Sinirden ölüyorum şuan

Bence çok haklısınız.
Çünkü nöbetleşe baktığımız bebeklerim var, anlıyorum.
Tek bebekken de öyleydi, eşimin akşam eve gelme vaktine yakın arar ne olur erken çık diye ağlardım.
Çünkü o dakikaya kadar 2 saatlik uykuyla aç susuz ve altına kaçırdı kaçıracak vaziyette kucağımda bebekle ev turu atarken eşimin işi çok da önemli değildi.
Hala değil.
Biz zor bebek anneleri zaruri ihtiyaçlarını karşılayamazken, çalışmayı bir lüks görürken şehir dışı keyfi bir organizasyona delirmemel elde değil.
Eşim ancak yerine adam koyduğunda yanımda olmayabilir örneğin görümcem ya da ablam gelir yokluğunda.
Onun dışında asla böyle bir geziye gidemez.
Uyumayan bebek ne demek bilmeyen üyeler de sizi anlamaz.
Kucakta salla bırak, kapıdan çıkamadan ağlasın, ayağında salla kenara al, daha mutfağa varmadan uyansın.
Bu ne demek bilen var mı ya!!

Bence çok haklısınız.
Tek bebekken de öyleydi, eşimin akşam eve gelme vaktine yakın arar ne olur erken çık diye ağlardım.
Çünkü o dakikaya kadar 2 saatlik uykuyla aç susuz ve altına kaçırdı kaçıracak vaziyette kucağımda bebekle ev turu atarken eşimin işi çok da önemli değildi.
Hala değil.
Biz zor bebek anneleri zaruri ihtiyaçlarını karşılayamazken, çalışmayı bir lüks görürken şehir dışı keyfi bir organizasyona delirmemel elde değil.
Eşim ancak yerine adam koyduğunda yanımda olmayabilir örneğin görümcem ya da ablam gelir yokluğunda.
Kucakta salla bırak, kapıdan çıkamadan ağlasın, ayağında salla kenara al, daha mutfağa varmadan uyansın.
Ben varim.. uyudugunda nefesimi tutarak parmak ucuma basa basa hirsiz gibi cikiyorum odadan ve ikide bir gelip gene nefesimi tutarak odaya kafami uzatip uyandi mi diye kontrol ediyorum. Cunku kizim uyanip yataktan atlamaya falan calisiyor..ya da benim yatagimda uyuyorsa yuvarlanip dusebiliyor falan.. is mis de yapamiuorum o uyurken rahatca. Kulak kabartmaktan ve sessiz olmak zorunda olmaktan bi is yapamiyorum yani. Gece de 10kere uyanir. Memesiz asla uyumaz. Zaten bu yuzden yanimizda uyur cogu uyanmasinda. Kalk al geri koy vs cok yoruyor beni. Bazen ondan once sizip kaliyorum zaten...
Bir de sinirlidir kizim. Kafasina taktigini yaptirana kadar aglamalar zirlamalar.. ben de esime nolur cabuk cik da gel eve diye telefonlarda az aglamadim. Ya da zorunluluktan gelemese bile trip yaptim. 7gun yikanamadigim oldu. Aglama krizlerine girdigim oldu. Hic bsey yiyemedigim oldu ya da sinirden oturup gunde 2paket cikolata agzima tepistirdigim oluyor..
Ben de cok konular actim bebekle ve esimle ilgli. Ama goruyorum ki cogu kk kadininin bebegi uysal ve esi anlayisli. Bizi anlayan az :)

Ben hamileliğimin son aylarındada doğumdan sonra ki 2 ay boyuncada hep tektim canım benim sadece doğumumun olacağı gece oda şans eseri gelmişti hatta bebek babasını bekledi esprileri yapıldı sonraları ben hastaneden çıktım oda işine geri döndü tam 1 sene 15 gün geldi 1 ay yok 3 gün geldi 2 ay yok şeklinde geçti o yüzden böle şeyler için huzurunu bozma derim ben Allah başka dert vermesin neler okuyoruz burada.

Ay valla açıklamaktan sıkıldım. Biz eşimle keyfi olarak birkaç saat uzaklaşırız. Zorunluluklarımız da var; mesela eşim nöbetçi olur 2 gün evde olmaz. O zaman oğlumla yalnız kalırız. Ben de çalışıyorum çocuğum her gün 8 saat benden uzakta kalıyor. Pamuklar, sarmalamalar ile demogoji yapmayalım. Ben eğitimciyim, duygusal olarak durmam gereken yeri bilirim bağlanma konusunda. Yorum yaparken Ben kimsenin anneliğine babalığına laf etmedim. Kendi hayatımdan örneklerle yorumumu pekiştirdim. Ancak bana cevap verenler nedense “aman panuklara sarın, duracağın yeri bil” gibi emir kipiyle cümleler kuruyor. Yahu bir fikri, argümanlarla destekleyerek, hakaret etmeden yorum yapmayı bilmiyor muyuz acaba?
Yazdıklarımda ne emir kipi var ne hakaret nerenizden uydurdunuz bilmiyorum ama tekrar okuyun yazdığımı. Sizin emir kipi dediğiniz şeyde kinaye var hanımefendi eğitimci olarak daha iyi bilmeniz gerekirdi elbette sevin koruyun kollayın ama durmanız gereken yeri bilin çünkü pamuklara sararak yetiştirdiğiniz çocuk ilerde aileye bağımlı özgüvensiz çocuklar oluyor bu yadsınamaz.

Ben varim.. uyudugunda nefesimi tutarak parmak ucuma basa basa hirsiz gibi cikiyorum odadan ve ikide bir gelip gene nefesimi tutarak odaya kafami uzatip uyandi mi diye kontrol ediyorum. Cunku kizim uyanip yataktan atlamaya falan calisiyor..ya da benim yatagimda uyuyorsa yuvarlanip dusebiliyor falan.. is mis de yapamiuorum o uyurken rahatca. Kulak kabartmaktan ve sessiz olmak zorunda olmaktan bi is yapamiyorum yani. Gece de 10kere uyanir. Memesiz asla uyumaz. Zaten bu yuzden yanimizda uyur cogu uyanmasinda. Kalk al geri koy vs cok yoruyor beni. Bazen ondan once sizip kaliyorum zaten...
Bir de sinirlidir kizim. Kafasina taktigini yaptirana kadar aglamalar zirlamalar.. ben de esime nolur cabuk cik da gel eve diye telefonlarda az aglamadim. Ya da zorunluluktan gelemese bile trip yaptim. 7gun yikanamadigim oldu. Aglama krizlerine girdigim oldu. Hic bsey yiyemedigim oldu ya da sinirden oturup gunde 2paket cikolata agzima tepistirdigim oluyor..
Ben de cok konular actim bebekle ve esimle ilgli. Ama goruyorum ki cogu kk kadininin bebegi uysal ve esi anlayisli. Bizi anlayan az :)
Benim çevremde 30 küsür bebek var ve 1 tanesi benim gibi.
Geçen gün sordum bir arkadaşıma uykusu nasıl diye, ‘ ya az uyuyor akşam 10 da yatıp sabah 8 de kalkıyor, öğlen 2 buçuk saat akşm üstü de 1 saat uyuyor yani günde 3 3 buçuk saat’ dedi.
Buçuğuna kurban olayım ben, toplamda 9 saat uyuyan bebeğim var ya benim seninki daha doğmamış haberin olsun deyiverdim.
13 kiloluk oğlumla yemek yapmayı, 7 kiloluk olanla bulaşık makinası boşaltıp ev süpürmeyi keyfi yapıyordum ben zaten!!
O sebeple 5 dk oturamayan annelere 3 gün 30 yıldır.
Sizler bebeklerinizle yalnız kalmış olabilirsiniz, övünüp durmayın günü 22 saat kucakta bebekle yaşayın sonra konuşun.
Bebek var koyarsın gıkı çıkmaz, bebek var bırak koymayı 15 cm uzaklaştırırsın bedeninden cıyak cıyak ağlar.

Bizimde eğitimlerimiz oluyor. İsteyen ailesi ile gelebiliyor. (Otel aile fertleri için uygun bit ücret talep ediyor çocuk ve çalışanlar ücretsiz oluyor) varsa öyle bir şans sizde takılın peşine :-) eğitim saatlerce sürmüyor zaten günün çoğu size kalır.

Yazdıklarımda ne emir kipi var ne hakaret nerenizden uydurdunuz bilmiyorum ama tekrar okuyun yazdığımı. Sizin emir kipi dediğiniz şeyde kinaye var hanımefendi eğitimci olarak daha iyi bilmeniz gerekirdi elbette sevin koruyun kollayın ama durmanız gereken yeri bilin çünkü pamuklara sararak yetiştirdiğiniz çocuk ilerde aileye bağımlı özgüvensiz çocuklar oluyor bu yadsınamaz.
yahu çocuğu nasıl yetiştirdiğimi siz nreden biliyorsunuz da peşin hükümlerle konuşuyorsunuz? Allahallaaa. Lütfen bana akıl vermeyin. Ne uzattınız ya.

o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım

Abartıyorsun bence.

Sinirden olucek ne var bunda. Isi icin iste adami ayni tatil yeri ayirtmis gibi anlattin yok kafa dinliycek gezicek tozucak. Sanki gitmese cocuga o bakicak.

Geçen gün sordum bir arkadaşıma uykusu nasıl diye, ‘ ya az uyuyor akşam 10 da yatıp sabah 8 de kalkıyor, öğlen 2 buçuk saat akşm üstü de 1 saat uyuyor yani günde 3 3 buçuk saat’ dedi.
Buçuğuna kurban olayım ben, toplamda 9 saat uyuyan bebeğim var ya benim seninki daha doğmamış haberin olsun deyiverdim.
13 kiloluk oğlumla yemek yapmayı, 7 kiloluk olanla bulaşık makinası boşaltıp ev süpürmeyi keyfi yapıyordum ben zaten!!
Sizler bebeklerinizle yalnız kalmış olabilirsiniz, övünüp durmayın günü 22 saat kucakta bebekle yaşayın sonra konuşun.
Bebek var koyarsın gıkı çıkmaz, bebek var bırak koymayı 15 cm uzaklaştırırsın bedeninden cıyak cıyak ağlar.
Sizinkiler kac aylik. Benim kizim 20 30 dk uyuyordu gunduz,o da gorseniz uyuyana kadar cildirma nobetleri kendini ordan oraya atip huysuzlanmalar falan. Uykusu basina vurdu denir ya hep oyle olup uyuyordu. Gerci hala oyle de.. simdi biraz daha uyku suresi uzadi 40 50 dk uyuyor gunduz. Valla onda da is mis yapamasam da sessiz olcam diye,pilim bitmis oluyor zaten ben de devriliyorum .bazen bayiliyorum uyuyorum da..kizim 16aylik olcak benim.
Bizimki ilk disini 11aylikken cikardi yemek yemesi de sorun oldu hep o yuzden. Kilosu da az hala..Yemek isteyip atliyordu mesela akli eriyordu ama cigneyemeyp yada yutmayi beceremeyip ogurmeye basliyordu falan. Simdi biraz daha alisti yeme isine ama hala eline bisey verip de git ye diye gonderemyorum. Zaten yurumuyor da daha. Buna da ayrica uzuluyorm kocaman oldu tembellik ediyor. Emeklemede level atliyor hep...
Biz bir de disariya cikalim gezelim hic bilmezdik ama havalar isindi diye 2keredir korka korka ciktik gecenlerde aa sasirdim biraz daha ilimliydi arabasinda gezmeye. Onceden aglar huysuzlanir arabasindan inmek icin yerinde gobek atar bilmem ne eve nasil dondugumuzu bilemezdik ve yalniz hic cikamazdim. Belki biraz daha buyuynce bebegimle yalniz da cikablirim bakalim..
Su uyku suresi daha uzasa ve yemek yemesi daha duzene binse herseyden yiyebliyor olsa istahi da olsa. Sanirim biraz daha kolaylasir isim. Ama dedigim gibi buyudukce sanki biraz daha duzenlenicek gibi...
Gece uyanmalarinda bi azalma yok umarim o da duzene biner ve sayisi azalir :)

Napsin adam uyumayan cocugun basini mi beklesin?
Ben 2 kucuk cocukla 8 ay bi basima bekledim, esim Afganistan'daydi.
Olelim biz o zaman.
Bu kadar cit kirildim olmayin.
Bende sizi düşünerek ilk sayfalarda biz asker ve polislerin eşleri ne yapsın ölsün mü adamlar eve gelmiyor demiştim. Şimdi eşim afrinde ve 2 aydır arkadaşların eşleri bebekleri ile yanlızlar. Biz insan değil miyiz acaba diye düşündüm

Ben hangi kafayla 1.5 aylık diye okudum anlamadım gerçekten :KK70:
Hahaha bu üye bu hafta içi bir konu daha açmıştı orada okuduk 1.5 yaş olduğunu. Sende öyle yazınca Allah Allah dedim ya ben mi yanlış okudum dönüp bir kere daha baktım :KK30:

o kadar sinirliyim ki
Eşim çalışıyor devlette dün sesi ki Ankara’ya gidebilirim ben de mecburi sandım
bebeğim var bir buçuk yaşında doğru düzgün uykusu yok bu aralar yorgunum
Bugün o mecburi olmadığını eğitim olduğunu öğrendim üç günlük kendi söyledi devlet karşılıyor dedi
Kafana göre iş yapmak değil mi yaptığı resmen kendine kafa dinlemelik gezme ayarlamış ben napıcam burda gece gündüz tek başıma o kadar bağırmıştık kü telefonda çok sinirliyim şuan
Mecburi değilse gitme yani konferansa hayret bişe insan düşünmeZ mi yalnı ne yapacak bu kadın diye haksız mıyım
Eğitim zorunlu olmasa da gerekli ! Abarttığınızı düşünüyorum

Bence çok haklısınız.
Hala değil.
Bende varım ama sizin gibi düşünmüyorum
Oğlum kolik bir bebek
Uyku sorunu öyle bir düzeydeki doktor bile daha önce böylesini görmedim demişti
3 gün her türlü idare edilebilir
Tek başına idare edemeyecek psikolojideyse çözüm üretilir
3 gün aileden birini yanına çağırabilir kendisi gidebilir vs

:KK9::KK9:

Konu sahibi sana hak verdim ben.

Mecburi eğitimse diyecek birşey olmazdı ama keyfi kafa dinlemeyse yok öyle bir dünya!!

9 ay karnında taşıyıp güç bela doğurup emzirip loğusalığı bile atlatan, bebeğine de bakar elbet ama sorun bebeğiyle yalnız kalmak değil sorun keyfi hareket etmek!

Kimse kusura bakmasın. :KK12:

Back
X