım var. Adamları sıkmayın bu kadar derim ben

Kiz yaninda yatir madem birlikte uyuyun ama ezme cocugu bir de kolunla tutacaksin tabi. Bebek kendi ne bilsin yatmayi meme emmeyi o sekilde. Kolun boynun agrir ama,belki 3 dk falan sizar geri ayilirsin.. kolay gelsin. Hemencecik buyuycek sasirirsin :)
Ü
Evet şimdi o şekilde emziriyorum :) o zaman yaralarım çok kötüydü uzanıkken veremedim göğsümü. Şimdi biraz düzeldi yatırıp emziriyorum başka türlü uykuya dalması zor oluyor :)

Hayatımda çocukla ilgili en zorlandigim dönem ilk 30/40 gündür.Sonrasinda neyin neden olduğunu biliyor ona göre hareket ediyorsun.İki /üç aylık bebeğinin bile huyunu,ne istedigini çözüyorsun.

Ben alışmaya başladı gibi.
Zor tabi ki 40 gün ona alışmak anneliğe adapte olmak,ne istediğini neden ağladığını kestirmek kolay değil.
Bu süreçte öğreniyoruz işte.. bende yeni yeni sakinleştirmeye başladı bebeğimi 15 gün oldu.

Back
X