sinirim bozuldu

anladım sizi
bi ortama girdiğimde ben zaten tokalaşıyorum yanı ortam oldugunda
ama burda ortam yok bişe yok
işim şirkette yurt dışı ilişklerden sorumluyum masa başındayım ofisin girişinde hemen odamız
yanı benım bu adamı görünce x bey hosgeldınız deyıp ayaga kalkmam mı gerekıyor ( ilk iş deneyımım olabilir belki de ben bilmiyorumdur )
hanı demek ıstedıgım masa basında tutun ki sekreterım her gelene kalkıp tokalaşmam gerekır mı ? x bey hosgeldınız demem yeterlı gelmez mi ? ( belki de bende de hata oldu burada şimdi siz yazınca düşündüm madem bu adam gelınce dıger arkadaslar ayaga kalkıp opustu tokalaştıı keske dedım madem ben de kalkıp en azından hos geldınız deyıp tokalaşsaydım , ama hadı ben yapmadım şimdi bu adam yapmadım dıye bunu bu sekilde '' sen tokalaşmıyorsun '' diyerek boyle rencıde mı etmesı gerekırdı ? )
Ben de aynen anlattiginiz gibi bir ofiste calisiyorum (yurtdisinda) gelen insanlarin kariyeri ,vasfi, yasi ne kadar yuksek olursa olsun onlar selam verir tokalasacak kadar taniyorsak onlar gelir masanin yanina. girisi onlar yaptigi icin. Türkiye deki ofis ortamini bilmiyorum tabi..

sonradan da düşünüyoum şimdi bazıları da yazınca acaba ben mı yabani davrandım diye
ama hadi tutun ki öyle '' sen zaten tokalaşmıyorsun yaa'' deyip boyle bozması mı lazım ?
benim yazdıklarım bu sorunun cevabı bence çıkıntılık yapmak istemem ama öyle yani bence

hiçç takılma derim onun dengesizliği ben tesettürlü değilim ama iş yerinde hayatımda bir sefer gördüğüm belki de bir daha görmeyeceğim insanlarla tokalaşmak zorunda değilim diye düşünüyorum kibarca karşılar hoşgeldiniz güle güle derim ama karşı taraf hamle yapmamışsa tokalaşmam

iyi de insanlara benim tokalaşmayla sorunum yok diye ispatlamak zorunda değilsiniz zaten,bir kadın o an ayağa kalkıp tokalaşmaya zamanı yoktur tokalaşmaz, canı istemez tokalaşmaz .benim gibi elinde terleme sorunu vardır tokalaşmak istemez ,eli incinmiştir uzatamaz tokalaşmaz ,o yüzden görgü kurallarında kadın uzatmadan erkek elini uzatmamalı.dini hassasiyeterinden de tokalaşmayabilirisiniz .bu durum koskoca adamın karşısındaki insanın olabilecek hassasiyetine gönderme yaparak saçma sapan aklınca espri yapmasını gerektirmez.bazı adamlar parayı bulunca gereksiz bir özgüven geliyor ve karşısında ki insanlarla başkalarının yanında dalga geçerek kendinin yüceleceğini zannediyor.ama hatanız bu kişiye o anda cevabını vermemeniz.bir daha kimseyle bu şekilde konuşmaması gerektiğini öğrenirdi.

sen niye rezil oluyorsun..
kafana takmayada değmez sonuçta kırk yılda gelip giden bir adam..
bir daha geldiğinde elini uzatırsa o eli havada bırak .. kimseye birşey ispatlaman gerekmiyor ..

hiçç takılma derim onun dengesizliği ben tesettürlü değilim ama iş yerinde hayatımda bir sefer gördüğüm belki de bir daha görmeyeceğim insanlarla tokalaşmak zorunda değilim diye düşünüyorum kibarca karşılar hoşgeldiniz güle güle derim ama karşı taraf hamle yapmamışsa tokalaşmam
eminim ki benım başım acık olsaydı ve aynı şekilde tokalaşmasaydım bu abes karşılanmayacaktı
hem başım kapalı hem de tokalaşmayınca sorun oldu
dıyorum ya sonradan dusundum ben mı hata yaptım ben mı yabani davrandım acaba diye
ama dedıgım gıbı başı acık olsaydım tokalaşmasam bile yabani sayılmazdım

eminim ki benım başım acık olsaydı ve aynı şekilde tokalaşmasaydım bu abes karşılanmayacaktı
dıyorum ya sonradan dusundum ben mı hata yaptım ben mı yabani davrandım acaba diye

biz buna açıklık yada kapalılık demeyelim bence #ayygull ünde dediği gibi bu bir görgü kuralıdır kadın elini uzatmadan erkek hamle yapmamalıdır kaldı ki o adam elini bile uzatmadan sana laf yetiştirmiş hepten saygısız de ve gec bence :KK66:

valla açık olsaydında bu kadar lakayt bir adamla tokalaşmak istemiyor olabilirdin..
bu senin tercihin olurdu..
ben açık biri olarak bu derece sulu bir adamla tokalaşmazdım..
yemişim görgü kuralını..

Siz patronun dini inancı zayıf güçlü hesabı yapabiliyorsunuz ama tesettürlü olup mahrem diye el vermemeniz gerektiğini bilmiyorsunuz. Bunu o zayıf inançlı dedikleriniz daha iyi biliyor mesela. Bence sorun sizde insanlar kapalı bir bayanın el verip vermeyeceğini kestirmek zorundami
Bunu alkışlarım işte :KK9:
Yalnız orda bir kelime hatası olmuş, mahrem değil namahrem olacaktı :KK66:

Konu sahibi başkalarının inancını ölçeceğine kendisini ölçsün, tokalaşıyor mu tokalaşmıyor mu, neden tokalaşmamak gerekir, bunu düşünsün sonra..

Son düzenleme:
Siz niye rezil olasınızki, o adamın rezilliği, terbiyesiz aklı sıra aşağılamaya çalışmış.

Siz o sırada el uzatmak zorunda değildiniz, normalde tokalaşıyor olsanız bile, konumunuz itibariyle gelen konukların elini sıkmanız gerekmiyor.

Ayrıca adam öyle deyince niye tokalaştığınızı ispat etmeye çalışır gibi hallere giriyorsunuz.
Evet tokalaşmıyorum, prensip meselesi deyip kendinize güvensenize.

Babam,abim, amcam,dayım ve kayınpederim dışında hiç kimseyle tokalaşmam, öpüşmem. Bu benim prensibim, inancım, davranışım... Kimse yargılayamaz, kimseye de ezilip büzülmem..

Bunu alkışlarım işte :KK9:
Yalnız orda bir kelime hatası olmuş, mahrem değil namahrem olacaktı :KK66:

Konu sahibi başkalarının inancını ölçeceğine kendisini ölçsün, tokalaşıyor mu tokalaşmıyor mu, neden tokalaşmamak gerekir, bunu düşünsün sonra..

bakın ben başkasının dinini ölçmüyorum
şimdi burda yazdığım iki kelime neden cımbızla çekildi anlayamıyorum

gördüğümü söyledim sadece patronum dindar bir insan değil , namaz kılmıyor , cumaya gitmez istese gidebilir ama gitmez , oruç tutmuyor hastalığı da yok ama tutmaz, ve tesettüre karşı olduğunu da söyledi zaten , dini vecibeleri bildiğini ama kişisel tercih olarak uygulamadığını söyler , artık içindeki iman derecesini bilmiyorum ben sadece gördüklerimden yola çıkarak yazdım
yanı patronum bile böyle olduğu halde bir gün bile sorun yaşanmadı o bana saygılı ben de ona saygılıyım
her türlü iş ortamına giriyor ben yanımda böle tesettürlü biri istemem diyebilirdi beni işe almayabilirdi ama ben işe başvururken acıkca sorunca '' bu senın yaşamın senin tercihin işini iyi yaptıktan sonra nasıl giyindiğin beni ilgilendirmiyor dedi

tokalaşma konusuna gelince de içimdeki düşüncemi yazacak olursam tercihen erkeklerle tokalaşmayı uygun bulmuyorum aslında bende fakat iş yeri ortamındayım ve bazı ortamlara da uymak gerekıyor dedıgım gıbı bazı iş ortamları oluşuyor ve mecburen tokalaşıyorum iş , hayat bunu gerektiriyor, ben de okul okudum tokalaşamam ben deyip eve kapatamam kendımı bazı yerde de mecburen gerekiyor işte

yani burada konuyu anlamak isteyen istediği yerden tutup çekiyor
burda konu benım patronumun dini degil
ben bu adamın yaptıgına sadece cok üzüldüm ve rezil oldugumu düşündüm
diyelim ki hadi benım yabaniliğim olsun benim ayıbım olsun bu
bu şekilde bozması sen tokalaşmazsın demesi ağırıma gitti sadece bu da bana dert oldugu ıcın BDV ye yazmak istedim

Bence siz malzeme vermissiniz adama. Hem tesetturlu hem tokalaşıyor diye adam da dalgaya vurmuş.

Ben de çalıştığım bir donem iş yerine bir hakim amca gelmişti. Diğer çalışanla tokalasti tam bana uzattı (alışkanlık olarak) hemen akabinde elini geri çekti. Yanında da kızı vardı. Ve kızı dedi ki "Ay bu çağda hala tokalasmiyorlar". Tam ben birsey soylemeye hazirlanirken, Hakim amca hemen döndü kızına aynen şu cevabı verdi." Sanane, insanların inanci seni ne ilgilendirir. İstediğini yapar. Sana soracak hali yoktu." dedi.

Velhasıl duruş önemli. Bunun ayrıca tesettürlu ya da tesetturlu olmamakla hiç alakası yok. Elin adamının elini sıkmaya mecbur değil kimse. Tesetturlu olmasam da tokalasmazdim...

söylemeden geçemeyecegim 'ne bileyim yazdım ölesine buraya da' demişsiniz ya nickinizle cok uyumlu :D
şimdi konuya gelirsek bazen insanlar sizin düşündüğünüz kadar derin düşnmez konuşurken işş ortamında uzun süredir sık görüştüğün yerlerde belirli bir mizah samimiyetinin olduğu durumlarda, hele ki siz bunu daha önceden de yaşamış ve sorun olmadığını belirtmişseniz art niyetle ya da yermek için söylememiştir. gülün geçin takılmaya lüzum yok.

Aman boşver takma cnm ya.. bende tesettürlü değilim ama tokalaşmaktan hoşlanmıyorum işyerine o kadar insan gelip gidiyor her biri ile tokalaşmaya kalsak her hastalığı kaparız alim Allah ;)

daha önceki konularımda ofiste çalıştığımı yazmıştım iş yerinde bulunduğum odada şuan iki erkek (biri geçici süre ofiste daha sonra sahada çalışacak) birde ben varım
ben tesettürlü bir bayanım işe başvuru yaparken olduğum gibi gittim görüşmeye ve acıkça sordum tesettürlü olmam sizin için sorun olur mu diye patronum da '' her ne kadar hayat görüşü olarak tesettürü onaylamasam da herkese saygım var benim için sorun olmaz '' demişti.
bir seneyi geçti ve hiçbir sorun olmadı patronum iyi bir insan , yani şöyle söyleyim bazı şeylerde inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil ama insan olarak iyi saygılı bir insan hatta babacan bi insan.

patronumun ara sıra iş yaptığı kişiler ofisi ziyarete gelir ; bugun de oyle oldu gelen adam satış ile ilgileniyor ve çenesi sağlam bi adam konuşkan hareketli falan ... ilk geldi ofisteki erkeklerle tokalaştı onlar zaten adam gelince ayaga kalkıp hani birde samimiyetleri var '' oooo abi hoş geldin '' yaptılar tokalaştılar ben de oturdugum yerden güleryüzle hoşgeldiniz dedim, o arada '' sen zaten tokalaşmıyorsun '' deyip bir kahkaha patlattı ve patronun odasına gitti. Ben hiç bişe diyemedim ama bozuldum yanımdaki arkadşların da suratına bakamadım ama güldüklerini hissettim , sinir oldum ...

ya bu adam daha öncesinde cok kez geldi zaten tanıyorum bir seneden fazladır da burda çalışıyorum ilk işe başladığımda ilk geldiğinde adamla tanıştım ve o zamanda adam giderken elini uzatmıştı ben de hiç çekinmeden tokalaşmıştım ve bana '' senin tokalaşmakla bi sorunun yok dimi'' deyip yine bir kahkaha atmıştı bende '' öyle sorunlarım yok benim '' demiştim yine güler yüzle .

yani tesettürlüyüm diye nedir bu anlamıyorum tamam tesettürlü olup tokalaşmayanlar da var ama beni biliyor sonuçta test etmişti (!)
beni bu şekilde bozmak niye ?
ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince '' oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti
ne bileyim yazdım ölesine buraya da
gülerken hallerinin gülünç olduğunun farkında değiller demekki üzülme bende tesettürlüyüm ve kamudayım ,şu an tokalaşmaktan hoşlanmıyorum ,fakat beden dili kadın erkek için etik olan önce kadının el uzatmasıdır kadın el uzatırsa erkek tokalaşır yani el erkekten gelmez..işte bu kadar görgüden de bihaber olup seninle alay ettiklerini sanıyorlar ya bende onlara çok gülüyorum.

daha önceki konularımda ofiste çalıştığımı yazmıştım iş yerinde bulunduğum odada şuan iki erkek (biri geçici süre ofiste daha sonra sahada çalışacak) birde ben varım
ben tesettürlü bir bayanım işe başvuru yaparken olduğum gibi gittim görüşmeye ve acıkça sordum tesettürlü olmam sizin için sorun olur mu diye patronum da '' her ne kadar hayat görüşü olarak tesettürü onaylamasam da herkese saygım var benim için sorun olmaz '' demişti.
bir seneyi geçti ve hiçbir sorun olmadı patronum iyi bir insan , yani şöyle söyleyim bazı şeylerde inanç olarak zayıf olduğunu düşünüyorum yani dindar bir insan değil ama insan olarak iyi saygılı bir insan hatta babacan bi insan.

patronumun ara sıra iş yaptığı kişiler ofisi ziyarete gelir ; bugun de oyle oldu gelen adam satış ile ilgileniyor ve çenesi sağlam bi adam konuşkan hareketli falan ... ilk geldi ofisteki erkeklerle tokalaştı onlar zaten adam gelince ayaga kalkıp hani birde samimiyetleri var '' oooo abi hoş geldin '' yaptılar tokalaştılar ben de oturdugum yerden güleryüzle hoşgeldiniz dedim, o arada '' sen zaten tokalaşmıyorsun '' deyip bir kahkaha patlattı ve patronun odasına gitti. Ben hiç bişe diyemedim ama bozuldum yanımdaki arkadşların da suratına bakamadım ama güldüklerini hissettim , sinir oldum ...

ya bu adam daha öncesinde cok kez geldi zaten tanıyorum bir seneden fazladır da burda çalışıyorum ilk işe başladığımda ilk geldiğinde adamla tanıştım ve o zamanda adam giderken elini uzatmıştı ben de hiç çekinmeden tokalaşmıştım ve bana '' senin tokalaşmakla bi sorunun yok dimi'' deyip yine bir kahkaha atmıştı bende '' öyle sorunlarım yok benim '' demiştim yine güler yüzle .

yani tesettürlüyüm diye nedir bu anlamıyorum tamam tesettürlü olup tokalaşmayanlar da var ama beni biliyor sonuçta test etmişti (!)
beni bu şekilde bozmak niye ?
ordan burdan biraz karışık anlattım ama vel hasıl sinirim bozuldu , artık aklımdan çıkmaz rezil olduğumu düşünüyorum aklıma da laf hep sonra gelir '' sen tokalaşmıyorsun zaten '' deyince '' oyle birşey yok onu da nerden cıkardınız '' falan diyebilirdim güler yüzlü bir şekilde ama iş işten geçti
ne bileyim yazdım ölesine buraya da
Bak şimdi öncelikle şuna değineceğim.
Adamın hayat görüşüne ters olmasına rağmen seni işe almış ve hic rencide etmemiş. Ama sen dini yönünün zayıf olduğunu söylüyorsun. Camiden çıkıp da açık kafalı kadına saydıran ya da başı açık diye demediğini bırakan gıybet eden, dedikodu eden insanlar gibi davransaydı daha mı makbul olurdu. Adam bence bir dindardan daha saygılı davranıyor sana. Sen de öyle demişsin zaten de dini yönünün zayıf olmasını kaktırınca biraz memnunmiyetsizlik var gibi geldi bana. Neyse arada bir gelen misafir gibi patavatsızlar çıkar. Sallama onları da.

Aman böylesi çok
Saygısızlık yaptıkları

Bizim işyerinde de bi çocuk kadınlarla tokalaşmıyor diye çaycı ablalar bile dibine gidip alay ediyorlar, çocuk kaçıyo onlar yaklaştıkça :KK70:

Yetiştirme tarzı, inanç, tercih kişilere göre değişir. Bana ne

Ben tesettürlu değilim insanlarla tokalasmayi opusmeyi sevmiyorum

İş yerin de gelenlere güler yüzlü hosgeldin diyorum elimi uzatmadan
Hatta is arkadaşlarım bayramlarda öpüşme olurdu şimdi onlar da anladı uzaktan iyi bayramlar diyoruz

Dedigin gibi tercih meselesi

Ben tesettürlu değilim insanlarla tokalasmayi opusmeyi sevmiyorum

İş yerin de gelenlere güler yüzlü hosgeldin diyorum elimi uzatmadan
Hatta is arkadaşlarım bayramlarda öpüşme olurdu şimdi onlar da anladı uzaktan iyi bayramlar diyoruz

Dedigin gibi tercih meselesi
Ama tesettürlü olsan etiket yapıştırıp gülerlerdi bazıları

Bak şimdi öncelikle şuna değineceğim.
Adamın hayat görüşüne ters olmasına rağmen seni işe almış ve hic rencide etmemiş. Ama sen dini yönünün zayıf olduğunu söylüyorsun. Camiden çıkıp da açık kafalı kadına saydıran ya da başı açık diye demediğini bırakan gıybet eden, dedikodu eden insanlar gibi davransaydı daha mı makbul olurdu. Adam bence bir dindardan daha saygılı davranıyor sana. Sen de öyle demişsin zaten de dini yönünün zayıf olmasını kaktırınca biraz memnunmiyetsizlik var gibi geldi bana. Neyse arada bir gelen misafir gibi patavatsızlar çıkar. Sallama onları da.
ya gercekten milletin buna bu kadar takacagını bilseydim valllahi yazmazdım
ben patronumu sevıyorum cok ıyı ınsanı yonden babacan bı ınsan
sadece sızın de anladıgınız gıbı işte doğru anlamıssınız oradan ornek vermek ıstedım adamın hayat görüşüne ters olsam bile adam bana saygı duydu ve benım için bu işi yapabileceksen basın akaplı olması önemli degil dedi demek istedim
yani ben bu adamla yerı gelıyor fuarlar oluyor gidiyorum dıyebılırdı ben tesettürlü birini yanımda gezdırmek ıstemem dıye ama demedı yanı patronum kişisel görüş olarak ve yaşayış olarak dindar biri değil ama onunla sorunum olmadı demek istedim sadece

Back
X